Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Hequila

Hequila
(őstag)

Tudják, hogyan kell a parasztot vakítani...
A RoHS szép dolog, de kérdezzétek csak meg a műszerészeket, mi a véleményük az ólommentes forraszanyagokról!
Az irány viszont jó.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2) tlac válasza Hequila (#1) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

a tápellátó áramkörök újabb típusú MOSFET-jei és ferritmagos fojtásai

ez viszont hasznos, kevesebb hőt termelnek az ilyen lapok, videókártyák

(#3) Simi2000

Simi2000
(tag)

Hello

Én örülök, hogy könyezetkímélésre törekszik a gyártó. Csak az a baj, hogy egyedül keveset érhet el ezen a téren, de az Én rokonszenvem elnyerték.

:))

Jól érzed magad? Majd elmúlik.....

(#4) -=Lord Tom=- válasza Hequila (#1) üzenetére

-=Lord Tom=-
(őstag)
LOGOUT blog

"A sajtó is hamarosan szembesülhet a takarékoskodás hatásaival, a termékminták ugyanis szintén többször használt csomagolásban járhatják be a világot." - Na ez az igazi parasztvakítás...

(#5) venember83 válasza Hequila (#1) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igy van. Nem vagyok muszeresz, de igaz. Raadasul amivel helyettesitik az olmot, az sem tul kornyezetkimelo... Dehat hadd vakuljon a paraszt.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#6) syn7h37ic válasza tlac (#2) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az újabb tipusú mosfet mindössze annyi, hogy más tokozást kapott, egyébként ugyanaz a cucc. Persze ráfogható, hogy jobb. De mivel kisebb a méret hűteni is nehezebb. Már ha kell.
A ferritmagos dolog él, nagyon sok gyártó használ zárt fazékmagos megoldást, csak nem verik nagydobra. A kondikat is egyre több gyártó cserélte le, akik szintén nem ezzel reklámozzák a cuccaikat. Az mondjuk majd csak pár év múlva fog kiderülni, hogy mennyire is jók ezek a szilárdelektrolitos kondik.
Ami tényleg szép dolog, hogy legalább felhívják a figyelmet az újrahasznosításra.

(#7) syn7h37ic válasza venember83 (#5) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja. Rideg, könnyen elengedi a forrasz magát, á lá XBox360...
Az elektronikai iparban használt anyagok nemhogy nem környezetkímélők, hanem egyenesen veszélyesek a környezetre. Ezért lenne jó az újrahasznosítás.
Az pedig majd egy külön móka lesz, mikor elfogynak a ritka földfémek, amik nélkülözhetetlenek a mai félvezetőiparban. És a jóslatok szerint hamarabb kifogyhat, mint az olaj. Na az lesz majd az igazi világválság...Ezért is jó lenne a recycled

(#8) Remington

Remington
(őstag)

a címet olvasva azt hittem h több nvidia kártyát akar gyártani/forgalmazni :B

(#9) tlac válasza syn7h37ic (#6) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nem ismerem a hátterét, a p35-ös lapnál kezdték el használni az újfajta mosfet-eket, choke-okat és többen tapasztaltuk, akik a 965p-s lapról váltottak, hogy sokkal hűvösebb a lap ezen része

a kondikat direkt nem említettem meg, mert arról elég sokfélét lehet hallani/olvasni

(#10) azbest válasza syn7h37ic (#7) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor vigyázok a P1es gépeimre... azokban még van anyag ;]
Egyébként tényleg hülyeségnek és hazugságnak tűnik amit úgy általában beadnak környezetvédelem kapcsán:
Pl.: elektromos autó - vajon az akkuk és a gyártásuk mennyire környezetszennyező,
hasonlóképpen említhetném a napelem panelokat is... de szinte bármi elektromos/elektronikus cumót. Ez is úgy van mint a temékek ára: nem csak a konkrét darab fizikai tartalma van benne, hanem a gyártás műveletei is.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#11) syn7h37ic válasza tlac (#9) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az attól is lehet, hogy kisebb csíkszélességgel készül a P35, és kisebb az energiaigénye. A 965-ös chipset pl. rettenet melegedős fajta. Sajnos ez sem egyértelmű, hogy mitől mi melegszik.

(#12) syn7h37ic válasza azbest (#10) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így van. Állítólag a biodüzemanyag előállításakor keletkező gázok szintén üvegházhatáshoz vezetnek...

