ha kamu, ha nem kamu amit csinálnak nekem tetszik, hogy legalább beszélnek a környezetvédelemről. biztos vagyok benne, hogyha magyarországon is divatja lenne a környezetvédelemnek, akkor az emberek nem a kukába dobnák a megunt elektromos dolgaikat, hanem kifejezetten erre szánt elektromos hulladék gyűjtőkbe.
múlt évben például városkánk közepén megállt egy ifa és mindent elvittek ingyen és bérmentve ami elektromos hulladéknak volt minősíthető. hűtő, régi fekete-fehér tv, mikrosütő is volt a platón. tehát ha nem az folyna a médiából, mint csapból a víz, hogy fogyassz-fogyassz mindent vegyél meg, aztán ha meguntad hajítsd ki, akkor többen élnének környezettudatosabban.
már párszor leírtam, de azért megint: a lakótelepünkön van pár szelektív hulladékgyűjtő konténer. a ránézésre 80 éves nénike alig éri fel, de látom hogy oda dobja ki a műanyag flakont. a kultúrált egyetemista meg mindenestül kivágja a szemetet a legközelebbi kukába. tehát még csak nem is az idősebbek akik magasról tesznek rá, hanem pont azok, akikre ez a bolygó az elkövetkezendő 50 évben rá lesz bízva..
én még a fémhulladékot is külön gyűjtöm, mert odahaza hely az van és 3-4 évente összejön annyi, hogy megérje velük kimenni a méh-telepre.
szvsz
..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes