Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én még csak beleolvasgattam,de majd este ha több időm lesz átolvasom.Köszönjük a megatesztet :R

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#2) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Hihetetlen, hogy nem olyan régen, mikor barátom a 6600GT után hajlandó volt áttérni 9600GT-re, arról beszélgettünk, megint mekkora dobás volt az Nvidiatól a kártya. Alig "pár" hónapja volt. Azóta teljesen megborult a piac, ez a kártya alig ér valamit.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#3) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

7950GT nincs benne? :Y Csalódtam. :DDD

Kösz a megatesztet, jó dolog így összehasonlítva látni az erőviszonyokat.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#4) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Korrekt, grat :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#5) TTomax

TTomax
(PH! kedvence)

Gratulálok a részlehajlás nélküli korrekt teszthez,ezzel most nagyon jól sikerült felvázolni a jelenlegi helyzetet....Köszönjük! :R

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#6) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Még csak elkezdtem olvasgatni, de ahogy nézem 1280x1024-ben nekem a HD4670 bőven elég lesz a mostani játékokhoz. Nagy köszönet és gratula a teszthez, nem kis meló lehetett ez se. :R :C

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#7) joi29

joi29
(őstag)

-Én azért a végéröl hiányolom az összegző %-ban kifejezett adatokat,
ahol jól látszana a kártyák egymáshoz viszonyított teljesítménye A~Z-ig. :U

(#8) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Szép ahogy az X2-es aláz, kár, hogy nincs még a GTX 295 a tesztbe, akkor már más lenne a helyzet, de gondolom ami késik az nem múlik és pótoljátok. Amúgy jó a teszt.:))

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#9) Eagle16

Eagle16
(PH! addikt)

A 9600GT még mindig nagyon jó kártya, örülök hogy még anno megvettem.
Köszönöm a tesztet! :)

[ Szerkesztve ]

---

(#10) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi szépen a tesztet. :R

Jó lett. Nem semmi azért, hogy a 4670 sokszor fölveszi a versenyt a 3870-el. :Y

Egyébként a 9600Gt teljesítménye is javult az új driverrel, ami éppen elég volt ahhoz átlagosan mindíg jobban teljesített egy pár %-al a 4670-től. remélem a 9.1-es driverrel ez a különbség lecsökken. Ezzel nem azt mondom, hogy nem erősebb, csak azt, hogy megszorongatható már most is. :)

Jah, és ami még érdekes, hogy magasabb felbontáson, és szűrőkkel közelebb kerül a két kártya teljesítménye egymáshoz (9600GT - 4670). Ez érdekes, mert mindenki azt szajkózta, hogy a 128bit visszafogja a 4670-et. Nem fogja vissza jobban, mint a 3870-et 256bit-el. Legalább is nekem ez jön le. :U

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#11) Terentius

Terentius
(tag)

Ha ez tényleg "megateszt",akkor hogyan maradhatott ki a HD 4830?Azért azt hiányoltam meg egy 4850 X2-t is.

"A gyémántot csak a gyémánt vágja, Erős legyél, ki az ütést is állja!"

(#12) Zsubi

Zsubi
(őstag)

Korrekt, összeszedet teszt :K Gratula érte :C :R
Éljen a 98GT :DDD

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#13) bandi00

bandi00
(újonc)

Én is a 4830-at hiányolom...

(#14) bolvar

bolvar
(fanatikus tag)

hmm ár hírtelen azhittem a az új gtx vannak tesztpadon:Dde ez is egy tökéletes tesz talán a 4850x2 lettem volna kiváncsi az úgy kb 85 ft nemtudom megszorította-e volna a gtx280-at :DDD .

A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)

(#15) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Elég érdekes eredmények vannak Crysis Warhead, és Far Cry 2 alatt... :U
(Többiről nem tudok nyilatkozni mert még nincs feltéve)

Egyszer nem szaggatott be egyik game sem pedig 1680x1050, 4xAA,16xFA minden maxon beállításokkal nyomom őket. Vagy ennyit számít ha 2x2Gb van a gépben? Természetesen 64Bit-es SP1-es Vista társaságában.

Mindegy... nem akarok kötözködni az a lényeg, hogy nekem semmi gondom nincs semmi gamel ;] :DDD

Kezd iPon szint lenni...

(#16) Ant@

Ant@
(fanatikus tag)

Kösz a tesztet! :R

A végére még beférhetett volna egy ár/átlag fps mutató kategórától függően más felbontáson, bár ez a gyors árváltozások miatt nem biztos ,hogy mérvadó de legalább tükrözné a jelenlegi helyzetet.

[ Szerkesztve ]

(#17) jer1cho

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönjük mindenekelőtt. Ez már nagyon kellett. Megint egy olyan teszt, amit kb 200-asn fognak linkelgetni a különböző topicokban kb. 1 éveig. :D

Köszönjük a munkát, egy ilyen már kellett. Már a sok VGA látványa is sokkoló lehetett.