(#13) adalbert1 válasza syn7h37ic (#7) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondjuk amig nem fogy ki addig biztos olcsóbb kitermelni, mint kinyerni a leselejtezett vagy gariban visszaküldött lapokról. Szóval egy darabig biztos nem lesz nagy újrahasznosítási láz sajnos. :(

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#14) Pyton

Pyton
(fanatikus tag)

Enyhíteni lehetne még a szennyezést azzal, hogy egy-egy hardvert minél tovább használunk,(bár ez nehéz dolog, mert ugye elavulnak...) ha meg cserélünk, akkor a régit befogni más feladatra ahol valóban ki is van használva. 1-2 generáció különbséggel ez még nem nehéz, az igazi probléma, hogy egy PI-PII gép már netezésre se nagyon jó...

Az irodai energiatakarékossághoz: nem tudom, mit környezetszennyezőbb, fél órát üresben járatni a gépet, vagy napi +1 bekapcsolás energiaigénye+hardveramortizációja. (hamarabb meghibásodik)

[ Szerkesztve ]

(#15) tlac válasza syn7h37ic (#11) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

a p35 tdp-ben 3 wattal fogyaszt kevesebbet (link)

ezt is nézd meg

(#16) BobChemistry válasza tlac (#15) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

ami kb. 20 % különbséget jelent

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#17) tlac válasza BobChemistry (#16) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

igen, de itt nem ez szól bele (jelentősen)

(#18) Thulcandra válasza syn7h37ic (#7) üzenetére

Thulcandra
(őstag)

A recycled már most is megy, nem tudom nálunk mi van, de német/amcsi üzem bemutatóját láttam már ahol mindenféle elektronikai cuccokból, nagyrészt régi pckből nyerik ki az összes lehetséges fémet.
Először szépen szétszednek, összetörnek mindent, aztán különböző savas-elektrolízises eljárásokkal kinyerik a rezet, aranyat, mindent az utolsó cseppig...
Szerencsére egyre több cég ugrik bele ebbe a bizniszbe, de még messze nem elegendő.

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#19) horvathkrisz válasza Thulcandra (#18) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

Előre 1000 bocs az Offért de ezt muszáj megemlítenem:

Állat az aláírásod, befosok! LOL :C :Y :W :DDD :DD :D

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#20) orbano válasza azbest (#10) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

elektromos autó: összességében elektromos árammal nagyobb hatásfokkal tud üzemelni (kombinálva az erőmű és az elektromotor hatásfokát), ráadásul nem minden erőmű termel üvegházhatású gázokat. ezen felül a sok elektromos autó lehetővé tenné a megújuló energiaforrások hatékonyabb használatát (az elektromos áram managementjének nagyon nagy könnyebbség lenne, ha az éjszaka töltésre rakott töbszáz millió autó akkumulátorát pufferként lehetne használni).

egyébként hiába nem nagy cucc ez a gigabyte törekvés, de több, mint a semmi. és sokan még erre sem képesek...

A vér nem válik VAZZE!™

(#21) adalbert1 válasza tlac (#15) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes ez a grafikon, kösz a linket. A fene se gondolta volna, hogy kevesebbet eszik mint a p965, amin meg lehaltam az a g965 és az x38 értékei ezekhez képest. Na meg a g33-é is, csak az szintén pozitív csalódás volt a többihez képest.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#22) waterman_

waterman_
(fanatikus tag)

ha kamu, ha nem kamu amit csinálnak nekem tetszik, hogy legalább beszélnek a környezetvédelemről. biztos vagyok benne, hogyha magyarországon is divatja lenne a környezetvédelemnek, akkor az emberek nem a kukába dobnák a megunt elektromos dolgaikat, hanem kifejezetten erre szánt elektromos hulladék gyűjtőkbe.
múlt évben például városkánk közepén megállt egy ifa és mindent elvittek ingyen és bérmentve ami elektromos hulladéknak volt minősíthető. hűtő, régi fekete-fehér tv, mikrosütő is volt a platón. tehát ha nem az folyna a médiából, mint csapból a víz, hogy fogyassz-fogyassz mindent vegyél meg, aztán ha meguntad hajítsd ki, akkor többen élnének környezettudatosabban.
már párszor leírtam, de azért megint: a lakótelepünkön van pár szelektív hulladékgyűjtő konténer. a ránézésre 80 éves nénike alig éri fel, de látom hogy oda dobja ki a műanyag flakont. a kultúrált egyetemista meg mindenestül kivágja a szemetet a legközelebbi kukába. tehát még csak nem is az idősebbek akik magasról tesznek rá, hanem pont azok, akikre ez a bolygó az elkövetkezendő 50 évben rá lesz bízva..
én még a fémhulladékot is külön gyűjtöm, mert odahaza hely az van és 3-4 évente összejön annyi, hogy megérje velük kimenni a méh-telepre.
szvsz

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#23) VaniliásRönk válasza orbano (#20) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azért az akkumulátorok jelenleg nem túl hatékonyak, sok energiát igényel a feltöltésük, keveset tárolnak és nagy a tömegük. Az elektromos autó jelenleg max. szemléletváltásra jó, semmi másra.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#24) balintka

balintka
(őstag)

Én örülnék, ha más gyártók se raknák az alaplapokra, a régi, csúf kondenzátorokat. Az újabb látványra is jobban mutat.

