Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) kvp777

kvp777
(kvázi-tag)

Ha jol latom a leggyorsabb ram is csak 233 Mhz-es a ddr3 1600-as modulban. Ennel azert mar kaphato jobb is. (250Mhz-es ami kb. 6-6-6-12-nak felel meg)

(#2) Entryy válasza kvp777 (#1) üzenetére

Entryy
(fanatikus tag)

Tudatlan vok,de ezt honnan látod?

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#3) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végre egy gyártó, aki rájött, hogy a ha 2x annyi memóriád van, akkor átlag 1,5x-esére gyorsul az átlagos gép, míg a kétszer gyorsabb memóriával meg csak max +5%-ot..

(#4) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Hát ezért nem kapni mostanában.
Futott a szekér. Most van szép honlap, kikiáltják magukat über ram gyártónak (látunk már ilyet) és jó drágán adják majd a modulokat. Amivel csak annyi a baj, hogy a + eddig is jó volt megfizethető áron.
Most meg lesz majd jó drágán. Azt hiszem az adata elveszitette az "ártatlanságát". Így múlik el a világ dicsősége. Ne legyen igazam. :(

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#5) Gorneck23 válasza Gyuri27 (#4) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az a poén, hogy eddig se volt vmi olcsó az A-data...talán pont a nehéz beszerezhetősége miatt.
Goodram, Geil, Cors árába tudtak volna nekem hozni 800+ -t. Szal amit írsz az nem teljesen egyértelmű...

Persze itthoni helyzetből indultam ki...

(#6) FehérHolló válasza LordX (#3) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Feltéve, ha az adott alkalmazásnak, vagy alkalmazásoknak nem elég a fele annyi memória is. Mert ebben az esetben egyáltalán _nem_ fog gyorsulni a rendszer/átlagos gép.

Az átlagos gép meg eléggé relatív fogalom, de ebbe most ne menjünk bele.

Ember embernek farkasa.

(#7) Gyuri27 válasza Gorneck23 (#5) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Amikor volt olcsóbb volt a geil-nél, meg az ocz-nél.

(#8) Gorneck23 válasza Gyuri27 (#7) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nemtom...Én egy évvel ezelőttről beszélek, de ez tényleg csak apró megjegyzés volt részemről...nem kaptam olcsóbban a 800+-om, mint a Geil, Cors kit lett volna. Ami lényegesen olcsóbb lett volna akkor, az a sima borda nélküli A-data. Rá 1-2 hónapra meg elvétve láttam már csak árlistában (nem rendelgetős).

(#9) Gyuri27 válasza Gorneck23 (#8) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A többivel egyetértesz? Eddig is jók voltak szvsz. Félek attól, hogy most már a hirnevet is meg kell fizetni. :(

(#10) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

Ez mind szép és jó, de mikor kerülnek ezek a modulok kereskedelmi forgalomba? Főként a 8Gb Kit-ek?

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#11) Gorneck23 válasza Gyuri27 (#9) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem is mondtam, hogy rosszak volt...ha tehetem mindenkinek A-data ramot ajánlom...legyen DDR1 vagy DDR2.

Hogy a hírnevet is meg kell majd fizetni?! Elképzelhető...de sztem eddig sem volt vmi nevenincs cég...szal ha emelkedik is az ár, akkor se vészesen. Lásd 1000+ vagy 1066+ kit. Konkurens gyártó árában (1-2 helyen vmivel olcsóbban), de sokkal jobb, kiegyensúlyozottabb teljesítmény.

robyeger: Kimaradt az elérhető áron félmondat... :D

[ Szerkesztve ]

(#12) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vki tud arról mondani vmit, hogy melyik a jobb? 2*2 GB, vagy 4*1 GB? Sebességben melyik ad többet? Ha jól tom ennél több memória max képszerkesztés, videoszerkesztés, esetleg virtualizáció során kell, máskor egyáltalán nem. Vista sem érzi már a diffit fölötte...

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#13) FehérHolló válasza Kopi31415 (#12) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Alaplapfüggő.

Ember embernek farkasa.

(#14) DSG

DSG
(kvázi-tag)

Ezt nem tudjátok mien ram ? CL hányas meg ienek? meg hogy ez teljesen jó ? nem gagyi ?
[link]

(#15) robyeger válasza Kopi31415 (#12) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

2x2Gb kiszerelés jobb, ha az időzítések azonosak.
Amíg be van kapcsolva a winyón a lapozófájl, tényleg nincs sok különbség a több és a mégtöbb össz memória között. ;)

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#16) robyeger válasza Gorneck23 (#11) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

a konkurenciánál többet csak nem kérnek el érte,
Geil Black Dragon2 DDR2 800MHz kit 8 GB (4x2GB) ~ $400
nekem ez már elérhető, de nem biztos, hogy most el is akarom érni :B . (hasonlítás képpen; annak idején többe került nekem a 4GB, szóval csak fejlődik a technika)
Kevés még a 8GB kit a piacon, ha több lesz, remélem csökken az áruk.

