Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) airwin válasza gyomordzsák (#94) üzenetére

airwin
(lelkes újonc)

Akkor kicsit szájbarágósabbban, hogy a Nikonosok is megértsék: 50%-kal nagyobb felbontású szenzoron elérni ugyanakkora ISO-t az azt jelenti, hogy egy szenzor-pontnak 2/3 akkora energiájú fényt kell érzékelnie hogy ugyanazon az ISO beállításon ugyanazt a teljesítményt adja. Vagyis? Több információ jön le a szenzorról. Hát nem meglepő eredmény?

Akkor tovább, a jel/zaj viszony pontosan ugyanígy működik. Ugyanakkor jel/zaj aránynál ha több pixelem van, több lesz a zaj nélküli jel is. De egyébként csak meg kellene nézned a site-ot, amit linkeltél, ugyanis ott is szó van ugyanerről, ha nekem nem hinnél.

Az egyetlen dolog amiben elmarad a Canon, az a dinamika tartomány/színérzékenység (ami valójában ugyanazt méri, ugynazt jelenti: a pixelenkénti kvantálás mértékét).

Viszont az ISO 12800 hol marad?

(#102) airwin válasza FEDman (#98) üzenetére

airwin
(lelkes újonc)

A Nikon fanbojok mindig így érvelnek.

(#103) gyomordzsák válasza airwin (#101) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Értem én hogy miről próbálsz beszélni, de sajna a végeredmény a lényeg. Engem, és sok embert nem érdekel/ne a megapixelharc, inkább annak örülnénk ha a gyártók az energiájukat a jobb képminőségbe fektetnék. Persze kell a felbontásnövelés is, csak szerintem (és sokak szerint sem) ennyire elsődlegesen. Persze ma már a mérnökök csak kutyák, a póráz végét meg a margetingesek fogják. Viszont abban igazad van hogy én nikonos vagyok, de voltam canonos is, és ha összekapja magát, még talán leszek is.

Eladó Origen AE S10V fekete high-end HTPC ház

(#104) gyomordzsák

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Amúgy nem lett olyan rossz ez a hatvandé, várjuk meg a teszeket, oszt meglássuk. :)

(#105) Parci válasza airwin (#102) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ezexerint már többen felhívták a figyelmed a tényre, h nem tudsz grafikont értelmezni..? :DDD

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#106) Parci válasza gyomordzsák (#104) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nincs baj a vázzal, a d70 óta minden váz jó, ami kijött. az apple termékekkel sincs baj.
a hazai felhasználótáborral annál inkább.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#107) FEDman válasza airwin (#101) üzenetére

FEDman
(őstag)

Ajánlom figyelmedbe, hogy a DXOmark összehasonlításnál van egy kis fülecske screen és print felirattal. Az első a pixelszinten mért adatokat veti össze a második meg adott méretű pintnél, azaz figyelembe veszi a nagyobb felbontás adta előnyeit.
Akármelyiket is nézed a D90 nincs elmaradva az 550D-től, sőt!

Ez amúgy gyönyörűen benne van abban a DXOmark-os magyarázatban is amit linkeltél. :U
Fuss neki még egyszer!

(#108) FEDman válasza airwin (#102) üzenetére

FEDman
(őstag)

"A Nikon fanbojok mindig így érvelnek."

Na ezt elég csúnyán benézted! :DDD

Még egy utolsó jótanács, szerintem ne égesd magad tovább. ;)

(#109) Degeczi válasza airwin (#102) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

mindenkit megtisztelnél, ha ezt a hülyegyerek stílust mellőznéd - eddig nem volt itt jellemző, ezután se legyen!

FEDmannak igaza van: a grafikonokból az derül ki, h ha nem a 100% nézetet, hanem az A4 nyomtatáshoz leméretezést veszik figyelembe (pont az általad linkelt magyarázó oldalon is említett módon), akkor is a D90 mögött marad az 550D - nem pedig "ugyanolyan vagy jobb"

(#110) airwin válasza gyomordzsák (#103) üzenetére

airwin
(lelkes újonc)

Sajnos nincs igazad, a megapixel háborúnak tényleg van minőségi tétje. A túlmintavételezés ugyanis segít csökkenteni a mintavételezésből adódó Moire-effektust, valamint azzal, hogy a vörös, zöld és kék érzékelő-pontok fizikailag közelebb kerülnek egymáshoz, nagyobb lesz a pixelenkénti színhelyesség is.

