Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hová lett a mosFET-hűtés? :U

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#2) Móci válasza CHIPman (#1) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak raknak rá...
Amúgy ha már ennyire csúcskategória, az új usb és sata csatlakozókból elfért volna több is szerintem.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#3) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Nagyon beteg! :Y

Alléz Olympique de Marseille!

(#4) Balller válasza yakuza.tora (#3) üzenetére

Balller
(tag)

az lesz nagyon beteg aki ki is használja majd mind a 6db pci-express foglalatot :)

Balage

(#5) nebancsa válasza Balller (#4) üzenetére

nebancsa
(fanatikus tag)

Ha használja is,nem sokáig. Max másfél évig, a gépparkunkból az összes elvérzett. Soha többet MSI. :((

(#6) Balller válasza nebancsa (#5) üzenetére

Balller
(tag)

Nekem semmi bajom vele. Lehet nem terhelem annyira mint ti...

Balage

(#7) Joachim21

Joachim21
(fanatikus tag)

Nem értem a hírbe hogy keverték ide a trinergy-t, és a fuzion-t, azoknak a lényege éppen a kiegészítő chip, és a megnövelt számú PCI-E sávok voltak, illetve a lucid hydra megoldása. Ez csak egy újabb X58as deszka, nem hiszem hogy felsőkategóriában csodálkoznunk kellene hogy ilyen a felszereltsége.

[ Szerkesztve ]

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#8) Balller válasza Joachim21 (#7) üzenetére

Balller
(tag)

...lehet élesbe nem teljesít annyit mint egy gyengébb felszereltségű X58

Balage

(#9) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

hát nem semmi egy vadállat, bár nemtudom, minek ennyi x8-as PCI port rá..

(#10) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a 36 darab PCI Express csatorna nagyon karcsú a 6 db PCIe slothoz. :(

(#11) kételkedem válasza yakuza.tora (#3) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az! Meg az is, aki telepakolja videokártyával. ;]

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#12) mephi666 válasza kételkedem (#11) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vizezni kell rendesen szerintem a cuccot, ha valaki megpakolja komolyabb vga-kkal... meg brutálul nézhet is ki összerakva... az ára meg mindennel felépítve szépen belemehet a 7számjegybe, az is biztos... (pl. 4db 5xxx meg fizikára gtx295 :B )

#14: na, az ilyen kirívó esetekben van is létjogosultsága a kW fölötti tápoknak :K

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#13) Isee

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

...ugyanis négy nyolcszoros és két tizenhatszoros csatoló várja a bővítőkártyákat.

Van értelme ennek a rengeteg PCI-E csatolónak?? :F

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#14) Balller válasza mephi666 (#12) üzenetére

Balller
(tag)

és mindezt minimum egy atomerőmű tudja meghajtani.. :)

ne, meg jóóó magas villanyszámla :)

[ Szerkesztve ]

Balage

(#15) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sok PCI-Express, de minek..., főleg hogy csak 36-ot kezel a lap. Parasztvakítás, és csúcskategórában nagyobb felszereltség is elvárható lenne. Több USB, Sata...

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#16) 04ahgy válasza mephi666 (#12) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem férnek el. Vízhűtéssel igen, de akkor full-cover blokk kell mindre. A NYÁK-ok melegedése úgy is jelentős lesz szerintem. Élettartam terén elég kritikus tényező.

No meg 2 * HD5970 ~ 4 * HD5870.

A PhysX tudtommal egy GPU-n fut, tehát a fizikai számítás terén az általad javasolt GTX295 teljesítményben alul-, míg áramfogyasztásan, melegdésben felülmúlja a GTX285-öt.

Ergo egy 3 kártyás rendszerrel majdnem hozható a telepakolt 5 (6 ha régi a GTX295) kártyás rendszer teljesítménye.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#17) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Természetesen az extrém tuninghoz komoly teljesítményfelvétel is társulhat, így az alaplap a 24 tűs tápkonnektor mellett két darab 8 tűs és egy 6 tűs PCI Express csatlakozóval is táplálható."

Az ott táplálható akar lenni, tehát a jelzett csatlakozók bedugaszolása csupán (részben) opcionális? Ha nem, akkor azt is javítsátok táplálandóra.