[ Szerkesztve ]

(#25) orbano válasza VaniliásRönk (#23) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Tök mindegy milyen a hatásfoka és kapacitása, ha van belőle a világon mondjuk 1 milliárd, amit nap- és szélenergiával töltesz.

A vér nem válik VAZZE!™

(#26) Kopi31415 válasza orbano (#25) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AD1: jelenleg a kerékig számított hatásfok kisivel roszabb is, mint fosszilis tüzelőanyaggal.
AD2: előbb kellene az a rengteg megújuló energiát használó erőmű...

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#27) Jim Tonic válasza VaniliásRönk (#23) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nem az a lényege. Hanem az, hogy nem kell hozzá olajat égetni. Megújuló energiaforrásokkal tölthető.
Egyébként már nem ennyire rossz a helyzet, pont azért nem, mert szerencsére az emberek látják benne a jövőt, és így fejlesztik.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#28) Jim Tonic válasza Hequila (#1) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nincsen vele különösebb baj. Magasabb hőmérséklet kell hozzá. Más a folyasztószer. Olyan borzalmasan nem lett nehezebb az élet.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#29) kovy79 válasza orbano (#20) üzenetére

kovy79
(őstag)

Igen, a lényeg a megújuló energiaforrás szón van (szvsz).
Nem túl környezetkíméló előállítani, de hosszú távon nagyon (környezet)gazdaságos.

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#30) azbest válasza Jim Tonic (#28) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Aha, meg a nyákokon javítás után látható (mintha leöntötték és rászáradt volna valami) foltok, amelyek erősen mérgezőek/rákkeltőek, ahogy egy hasonló témájú topicban régebben olvastam. Ez a szervizesnek is rossz, meg a fogyasztónak is, mert nem túl egészséges szívni a szépen fokozatosan levegőbe kerülő ottmaradt oldószert vagy mit.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#31) Hequila válasza Jim Tonic (#28) üzenetére

Hequila
(őstag)

... és rideg -> könnyebben reped. Az 5-6 éves monitoroknál (amikor még olmos forrasztóónt használtak) is sűrűn fellép a forrasztások megrepedése, az ezüstös forraszanyagnál lényegesen kisebb a várható élettartam (szerintem).

azbest: Bár nem tudom, hogy a régi folyatószer mennyiben különbözik a RoHS-ostól, de szerintem egyik sem kimondottan egészséges.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#32) VaniliásRönk válasza orbano (#25) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Látod inkább erre kéne koncentrálni, mert jelenleg a világ energiaszükségletének több mint 90%-át nem megújuló energiaforrásokból fedezik.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#33) Jim Tonic válasza azbest (#30) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nem kell nyalogatni a nyákot. De az, amit a javítás után a nyákon látsz, nem a folyasztószer. Oda nem is szokás már nagyon használni.
Folyasztószer meg eddig is kellett, ennek nincs köze a ROHS szabályozáshoz.

[ Szerkesztve ]

(#34) Jim Tonic válasza Hequila (#31) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

A repedés érdekes dolog. Azért pár dolgot meg kell jegyezni. A repedés a rossz gyártással is összefügg. Ugyanannyira előjöhet feszülő alkatrészek miatt. A másik az, hogy azok az alkatrészek, ahol tipikusan előjött monitoroknál a repedés, inkább a CRT-hez kapcsolódó alkatrészek voltak, a TFT-nél kicsit más a helyzet.
Ettől még igazad van.

Egy fontos dolgot nem árt tudni a ROHS-ról és Kínáról. Az ország kevés ólommennyiség vizsgálóinak egyike itt van Sopronban az egyik cégnél. Ők az EU-ban/ba gyártanak, így fontos a ROHS. A kínából érkező begyártók is igyekeznek teljesíteni ezt. De a legtöbb termék, ami onnan jön, úgy kap ilyen matricát, hogy soha nem is ellenőrizték, nem is akarták ellenőrizni, hogy mennyi ólom van benne. Az EU-ba bekerülésnél pedig nem tudod ellenőrizni. Szal' ez a törvény valójában nem sok mindent ér a megvalósítás szintjén.

(#35) Jim Tonic válasza Jim Tonic (#33) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Aki meg annyit forraszt, annak van elszívója, így a folyasztószer füstje nem sok vizet zavar.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.