Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Nem sok egy picit az a 85W-os TDP egy 45nm-es kétmagostól?

Ja, tényleg; az AMD most mit ért TDP alatt? Tudom, hogy régebben csúcs fogyasztást jelentett az intel tipikus fogyijával szemben, de azóta volt valami csavar, hogy az AMD is átáll az intel-féle mércére... ebből lett valami?

Homályosítsatok fel lécci-lécci-lééécciiii!!! :DDD

Kössz!

[ Szerkesztve ]

(#2) old gray

old gray
(PH! addikt)

"....A processzorban négy darab 512 kB-os L2 gyorsítótár kap majd helyett, az L3 gyorsítótár pedig 6 MB kapacitású lesz. ..."

Sok a "t" betű. :)

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#3) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Phenom II 805-ről semmi hír? A 810-es már kijött, de nem éppen olyan áron, mint amire pl én számítottam...

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#4) Oliverda válasza Bici (#1) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az AMD esetében kategóriák vannak. A 95W TDP kategória azt jelenti hogy max. 95W-ot fogyaszthat a legszélsőségesebb esetben a CPU. Ezt általában sosem éri el, sőt a dönöt többségben ennél csak kevesebbet fogyaszt még 100%os terhelés mellett is.

FireKeeper: Van már 805, de csak az OEM-ek kapják, ergo legjobb esetben is csak OEM kiszerelésűt tudsz szerezni ebből.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#5) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ha az embernek van egy 120-130watt tdp-s cpu-ja, az azt is jelenti, hogy folyamatosan ennyit zabál a cpu?
vagy csak ha ki van hajtva, mint pl játéknál?
vagy képes ugyanúgy keveset fogyasztani, ha netez vagy szövegszerkeszt, vagy filmet néz az ember, mint bármely más, gyengébb, kisebb képességű cpu?

(#6) FireKeeper válasza Oliverda (#4) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezt nem is tudtam, azt hittem bárhol kapható lesz! akkor a 810-es lesz a leggyengébb (ergo legolcsóbb) négymagos Phenom II? jó, leszámítva az aktivált negyedig magos phenom X3-at... vagy valahogy azért be lehet szerezni 805-öst is? mármint boltban, tálcásan gondolom. vagy csak kéz alatt :) ?

(#7) Oliverda válasza Integra (#5) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Természetesen nem jelenti azt. Ha éppen semmi CPU igényesebb alkalmazás sem fut akkor az energiagazdálkokási funkciókank köszönhetően autómatikusan csökken az órajel és a feszültség, ennek köszönhetően jóval kevesebbet fogyaszt. Ha 1-2-3 mag van csak kihasználva egy 4 magos CPU-nál akkor is eltérő a fogyasztás.

FireKeeper: Igen, Phenom II-ből a 810-es lesz a legkisebb retail dobozos. Majd lesz Athlon X4 L3 nélkül, az még olcsóbb lesz és az órajelek is alacsonyabbak lesznek. Nem tudom hogy hol lehet kapni 805-öt, szerintem egyelőre sehol.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#8) sz0k3e_ válasza Integra (#5) üzenetére

sz0k3e_
(fanatikus tag)

Szerintem az összes proci, ami CMOS technológiával készül, egyik se eszi folyamatosan a TDP-ben megadott értéket, csak ha 100%on van hajtva (kivéve ugye intel, ahol a TDP-nél többet is megeszik mert az csak valami átlag, ahogy feljebb már megírták).
Szóval még a régi speedstep nélküli pentiumok se zabálják az egészet, csak ha dolgoznak, függetlenül attól, hogy nem veszik vissza az órajelet. Persze órajelvisszavétellel, meg fesz csökkentéssel jóval több áram megspórolható :U

btw nem olyan sok a 85W ha ebből is lesz X2@X4 :DDD :DDD

"What next in the parade of constant obstacles?"

(#9) FireKeeper válasza Oliverda (#7) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez elég szívás, mert ahogy néztem még az is 50k de inkább 60k, és ez kicsit messze van attól mint amit én vártam!
Athlon X4-nél vajon mennyivel csökken az ár és főleg a teljesítmény L3 nélkül? Egy erősebb rammal csökkenthető az L3 hiányának hátránya?