(#18) Scaevola válasza TTomax (#5) üzenetére

Scaevola
(lelkes újonc)

Azért a részrehajlás nélküliséggel vitatkoznék.
Haábr a cikk írója közvetlenül nem áll ki egyik oldal mellett sem, mégis süt a sorok közül, hogy ati párti.
Ettől függetlenül hálás vagyok a cikkért, s köszi.

"...Egyedül a szerelmesek nem rontanak semmit a világon."

(#19) Sandormaster válasza bandi00 (#13) üzenetére

Sandormaster
(fanatikus tag)

Én is azt hiányoltam, de aztán belegondoltam hogy kb 10%-al marad el a 4850-től így kikalkulálható hol helyezkedne el, kár lett volna azzal is tökölni....csak szimplán az értékelésbe kellett volna odaírni hogy különösen ajánlott....dehát ezt úgyis mindenki tudja ;)

[ Szerkesztve ]

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#20) sz0k3e_ válasza Jim Tonic (#2) üzenetére

sz0k3e_
(fanatikus tag)

pont ezt akartam mondani, hogy már csak alsókategóriába fér bele a 9600GT?
menten sírvafakadok :D

"What next in the parade of constant obstacles?"

(#21) proci985 válasza Puma K (#15) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ennyit számít. a Warhead biztosan kifutott a memóriából, a FarCry2 alatt ugyan nem teszteltem megnyitott taskmngrrel, de nagyon is sanszos a dolog. amikor CPU limit közelében a GX2 megveri az X2őt pár fpssel, az azt jelenti, hogy az ati drivere pár megával több memet eszik;>

a teszt pedig szép, köszönöm. nagyon szép tablót ad az előző évről.

a 4830 gondolom a teszt kezdete után esett be, azért nem szerepel. a 4850x2 pedig nem igazán kapható, és egyébként is egy vicc (60decibel, anyátok!).

annyit tennék hozzá, hogy lassan át kéne térni 4 giga memre és x64re... mostanában egyre több program nem fér el az 1670megában.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#22) tzsolesz válasza Scaevola (#18) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vazz, ennyire elvakult vagy, hogy már odaképzeled a sorok közé az ATI pártiságot?

Miért csak az nem ATI fan, aki egyfolytában csak azt szajkózza, hogy mindörökké Geforce? :F
Amint azt láthatod, mindkét oldal kártyái a teljesítményükhöz mért minősítést kapott.
Azon felül mondom ezt, hogy a 9600GT lett az ajánlott VGA a 4670 helyett, holott 3-5fps-ig terjedő különbség van a két kártya között, magasabb felbontáson meg 2-3fps, nem beszélve arról, hogy a 4670 kevesebbet eszik stb...
Attól függetlenül a 9600GT jobban megéri, annak aki egyik oldal mellett sem kötelezi el magát semmilyen mértékben. Aki egy kicsit jobban szereti az ATI kártyáit, az nem kérdés hogy mit vesz. szvsz. :)

(#23) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

Nvidiánál még mindig jobban megy a driver írás. 4870-em van és tökéletes, de a teszt után vlószínű GTX260-at vennék ha most kéne vennem. Bár az is igaz, hogy 1 gigás 4870-em van és a tesztben az 512-es szerepel. Itt viszont számít a plusz 512 mega a tesztek szerint.

twitter: MatrixfanLive

(#24) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Jó teszt. :C
Annyit hozzátennék, hogy a 9800-3870 árában van már 4830. Az pedig szvsz jobb alternativa mindkettőnél.
A 9600gt-vel egy árban a 4670 igigás változata van. Ott még egy szétlövés érdekes lenne.
A 9800gtx+ árában szintén ott egy 1gigás 4850.
4870-t 54-56k körül már kapni, így a 260 gtx majd egy tizessel drágább.
117-120k-ért van a 4870x2.
Ennyit akartam csak. :DDD

[ Szerkesztve ]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#25) norbi1992

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

Jó cikk, mondjuk néhány ár a végén szerintem egy kicsit magas(vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak olyan boltok ahol olcsóbban is hozzá lehet jutni)
pl 4870x2 120
9800 gt 30

(#26) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A cikkben volt egy kis javítás, mert a 4670 olcsóbb, mint a 9600 GT.

