Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) attika89 válasza ponti_ak (#100) üzenetére

attika89
(senior tag)

Grat hozzá!
Nekem mondjuk nem tűnt fel semmi változás a 2.41-esben, de nem sokáig használtam a 2.3-ast. Eddig nagyon f@sza.. lassan kipróbálok vmi újabb flash-es menüt rátenni, ha találok vmi jót ABI-n, vagy iAudiophile-en...
(én már majdnem teletettem 32GB-ot... még úgy 5% szabad :)) )

Sony Xperia S \,,/

(#102) ponti_ak válasza attika89 (#101) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Szia, köszi! :) Nekem /még/ van 14% helyem (6-7 film, a többi zene és fotó).

Egy gyors leírás, 1 napos nyomkodás után:

Kivitelezés, külső: minőségi anyagok, nem csúszós, nam kopogós, szerintem a barna hátlappal és a titán oldallal kimondottan exkluzív (a színe megy a barna és a szürke öltönönyömhöz is.. :D) A súlya is pont jó, nem túl nehéz, nem túl könnyű. A gombok kézre állnak, miközben szépen belefeksz' a tenyérbe. Nem tudok németül, de egyszóval: ergonomische. Hosszú ujjaim vannak, így a gombokat inkább a második ujjpercemmel nyomkodom, szóval szerintem apróbb kezűeknek (hölgyek) is kényelmes lehet, a kezelőszervek ujjheggyel elérhetőek (este teszteltetem a nejemmel, akinek kimondottal aprócska praclijai vannak... Note: ..első nap egyszerűen még tudtam odaadni neki.. ;] :D).

Kezelhetőség: Adja magát. Fiatal hölgyismerősöm kezébe adva 5 mp alatt használta probléma nélküld, csak a Hold babrált ki vele 1x.. :)
A menüvel meg vagyok elégedve, de a Lejátszás vezérlését és a Custom menüt még tanulom (pl. egyelőre nem tudom, hogy kell leszedni az asztalra felrakott elemeket.. ma belepillantok a manual-ba, asszem'.. A G senzor-t is szoknom kell még, és nem is a legjobb (néha nem reagál hiába forgatom), de elmegy, meg amúgy se fogom rázogatni, mert az szerintem gagyi...
A gombok jók, kellően érzékenyek, és zsebben, bringára is fain a cucc. @bwoay: szerintem akár még kesztyűben is.! :D A Play gomb kicsit nehezen jár, de azt alig használtam még (talán mert folyamatosan megy, tegnap óta..), leginkább csak a long-press-szel, a főmenü eléréséhez.
A touch-screen nagy ritkán nem veszi a lapot (a Menü gomb csöppet kicsi nekem a sarokban), de lehet hogy ez (is) user error.. Egy multitouch viszont jó lenne rá azért (..meg még egy TV-vevő.. me wi-fi.. na jó, befejezem.. :D)..

Adatátvitel: 3500-6000k-val ette az anyagokat, mérettől és forrástól függően, ami szvsz elég, tekintve hogy nem kell gyakran cserélgetni rajta a cuccokat. A Bluetooth-szal még küzdök, mert a 3310-es Nokiámmal felismerték ugyan egymást, de összekapcsolni már nem sikerült őket. A Sony hifimet pedig fel sem ismerte (pedig azzal simán összekapcsol a Nokiám).

Hangzás: első blikkre a hangzása majdnem Cowon X5 szintű. De egyelőre még próbálgatom csak, főleg a cx350-nel (nekem a "BBE Headphone" EQ vált be hozzá eddig leginkább, meg a "Rock"). Tetszik, hogy sok-sok Preset (előre beállított hangkép) van, és nem nekem kell órákig állítgatni mindent.. :) Így inkább előbb, mint utóbb, egyszóval gyorsan! találok valami nekem tetszőt (szeretek hangolászni, nah). De később, ha lesz kedvem/időm, biztosan behangolok majd párat a User1-4 fiókókba is.
A hangerő több mint elég. (@bwoay: ha egyszer végre eljutok hozzád, kölcsönkérem majd a HD595-öt, kiváncsi lennék rá azzal is.. :)) ) A rádióra nem hat az EQ, de ez nekem nem annyira fontos, a fenti fülessel pont elég jó így is, sőt..