(#10) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Huhh, tolják ám kifele AMD-ék a procikat.
Sajna én kicsit le vok maradva az AMD-éknél, de azért tanulom, tanulom... :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#11) Gyuri27 válasza Devid_81 (#10) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Egy x2 be kéne. :K
Mert a dolgok állása szerint 720 idén már jó áron nem lesz. :(

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#12) Flan

Flan
(újonc)

Sziasztok.

Tudna valaki segíteni amd athlon 2500+ tuningban,mert most vettem egy x1950pro 512es kártyát és sztem kevés hozzá a proci,illetve az nem tudja valaki,hogy a 3dmark06-ot miért nem tudja végig vinni a gép?kb 1perc utám megáll és sötét képernyő csak reset segít:(-Az age ofnál is ez a helyzet kb 10 perc és kifagy.Kevés a táp?350w

(#13) Oliverda válasza FireKeeper (#9) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezeket egyelőre nem tudom. Az szerinetm szinte biztos hogy erősebb RAM-ból többet fog profitálni mint a Phenom II.

(#14) Egzee válasza Flan (#12) üzenetére

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Kb topicot tévesztettél... Menj át a "Tuning kezdőknek, szájbarágósan" topicba!!!

Nem értem ezt az új csúcsmodellt... Nem pont ugyan ez a 950-es is??? :F

(#15) Tomate válasza Flan (#12) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes egy arc vagy... A hárommagos topicban is feltetted ezt a kérdést, bár nem tudom, hogy jutottál oda :U :))

[ Szerkesztve ]

(#16) tlac válasza sz0k3e_ (#8) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

kivéve ugye intel, ahol a TDP-nél többet is megeszik mert az csak valami átlag, ahogy feljebb már megírták

ez sem igaz mostanában
előfordul, hogy majdnem a felét fogyasztja a proci terhelés alatt, mint ami tdp meg van neki adva
(pl. e8400)

(#17) sz0k3e_ válasza Tomate (#15) üzenetére

sz0k3e_
(fanatikus tag)

Lehet, hogy 3db 2500+-a van :DDD :C
Viszont, ha ennyire irogat össze vissza, lehet nem találja meg a tuning topikot se, ezért most ideírom(ide már csak visszatalál):

Flan! Kattints >>IDE<<, és itt tedd fel a kérdést!:R

[ Szerkesztve ]

(#18) kennystyle válasza Oliverda (#7) üzenetére

kennystyle
(tag)

Kíváncsi vagyok tesztek szerint mit jelent ez majd üresjárati fogyasztásban pl.
Logikus lenne, hogy úgy legyen ahogy írod, az X3 proci fogyasszon kevesebbet mint az X4, az X2 meg sokkal kevesebbet mint az X4 mert 1-2 mag inaktív, de pl a legújabb PH teszt sem ezt mutatja, gyak. ugyanaz a fogyasztásuk.
Egy normális árú ténylegesen 2magos Phenom II -re viszont vevő lennék, csak fogyasszon kevesebbet a mostani BE2400-nál.

Vegyen fel a gyárba igazgató úr! Meglátja milyen kevés munkával beérem...

(#19) Flan válasza sz0k3e_ (#17) üzenetére

Flan
(újonc)

Örök hála.
(valahol elkell kezdeni:)
Igazatok van semmi keresni valója itt a kérdésemnek,de ha nem írok ide soha nem találom meg ezt a topikot,de bízva bennetek,hogy segítetek kéréseim nem találtak süket fülekre.:))
mégegyszer köszi

(#20) sz0k3e_ válasza tlac (#16) üzenetére

sz0k3e_
(fanatikus tag)

Ez esetben elnézést, régebbi intelekről tudtam ezt, meg abból indultam ki, hogy ha átlag értéket számolnak, akkor az átlagnál nagyobb a maximális fogyasztás :U

(#21) Bici válasza Oliverda (#4) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Köszi az infót! :R

(#22) Oliverda válasza kennystyle (#18) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt találsz egy alaposabb mérést ill. összehasonlítást. Sajnos a PH fogyasztás mérései nem minden esetben mérvadóak.

