Nagyon örülünk az újoncoknak.
Viszont ha nekem athlon II x4 kéne, továbra sem a propus magosokat keresném.
(#1) antikomcsi

Nagyon örülünk az újoncoknak.
Viszont ha nekem athlon II x4 kéne, továbra sem a propus magosokat keresném.
Jók lesznek ezek! 
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Olyan viccesnek tartom ezeket a 100MHz-es emeléseket (természetesen mindkét gyártónál).
Anno a 33MHz-nek is volt értelme, hiszen az százalékban sokat jelentett.
Most viszont, 3Ghz körül észre sem lehet venni a különbséget, a 100MHz által nyújtott többletteljesítmény sokszor még a mérési hibahatárba is belefér.
Persze tudom, hogy ez anyagilag jó a gyártóknak, mert a (kvázi) semmiért elég jó felárat tudnak elkérni. 
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
Most a kép csal vagy tényleg nem négyzet alakúak ezek a procik?
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

Tényleg nem négyzet alakúak.
fricz19: Legalábbis a G34-esek. A Socket F-esek és korábbiak négyzet alakúak.
[ Szerkesztve ]
Si vis pacem, para bellum.
az opteron így nézz ki
jól látod 
igazad van ez kimaradt,
a g34, két processzor összekapcsolásával készül
gondolom azért ilyen a formája,(ha jól tudom)
![]()
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Nem feltétlenül emiatt. A Pentium D-kben és C2Q-kban is két die van egymás mellett.
Si vis pacem, para bellum.
Igen csak ott nem 346mm2 egy lapka és nincs bennük fejenként egy IMC.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Mekkora CPU már ez az Opteron, olyan jól esne összefogdosni. ![;]](/dl/s/v1.gif)
'Anyagból van' kategória...
Én is szívesen megismerkednék velük közelebbről.
"I see the diamonds, but you only see the rock"
Mert IMC nélkül lehet csak négyzetes tokba tenni? 
HPC felhasználásra jelenleg milyen AMD procik vannak szánva?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

Arra a 12 magvasra kivancsi lennek mit tudhat szerver kornyezetben.
Remelem hamar leteszteli valaki aki megveszi ibe'jrol 
.::www.megadanceradio.hu::.

Gondolom Power7-nt nem fekteti ki túlzottan
A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)
346mm2 az szerintem nagyon jó, ha figyelembe vesszük, hogy 12 mag lapul benne. Egy 4 magos phenom is 200 fölött van. Erre a méretre a 6 mag lenne elképzelhető, nem 12 
Ezek amúgy teljes értékű K10.5-ös magok, és mennyi a cache?
Mert IMC nélkül lehet csak négyzetes tokba tenni?
Nem teljesen értem ezt a kérdést.
Ezek a procik pont arra is vannak szánva.
Sztem úgy is kell értelmezni. Lapkánként akkora a méret. Tehát összesen olyan 700 körül.
Majstor: 10% alatti eltérést nehezen vesz észre az ember. Az 1GHz-nél még pont 100MHz, de 3GHz-nél 300, szóval ott 100MHz változás kb 3%. Marginális.
[ Szerkesztve ]

Háthh annyira viccesnek nem igazán, mert anno is a 1Ghz feletti emelésre is hasonlókat írkáltak páran tévesen > de akkor pl. AMD 1Ghz T-Bird esetében igenis volt eltérés/értelme: Quake III and 3Dmark at 1.0Ghz Quake III and 3DMark at 1.1Ghz
De abban teljesen igazad van, hogy 3Ghz felett jóval kisebb a különbség, meg hogy az adott plusz 100MHz emelés főleg a gyártó érdeke (meg "FPS fetisiszták" dörzsölhetik a tenyerüket) 
http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
Ja 2*346 úgy már érthető, massziv darab 

Van már arról valami információ hogy ennek mikor érkezik (érkezik-e egyáltalán) asztali konfigurációba (AM3) szánt kiadása? Esetleg natív 6 maggal?
Tomcat
Konkrétan ennek nem lesz asztali változata viszont lesz egy foglalatos ATX-es G34-es lap. Tehát megvalósítható lesz a dekstop-on is a 12 mag egy CPU mellet.
A natív hatmagos valamikor tavasszal érkezik AM3-ra. Április a sanszos.
[ Szerkesztve ]
Mi köze az IMc-nek a tokozás fomrájához, nem épp ezt hottad egyik ellenérvként, miért nem négyzetes?
Akkor ezekből lehet építeni két procis Ws-eket?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
daa-raa:
"A Pentium D-kben és C2Q-kban is két die van egymás mellett."
én:
"Igen csak ott nem 346mm2 egy lapka és nincs bennük fejenként egy IMC."
A Pentium D-kben és a C2Q-kban nincs IMC ebben viszont kapásból kettő is van. Lapkánként 1-1. Ez durván 1000 kivezetést jelent csak a memóriákhoz (quad-channel) és akkor még nem beszéltünk a többiről.
Akkor ezekből lehet építeni két procis Ws-eket?
Igen
[ Szerkesztve ]
Továbbra is kérdés: ettől miért van definiálva, hogy nem lehet négyzetes formára kihozni?
Mert ez Socket F és kész 
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5
Mert ez nem négyzetesítési versenyben, hanem számításteljesítményi versenyben indul. Ott meg általában le szokták szarni, hogy milyen a proci alakja 
Négyzetesítési versenyben viszont csúnyán leszerepelne.
[ Szerkesztve ]
Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!
Ejj de értetlen vagy.
Mert nem férne el máshogy azért: [link]
Amúgy ez nem Socket F hanem Socket G34 (1974 contacts).