(#111) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát ez a topic sem a békés tájékozódnivágyók mekkája, úgy nézem. Igen gyász, hogy potenciálisan jó és érdekes topicok süllyednek ekkora mocsárba...

Lehetne esetleg kevesebb flamet? Vagy az itt jelenlevő nagybetűsök, ha úgy látják, ritkítsák már meg az alapelvek határait feszegető hsz-eket pls.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#112) airwin válasza FEDman (#107) üzenetére

airwin
(lelkes újonc)

Ja, már látom én is a print és screen fülecskét. Nagyon ügyesen kihoztak a dinamikai tartományra is egy screen és egy print eredményt. :C

Szerintem inkáb ezt meg ezt kuksizd meg, az imatest legalább tudja hogy mit csinál...

(#113) Degeczi válasza airwin (#112) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

a RAW adatokat elemző DXO egy fokkal mintha jobban tudná mi a tipikus felhasználás azok körében, akiket komolyabban érdekel a téma...

(az Imatest semmitmondó, ha nem kamera-JPEG-et használsz)

(#114) Cancer válasza MaUser (#99) üzenetére

Cancer
(senior tag)

"[...]Ezért még elfogadnám a nem fém vázat, de azt, hogy az így nyert összeget mindenféle mókusvakító hülyeségekre fordítsák, mint videó meg gépben történő raw szerkesztés,[...]"

Tényleg mókusvakító hülyeség lehet a videó, ha már az 5DmkII óta minden profi vázba beletették!! Pedig egyszerű lett volna, a Canon beletette! Felesleges drágítás...Jaja, cserébe, ha a Nikon nem tette volna bele a D3s-be, akkor minden profi azt vette volna olcsóbban, mint 1D-t! De nem így történt, sőt a Nikon még a legalsó kategóriát is "gyorsan" megtöltötte vele! (lásd.: D3100)!
Tényleg, mekkora állatok a filmesek, hogy 5D mkII-vel forgatnak sorozatot...
Légy erős a D95-ben is lesz!

Ha nem tévedek, a gépben történő képszerkesztést a Nikon kezdte el, és a D90 is aktívan viszi tovább...

D90 In-camera retouching

• D-Lighting
• Red-eye reduction
• Trimming
• Monochrome & filter effects
• Color balance
• Small picture
• Image overlay
• NEF (RAW) processing
• Quick retouch
• Straighten
• Distortion control
• fisheye

Tényleg, mihez is lehetne kezdeni, ha a 3"-os kijelzőn nem lehetne képet vágni, vagy halszem effektust a képre "húzni"! Igazad van, ezt egy 5kb-os fotószerkesztő "biztos nem csinálja meg"!

"[...]és még ráadásul a semmibe nem kerülő szoftveres érdemi dolgokat (MA) is tiltják[...]"
Fentebb írták, a D90-ben sincs ilyen...de keresd, hátha meglesz!

"[...]pl: kereső*, 7d szenzora kevesebb mp-vel, stb[..]"
Bocsi, az már nem a 7D szenzora lenne.

[ Szerkesztve ]

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#115) Darkness1 válasza Szten Márs (#111) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Csodálkozol? :D Nem hinném, hogy a jelenleg értelmesen lehet beszélni a 60D-ről, a jelenlevők közül nemigen fogta senki se kézbe, nem csinált vele egy képet sem.

A flame-hez amúgy csak egy kis humorérzék kell és minden OK. :)

[ Szerkesztve ]

Just keep the order!

(#116) MaUser válasza Cancer (#114) üzenetére

MaUser
(őstag)

Talán a Kamera Kft-nél dolgozol, hogy ennyiére véded a 60D-t? Nekem is Canon-om van, mint már írtam, de talán nem véletlenül hördült fel az összes általam olvasott fotós fórum a 60d bemutatása után, elég ha egybe beleolvasol.