(#23) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet hogy egy Phenom II X2-re be fogok fizetni!Sőt biztos ;]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#24) tlac válasza kennystyle (#18) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

Kíváncsi vagyok tesztek szerint mit jelent ez majd üresjárati fogyasztásban pl.
Logikus lenne, hogy úgy legyen ahogy írod, az X3 proci fogyasszon kevesebbet mint az X4, az X2 meg sokkal kevesebbet mint az X4 mert 1-2 mag inaktív, de pl a legújabb PH teszt sem ezt mutatja, gyak. ugyanaz a fogyasztásuk.

üresjáratban nincsenek használva a magok, így alig fogyasztanak, tehát az hogy 2 vagy 3 van a prociban, az kb mindegy

(#25) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem lesz natív kétmagos phenom 2, regor vagy mi

?

tehát nem selejt hanem alapból kétmagos phenom2?

jó lenne a notikba :U

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#26) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tetszik, lehet újra AMD-s leszek. :B

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#27) schwanz válasza Bluegene (#25) üzenetére

schwanz
(kvázi-tag)

Nekem is ez jutott egyből a hír kapcsán eszembe. Az ütemterv szerint lesz az, 2*1 MB L2 cache-sel, L3 nélkül, de majd csak nyáron.

Ezek a Phenom II X2-k érdekesnek tűnnek amúgy, remélhetően lényegesen jobban teljesítenek a Core 2 Duo-k ellen, mint a Phenom 7750, az áruk pedig az x3-x4 árakból kiindulva elég baráti kéne, hogy legyen. Az induló órajel elég magas, a TDP szintúgy :D

Szvázi tag

(#28) Oliverda válasza Bluegene (#25) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sehol sem íta senki hogy nem lesz. :U

(#29) Bluegene válasza Oliverda (#28) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

régóta adósak egy épkézláb, ütős kétmagossal(mint a wolfdale), hisz a legtöbb ember még mindig 2magost vesz(pláne notikba), amíg nem érkezik meg addig a core2-eseket fognak rakni szinte az összes notiba meg irodai gépbe(túlnyomórészt)

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#30) Oliverda válasza Bluegene (#29) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Oké, ezt már vagy 25ször le lett írva és az is hogy mikor jön a Regor és származékai.

(#31) [CS]Blade2 válasza sz0k3e_ (#8) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Itt a friss teszt: [link] Nagyon szépen le van írva, hogy hogyan számolnak, de sz*rt sem ér, mert a valóság mást mutat, mint akármilyen gyártó által megadott érték.

Ebből ki lehet számolni nagyjából mennyit fogyasztottak a procik:

[ Szerkesztve ]

(#32) marcias válasza Oliverda (#30) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Én is inkább a "valódi" kétmagosokra várok. 45W TDP, 3GHz, vagy vmi hasonló. :)

(#33) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Phenom II X4 955 és 3.2GHz? :Y Akkor számozásban csak benne hagyják a kraftot 4GHz-ig. :Y

Egyébként, akkor jön 950-es is 3,1GHz-en, vagy pedig emiatt kilövik? :F És ha jön, akkor az is BE lesz?

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#34) Abu85 válasza leviske (#33) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 950 az elvileg tipli. Semmi értelme a 100 MHz-es lépcsőknek ezen a szinten.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#35) leviske válasza Abu85 (#34) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem. Arról nem tudni, hogy az AMD meddig akar elmenni órajelben? Vagy ez még annyira titkos, hogy még ők sem tudják?

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#36) Atom_Anti

Atom_Anti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"Az igazi meglepetést a májusban érkező Phenom II X2 család fogja okozni"

Jaja, kulonosen ha a ket letiltott magja aktivalhato lesz :D .

(#37) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Vazz alig vettem meg a Phenom X2-met máris gyüjthetek a Phenom II X2-re :D
Jó kis cucc lesz az, csak kicsit félek lassan kezd kevés lenni a 2 mag :F
Esetleg Athlon X4 jobban megérheti majd?! Mennyit számíthat az L3 hiánya, mármint árban kb mennyivel lehet olcsóbb majd mint L3-as társai?

