Intel 520 'Cherryville' Series 240GB SSD Review
TRON addict

Intel 520 'Cherryville' Series 240GB SSD Review
TRON addict

"Megbízható működést kínálnak az Intel 520-as sorozatú SSD-i"
Arra a 8MB-ra mind ![;]](/dl/s/v1.gif)
Mégegy Sandforce vezérlős SSD -- ez így önmagában még semleges hír, de az, hogy az eddig saját vezérlővel jelen lévő Inteltől is -- na az már szomorú hír. Szűkül a piac, most már kb. csak 3 db ütőképes chipset van: a cikkben említett Sandforce-on kívül a Marvell M4 és a Samsung 830 vezérlője. Van még persze pár Indilinx, Toshiba, Jmicron, Sandisk, stb vezérlő, de teljesítményben ezeket (tudtommal) nem érik utol.

A megbízható működésnek az intel-féle régebbi deklarácója szimpatikusabb volt: X25E 64GB, folyamatos 0-24h üzemben kicsit több, mint 10MB/s sebességgel 4kB blokkokkal megszakítás nélkül 5 éven át folyamatosan írható. (Utána is, de ennyit garantálnak - ha közben olvasás is történik, az 5 év annyival hosszabbodik)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(Újraszámoltam: 2PByte/5év = 2 251 799 813 685 240Byte / 157680000 s = 13.62 MByte/s, öt évig folyamatosan - ehhez képest a 160GB G2 intel csak 0.1MByte/s sebességgel írható garantáltan öt évig, ha végig 4kByte a blokkméret)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

Szerintem is arra "kis hibára" utalnak vissza ezzel a cimmel.
Aki másnak vermet ás az sirásó!

amd nem akar belevágni ebbe a szegmensbe is,pl felkarol egy gyengélkedő vállalatot,vagy gyártót vásárolna.szerintem érdemes lenne,főleg ha megindul hamarosan a platformizáció...
Nem igazán értem, hogy miért ebbe az irányba megy a fejlesztés. Miért kell folyamatosan a kisebb csíkszélesség felé menni, ha ettől drasztikusan csökken a cellák élettartama? Itt egy háttértárról beszélünk aminek a legfontosabb paramétere a megbízhatóság sok éven keresztül. Egy processzornál sosem térnek át kisebb csíkszélességre, ha attól megbízhatatlan lesz a processzor, ráadásul ott ezzel a módszerrel nagy mértékben csökkentik a fogyasztását és növelik a teljesítményét. Egy SSD már két éve is csak 2 wattot fogyasztott, minek csökkenteni mégjobban? Egy SSD meghajtó rohadt drága már önmagában, az árak nagyon lassan csökkennek, és hamarosan ott fogunk tartani, hogy 1-2 év után újat kell venni, mert a régi már kuka. Inkább maradnának a 65 vagy 40 nm-nél és más módszerrel javítanának rajta.

Az olcsobb gyártás miatt talán?
Olcsobb gyártani akkor olcsobban tudják adni is,és akkor jobban is fogy,
[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás az sirásó!

Így van.
1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G
Úgy olcsóbb a gyártás, haszon meg esetenként akár több is.
New world...old thinking...IBM T60;)

Ahhoz képest, hogy Intel, még egész olcsó is
. Ráadásul a garancia és a teljesítménye is rendben van. Mondjuk a 2x nm-es cellák nem túl szerencsések, de így legalább viszonylag olcsó lehet.
Persze azért egy ár(legalább)felezés nem lenne rossz így se
.
Te is fiam, Bluetooth?

Nekem tetszenek,talán nem tökéletesek de egyik sem az.Az árak kezdenek menni lefelé,igaz nagyon lassan.