Kijelző: a színek brilliánsak* és tényleg nagyon "mélyek", a kép tűéles, a felbontás elég ekkora kijelzőre szvsz. pedig még a fólia is rajta van. Napfényben is jól látható a képe, habár kissé felhős égbolt volt ma reggel, szóval verőfényben lehet hogy picit kevés lenne a max (6-os) fényerő az Amoled-en... Röviden összefoglalva: szép, éles szögből is jól látható, kellően nagy filmnézéshez (akár hosszabbakhoz) is, bár ezt még nem próbáltam, de majd....
* Erről OFF-ban egy rövid sztori: a tesóm barátnője tegnap bölény-csordának titulált rajta egy, a mezőn álló ménest (távolban álló lovak csoportja), amit még régebben fotóztam.. a lány szerintem erősen rövidlátó még szemüvegben is, vagy csak a védőfólia-buborékok zavarták meg, de az is lehet hogy csak viccelődött, mert végül aztán csak megtalálta a zoom-ot.. :DDD)

Filmek: a rápakolt 7 filmből 1-et nem evett meg (Transformers blue-ray rip), ez szerintem egész jó arány. Talán a 2.41-gyes firmware-rel az is menni fog. Az a legjobb, hogy, hogy csak ráhúzom az avikat, és kész. :C A lejátszás teljesen akadásmentes, a feliratok is jól látszanak. Nincs mit ragozni, ez is jó.

Rádió: a vétel eddig ebben a legjobb, amit Cowon-ban hallottam (M3, i5, X5, G3, U3, D2). Az automata kereső 18 Bp-i adó fogott be (6-ot duplán).

Utility: a szöveg-olvasó működik, jó zoom és a sokféle háttér. Az alap játék bugyuta, a rajzolgató felesleges, a számológép jó hogy van, de nem fontos. Majd lesz rá még pár alkalmazás, szerintem egy térképet dobok majd rá (meg BKV/MÁV menetrendeket is talán), az mindig jól jön..

"Dióhéjban" kb. ennyi lenne így elsőre, ha lesz még valami érdemleges, megírom.

Köszi a figyelmet, :R jó danolózást mindenkinek. :C
üdv: ponti

(#103) ponti_ak válasza ponti_ak (#102) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Aha, megvannak a válaszok a -számomra eddig- kérdéses témákra /pl. widget, g-sensor, stb/, ezen az oldalon, klikk erre az ikonra:

MOD: ..közben a maradék hely is megtelt.. Kész! :))

[ Szerkesztve ]

(#104) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Olcsó Ringke tokok után kutatva jutottam el a GMarket koreai oldalra, ahol ezt találtam:
Kihangosító "tok" Cowon S9-hez :D Ritka nagy bazári bóvlinak néz ki a képek alapján ez az 54$-os speaker, de meg kell hagyni, ötletes (hisz az S9-ben nincs beépített hangszóró)..

(#105) oalex válasza ponti_ak (#102) üzenetére

oalex
(senior tag)

Szia öreg harcos, remélem még emlékszel rám.
Grat az új kütyühöz, engem még mindig hűen szolgál a jól bevált U3 (mp3-hoz nem is kell ennél több) :))

Képzeld, tönkre ment a Future Sonic M5-ös :o
Persze az én hibán, nem arra van kitalálva (pláne ennyi pénzért) hogy kerékpározón vele az ember. :(

Keresem az utódját, annyi különbséggel, hogy most valami olyan kéne ami nem szigetel ennyire, mert azért életveszélyes volt, hogy a kocsik dudáját sem haja az ember. ;] Csak az a baj, hogy nagyon fel tette a lécet az M5 és 50e alatt most sem kapható. Amiket azóta próbáltam azzal mind elégedetlen vagyon (leginkább basszus terén). Head-fi a Sennheiser I8E ast ajánlották, hogy az kellemesen szól, de nem tökéletes a szigetelése. Csak sajnos nem tudom ki próbálni hogy valóban milyen és anélkül meg félek annyit rá áldozni (hasonló árban van, olyan 60e körül).

Gondolom, még neked sem volt hozzá szerencséd?

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#106) ponti_ak válasza oalex (#105) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Hella!
Hát hogyne emlékeznék! :)

Sajnálom hogy meghalt a FS M5--öd. Javítani nem lehet (vezeték..)!?
Kapható egyébként 50e alatt, innen pl. 110Ł-ért van, szállítással együtt.

Nézegettem és is ezt az M5-öst azóta, de végül nem szántam rá magam, mert jól elvagyok a (gariban cserélt) új Sennheiser cx350-II-vel, ár/érték aránya talán ennek a legjobb eddig (nem tudom most mennyi, és kapható-e egyáltalán, de én még 10500-ért jutottam hozzá..).