A video-val nem az a bajom, hogy belekerült (illetve az is, lásd alább), hanem az, hogy mókusvakításnak van benne. Egyrészt video és foto érzékelők teljesen más prioritásokat kívánnak, bármelyik képfeldolgozás órán tanítják, de neten is találsz erről publikációkat. Azaz ezzel a gép alapvető funkcióját csökkenti. Másrészt a jelen formájában próbálj meg vele nézhető anyagot csinálni, olyan alapvető video-s dolgok hiányoznak a dslr-ekből, mint a motoros zoom. Igen, lehet velük "művészi" széjjeldofolt filmeket csinálni, de ez már a második után unalmas és vágni kell ezerrel mert még egy kézi svenkre is alkalmatlanok a dslr-ek a tarthatóságuk, illetve tarthatatlanságuk miatt. Olyan most a video, mint volt az mp háború eddig, nem tudom mit nem lehet ezen felfogni.

MA nem a D90-ben van, hanem a 60D elődjében (50D), ami egy elég fontos fotós extra, főleg fényerős lencsék tulajdonosainak. Ez most kikerült belőle, mert hát minek ez, a Canon-nak sohasem voltak back/front focus problémái... :W Cserébe majd a Kamera Kft.-nél vonogatják a vállukat, hogy a 60D-t nem lehet összelőni mind a három L-es üvegeddel, mert ha az egyikhez beállítják, akkor a másikhoz rossz és vice versa. Persze a lencséket is lehet állítani, de akkor mi van, ha gépet cserélsz vagy csak a haveréval mennél kattintgatni... Ellenben mivel a sw megvolt, még a hw is ugyanaz, ezért a bekapcsolása a 60D-ben kb. annyi lenne a Canon-nak, hogy: #define MA_HAPPY_USER 0-t átírja #define MA_HAPPY_USER 1-re.

A gépen történő képszerkesztést pedig hiába kezdte el a Nikon, de ott volt mellette olyan valós előrelépés, hogy nem ezzel az újabb mókusvakítással kellett eladni a gépet, mint most a 60D-t portfólióátdefiniálás miatt... (In-camera distortion controlt nem sorolva ide természetesen.)

A 7D szenzoránál alkalmazott technológia mp/zaj arányban elsőrangú, ezt kellett volna mondjuk 12 vagy 15 mp mellett megcsinálnia a Canon-nak a 60D-hez. Persze ez nekünk miért is lenne jó? Majd FF-re megcsinálják, a csóróknak jó lesz a -2EV dinamika, mert hát van video, örüljünk annak, igaz hogy fényképezőgépet szeretnénk venni, de hát ez most nem fontos a dinamikatartomány még nem buzzword, majd csak két év múlva lesz az, amikor már a mp és a video ideje lejárt. :O

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#117) MaUser

MaUser
(őstag)

Csak még egy ideillő idézet a dpreview fórumából: "If we defend any garbage they happen to put out, garbage is what we'll continue to get. If they think we have no place else to go because we've overbought lenses and can't switch, they, like politicians, will not serve our interests at all."

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#118) Cancer válasza MaUser (#116) üzenetére

Cancer
(senior tag)

:R

Egyébként nem tudom mit csinál a kamera kft... ők a hazai forgalmazók? :F

Egyet értek veled, azokban amiket leírtál, csak az a bajom, hogy mindenki fikázza a gépet, amikor jó kis gép ez. Olyan "hiányosságokat" hoznak fel, amikre nem tudnak ÉRTELMES alternatívát mutatni... Persz 3-4 gépből össze lehetne hozni egy értelmeset, de ki csinálja meg??
Ok, MA hiágyát aláírom, hogy ha az elődökben megvolt,akkor ebben miért nem, meg a nagyobb kereső..(amikor belenéztem a 7D.be, utáa közvetlenül az 550D-be, hát kerestem, hogy kis "kulcslyukon" kell kukucskálni....) Ok.

