Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

(#2) .mf

.mf
(PH! addikt)

"Megbízható működést kínálnak az Intel 520-as sorozatú SSD-i"

Arra a 8MB-ra mind ;]

Mégegy Sandforce vezérlős SSD -- ez így önmagában még semleges hír, de az, hogy az eddig saját vezérlővel jelen lévő Inteltől is -- na az már szomorú hír. Szűkül a piac, most már kb. csak 3 db ütőképes chipset van: a cikkben említett Sandforce-on kívül a Marvell M4 és a Samsung 830 vezérlője. Van még persze pár Indilinx, Toshiba, Jmicron, Sandisk, stb vezérlő, de teljesítményben ezeket (tudtommal) nem érik utol.

(#3) Gondwana

Gondwana
(senior tag)

A megbízható működésnek az intel-féle régebbi deklarácója szimpatikusabb volt: X25E 64GB, folyamatos 0-24h üzemben kicsit több, mint 10MB/s sebességgel 4kB blokkokkal megszakítás nélkül 5 éven át folyamatosan írható. (Utána is, de ennyit garantálnak - ha közben olvasás is történik, az 5 év annyival hosszabbodik)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#4) Gondwana válasza Gondwana (#3) üzenetére

Gondwana
(senior tag)

(Újraszámoltam: 2PByte/5év = 2 251 799 813 685 240Byte / 157680000 s = 13.62 MByte/s, öt évig folyamatosan - ehhez képest a 160GB G2 intel csak 0.1MByte/s sebességgel írható garantáltan öt évig, ha végig 4kByte a blokkméret)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#5) Silentfrog válasza .mf (#2) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Szerintem is arra "kis hibára" utalnak vissza ezzel a cimmel.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#6) Srodney

Srodney
(senior tag)

amd nem akar belevágni ebbe a szegmensbe is,pl felkarol egy gyengélkedő vállalatot,vagy gyártót vásárolna.szerintem érdemes lenne,főleg ha megindul hamarosan a platformizáció...

(#7) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Nem igazán értem, hogy miért ebbe az irányba megy a fejlesztés. Miért kell folyamatosan a kisebb csíkszélesség felé menni, ha ettől drasztikusan csökken a cellák élettartama? Itt egy háttértárról beszélünk aminek a legfontosabb paramétere a megbízhatóság sok éven keresztül. Egy processzornál sosem térnek át kisebb csíkszélességre, ha attól megbízhatatlan lesz a processzor, ráadásul ott ezzel a módszerrel nagy mértékben csökkentik a fogyasztását és növelik a teljesítményét. Egy SSD már két éve is csak 2 wattot fogyasztott, minek csökkenteni mégjobban? Egy SSD meghajtó rohadt drága már önmagában, az árak nagyon lassan csökkennek, és hamarosan ott fogunk tartani, hogy 1-2 év után újat kell venni, mert a régi már kuka. Inkább maradnának a 65 vagy 40 nm-nél és más módszerrel javítanának rajta.

(#8) Silentfrog válasza Tigerclaw (#7) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Az olcsobb gyártás miatt talán?
Olcsobb gyártani akkor olcsobban tudják adni is,és akkor jobban is fogy,

[ Szerkesztve ]

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#9) franc0 válasza Silentfrog (#8) üzenetére

franc0
(senior tag)

Így van.

1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

(#10) Chaser válasza Tigerclaw (#7) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Úgy olcsóbb a gyártás, haszon meg esetenként akár több is.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#11) bteebi

bteebi
(senior tag)

Ahhoz képest, hogy Intel, még egész olcsó is :U. Ráadásul a garancia és a teljesítménye is rendben van. Mondjuk a 2x nm-es cellák nem túl szerencsések, de így legalább viszonylag olcsó lehet.

Persze azért egy ár(legalább)felezés nem lenne rossz így se :).

Te is fiam, Bluetooth?

(#12) Duree

Duree
(PH! addikt)

Nekem tetszenek,talán nem tökéletesek de egyik sem az.Az árak kezdenek menni lefelé,igaz nagyon lassan.

(#13) NLZ

NLZ
(kvázi-tag)

Ez egy sablon sandforce, vagy buherált a firmware?

(#14) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hideg - meleg, de azért elfogadnék egyet.

