ez szép
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11
ez szép
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

Nem sok olyan embert ismerek, akit a "Celeron" név vonzana....
Az régen is a lenézett, "tecskógazdaságost" jelentette, meg napjainkban is.
Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

Érdekes lenne megnézni a hasonló arányokat abból az időből, amikor Celeron volt a mostani Pentium helyett.
Amíg 2010-ben ott tartunk hogy pénégyes meg hánygigás nem lepődtem meg...

Attól is függ, hogy kinek mire kell. Nemrég vettem egy konfigot (Giga MB-FSP táp- noname igényes ház-proc-CM.hűtő-mem = 55K cakkumpakk - HDD,DVD volt előző) E1500-al munkagépnek, annak pl bőven jó egy Celeron névre hallgató proc is. És 2 giga olcsó DDR3-al (Geil Value) megtámogatva simán viszi a Win7-et, integrált VGA-val. Aki meg az Auchan meg Tesco gépeit veszi ahelyett, hogy megbízna valakit, aki ért hozzá, és sokkal olcsóbban minőségibb alkatrészekből venne gépet... az magára vessen

[ Szerkesztve ]
Ajándék lónak ne nézd a fókát!

Véletlenül sem az ár/teljesítmény és mainstream piac miatt van, neeem, a márkanév miatt 
Szarkazmus? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Kezd iPon szint lenni...

Hát ebből látszik hogy ott az interneten a hatalmas tudás de az emberek nem használják. Előbb b.sztatnak msn-n meg skypeon mint hogy beírják a google-ba. Szörnyű. 
Alcor OnAir2 FM Transzmitter eladó. http://href.hu/x/gkk4
Hát igen, az egyszerű l/júzernek a processzor=pétium, veszi aztán jól elvan a kis gépezetével. Ha a tudatos, témában jártas felhasználókat vennék csak alapul, rögtön más lenne a statisztika. 
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

Sztem ez azért nem feltétlenül igaz. Én nem tartom magam azért teljesen analfabétának számtech terén, de én tudatosan választottam e2140/e5200-at még a korai időkben, és nem azért mert pentium. Olcsó volt, 3,2++GHz-en szaladgált, és hozta az akkori e6xxx-ek teljesítményét negyed áron. 
Szóval én is inkább a kedvező ár miatt vélem, hogy még mindig fogynak, nem pedig azért mert pentium a neve.
debug:
lekéstem 
[ Szerkesztve ]
"What next in the parade of constant obstacles?"
én várom már 
"Jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van,mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza." (Mahatma Gandhi)
én kérek egy négymagos MMX-et, @3.2 Ghz 
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957
Szerintem a core2 is még pár évig lesz olyan, mint a P4. Unokatesóimnak raktam össze gépet. Azt mondták játszani szeretnének. Procinál jött, hogy core2, én meg azt mondtam pentium e2180, megrántottam az órajelet, és belefért egy hd3850. Elég szűk volt a keret, és szerintem jobban jártak, mintha core2+hd3650.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

Várjál, ettől behalsz mert nem vicc megtörtént, voltunk számítógépes
tanfolyamon és a hardverrel kapcsolatos tudnivalók ismertetésekor
a TANÁR az első órán mesélte a mugliknak hogy:
" A Celeron egy olyan gyár ami Intelnek készít olcsó megbízható
processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plusz pénzt fizetni. " 
[ Szerkesztve ]
Jobban, mert pöppet kiegyensúlyozottabb lett a rendszer.
[ Szerkesztve ]
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
muglik 
amúgy: 
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

A Pentium név hallatán még most is nosztalgikus hangulatba kerülök, hiába voltak hibái... 
Nálam a Celeron se volt lenézett dolog, anno 366A Cerkák hozták játékban azt a teljesítményt, mint a pII-k és 500mhz-ra simán lehetett rángatni. Csak mert kevesebb cache volt bennük...
[ Szerkesztve ]
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123
Szerintem a Celeron márkanév a Netburst architektúra alatt járatódott le, azok nagyon vacakok voltak a Pentiumhoz képest. Előtte is és utána is jók voltak és most is jók a Celeronok. Csak hát az az időszak nagyon hosszú volt...
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
ez komoly?

http://www.youtube.com/watch?v=i6iK-oUDyrM
Így van.
Azért az Intelnek jó üzlet volt a Celeron, de vevőként is lehetett jó példányokat kifogni csak tudni kellett mire akarja a user használni a gépet.