(#17) robyeger válasza DSG (#14) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

édekes :F Hívd fel a boltot, és olvastasd be velük a rajta lévő matricára, mi van írva. Ha tényleg 2x2GB van szó, még ha 6CLK késleltetésű is,jó árban van, szerintem.

(#18) Calibos

Calibos
(PH! addikt)

Túl kínálat van már a ramokból, sokszor átláthatatlan,- annyi típus + különböző chipes van már a piacon! Azért pozitívum hogy sok a „jó” ram
Engem érdekelne melyik az a gyártó amelyik nagyon nyereséges??!!
(corsair biztos)

(#19) H.O.D.

H.O.D.
(senior tag)

Mi a túrónak 8GB memória egy gépbe :F

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#20) robyeger válasza H.O.D. (#19) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

winyó kimélésnek(le a wirtuális memóriával), habár ha jövőre előretörnének a PCIE-os SSD meghajtók talán csökkene ezen szükségessége is.
Az, hogy virtuális memória nélkül, miért kell a Vistának ennyi?, a Microsoft-t kellene megkérdezni. De lehet,hogy ők sem tudják :D

(#21) Tomi84

Tomi84
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez mát kezd kicsit OCZ-snek tűnni... Azok is kiadnak 1 típusú memóriát, 25 féleképpen. SLI cenrtified, Urban Ops, Reaper, Titanium alpha, stb...

Néhány modul között itt sincs igazán különbség, semmilyen tekintetben. Persze lehet más chip van rajta, de az utóbbi időben A-data is csak micront használt)

Ettől függetlenül továbbra is jó márkának tartom, egyértelműen agyon jó ramokat gyártnak. Nekem anno volt 4x512 533Mhz-es Vitesta modulom, és a 4 simán ment együtt 850Mhz-en, CL4 mellett. :)

úgy kell élned, hogy ha megdöglesz és visszanézed életed filmjét, az olyan izgalmas legyen, hogy az adrenalin beindítsa a szíved és feltámadj

(#22) Kopi31415 válasza H.O.D. (#19) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Több virtuális gépnek?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#23) Martin2004 válasza Kopi31415 (#22) üzenetére

Martin2004
(tag)

pl. Bár 4 GB-vel is elég jó dolgokat lehet már csinálni :)

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#24) Kopi31415 válasza Martin2004 (#23) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha az egyik OS Vista akkor is? Me az Mintha zabalna...

(#25) Calibos válasza H.O.D. (#19) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Zenészeknek még kevés is :)

(#26) LordX válasza FehérHolló (#6) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De, fog. Úgy hívják, (merevlemez-)cache.

(#27) klambi

klambi
(őstag)

CL 9-9-9-24
ez már időzítés
hát lehet hogy én kihagyom a ddr2-t :C

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#28) Golli válasza LordX (#3) üzenetére

Golli
(tag)

A memóriák gyorsasága azért nem jelent még gyorsulást mert nem tudják még az alaplapok és a processzorok megfelelően kihasználni őket, ha az azokat gyártó cégek is belátnák, h a ddr2 ideje kezd lejárni és a ddr3 tör hatalomra akkor érezhető lenne a gyorsasága is a ramnak. A memória mennyiség meg egy bizonyos szint után már nem érezhető, szval hiába lesz 8GB ramod, ha pl játékra kell úgysem fog belőle max 4-et felhasználni Vista-nál. Vga-kban hódít a ddr3 és a ddr4 ott is gyorsulást eredményezett a sebesség, igaz az más tészta, de ebből is kiindulhatnánk! :)

"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?"

(#29) Golli válasza Golli (#28) üzenetére

Golli
(tag)

Sokan az olcsóbb és hasonló minőségű ramokkal is be fogják érni, a programok és a pénztárcánk nem a márkát és a hírnevet nézik... :U

"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?"

(#30) ^Bundi^ válasza robyeger (#17) üzenetére

^Bundi^
(őstag)

ADT800D2U16K2/4G A-Data DDRII 800 240Pin 2x2GB Dual channel Pack 5 év garancia

elvileg rendes memória

sima DDR2 800as
:R

Nos Omnes Una Manet

(#31) LordX válasza Golli (#28) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Francot érdekli hogy miért, meg hogy mi az elmélet, nézd meg mi a gyakorlat.. :U

Ma egy átlag gépben egyáltalán nem 8 GB van, hanem 1-2. Itt kb. ugyanannyiba kerül 1 GB tuningram meg a 2 GB standard ram (eddig is így volt, csak kisebb méretekben). Szerinted mi a gyorsabb egy mai gépben: 2 GB DDR2-800 vagy 1 GB DDR2-1066, ahol a Vista már erőteljesen elkezd swappolni?

(#32) Gorneck23 válasza LordX (#31) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

2Gb-nál is szokása a szemétnek...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.