De a 60D nem arra született, hogy D90, meg 50D tulajok rohanjanak és ezt vegyék!!

...sajnos...

Viszont ez van, ezt el kell fogadni. Tegye fel a kezét aki 40D.re váltott 30D-ről.. senki? És aki 50D-re 40D-ről?? Csakugyan senki? (Természetesen a megjelenés pillanatát értem a csere alatt.) Idővel lejjebb megy az ára és akinek kellenek a future-jai az vált, akinek nem, az meg nem.
A felhördülést azért nem értem, mert nincs kényszer!! Az 50D, csakúgy mint a D90 igaz 2 éves konstrukciók, de még ma is kiválló termékek! Lehet őket használni.

Anno amikor 450D-t vettem, úgy voltam vele, hogyfényképezőgép fényképezésre, kamera filmezésre való. Az idők azóta változtak. Ma már vidáman videózgattam esküvőn az 550D-mel, és elégedett vagyok vele. De ettől függetlenül fotózásra is kivállóan alkalmas. :)

(#119) BoGyesz_24

BoGyesz_24
(senior tag)

Lehet tenyleg jobb lenne megvarni mig megjelenik a boltokban, aztan kiprobalni, megfogdosni es utana velemenyt irni rola a sok okoskodas helyett. :DDD

www.izoominphotography.com

(#120) orbano válasza Szten Márs (#111) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

egy-két figyelmeztetés valóban elkéne, hogy bizonyos emberek észrevegyék magukat. eddig nem volt még fotós topikban ilyenben részem (lehet csak kevésbe olvasok bele?). komolyan arról vitatkozni, hogy a canon, vagy a nikon a jobb, vagy akármi más... behalok.

A vér nem válik VAZZE!™

(#121) Dare2Live válasza orbano (#120) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ooo nem jártál régen Canon-Nikon topikokban... Ez a helyzet még áldásos régen 1000hszeken keresztül ment a Nikon jobb/Canon jobb.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#122) orbano válasza Dare2Live (#121) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

és gondolom mindkét oldal kimutatja, hogy a kedvenc gépe laboratóriumban egyértelműen kimuatható módon 1.0123%-kal jobb képeket készít, mint a másiké. a valódi fotósok többsége meg elvan egy kompakttal is, ha úgy adódik :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#123) Darkness1 válasza BoGyesz_24 (#119) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

:K

Just keep the order!

(#124) Cancer válasza BoGyesz_24 (#119) üzenetére

Cancer
(senior tag)

:K

(#125) yoxa válasza BoGyesz_24 (#119) üzenetére

yoxa
(kvázi-tag)

maximálisan igazad van :K

MSNen gyorsabb: tomy13@windowslive.com ||| www.hadikrallye.hu

(#126) aginor

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Eléggé elszaladtak itt az indulatok. Az én véleményem szerint két fajta gép van jó és még jobb. Mindegyik jó, és az a még jobb, ami az adott illető igényeihez/pénztárcájához/lehetőségeihez legjobban illeszkedik. Ennyi.

Ergonómiáról annyit, hogy ma a Gödöllőn volt alkalmam kipróbálni egy 500D-t, és a D80 mellett játéknak tűnt kisebb mérete, súlya és a parányi markolat miatt (és akkor még nem beszéltünk keresőjéről), aki azt kényelmesnek nevezi, annak még nem volt más gép a kezében, de ettől még jó képeket csinál. A 60D nagyjából a D80/90 szintjét hozhatja ergonómiailag, ami szerintem nagy előrelépés, bárki bármit is mondjon.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#127) Dare2Live válasza orbano (#122) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:) kb.

#126: Nálam kb itt dőlt el, hogy D80am lesz. Megfogtam a 400D után a D80at és kényelmes volt. Belenéztem a 400D után a D80ban és brutális volt a difi. De kinek mi.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#128) rumos14 válasza MaUser (#76) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Canon-ról Sony-ra vátani, hmm... ezt sem sokan teszik. de én Sony userként veled vagyok :) a 16-80 tényleg remek, de nem USM/HSM/SSM-es, azaz csavarhúzós fókuszú. optikailag nagyon jó.
nézd. engem is érdekel a Sony A55, de ez abszolút consumer váz, videó közbeni AF-re és gyors sorozatra kihegyezett gép méretre is kicsi... nem említhető egy lapon sem D90-nel, sem Canon xxD-vel.