Ez egy sablon sandforce, vagy buherált a firmware?
Hideg - meleg, de azért elfogadnék egyet.
"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

Elolvastad a hírt? 
Jester
És majd jönnek az AMD lapos, AMD procis, AMD(Patriot) memóriás gépek, AMD SSD-vel
, egy full vörös AMD házban. Amúgy ötletnek szerintem jó lenne
, elképzelhető, hogy SSD átcímkézés lesz
Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d

Na még ilyet 5 x veri a HDD – ket garanciában és sebességben király… 
Samsung Wave Gt-8500
Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

Nem értem a problémád. Most is vannak SLC SSD-k. Ha a megbízhatósága nem felel meg az MLC-nek, akkor vegyél SLC-t
5 év múlva hol lesz már az az SSD.
Eddig átlag másfél, két évente cseréltem HDD-t.
Na most egy SSD esetében főleg ha rendszernek használjuk, munkára idővel az a 64 Gbyte szűkös lesz és csere lesz belőle.
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

Na ja, 5 eve ugyanazon a vinyon vagyok el boldogan, es a gep 24/7-ben megy mert szervernek is hasznalom es desktopnak.
Szoval nem cserelgeti mindenki a hdd-it evente 
I7-2600k, ASUS P8Z68-V, Kingston 4x2GB 1600Mhz CL9 XMP, XFX Core Edition Pro 550W, Thermaltake V4 Black Edition, Seagate 7200.12 500GB, Samsung 2243BW 22", MSI Twinfrozer II 6870 1GB, AC Freezer 13 PRO

Szerintem azt akarta megvilágítani, hogy miért olcsóbb egy modern, kisebb csíkszélességen gyártott SSD. CSAK egy példának, összehasonlítási alapnak hozta fel a 64Gb-s példányt . 
[ Szerkesztve ]
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)
Nem úri passzióból cserélgettem a HDDim évente, hanem azért, mert kinőttem, elkezdett rohamosan zuhanni a S.M.A.R.T. érték (azóta is megy másnál napi 8-10 órában, szóval ennyit a S.M.A.R.T.-ról), új gépet vettem.
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

En elhiszem, en 80 gigan elvagyok nyugiban 
Nem is tudom minek van a pcben 500as vinyo, amikor 400 szabad belole.
I7-2600k, ASUS P8Z68-V, Kingston 4x2GB 1600Mhz CL9 XMP, XFX Core Edition Pro 550W, Thermaltake V4 Black Edition, Seagate 7200.12 500GB, Samsung 2243BW 22", MSI Twinfrozer II 6870 1GB, AC Freezer 13 PRO
Jó neked, én 2 terán alig férek el...
"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."
Én 256-os ssd-vel kibékülnék jó pár évre, nem kéne mellé hdd
szemeztem is sokáig a br 70k-s 256-os samsunggal de a kormány úgy döntöttt másra kell a pénz

New world...old thinking...IBM T60;)
Ne is emlegesd, beütött a shit keményen.
Én sokat töltögetek, sok helyről, meg sokat vissza sokáig, (jaj de sok lett a sokból így hirtelen) 
Én is szemeztem egy 830 as 64 es samuval... de hát nem tudom megfizetni egyenlőre.

Úgy lenne igazán jó, ha tárkapacitásban (esetleg újraírhatóságban
) is 5× verné a HDD-ket. Ha ezekben ugyan nem is veri (és nem is fogja), árban több mint ötszörösen veri a winchestereket, sajnos...
Te is fiam, Bluetooth?

Hát ez a technológia, még nagyon nagyon gyerekcipőben van. Majd talán 2év múlva gondolkodom egy ilyenen, ha addigra olyan lesz, hogy nem kell állandóan azt figyelni, hogy épp mennyit ír, mert akkor hamar beadja a derekát. Egyenlőre, még mindig a winyó amit tényleg lehet normálisan használni, egy ilyen mellé kötelező egy winyó.

Igen árban is 5 x veri a HDD –t azt kifelejtettem. 
# 28 2 év múlva szerintem már csak pram-al találkozhatól a boltokban. 
Samsung Wave GT-8500
Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

Pedig pont, hogy egyre rosszabb lesz sajnos
. Legalábbis ahogy csökken a csíkszélesség, úgy csökken a cellák újraírhatósága. A tendencia pedig a csíkszélesség csökkentése, mert úgy lesz (lehet) olcsóbb...
Te is fiam, Bluetooth?