(#27) tzsolesz válasza tzsolesz (#22) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocsánat, most olvasom a konklúziót, és látom, hogy a 9600GT, és a 4670 egyaránt ajánlott karesz lett. Most nem tudom, hogy ez így volt-e még 5 perce, de akkor vegyétek figyelmen kívül amit írtam. De valóban kicsit fura volt. :U

fLeSs: Upsz, akkor tényleg nem így volt. Végül is az az 5000 Ft árkülönbség, pontosan azt az 5-6 fps-est tükrözi. :R Végül is sokszor jól jöhet, de ahol a HD4670 kevés oda tehetünk 9600GT-ét, valószínű nem leszünk kisegítve ekkora teljesítménytöbblettel. Ezért elég érdekes a két kártya viszonya. :U

[ Szerkesztve ]

(#28) palbence

palbence
(kvázi-tag)

érdekes, nekem az eredményekből az jött le, hogy a 9800gtx+ veri a hd4850-et, legalábbis a legtöbb esetben. akkor miért írtátok azt, hogy ez egy elfuserált próbálkozás volt az nVidiától?

(#29) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem nagyon hiányzik egy (pár) fps összesítő grafikon és az ár/érték viszonyokat is szívesebben láttam volna grafikus formában. Hiányzik a HD4830 és a 285GTX. Ez utóbbi megbocsájtható, nagyon új kártyáról lévén szó, de egy 4830-ast ma már nem ördöngősség begyűjteni. :S

Mindenesetre hiánypótló cikk. Köszönöm... :R

jancsiga

(#30) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kicsit visszarántott a teszt a magyar valóságba mikor a tesztkonfigot nézegettem. Lehet velem van a baj, hogy mostanában túl sok külföldi oldalt böngésztem. A 2x1 gb 1066-os ram helyett már azért illett volna valami komolyabb 2x2 gb ramot 64 bites Vistával betenni. A mai játékokhoz tudom elég a C2D, de azért egy quad is belefért volna a konfigba.

Azt hittem a következő VGA teszt már az új 285/295 nv kártyákat nézi. Az mikorra várható?

(#31) As012

As012
(lelkes újonc)

Jó kis teszt.
Ahogy többeknek, nekem is hiányzik a 4830, kíváncsi lettem volna rá.

Meg a tesztkonfig oldalról a fogyasztás adatok... az még érdekes lehetett volna.

[ Szerkesztve ]

(#32) einstein

einstein
(senior tag)

A mindössze 2Gb RAM Vistával nem fogja vissza egy kicsit az eredményeket?
Már csak Crysis Warheadből kiindulva...
2 Gigával bizony nálam is akadozott, 4 Gigával viszon tökéletesen futott egy 4850-esen is - "Játékos" beállítás mellett, 1920x1200-ban.

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#33) Abu85 válasza tome.jr (#30) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezekben a játékokban nem okozna nagy különbséget a plusz 2giga ram. 64bites Vista majd akkor lesz, ha a driverek jók lesznek hozzá megírva, és a játékok sebessége nem csökken a használata mellett. Addig pedig marad a 32bites.
Elég sok meló van egy ilyen teszt elkészítésében ... semmi szükség még a 64 bites Vista gyenge támogatása miatt is szopni.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#34) $p@rr0w

$p@rr0w
(őstag)

Szerintem jó teszt, bár én nem cserélek még egy jó ideig VGA-t. Mindenesetre változatlanul arcpirítónak tartom hogy X2-in is csak 30 fps-t megy a Warhead (tudom nem ide tartozik...). :)

(#35) tzsolesz válasza palbence (#28) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak az új 180-as driver óta übereli, előtte egy fél évig nem tudott vele mit kezdeni, és lehet hogy ez az állapot sem sokáig tart. Egyszer lent egyszer fent.

(#36) elfelejtette válasza Gyuri27 (#24) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

A második lapon, a tesztkonfignál azt írják, hogy ez 1GB-os HD4670. Viszont a HD4850/70 1GB-os karikra én is kíváncsi lettem volna.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#37) athomi válasza fLeSs (#26) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

"A 9600 GT és a HD 4670 helyzete kicsit fura, mert a GeForce néhány ezressel olcsóbb, cserébe gyorsabb is, ezért végül úgy döntöttünk, hogy mindkét kártya ajánlást kap." [link]

Akkor ide is kellene egy kis javítás. Az olcsóbb helyére drágább kellene. :)

[ Szerkesztve ]

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#38) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Apró elírás:

"...Az AMD idén előrukkolt az RV770-nel..." - tavaly jöttek elő az RV770-nel :)

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#39) elfelejtette

elfelejtette
(PH! kedvence)

Viszont nagy szívfájdalmam, hogy mi a fr@ncért kell erőltetni a szar DDR3-as memóriát, mivel még kevés embernek van, és le is teszteltétek, hogy 1600MHz-ig lassabb, mint az 1066-os DDR2. Akkor már legalább 1600-ast használnátok!
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#40) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönjük a tesztet!
Egyedül a 4830-as amit hiányolok.nem is értem miért nincsen a tesztben.Így egyel több ajánlott nVidia kari lett.
És simán beférne még 2GB-ram,főképpen ilyen RAM árak mellett szinte kötelező :)