HGyu

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#18) mephi666 válasza 04ahgy (#16) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jah, de ha az ember ki akarja használni a pcie foglalatok nagy részét és burzsuj is akar lenni, akkor szerintem 4db 5870+gtx295 dukál a "gémer" lapba :) meg a "kvad-crosfilex" szebben is hangzik, mint a sima :K

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#19) Móci válasza 04ahgy (#16) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Majd lesz véve másik kártya, ha leég. Ugyan már... :)

(#20) RapUGround

RapUGround
(tag)

Ehhez tényleg erőmű kell! De aki ezt telepakolja majd az úgy is a 6magos core i7-et rakja bele. :D

(#21) Mr.Csizmás válasza Isee (#13) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

van, mert elmondhatod magadról, hogy tied a PH leggyorsabb gépe, legtöbb benchmark ponttal, és akkor nagyon raj leszel :D

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#22) Vico87

Vico87
(tag)

Az eddigi Big Bang lapokból csak kis pukkanás lett, valószínűleg ez sem lesz sokkal nagyobb durranás, főleg a várhatóan magas ár miatt.

Az igazi hithű vérpistik 4db HD5970-et raknak bele, a húzott GTX295 mellé. ;]

(#23) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor most ez a Big Bang olyan széria lesz, mint az ASUS esetében a Republic Of Gamers?

Mert akkor valahogy nagyon félrenézték ennek a dolognak a lényegét... Jobban jártak volna, ha a "játékosoknak szánt" cuccokra inkább licencelik Fatal1ty-t. Az MSI X58 - Fatal1ty sokkal könnyebben meg is jegyezhető, mint a MSI Big Bang Xpower és könnyebben ki lehet találni, hogy a lap mit is rejt és melyik szegmensbe szánják.

(#7) Joachim21: Úgy lettek idekeverve, hogy mind a kettő BB. Az új ROG lapok esetében is szóba szokott kerülni a többi...

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#24) Móci válasza leviske (#23) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Fatal1ty szerintem már 'lejárt' dolog, no meg sok minden vackot eladtak már a nevével.

(#25) RapUGround

RapUGround
(tag)

Kicsit gondolkodtam. Arra jutottam, hogy van ennek a lapnak értelme. Csak a pénzes maximalisták számára. HD5890-ből nem igazán van túlhajtott, inkább még vissza is van fogva. De ha 4db Gyári tuningos HD5870-en ami 1Ghz-es magórajelen jár, az igazán maximalista aki inkább 4 ilyet és nem 2db hHD5890-et rak bele.

[ Szerkesztve ]

(#26) leviske válasza Móci (#24) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem meg nincs még lejárva, csak újra minőséget kéne eladni a neve alatt. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#27) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Emberek ennek az árát egy Német, Osztrák fan simán lecsengeti és büszkén mutogatja a haveroknak, lehet mi is úgy tennénk ha annyit keresnénk, ez nem létkérdés de akinek ez a hobbija miért ne tenné? Mások egy telefonért adnak ennyit vagy éppen egy Ferraris kabátért.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#28) House M.D

House M.D
(kvázi-tag)

gyártja a socketeket rendesen az msi , már csak az ára lesz érdekes enek az x58-nak :)

"A zenészek nem mennek nyugdíjba, egyszerűen abbahagyják, ha már nincs bennük több zene." /Louis Amstrong/

(#29) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"4-way CrossFireX + PhysX Card"

Vajon driver-t is adnak mellé amivel ez így működni fog, vagy a "PhysX Card"-ot csak valami dísz gyanánt gondolták az alaplapba?

Elvileg még ennél is lesz vagy van egy magasabb kategória a sorozatban. Mondjuk az más kérdés hogy a másik két már megjelent P55-ös alaplapban több fantázia van mint ebben az X58-asban. Az egyetlen "újdonság" az, hogy erre már Paksot is rá lehet kötni csak éppen semmi értelme.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#30) atti_2010 válasza Oliverda (#29) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

AMD-s lapot nem csinálnak Hydra csippel? Vagyis hogy nincs e tervben?

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#31) Oliverda válasza atti_2010 (#30) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kérdezd őket. ;)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#32) atti_2010 válasza Oliverda (#31) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Sajnos az Angol tudásom még nemi csiszolgatásra szorul.

(#33) leviske válasza atti_2010 (#32) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van magyar képviseletük is. :)

(#34) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Jo kis kazant lehetne epiteni ebbol :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#35) Fel válasza atti_2010 (#32) üzenetére

Fel
(őstag)

Megvárod míg b@szogat az angoltanárod? ;]

(#36) Devid_81 válasza Fel (#35) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Nekem mar fel se tunt a hiba, miota nincs ekezetes billentyuzetem...de tenyleg ertheto maskeppen is :D

.::www.megadanceradio.hu::.