Az IE8-ast próbálgattam 1-2 szám erejéig, de annyival nem volt jobb a cx55-nél. Persze nagyon jó, de nekem túl drága lenne..

Sok sikert a választáshoz, ha tudok még segíteni, írj bátran. :))
Üdv: ponti

(#107) oalex válasza ponti_ak (#106) üzenetére

oalex
(senior tag)

Javítani nem lehet (vezeték..)!?

Sajnos az egyik monitor belsejében van a szakadás.

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#108) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Az S9 eddigi egyetlen komolyabb hátránya / hiányossága számomra: töltés közben (gépre kapcsolva) nem lehet használni lejátszásra.

A gapless viszont álomszépen megy, ahogy kell :C (mp3, Flac esetén, az ogg-ot még nem figyeltem meg, wma-m meg nincs is..). C'ceccik. :DDD

(#109) ponti_ak válasza ponti_ak (#104) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Ma megjöttek a Ringke tokok (1 fehér, 1 átlátszó, és 1 füst -aqua-black).

Az anyaguk nagyon jó, profi a cucc. :C

Ha lesz időm, teszek fel majd fotókat a ponti-féle Cowon albumba a felültöztetett S9-ről..

(#110) attika89 válasza ponti_ak (#109) üzenetére

attika89
(senior tag)

Hajrá, hajrá! Kíváncsi vagyok rá :))

Sony Xperia S \,,/

(#111) ponti_ak válasza attika89 (#110) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Kis türelem, még pár nap, és jönnek a fotók..

(#112) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Öööö.. az S9 "eladódott", ezért Ringke tokos képek sajnos nem lesznek.

Note: Peat;) kolléga lett a boldog új tulaj..

(#113) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Az S9-hez van egy hasznos felirat-konvertáló programocska (freeware).

A dicséret Peat ; ) kollégát illeti.
Köszönjük. :)

[ Szerkesztve ]

(#114) attika89 válasza ponti_ak (#113) üzenetére

attika89
(senior tag)

"át lehet alakítani bármilyen feliratot .smi-re, ami megfelel a lejátszónak."

Először is köszönet Peat; ) kollégának! :R
Másodszor: .srt felirattal sincs gondja az S9-nek

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia S \,,/

(#115) ponti_ak válasza attika89 (#114) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Az enyémnek volt.. de lehet hogy csak a készülék jenki származása (vagy az aktuális firmware+divxkódolás+srt kombó kedvezőtlen csillagállása) miatt.. :)

(#116) attika89 válasza ponti_ak (#115) üzenetére

attika89
(senior tag)

Enyém is amcsi származású, de firmware-től függetlenül vitte(viszi) az srt-t :F
Interesting :U marad a kedvezőlen csillagállás

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia S \,,/

(#117) Missa

Missa
(újonc)

Karácsony óta birtoklok egy ilyet. Nagyon klassz kis készülék. Korábbi hozzászólásokban szó volt a videó kimenetéről. Nos én többször próbáltam. Meglepően jó minőségben játsza le a videókat. Én egy 26"-os Sony-n néztem. Egyébként a filmeket én az Any Video Converterrel sűrítem az S9-re. Persze a JetAudio is nagyon jó, csak még nem tudtam rájönni, hogy a DVD-ket, hogyan lehet egyszerre konvertálni. Nekem csak úgy megy, hogy a .vob fájlokat egyenként konvertálom. Az Any Video-val elég a legelső .ifo- fájlt beolvastatni és már konvertál is. A már említett fórumokon külön féle skin-eket (UCI) lehet rá tölteni. Már nem tudom melyiket tettem rá, de a zene lejátszó menüben megjelenik a hangerő szabályzás az érintő képernyőn is. Ez nekem valahogy kényelmesebb mint a gomb nyomogatás. Én egy dolgot hiányolok benne. Roppant módon örülnék neki, ha pl. média tárként lehetne használni. Az én ketyerém 16 GB-os, elábrándoztam rajta, milyen szép lenne, ha egy nyaralásnál 8-10 GB-ot fenn tartanék pl. a fényképezőgépről letöltendő képeknek... Hmm talán a Iaudio A3-at kellett volna venni. De az meg olyan régimódian néz ki. :)
Azért egy hibája van. :( A 16 GB-ot is tele tudom pakolni zenével, filmmel, képekkel... Ez azért lehet, hogy az én hibám és nem a készüléké...

(#118) Missa

Missa
(újonc)

Apropó,
tudna valaki segíteni, hogy van valami féle myPodder dolog a gépemen. Mire való ez?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.