(#129) MaUser válasza rumos14 (#128) üzenetére

MaUser
(őstag)

Tudom, ellenben a kereső (papíron és az eddig tesztek alapján) nagyon vonzó és képminőségben sincs nagy difi. Fogásban majd kiderül, egyelőre élek és remélek. xxD-k nagyon jók ebben, de sajnos belenéztem egy D90-be, azóta meg a 40D "nagy" keresője nem tetszik annyira... Továbbá a gépbe épített IS elég jó dolog, mert az IS árát lehet másra költeni. Másrészt, ha ez bejön nekik, akkor lesz A77-en is hamarosan, hiszen ha jól emlékszem már most 30%-a a dslr piacnak evil gép Japánban és még alig van egy pár belőlük.

Más: vasárnap voltam a Mercedes múzeumban, hát az egy gépgyilkos hely. Annyi fény van, hogy kolléga ISO3200 és F4 mellett is feladta 40mm-en néha, én meg sokszor szinte nem láttam a keresőben. Aztán kreatívan kitámasztottunk mindenhol és mindenütt. Mondjuk így szerencsére az összes turistának lemerült az elem a vakuzásban egy-két szint alatt a kisgépekben és legalább nem álltak bele állandóan a képekbe. Volt egy japán srác, aki készült, csak 2.0 és az alatti fixet láttam a gépein. Igen gépein, mert három FF Canon is volt nála, hogy ne kelljen állandóan lencsét cserélni és még a barátnője is csinos volt. :)

[ Szerkesztve ]

(#130) Jaffafa

Jaffafa
(fanatikus tag)

Hát nem tudom, engem nem gyözött meg. Ha már egy ezres-t rászánok váltásra (EOS 350D-m van), akkor az a +250€ sem fog fájni és akkor az már tényleg egy szuper gép. A 7D kerül most 1250-be, míg a 60D egy ezresbe. Ha meg azt nézem, hogy 680 körül 50D-t kapok, akkor meg ..........

"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö

(#131) radi8tor1 válasza aginor (#126) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

500D-t szerintem nőknek tervezték, az én párom is abba szeretett bele. De azért én is tudok vele fotózgatni.

TRON addict

(#132) alvaro válasza MaUser (#116) üzenetére

alvaro
(tag)

Én is azon a véleményen vagyok, hogy az AF adjust NAGYON jó lenne a vázba, eleget szenvedtem ehhez hasonló dolgok miatt, és sikerült oda jutni, hogy "beállításra" soha nem adnék semmi a Kamera Kft karmai közé. Ez egy nagyon jó függetlenségi feature, remélem valami orosz hacker megtalálja és engedélyezi a firmware-ben :D

A váltásról meg annyit, hogy nekem 20D-m van, azóta minden generációt megnézegettem, de sose láttam okot a váltásra. Mostanra már akkora különbség van köztük, hogy akár lehetne is, az SD kártyával alapból semmi bajom, most az a pár gugabyte CF nem fog akadályozni, ha megtetszik valami... kellemes lehet a pár generáció óta ott lévő öntisztító filter, megpróbálnám a belső raw konvertert (nem érdekelnek a csillivilli képszerkesztések, de pl. a fehéregyensúlyt nagyra értékelem, ha piszkálhatom utólag). Kihajtható kijelzőről el tudom képzelni, hogy van értelme, lehet, hogy használnám néha, annak ellenére, hogy hardcore "fényképezőgép az, amibe belenézünk" userként kezdtem.
Videó... biztos jó játék, de alapvetően én nem emiatt veszek fényképezőgépet. Tegyék bele vissza szépen az AF adjustot, azt értékelném. Fogását meg egyszer tuti kipróbálom, az nagyon nem mindegy. A 20D-nek kellemes, ámde ott is lecsúszik a kisujjam róla. Egy darabig használtam portrémarkolat, de "letagadja" vagy "leszívja" az akkut, típushiba, és a fentemlítettkft javító munkálatai nyomán se lett jobb, pedig fizetős buli volt...
Igazából válthatnék akár Nikonra is, zéró márkahűség van bennem, csak ugye az üvegek :D
Legjobban azt hiszem akkor járok, ha egy darabig továbbra is 20D-zek: a felbontása nekem elég, és nem dolgozok vele, szóval a kisebb kényelmetlenségek, lehetne-jobb-is dolgok nem ellensúlyozzák az új váz árát. Szóval nekem még mindig nem éri meg váltani, azt hiszem. Pedig az az AF, az bizony szeret kicsit előre hordani :(((

