Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#151) Cancer válasza madgie (#150) üzenetére

Cancer
(senior tag)

Természetesen!

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#152) orbano válasza Cancer (#149) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem jön be a kép, access denied vagy mi

A vér nem válik VAZZE!™

(#153) Cancer válasza orbano (#152) üzenetére

Cancer
(senior tag)

Így?

Ha a direkt linkkel nem megy akkor itten van:
http://www.dpreview.com/challenges/Entry.aspx?ID=290979&View=Results&Rows=4

(#154) madgie válasza Cancer (#151) üzenetére

madgie
(VIP)

Mármint természetesen tudod ugyanazokat a körülményeket reprodukálni, ami itt adott volt? Kizárt. És még akkor nem is beszéltünk arról, hogy az exif alapján a DPP-vel dolgozta fel a képet, azért is ilyen mozaikos-trutyi. Egy Lightroom 3-mal negyedennyi zaj sem jön ki azonos rawból.

A lényeg egyébként az, hogy nem lehet így összehasonlítani gépet a géppel. Ha mindkettő a kezedben van, vagy képes vagy ugyanazon körülmények között ugyanazon témát más időben megfotózni (jellemzően műterem), akkor még talán.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#155) Cancer válasza madgie (#154) üzenetére

Cancer
(senior tag)

Erre egyébként már gondoltam, és ha időm is lesz, megszervezem...

Keresek innen a fórumról 1-1 "kollegát" 50D-vel, 40D-vel, D90-nel és sétálunk egyet a városban minden géppel azonos és legjobb beállításokkal fotózva. Utána össze lehet azokat itt hasonlítgatni és (talán) némi vitát is... :)

(#156) madgie válasza Cancer (#155) üzenetére

madgie
(VIP)

Hajrá :)

Aztán 3rd party programmal dolgozzátok meg a rawokat, az említett LR3 szvsz a legjobb választás.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#157) werttzui válasza orbano (#148) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Szőrszál hasogatás az megy :DDD A lényeget látjuk,ha te nem is :K

CHIHUAHUA

(#158) Cancer válasza madgie (#156) üzenetére

Cancer
(senior tag)

Az LR3 trial az teljes értékű időkorlátos verzió?
300 $-t most nem adnék ki érte...

(#159) madgie válasza Cancer (#158) üzenetére

madgie
(VIP)

Így van, 30 napos, de asszem full funkciós. Egyébként szerintem messze a legjobb (raw)képfeldolgozó program.

(#160) orbano válasza werttzui (#157) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

a lényeget? melyik váznak van alu, és melyiknek magnézium váza? :P

A vér nem válik VAZZE!™

(#161) werttzui válasza orbano (#160) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

60d alu 7d magnézium :P

CHIHUAHUA

(#162) Degeczi válasza werttzui (#161) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

nincs váza

a marketing szerint pl. az 500D-nek is fém váza van ("stainless steel chassis"), a gyakorlatban viszont pl. itt látható, ez mit is jelent: lótúrót, nincsen váz, csak az érzékelő és a tükörakna van egy fémszerelvényen - de ez természetesen minden kamera esetén így van, h legalább azok ne mozduljanak el

(#163) werttzui válasza Degeczi (#162) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Így gondoltam én is de a barátunk szeret kötözködni ;)
Amúgy,ha már kitalálták,hogy váz akkor legyen váz :K
Bár a 60-dnek még nem láttam a lecsupaszítását :F

[ Szerkesztve ]

CHIHUAHUA

(#164) orbano válasza werttzui (#161) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

persze, tiszta alumínium, tehát zsebben hordva kilapul :D a 7d-t meg ha kintfelejted a napon szétrobban :))

A vér nem válik VAZZE!™

(#165) werttzui válasza orbano (#164) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Naná :DDD Látom megy még a flém :DDD
Te is azt veszed észre amit nem kéne ,tudom az ördög a részletekbe rejlik (csak nehogy elvigyen) ;] Ja és megjelent a 60d is ! :D

CHIHUAHUA

(#166) orbano válasza werttzui (#165) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

miaza 60D? azt hittem még csak a 3D a sláger :U :P

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#167) Klemice

Klemice
(fanatikus tag)

Én csak arra emlékszem, hogy mikor kijött a 7D akkor is ment a fikázás, hogy fú nem éri meg, 50D-t veszek inkább, és mégis 7D lett a dologból egyeseknél...

(#168) orbano

orbano
(PH! félisten)

bakker 320 ezer edigitálba? :Y nemúgy volt hogy ez alacsonyabb kategória lesz mint az elődjei? :F

A vér nem válik VAZZE!™

(#169) gyomordzsák válasza orbano (#168) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

ÁÁáááááááááááá! Nővér, hozzon gyorsan egy defibrillátort, ki kell ütni a pácienst! Azt hiszem orvostörténeti eseményt láthatunk, egyszerre állt le a szíve és az agya is!
Hogyaza..............