Erről beszéltem. 1 és 1.1 az azért 10%!
Most meg már csak 3% az a 100MHz.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
Attól a kivezetések még elférnének más formában is, kicsit nagyobb helyszükséglettel.
schawo: itt a beszélgetés arról ment, tényleg nem négyzetesek, mire Oliverda mondotta, miért nem lehet négyzetes. Amitől szerintem még lehetne négyzetes. teljesítményről egy szót nem beszéltünk.
[ Szerkesztve ]
Persze, ahogy azt Móricka képzeli. Terveztél már tokozást vagy netán CPU-t? Én ugyan nem de legalább azzal tisztában vagyok, hogy nyilván jó okuk volt arra hogy ilyen alakú legyen a tokozás. Valszeg kicsit jobban értenek hozzá mint te vagy én.
Még egyszer hangsúlyozom hogy 1974 csatlakozója van a CPU-nak és a foglalatnak is. Valószínűleg ezzel a formával jártak a legjobban a lehetőségekhez mérten, persze biztos lehetett volna szívecske vagy malac formájú is a foglalat ha nem lennének bizonyos korlátok az alaplapok méretét illetően.

Anno azt hiszem még a HOC-on volt áprilisi tréfaként feltüntetve az ilyen téglalap alakú proci, de úgy látszik AMD-éknek megtetszett az áprilisi tréfa. 

Köszönöm az infót!
Mondjuk egy kicsit kételkedem a CPU útiterv időben pontos megvalósulásában mert mostanra (2010 Február) már dúskálnunk kellene a Phenom II 985 BE processzorokban is aztán még 975 BE sincs még a "kanyarban" sem.
#32: Brutális egy alaplap!
[ Szerkesztve ]
Tomcat

Hú ez nagyon brutál ez az alaplap. Nesze neked napelem meg tricsennel. Kár, hogy az 59xx-es kártyák már nem férnének bele. Így már nem is kellene. 
Abban az volt a vicc hogy ők áprilisi tréfakánt állították be de valójában nem volt az. No comment.
Tomcat:
A 975 és a 985 hivatalosan sosem volt beígérve az utóbbiról meg még pletyka sem nagyon volt. A 975-ből talán majd lesz valami még valamikor az idén de nem 100%. Az asztali hatmagosok tavaszi rajtja viszont 99.9%.
Olyan sebessegu kommunikacional mint amirol itt szo van egy-egy utnak megvan az adott merete ugyanugy mint pl. egy alaplapnal. Ezert olyan kacifantosak ott is a vezetekek - van hogy kell egy vagy ket "kanyar" hogy 10 helyett 15mm legyen peldaul. Ennel a CPU-nal 2 egyforma die van egy tokon es a legegyszerubb mondja annak hogy mindket die-tol ugyanolyan hosszan menjen ugyanaz a jel az ahogy itt is meg van oldva. Egymas mellett van a ketto tukorforditasban. Ott a #8-ban levo abran gyonyoruen lathatod.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Létezik, hogy a hatmogosok lennebb nyomják a négymagosok árait, vagy azok fölé lesznek belőve? Valamikor hamarosan el fogok gondolkozni Phenom II X4-en. 955 érdekelne első sorban, van/lesz abból C3-as?
Létezni éppen létezhet de nem vagyok jós.
Van abból C3-as már egy ideje.

Várjuk nagy érdeklődéssel és hatalmas lelkesedéssel őket! 
Tomcat

Sztem tök felesleges több pénzt kiadni a nagyobb órajelű X4-esekre, mivel a technológiai határ ugyanott van nekik, mint a 620 (2.6Ghz) -nak (ahogy mások is kifejtették már itt a PH-n). Megveszed a 620-ast, felhúzod 3.2-re, aztán kész. Spóroltál egy kis pénzt.

Hali!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy van egy Asus M2N-E lapom( AM2, de valamelyik oldalon AM2+ nak is írják) most egy 6000+ proci vanbenne de szeretném egy AMD Phenom II X4 940-re cserélni!
Szerintetek alap bírja a cserét??
Válasuokat előre is közi!!