(7D az persze igen jó lenne, csak az még drágább. Én meg csak hobbista vagyok, jelenleg nem is ez a fő érdeklődésem, így sokallom az esetleges váltás költségét.)

[ Szerkesztve ]

(#133) ServerWorks

ServerWorks
(tag)

kár hogy gagyi lett... illetve ilyet használni komolyabban videozásra, khhm.. vicc! a video funkcio a digit gépekben az ecceri felhasználonak valo aki azt hiszi, hogy egy nikon/canon/sony kis digitális vacakkal mert tizenX mpixel meg fullHD ő a RAJ

közben, van rá egy max. 50eFt os full rém müanyag optikája, ami még egy 8mpixeles gépen is csunyán teljesit

ezek szerint az 50D volt a kategoriában az utso normális fényképezéssel, vagy amatörként komolyabban fotozással foglalkozoknak szánt gép. gondolkoztam a 40D-met mire cseréljem ... 7D vagy várjam meg az 50D utodját, de mostmár egyértelmü, hogy 7D vagy 5D mkII

szerver bérbeadás, szerver alkatrészek, hosting -- ajánlom: www.e-szerver.hu

(#134) alvaro válasza ServerWorks (#133) üzenetére

alvaro
(tag)

Hát ugye, az a kérdés, mit nem tud a 40D-d, amit szeretnél, ha tudna...

(#135) Cancer válasza ServerWorks (#133) üzenetére

Cancer
(senior tag)

:DD Ez tényleg olyan hiteles...

Tudjátok én is gondolkoztam, hogy 500D-t vegyek-e vagy 30D-t. De gondoltam megvárom, mit tud a 60D... nahát, nem tetszik, maradok inkább az 1Ds-nél. :C :C
Ember, ha a 40D-det tényleg 5D mk II-re cseréled, akkor hogy jön a képbe a 60D?? :P
De azért szép dolog álmodozni...

(#136) Tüzi válasza alvaro (#134) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem 7D af kellene, meg az lcd belőle. más nem :)

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#137) orbano válasza Tüzi (#136) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nekem meg az ára :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#138) ServerWorks válasza Cancer (#135) üzenetére

ServerWorks
(tag)

de kis vicces fiuka lehetsz te... 1db 40D -m és 1db 1Ds mk III -m van ... és igen, érdekelt a 60D mit fog tudni ennek függvénye volt mire cserélem, de ha már ennyaire izgat akkor elárulom: 7D lesz, és neeem nem álmodozom, van mindegyiken SpeedLite 580EX (az egyik már II. széria) ha egyéb kérdésed van, irj ne itt fáraszd a jónépet! am, és majd elfelejtettem: szép álmokat ;)

(#139) orbano válasza ServerWorks (#133) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

bármire is cseréled, a 40d-t add nekem :) már öregecske a kis 20d.

A vér nem válik VAZZE!™

(#140) ServerWorks válasza orbano (#139) üzenetére

ServerWorks
(tag)

na a 20D -m az is nagyon jó volt, 40D előtt :K

(#141) Recon666

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elfogadnám, ezt a fényképezőt :)

(#142) máyköl

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem nem tetszik.
Ez a kihajtható lcd meg a hd videó nagyon vonz engem, de hát ez a műanyag váz... :( Eddig részben pont ez volt az xxD sorozatnak az érdekessége az xxxD után, hogy nem műanyag vázas, erre a 60D megtörte a jeget... :Y

(#143) camelferr

camelferr
(senior tag)

Helyiértékén kell kezelni ezt a vázat. Szerintem egy 60D-nek cimkézett 600D, vagyis minden részletében igazi amatőrváz. Hogy mi a fenéért 60D? Marketingbullshit. Lényegtelen.