(#37) Joachim21 válasza leviske (#23) üzenetére

Joachim21
(fanatikus tag)

Csak a ROG szériás lapokban általában ugyanazt a minőséget kapod, ugyanazokat a kiegészítőket, jellemzően generációnként hasonló megjelenést, ami elkülönül a sima ASUS lapokétól.

Ezek a lapok nem alkotnak igazi családot nálam! Nincsenek megfelelően elkülönítve a sima MSI lapoktól, és mindnek más tulajdonságai vannak.

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#38) Oliverda válasza Joachim21 (#37) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pont ez a baj velük szerintem. Teljesen egy kaptafa már az egész ROG. Semmi újítás, semmi innováció. Rádobnak fél kiló fémet, szépen kifestik, adják mellé a szokásos tartozékokat a szokásos árcédulával. Persze ez még nem jelenti azt hogy nem jó csak éppen már eléggé elcsépelt az egész szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#39) leviske válasza Joachim21 (#37) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért? A BB széria esetében nem ugyanazt a minőséget kapod? Ez a lap egy prototípus, valoszínűleg a végleges hűtését majd agyoncsicsázzák ennek is, ha ezt hiányolod.

Még a külsőre sem szólhatsz semmit, hisz a MSI felsőkategóriás lapjai már egy ideje kb ugyanúgy néznek ki.

Az már igaz, hogy a "sima" és "játékosoknak szánt" lapok külsőre jobban elkülönülnek egymástól az ASUS esetében, de egyéb tulajdonságokban attól függetlenül elég közel állnak, sőt. Inkább a BIOS ami megkülönbözteti őket, de a BB sorozat esetében is gondolom tartalmaz némi pluszt.

Én amondó vagyok, hogy a BB szériát az MSI a ROG ellen szánja. Más kérdés, hogy igen kevés sikerrel.

(#35) Fel: :DDD

(#40) yakuza.tora válasza Oliverda (#29) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

"Vajon driver-t is adnak mellé amivel ez így működni fog, vagy a "PhysX Card"-ot csak valami dísz gyanánt gondolták az alaplapba?" - Ez valójában egy "pcie vga tartó" lesz. Bárhová, bármilyen kártyát bele lehet dugni. Ettől Big Bang! :D

Alléz Olympique de Marseille!

(#41) ^Clown válasza Móci (#2) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát el bizony, egy csúcslaptól több csatit várnék.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#42) Joachim21 válasza leviske (#39) üzenetére

Joachim21
(fanatikus tag)

De mitől lesz ez a lap BB? Inkább néz ki egy workstation lapnak, a sok PCI-e16X miatt. Vagy lenne benne 4x16 sáv, vagy Lucyd hydra. Az hogy milyen hűtő van rajta mind1, azzal nekem semmi bajom. Én nem vagyok most ettől a laptól elájulva, a P55 GD80asuk szuper, ez is biztos az, csak ha már Big Bang, ráadásul X58, akkor vmivel többet várok, mert ez a lap a P6T7 supercomputer ellenfele inkább mint a Rampage III Formuláé

(#43) hejesírásó válasza Joachim21 (#42) üzenetére

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

a BB-nek is van gondolom intervalluma, és ez az alja.

(#44) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Nem semmi, csak halál felesleges. Big Bang XPower micsoda neveket találnak ki :DDD

(#45) zed1983

zed1983
(őstag)

Ez igen... :R

(#46) Fel válasza Ari18 (#44) üzenetére

Fel
(őstag)

Egyre jobban telített a piac.. a marketinggel meg szerintük mindent meg lehet oldani.
Az Asus TUF se jobb (The Ultimate Force... katonai szabvány meg álcaruha, miegymás... még szerencse, hogy egytagú a sereg)

(#47) darkarthur válasza nebancsa (#5) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Én is így vagyok vele, sajnos. Rossz tapasztalatok. :(

Ez a lap nem értem miért oly nagy durranás :)) pindipukk :DDD

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#48) darkarthur válasza Ari18 (#44) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Asrock Supercomputer tán jobb? :DDD

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#49) beta

beta
(tag)

16 drmos (!) fazis 2x 8pin cpu tap csatival betaplalva.. ranezesre 300w-os cput siman elvisz. extrem tuninghoz idealis lap lehet.