Szerintem nem olyan ratyik a Celeron procik, legalább is amikor nekem volt egy Tualatin Celeronom (se előtte, se utána, akkor elcsábított a sötét oldal
)egy Abit ST6 társaságában, nagyon kellemes összhatást gyakorolt. Más kérdés, hogy az akkor használt oprendszerem, a Win ME a hulladék kategóriába tartozott...
[ Szerkesztve ]
Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?
Az emberek nem azért vették azokat a procikat (pl. Pentium DC E2140 vagy 2180), mert Pentium volt a neve, hanem mert elérhető árban kaptak viszonylag erős duplamagos procit (amik mellesleg igen jól tuningolhatóak voltak).
Szvsz már a 775-ös tokozásban is eléggé eröltetettnek éreztem a Core2-es prociknak az alsó árkategóriában Pentium és Celeron neveket adni, bőven elég lett volna a számozás (pl. C2D E2180)
Ezzel teljesen egyet értek, az ember alig tud kiigazodni rajtuk P4-es korszakig volt még értelme a celeron névnek is, tovább egyiknek sem.
Ez szép. Szerintem a Pentium név csak a sok elmaradottnak mond valamit. Már a corájhét a menő
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

Igen de nem is az a baj, hogy ezt mondta, mert hallani hall minden
félét az ember pl: részigazságokat, pletykákat, meg nem is a szakterülete
tehát fogalma nincs, egyébként az előadása többi része rendben volt.
Hanem az hogy megvan róla győződve. 

Egykoron a MIG-21-es típusjelzés is félelmetesen hangzott...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Viszont az a kevesebb cache core órajelen ment, a PII-ben pedig csak core/2 órajelen!
Igaz! Az L1 az core órajelen ment 16KB az utasításoknak, 16 KB az adatoknak és az L2 512 KB ( itt utasítás adat egyesítve). És igazad van az L2 az feleakkora órajellel működött, mint a core.
A Celeronok 128 KB-osak voltak? 

Celeron A csak 300-as volt. Afelett csak simán Celeronok voltak.
Si vis pacem, para bellum.
Igazad van, utánanéztem.
Nem tudom miért maradt meg az emlékeim közt, hogy volt 366A
Bocsánat a tévedésért mindenkitől! Nem mostanában volt... 
(#34) Aggregátor válasza Dr. Romano (#24) üzenetére
Meg kell valahogy különböztetni a típus családokat, ugyebár ha van egy Celeron, Pentium név, akkor a Core2, ami drágább, azt sugallja hogy jobb.
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