Ami lényeges:
Sokkal jobb fogása lesz mint az 550D-nek.
Sokkal jobb keresője lesz mint az 550D-nek.
Sokkal jobb fókuszrendszere lesz mint az 550D-nek (bár a júzerek 90+ százaléka szinte kizárólag a középső kókuszpontot használja, úh ez marginális probl.)
Vééégre kihajtható megapixeles display! Micsoda innováció, bravó, 2010ben eljutottunk idáig :) (amatőr filmesek, makrósok, asztrofotósok fogják értékelni).
Státusz lcd. Piros pont
Hátsó vezérlőtárcsa. Piros pont
SD-foglalat, plusz az XXXD-ből örökölt távkioldó is használható. Piros pont.
Ja, és 1080p-s mozgókép. Akik azt mondják, videót videokamerával kell készíteni, soroljanak fel öt videokamerát ami üti a 60D és pl egy 11-16/2.8-as lencse képminőségét és látószögét, és persze azonos árkategóriában vannak.

Mi a fenét akarhat még egy amatőrfotós?

Ez egy ilyen bolygó.

(#144) gyomordzsák válasza camelferr (#143) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Csak egy a baj, hogy a canon nem az 550d helyett, hanem az 50d után adta ki, igy azok (többek között én is) akik 50d után vártak az utódra, most egy kicsit szerintem csalódtak. Azt meg már egy páran elmondták itt hogy ezzel a canon az xxd tulajokat kergeti az xd felé, ez a gép csak a háromszámjegyű gépeseknek igazi alternatíva. Itt-ott tényleg jobb mint az 50d, de nem lényeges, valahol meg sajna visszalépés.

(#145) camelferr válasza gyomordzsák (#144) üzenetére

camelferr
(senior tag)

XXD vázad van és jobbat akarsz? Vegyél 7D-t
XXXD vázad van és jobbat akarsz? Vegyél 60D-t

60D-től felesleges volt 7D szintű keresőt, fémvázat, fókuszrendszert várni, plusz kihajtható kijelzőt, ja és legyen egy százassal olcsóbb... :)

ez a gép csak a háromszámjegyű gépeseknek igazi alternatíva erre a célra viszont elég jó lesz szerintem. mehet is a 450D-m egy hotmirrorcserére

Ez egy ilyen bolygó.

(#146) werttzui válasza camelferr (#145) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Mondjuk azért meg kéne várni mennyivel rosszabb az alumínium mint a magnézium váz?
Fém fém mind a kettő no jó a műanyag is több benne az valószínű.
Meg mint mondottam 50d ről nem vált ilyenre az ember ,aki viszont újat vesz annak megéri .

CHIHUAHUA

(#147) glutamin

glutamin
(őstag)

Szép kis gép.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#148) orbano válasza werttzui (#146) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

alumínium meg magnézium váz? ilyenek nincsenek. Alumínium-magnézium ötvözet vázak vannak.

A vér nem válik VAZZE!™

(#149) Cancer

Cancer
(senior tag)

Ez a kép 50d-vel készült ISO 800-on 10 sec-es idővel!! :Y :Y

Itt sokan fikázták a 60D-t, hogy így meg úgy de bocsi, ilyen zajt csak ISO 3200 és felett produkál az 550D-m!

(#150) madgie válasza Cancer (#149) üzenetére

madgie
(VIP)

És az 550D-vel is 10 másodperceset lősz? Mert a záridő nagyon nem mindegy ám. Meg ilyen záridőnél már a külső hőmérséklet sem: nyáron zajosabb lesz a képed, mint télen, az érzékelőnek konkrétan jót tesz a hűtés, ha sokáig bombázzák a fotonok.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.