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#15) Jester01 válasza NLZ (#13) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Elolvastad a hírt? :U

Jester

(#16) Duliee válasza Srodney (#6) üzenetére

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

És majd jönnek az AMD lapos, AMD procis, AMD(Patriot) memóriás gépek, AMD SSD-vel :D, egy full vörös AMD házban. Amúgy ötletnek szerintem jó lenne :P, elképzelhető, hogy SSD átcímkézés lesz

Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d

(#17) pusszycat

pusszycat
(senior tag)

Na még ilyet 5 x veri a HDD – ket garanciában és sebességben király… :C

Samsung Wave Gt-8500

Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

(#18) lvb válasza Gondwana (#4) üzenetére

lvb
(tag)

Nem értem a problémád. Most is vannak SLC SSD-k. Ha a megbízhatósága nem felel meg az MLC-nek, akkor vegyél SLC-t

(#19) banhammer válasza Gondwana (#3) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

5 év múlva hol lesz már az az SSD.
Eddig átlag másfél, két évente cseréltem HDD-t.
Na most egy SSD esetében főleg ha rendszernek használjuk, munkára idővel az a 64 Gbyte szűkös lesz és csere lesz belőle.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#20) coolpet válasza banhammer (#19) üzenetére

coolpet
(tag)

Na ja, 5 eve ugyanazon a vinyon vagyok el boldogan, es a gep 24/7-ben megy mert szervernek is hasznalom es desktopnak.

Szoval nem cserelgeti mindenki a hdd-it evente :)

I7-2600k, ASUS P8Z68-V, Kingston 4x2GB 1600Mhz CL9 XMP, XFX Core Edition Pro 550W, Thermaltake V4 Black Edition, Seagate 7200.12 500GB, Samsung 2243BW 22", MSI Twinfrozer II 6870 1GB, AC Freezer 13 PRO

(#21) Duracellm... válasza banhammer (#19) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Szerintem azt akarta megvilágítani, hogy miért olcsóbb egy modern, kisebb csíkszélességen gyártott SSD. CSAK egy példának, összehasonlítási alapnak hozta fel a 64Gb-s példányt . :U

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#22) banhammer válasza coolpet (#20) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Nem úri passzióból cserélgettem a HDDim évente, hanem azért, mert kinőttem, elkezdett rohamosan zuhanni a S.M.A.R.T. érték (azóta is megy másnál napi 8-10 órában, szóval ennyit a S.M.A.R.T.-ról), új gépet vettem.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#23) coolpet válasza banhammer (#22) üzenetére

coolpet
(tag)

En elhiszem, en 80 gigan elvagyok nyugiban :)

Nem is tudom minek van a pcben 500as vinyo, amikor 400 szabad belole.

I7-2600k, ASUS P8Z68-V, Kingston 4x2GB 1600Mhz CL9 XMP, XFX Core Edition Pro 550W, Thermaltake V4 Black Edition, Seagate 7200.12 500GB, Samsung 2243BW 22", MSI Twinfrozer II 6870 1GB, AC Freezer 13 PRO

(#24) Ł-IceRocK-Ł válasza coolpet (#23) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó neked, én 2 terán alig férek el...

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#25) Chaser válasza Ł-IceRocK-Ł (#24) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én 256-os ssd-vel kibékülnék jó pár évre, nem kéne mellé hdd :N szemeztem is sokáig a br 70k-s 256-os samsunggal de a kormány úgy döntöttt másra kell a pénz:D :U

(#26) Ł-IceRocK-Ł válasza Chaser (#25) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ne is emlegesd, beütött a shit keményen.
Én sokat töltögetek, sok helyről, meg sokat vissza sokáig, (jaj de sok lett a sokból így hirtelen) :DDD

Én is szemeztem egy 830 as 64 es samuval... de hát nem tudom megfizetni egyenlőre.

(#27) bteebi válasza pusszycat (#17) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Úgy lenne igazán jó, ha tárkapacitásban (esetleg újraírhatóságban ;] ) is 5× verné a HDD-ket. Ha ezekben ugyan nem is veri (és nem is fogja), árban több mint ötszörösen veri a winchestereket, sajnos...

Te is fiam, Bluetooth?

(#28) krystman

krystman
(őstag)

Hát ez a technológia, még nagyon nagyon gyerekcipőben van. Majd talán 2év múlva gondolkodom egy ilyenen, ha addigra olyan lesz, hogy nem kell állandóan azt figyelni, hogy épp mennyit ír, mert akkor hamar beadja a derekát. Egyenlőre, még mindig a winyó amit tényleg lehet normálisan használni, egy ilyen mellé kötelező egy winyó.

(#29) pusszycat válasza bteebi (#27) üzenetére

pusszycat
(senior tag)

Igen árban is 5 x veri a HDD –t azt kifelejtettem. :K

# 28 2 év múlva szerintem már csak pram-al találkozhatól a boltokban. :U

Samsung Wave GT-8500

Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

(#30) bteebi válasza krystman (#28) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Pedig pont, hogy egyre rosszabb lesz sajnos :(. Legalábbis ahogy csökken a csíkszélesség, úgy csökken a cellák újraírhatósága. A tendencia pedig a csíkszélesség csökkentése, mert úgy lesz (lehet) olcsóbb...

Te is fiam, Bluetooth?

(#31) Chaser válasza pusszycat (#29) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lenne igazad, de gyanítom sokkal több idő az még.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.