Igazából ez egy igen elterjedt általános tévedés. Azaz, hogy minden Celeron 333MHz felett Celeron A. A 300-asból is csak azért volt A jelzésű, mert valahogy meg kellett különböztetni a Mendocino magost (azaz az integrált L2 cache-est) az L2 cache mentes Covingtontól.
Si vis pacem, para bellum.
Nem meglepő, hisz egy eléggé szép nagy termékcsalád nőtte ki magát Pentium néven..
Azért mindig voltak nagyon-nagyon jó ár/érték mutatós Celeronok. Az utóbbi időben gondolj csak a Celeron Dual-Core-ra, ami vastagon elég egy mezei júzernek (plána 3 GHz-re húzva). Notebookoknál ugyanez a helyzet, plusz ott van még az ultra-vékony CULV-s gépeknél a Celeron SU2300, ami lényegében csak annyiban tér el a jó drága SU7000 és SU9000 szériás Core 2 Duoktól, hogy 8-15%-kal kisebb az órajele, miközben az ára meg nagyjából a fele.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Igen, ez szerintem is abszolút így van. Minimális az a réteg, akinek egyik oldalon mond valamit a Pentium név, másik oldalon viszont nem tudja, hogy az lényegében egy C2D. Vagy azt sem tudja a vásárló, hogy mi van a gépben, és az árat nézi, vagy tudja mit akar, és a legolcsóbb C2D architektúrás procit keresi.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
És mi a helyzet a lekapcsolt "fícsörökkel"? Régebben a mobil Celeronok nem tudtak bizonyos energiagazdálkodási módokat (pl.: szórzóállítás). Gondolom nem csak cache méretben térnek el Cerka - Pentium?!
A tanárokra:
Amíg makkoscipő+melegítő kaliberű alvállalkozóknak adják ki a tanfolyamok megtartását ne várjatok színvonalat.
8 éves kislányommal beküldtem egy Pentium MMX procit számtech órára - had lássanak a gépen belülről is valamit, mondtam neki, hogy ez számol a gépben. A tanárnő pedig frankón tájékoztatta a lurkókat, hogy "ez a memóriája a számítógépnek". 
"pont olyan hülye mint én, csak értelmesebb"
Később is feltűnt párszor az 'A' jelzés, bár nem tudom hogy mennyire hivatalosan.
pl: 533 (Mendocino) vs 533A (Coppermine-128),
vagy az 1000-1100(Coppermine-128) vs 1000A-1100A (Tualatin-256) bár ez utóbbit T-vel is jelölték.
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
bizony, a 16-18 évesek a pentiumosdiból jó szerivel kimaradtak, nekik már a "core" jelenti a fütyi állító intel kulcsszót.
(#42) Badman 4ever válasza hejesírásó (#41) üzenetére
Ez csak a nagy átlagra igaz, én 18 vagyok és eddig csak Pentium, Celeron és Athlon procikkal foglalkoztam, csak ilyenek voltak és vannak a családban. Bár az is igaz, hogy 6 éves korom óta gépezek és kb. 14 éves korom óta babrálom is őket intenzíven, szóval nem a nagy átlag vagyok. Szóval nem mindenkit hat meg a kórájhárom-öt-hét-kilencvenkilenc meg a fenomenális fenomok. 
[ Szerkesztve ]
(#43) hejesírásó válasza Badman 4ever (#42) üzenetére
nem csak ezek CORA-osak, ott van a core duo stb 
én ios 6 évesen kezdtem 286-tal, lehet h ez az átlag? 
Celeron 5%
Celeron Dual core 6%
Pentium 50%+
Core2Duo 12%
Core2Quad 7 %
core i5 5%
Core i3 5%
Core i7 6%
ha jól számolom 54% jön ki[link]
ne felejtsük létezik még xeon és atom is(de ezek nem asztalik, illetve utóbbi nem kapható külön)
szal egyakorlatilag ha jól tudom az E5000-es procikról van szó alapvetően azok tarolnak, az E5200
olvastam egy régebbi hírt h az E2000-esek megdöbbentően magas részesedéssel bírtak(vmi 66% de nem biztosa)
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
(#45) Badman 4ever válasza hejesírásó (#43) üzenetére
Hát a Prohardveren biztosan. 

Teljesen jogos a véleményed. Nekem az utolsó Celeronom egy 633MHZ-s P III-as cerka volt, azok tényleg nem voltak rosszak. 1000 MHz körül ment, 100MHz fölé lehetett tolni az FSB-t, mindezt atomstabilan. Azóta (kb. 8 éve) AMD-s vagyok.
A Celeron márkanevet a PIV-es cerkák tették tönkre, azok megalázóan harmatgyöngék voltak a hasonló órajelű P IV-esekhez, illetve a hasonló órajelű Athlonokhoz képest. És ezekből adtak el jó sokat, ezek taposták sárba a márkanevet..... 
8 éve egy 2000MHZ-es 2400+-os TBred Athlon-ra váltottam, az egyik szomszédom meg ugyanakkor egy szintén 2 gigás (P IV) cerkát vett. Az én gépemmel lehetett PhotoShop-ozni, meg játszani az akkori friss játékokkal, az övével meg gyakorlatilag nem. Nagyjából hasonló összeget hagytunk a boltban. Na ez óta tartom parasztvakításnak ezt a "brandet".
A Core sorozat Celeronjait meg élőben egyáltalán nem ismerem, a fórumokon olvasottak, tesztek alapján ezek már nem tartoznak az ipari hulladék kategóriába.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!
Ne hidd.
ui.: jó lett az avatar. 
Milyennapvan?
De az biztos, hogy itt több olyan ember van, aki tudja, mi fán terem a Pentium. 
Amúgy köszi.