(#41) zsolt1129

zsolt1129
(PH! addikt)

Jó lett a teszt. Gratula :R

(#42) proci985 válasza Abu85 (#33) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát, very high textúrák mellett a 2g már lehet limitáló... illetve az 1670 mega pontosabban. persze, van switch, 3 giga meg még elég, de semmiképpen se lehet a dolgot már sokáig húzni. mindenesetre remélhetőleg nagyon hamar összekapják magukat a driverírók, ugyanis sajnos váltaniuk kell 64bitre a rendes futás miatt... vagy nekiállni optimalizálni a memóriahasználatot. ez utóbbira rávenni a játékfejlesztőket azért bonyolultabb;>

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#43) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó lett a cikk szerintem és ennyi kártya épp elég is volt bele.Én októberben vettem 8800GT-t (ami nincs a teszteben de nem is baj,van ott hasonló teljesítményű) és nagyon meg vagyok elégedve vele.Szerintem még mindig jónak számít sok játékban is....

(#44) IreN!CuS

IreN!CuS
(senior tag)

azért nekem furcsa h a 4870 nem lett ajánlva 55kban megszerezhető(amennyiben ez hiteles)([link])amig a helyette beírt gtx260 68k([link])nem hiszem h gtx260 1x %al gyorsabb lenne....hol lett pl értékelve az h AMD karikban ott van a dx 10.1 "apróság" (egy a sok közül)igaz,de lehet valaki ez alapján dönt.Amúgy ez 1 szigorú SZVSZ,és grat a cikkhez.

[ Szerkesztve ]

Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/

(#45) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

"AMD minden lehetséges fronton meggyőzően teljesített, és végre az NVIDIA is felébredt Csipkerózsika-álmából, előrukkolt a már igencsak koros G80 valódi utódjával."

Valamiről lemaradtam? :F :U Á nem! Tényleg, beleönteni nyolc taliga tranzisztort egy 10nm el kisebb gyártástechnológiájú kártyába tényleg egy igazi érdemi utód fejlesztését jelenti. Ó én bolond. :(

[ Szerkesztve ]

(#46) glutamin

glutamin
(őstag)

Nagyjából arányosak az árak a teljesítményekkel mindkét gyártónál. Igazából nincs most kiugróan rossz vétel mint moindjuk annó fx sorozat vs 9-ezres ati-k.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#47) Ari18 válasza IreN!CuS (#44) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Igen ez feltűnt nekem is.Van közöttük átlagosan10k különbség aztán erre meg a 260-as az ajánlott. :F
És nem mindenhol veri meg a 4870-et,ahol igen ott sem több mint 4-5%-al.

(#48) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Na most hogy ennek is vége jöhetne már végre a Phenom 2-ök tesztje! :C

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#49) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

A RAM-mal tökéletesen egyetértek. Crysis (warhead) pl. egyértelműen jobban szalad +2GB-tal és tudomásom szerint ma már a 64 bites driverek se nem lassabbak, se nem bugosabbak, mint a 32 bites társaik. Az árakról nem is beszélve, ezen nem múlhatott. A proci pedig lehet, hogy tükrözi a "nép" processzorát, de egy kiterjedt videokártya-tesztnél szerintem hiba hagyni, hogy egy picit is beleszóljon az eredményekbe- Az igaz, hogy nem ezekkel a játékokkal múlatom a drága perceim, de mind a CS:S, GTA4, mind a Crysis és a Supreme Commander is egyaránt meghálálta, hogy a 8400-as procimat feltornáztam 3.92 GHz-e (ugyebár 3.0 GHz alapesetben).

Régen volt már gigateszt, mégis kicsit elkapkodottnak érzem ezt a mostanit. Sokkal alaposabb, sokkal beszédesebb cikkekhez szoktam itt a ph-n. Köszönet a sok munkáért, értékelem, mert jó volt áttekinteni a jelenlegi piacot, de azért erről a hiányérzetemről nem baj, ha tudtok. ;) :R

szerk.: pl. még az is csökkentett volna a hiányérzetemen, ha összegyűjtitek az egyes típusok nyavalyáját és előnyeit. Gondolok itt a jellemzően hangos hűtésre, vagy a melegedő FET-ekre, a driverek nyűgjeire. Végülis ez a teszt egy videokártya ajánló, amiben nem csak a teljesítmény számít. Tudom, hogy a kártyákról külön-külön volt már szó, de azok jellemzően nem hosszú távú tapasztalatokról szerzett, fórumokban kibeszélt dolgok, hanem első benyomás alapján történő ítéletek. Itt arra gondoltam, hogy címszavakban minden típus mellett 2-3 címszó elég lett volna egy listában felsorolva...

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#50) subaruwrc

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ph minőség :C :R
legyen update 4830-295gtx-szel léccilécciii :D

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.