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#38) Oibacsi

Oibacsi
(őstag)

Én egy energiatakarékos kétmagost várnék, 1v körüli gyári fesszel és 35w körüli tdp-vel:D

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#39) rootka válasza Oibacsi (#38) üzenetére

rootka
(lelkes újonc)

Én megvárnám a 2014-es áramtermelős verziót :D

(#40) Oibacsi válasza rootka (#39) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

beépített peltier és alágyújtunk?:D
mod: off

[ Szerkesztve ]

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#41) robyeger válasza leviske (#35) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

[gyári 3.5Ghz-es Phenom II], Remélem még év végére sikerül elérniük, habár ez a legoptimistább becslés...
Vagy egy másik pletyka: [x4 utiterv szerűség]

[ Szerkesztve ]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#42) Oliverda válasza robyeger (#41) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

3.4GHz fölé szerintem kizárt hogy elmennek 45nm-en. A 3.4GHz is kérdéses szerintem.

(#43) robyeger válasza Oliverda (#42) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

én 3.5Ghz-t mindenképp elérhetőnek tartok 45nm-en, a 4Ghz már lehet hogy csak 32nm-en lesz meg. (a pletykában amúgy is 2010-re taksálják) Te mit tudsz jelen állás szerint a K10 meddig lesz velünk, mikor fognak architekturát váltani?

[ Szerkesztve ]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#44) Oliverda válasza robyeger (#43) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

2010 vége - 2011 eleje. Az első sample most év végén jön belőle ha minden igaz. Addig minden bizonnyal csiszolgatnak. Mondjuk arra kíváncsi leszek hogy a 32nm-es K10-ből lesz-e a Shanghai/Deneb-hez hasonló módon upgradelt verzió (nagyobb cache, pár apróbb architekturális módosítás).

(#45) Egzee válasza robyeger (#43) üzenetére

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Annak fényében, hogy 2010Q1-ben kezdődik a 32nm gyártása, még elég 1 évig biztos PhenomII lesz... Én tuti, hogy vagy veszek egy csúcs Phenom I-et, ha full lemennek az árak vagy megvárom a 32nm-t... Gyönyörű szép lenne élni egy zsír új csúcs PhenomII mellett aludni, csak nem látom értelmét sajna... 6400+-omnál jobb a csúcs phenom x4 és még ez a 6400+ is tökéletesen elég mindenre... Bár tudja rák mennyire leszek geek karácsony felé ;]

(#46) robyeger válasza Oliverda (#44) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Ha a 45nm-est K10.1-nek nevezzük, habár ez tudtommal nem hivatalos elnevezés, akkor szerintem tuti lesz K10.2 is, hiszen az AMD nem egy tikk-tak cég, mint az Intel, habár szerintem a válság miatt az Intel, ha a "tikk" a miniatűrizálást tartani is tudja, a "tak" az architektúraváltásokon el fog csúszni.
Azért megnéztem volna 45nm-en egy K8 procit, de még egy Presler-t is :B
Egzee: Én konzervatív beállítottságú vagyok :) , sok-sok magra nem vagyok, de magas órajelre igen.

[ Szerkesztve ]

(#47) robyeger válasza robyeger (#46) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

igen most tudatosúl bennem, hogy a K10.1-ből 10.5-lett

(#48) sz0k3e_ válasza [CS]Blade2 (#31) üzenetére

sz0k3e_
(fanatikus tag)

Szóval te most azt akarod megetetni velem, hogy teszemazt az e5200 vagy az e7300 nagyjából 20W + idle power(~10W) eszik össz vissz?
Mirefel akkor a 65W TDP ?

vagy ez csak nekem fura? :F

(#49) AMD!4ever válasza marcias (#32) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Ilyen van,itt van a gépemben :DDD
45W tdp, 2mag, 3ghz... :C --->4850e :DD

(némi csusztatással igaz is)

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

(#50) zed1983

zed1983
(őstag)

Az a nagyobbik 100MHz-el "nagyobb" húha... :DDD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.