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#51) fereg

fereg
(lelkes újonc)

Durván összerakták, az tuti.Egyszer kipróbálnék egy ilyet. :DD

;)

(#52) Gomezz válasza Balller (#4) üzenetére

Gomezz
(senior tag)

Mivel megszűnnek a normál PCI portos hardverek, mindenki ezt fogja használni, még egy hangkarit is ebbe dugják, mert mint megtudtam a rövid pCI-E is kompatibilis vele!

(#53) proci985 válasza 04ahgy (#16) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az 5870esek be se férnének, két slotosak a kártyák a kimenetek miatt. talán a 6monitor edition (az egysloton tudja az összes kimenetet) okés, de arra meg kérdés, hogy rámegy e a sima full blokk. tehát gyakorlatban marad a 5970.

a full blokk drága, de egy ilyen rendszer árához képest már annyira nem. plussz hűtést meg lehet rakni a nyákokra (pl 120asok oldalról).

fogyasztás meg meleg tekintetében... nos, télen lehet nem kéne fűteni, elég lenne elindítani valami játékot:DDD

kb EVGA Classified. ha még a biosa is lesz annyira jó, akkor az MSI talán bekerülhet az élbolyba a lapok között (próbálkozások voltak, de sose mentek igazán jól a konkurenciához képest).

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#54) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Ez aztán szépen el lett eresztve csatikkal. :K

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#55) bossvico

bossvico
(senior tag)

Ha milliomos leszek ilyet veszek, telitűzdelve minden likát. Á még akkor se biztos, hogy telitűzdelném.
Ezt ki fogja kihasználni? A ggogle 1 géppel oldhatja meg a föld irányítását?

„Attól, hogy templomba jársz, még nem leszel keresztény. Mint attól sem leszel Hamburger, hogyha eljársz a Mc Donald’s-ba.” (Keith Green)

(#56) hejesírásó válasza Fel (#46) üzenetére

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

jelen pillanatban.

jól van na mit sírtok a marketing maszlagok miatt, érthető ha ki akarnak tűnni a telitett piacon egyy egy termékvonallal.

(#57) bandi0000 válasza CHIPman (#1) üzenetére

bandi0000
(fanatikus tag)

fölösleges ennyi ha még van oan elmebeteg aki 6 kártyát rak bele akkor barátok közt is a kártyák fogyasztanak vagy 900 w-otxd

(#58) Hunter2 válasza Balller (#4) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Például ők? [link]

JAh igen és itt azt is megoldották hogy beférjen 7 vga egymás mellé, mondjuk azt nem értem hogy ezt hogy oldották meg egy 6 PCIe csatis lappal.

:))

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#59) radi8tor1 válasza Hunter2 (#58) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

1500W elég volt neki, nem semmi.

szerk: Ja nem, egy másik képen látszik hogy 3 db 5.25"-os táp is van a gépben.

7 PCIe

[ Szerkesztve ]

TRON addict

(#60) ne_nezze válasza Hunter2 (#58) üzenetére

ne_nezze
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

7 PCI-E csati van rajta, a kártyáknak külön keretet építettek és Adex Electronics PE-FLEX16 gen. 2 riserekkel oldották meg hogy elférjenek egymás mellett.

speckók

[ Szerkesztve ]

Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►

(#61) JanR

JanR
(őstag)

O, hogyne... a creative hangkartyam hova megy?

Lehet, hogy mar kibeszeltetek korabban, de most nicns idom elolvasni.
Szepnek szep a lap, de a PCI csatlakozo akkor is hianyzik szamomra:U

www.oaziscomputer.hu

(#62) ne_nezze válasza JanR (#61) üzenetére

ne_nezze
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

vegyél másikat ami natív PCI-E-s.

Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►

(#63) Zolás válasza JanR (#61) üzenetére

Zolás
(őstag)
LOGOUT blog

Ha szakértők bele tudnak rakni ddr1 ramot a ddr2 slotba neked mér nem megy bele a PCI-E slotba a hangkarid? :DDD

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve http://db.tt/VAEJ3ka

(#64) Nandish válasza RapUGround (#25) üzenetére

Nandish
(újonc)

oké oké de milyen Game-el hajtom én ki azt a sok kátyát 3 moncs??
durva :)

[ Szerkesztve ]

World's Number One DJ Armin van buuren Only! Only! Only! STATE OF TRANCE!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.