Eladó Origen AE S10V fekete high-end HTPC ház

(#170) Degeczi válasza orbano (#168) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

330e az...

ezért írtam #83-ban, h nevetséges az idézett cikkben írt érv, miszerint az alacsonyabb ár miatt értehetőek az elspórolt jellemzők...

de a 290-et közelítő EUR árfolyam mellett ez még így is kedvezőbb, mint az eredetileg ígért 1300 EUR (kb. 1150)

(#171) orbano válasza Degeczi (#170) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mondjuk az induló ár mindig magas kanyonéknál, fél év múlva ha 220-lesz akkor örülhetünk. addig kapják be

A vér nem válik VAZZE!™

(#172) Cancer

Cancer
(senior tag)

290 EURHUF árfolyam ide vagy oda, mellesleg 285 és jelenleg tovább erősödik épp a forint (283,45) azért az a 325e forint nagyon húzós! (ArtWork) Bár már írtam, hogy erre lehetett számítani... függetlenül attól, hogy szvsz a 280e-es ár reálisabb lenne...

(#173) Cancer válasza orbano (#171) üzenetére

Cancer
(senior tag)

:C Ha fél év múlva 220-lesz??

:((( nem lesz... 2 év múlva sem. (Mennyi is az 50D?? 210e)??

Nagyon komoly, hogy van, ahol az 50D-t 310.000-ért kínálják!! :Y :Y

(#174) Degeczi válasza Cancer (#172) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

ne a középárfolyamot nézd, hanem a deviza-eladásit! Az nem sokkal van 290 alatt, banktól függően akár fölötte is. Ha pedig KP-ra lenne szükséged, a valuta-eladási bőven 290 fölött van
De még ha 280-ra föl is erősödik, az is annyit tesz, h nem 1150, hanem 1170 EUR-nak felel meg a hazai ár - nem ezen a különbségen múlik

(#175) Cancer válasza Degeczi (#174) üzenetére

Cancer
(senior tag)

Nem ezen a picin múlik, de azért ne gondoljuk, hogy a cégek is annyiért váltják az eurót, mint a földi halandók. Megvannak a megfelelő ügyletek, hogy az árfolyammozgásokat lefedezzék. Különben elég kiszolgáltatottak lennének szegény cégek itt magyarországon.
Persze könnyű azokkal elhitetni a maszlagot, akik nem értenek hozzá én meg max bosszankodni tudok rajta, mert ugye változtatni nem. Csak kivárom, míg tisztességes áron adják...
Lesz még 0 THM akció. ;)

(Én azért azt nézem, mert ott tudok váltani. :)) )

(#176) access_denied

access_denied
(fanatikus tag)

Ez az ár komolytalan. Eszembe nem jutna ezt venni a kb. 50 ezerrel drágább 7D helyett.

Q9300 4GB RAM, Canon 550D

(#177) werttzui

werttzui
(PH! addikt)

Na ennyiért már nem éri meg :O

CHIHUAHUA

(#178) orbano válasza Cancer (#173) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

igen, régen is az xxxD-knek ennyi idő alatt esett vagy 50k-t az áruk, aaz xxD-knek meg ennél is többet. 30D, 450D is sokat olcsósodott, már az első 1-2 hónapban is.

A vér nem válik VAZZE!™

(#179) eos30d

eos30d
(fanatikus tag)

Légyszi ha valaki tud majd emberi áron az szóljon már priviben, lassan a 30D-m nyugdíjas lesz... :D

Blackberry 9790 PIN: 28A70D4D,27A4735F ; iPhone 4 16GB

(#180) Brian_RL

Brian_RL
(fanatikus tag)

Ilyet akartam, de féláron :D Pff Biztos hogy nemkell ennyiért :/

http://www.flickr.com/photos/tarczyzs/

(#181) eos30d

eos30d
(fanatikus tag)

Köszi már ne szóljatok.... Vettem egy 50D-t :)

(#182) johnjohn válasza eos30d (#181) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Szerintem jól választottál, ha nem kell a videó akkor az 50D sokkal jobb. :K

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#183) eos30d válasza johnjohn (#182) üzenetére

eos30d
(fanatikus tag)

Szerintem is. De köszi a megerősítést. Meg lassan nem lehet már kapni... Nagyon bejön, bár nekem a 30D-m is kitűnően üzemel még, leszámítva hogy néha az expo gomb nem azt szeretné amit én :) így még tudom kicsit kímélni az ötvenest.

(#184) johnjohn válasza eos30d (#183) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Az expógomb csere 18 000.- a Camera kft. nél. Én használok 60D-t is a melóhelyen, bár főleg videózásra lett beszerezve, remek gép, de mivel Én főleg fényképezni szoktam, nekem az 50D maximálisan megfelel. Gyakorlatilag mindenre elég, és jó masszív, megbízható váz.Nikonról váltottam.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#185) eos30d válasza johnjohn (#184) üzenetére

eos30d
(fanatikus tag)

Nagyon köszönöm az infót, már épp meg akartam kérdezni őket. De így hogy megvan az 50D megvárom míg teljesen kinyiffan a gomb. Nekem a 60D úgy tűnik mintha az 550 széria folytatása lenne, de lehet rosszul látom. A 30 as több mint elég számomra mivel én csak a gombot nyomogatom hobbi szinten ezért választottam folytatásnak az 50-et, minél többet használom annál jobban tetszik :) nem vagyok az a videós típus.....szóval ezt az opciót meg egyébként is passzolnám.

(#186) Degeczi válasza johnjohn (#184) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

Nikonon sem lenne olcsóbb, annak idején a D70-emben Csurgó mester cserélt expógombot egy tizesért,
mert egy helyi szervíz 3x árral riogatott, ha hivatalos helyről kell alkatrészt venni

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.