Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) oliba válasza veector (#48) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Mintha egy közel 14cm-es venti 800rpm-en olyan nagyon csöndes volna :C Persze, aki hozzászokott már a Zalman termékekhez... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#52) csaby1984 válasza oliba (#51) üzenetére

csaby1984
(kvázi-tag)

:C sirály

www.sziget-elek.info

(#53) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Komolyan mondom annyi bullshit szöveget tudtok itt összehordani. És ezek nagy része azért van, mert nem tudjátok megvenni.
Hogy a búbánatosba lehet akkor az, hogy nálam, meg két barátomnál tökéletesen működtek/működnek a Zalmanok, teljes csendben?
Miért van az, hogy azok okoskodnak, akiknek sosem volt? Minek valamit azelőtt értékelni, mielőtt tesztelték volna?
Nem kell válaszolni, költői kérdés volt. Annyira sok itt a hozzáértő, vazz.

szerk.: tankagogy hozzászólásával emelkedik a színvonal a csúcspontra.
#49: Na, vajon hogyan méri le? Tied a nap kérdése.

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#54) Mr.Csizmás válasza Jim Tonic (#53) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

zalman = apple???? :DDD

nemigazmá, egy olcsóbb hűtővel is el lehet érni ugyanazt. zalmannál meg csak a nevet kell megfizetni az átlagtechnikán.

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#55) veector válasza oliba (#51) üzenetére

veector
(senior tag)
LOGOUT blog

Talált! 14cm-es jóféle venti 800RPM-en (akár jóval) 19dB alatti hangszintet produkál. Persze a halkság szubjektív, szóval hanyagoljuk ezt a témát.

[ Szerkesztve ]

(#56) Devid_81 válasza Jim Tonic (#53) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Nekem eddig egyedül a VF700-al nem voltak hanggondjaim, de az is csak azért mert az adott kártyán elegendő volt az 5v neki...12volton az is repülős kategória.
Különösen vacak a cnps9500cu volt eddig, zajos, és nulla hűtőteljesítmény.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#57) zakacs

zakacs
(lelkes újonc)

Nekem egy CNPS7000 Cu van a gépembe már vagy 5 éve. 478hoz vettem még rég. Azóta egy 8400est hűt. Minimális fordulaton megy és semmi hangja, a leghangosabb a gépbe a silent pro táp ventije. Nem értem itt mért szidják sokan. Aki Zalmant vesz az tuti nem szart vesz, ahogy aki apple vesz az sem. Speckós igényeket nyilván sem a zalman sem az apple nem tud kielégíteni de nem is az a céljuk. És hogy melyik a drága hűtő hát nemtom, én már rég nem vettem akik hozzászóltak azok meg gondolom azért értenek annyira hozzá mert folyton cserélgetik.... az biztos jobban megéri....

(#58) Gerisz válasza Jim Tonic (#53) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De ha tényleg leméri süketszobában akkor miért irkál baromságokat?
Ez olyan mint a 2000rpm-es 12-es CM venti 19db-el.
De te is olyan okos vagy akkor okíts ki minket tudatlanokat!

(#59) Jim Tonic válasza Gerisz (#58) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Pont nem én okoskodok...

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#60) Bluegene válasza zakacs (#57) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ne viccelj a cnps7000a-cu irtó hangos, fanmate-tel minimálra leszabályozva is zúg és gyűjti a port ami beszorul a tövébe, van itthon 2 db is

ilyen drágán ilyen vackot rég vettem

jó lehet elkényeztetett a silent knight ;]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#61) oliba válasza Bluegene (#60) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Én a 7700CNPS változattal találkoztam Q6600-as procin. Full fordulaton nem volt képes Prime alatt 80 fok alatt tartani a magokat tavasszal! 85-90 fokon ment a gép. Na mondom valaki béna nem tudta bepasztázni. Letakarítottam, bepasztáztam és akkor ment 80-85 fokon

szerk.: felraktam utána a gyári ventit és halkabb lett és a hőmérsékletek is javultak. Intel BOX cooler powa ;]

[ Szerkesztve ]

(#62) oliba válasza veector (#55) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Ekkora ventiknél már réges rég nem motorhangról van szó, mint anno a 4/6/8cm-es ventik idején. Itt már akkora a légszállítás, hogy annak van hangja. 800rpm-en lehet halk a venti, csak akkor a légszállítása szar :R

(#63) zakacs válasza Bluegene (#60) üzenetére

zakacs
(lelkes újonc)

Nem viccelek :)
Nálam a táp az egyedüli amit kihallani a házból. Persze mindennek van hangja ha odateszem mellé a fülem, de nem erről beszélünk most.
Vegyél egy harmadikat........ :) Gondolom neked nem számít......

A port tényleg összeszedi, ezért minden évben letakarítom egyszer :)

(#64) zakacs válasza oliba (#61) üzenetére

zakacs
(lelkes újonc)

És mit gondolsz ezt ki hiszi el neked?

(#65) oliba válasza zakacs (#64) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Csak közöltem egy személyes tapasztalatot. Kinek nem inge, nem veszi magára, ennyi :R

[ Szerkesztve ]

(#66) Chaser válasza oliba (#61) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én meg 4Ghz-es tuningokat csináltam vele, igaz 45nm-es 2 magosakkal, de prime alatt nem ment 75 fok fölé a hőmérséklet.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#67) Móci válasza Bluegene (#60) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó is a Silent Knight, legalábbis nekem bevált. Hát jah, a rissz-rossz kis 7000-es Cu Zalman... Nem is tudom, hogy miért nem váltam még meg tőle. ;]

[ Szerkesztve ]

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#68) Bluegene válasza Móci (#67) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én az egyiktől megváltam, mert ki lett cserélve bátyám gépe s478-ról s775-re

a másik (a húgom gépe) még megvan, de sztem leveszem a ventijét és rárakok kábéelkötegelővel egy coolinket

jó az is igaz h ezek már kb 5 éves hűtők, de amikor vettem még kb csak 3 évesek voltak, mindenesetre hangosak, annyira h sztem újkorukba se volt sokkal jobb

szalo nekem csalódás a zalman, lehet az újak már halkak de drágák is

a tx2 meg a silent knight egy zalman fanmate-el leszabályozva szinte 0 hangot ad ki, és bőven lehűti az E5200-ast

mondjuk ár/értékben a legjobb a tx2/tx3 ez vitathatlan, viszont a silent knight picivel jobb de sokkal drágább ugyan de szebb

de a 7000-es zalman sztem katasztrófa :( , sztem még abból a korszakból való amikor nem mentek még annyira rá az ultrahalkságra, hűteni viszont jól hűt, de hangos(még leszabályozva is), jah meg a por

azért szép, pedig már megégett a hőcsöve, használtan vettem :B [link] ettől szebb és méretéhez képest jobb hűtőt nem ismerek, nem is cserélném le, amíg nem kell, a ventilátora meg lebegő mágnescsapágyas íg idővel is ugyanolyan halk mint újonnan, a por se reked meg benne mint a zalmanoknál(olyan a kialakítása, ahol megrekedne ott nem sűrű a lamellák, vagy nincs is lamella, a zalmanoknál pedig ott sűrű a tövénél így odanyomja a port, így 1-2 év alatt vagy kitakarítod vagy romlik a hűtőteljesítmenye, nem mindenki szereti piszkálni a gépét csak azért)

szal zalman sux

a zalmi pedig másfél év után így néz ki, biztos h árt a hatásfoknak a porpaplan[link]

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#69) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Valószínűleg azért erőltetik ezt a régen sem annyira bevállt dizájnt,mert az új toronyhűtő ( CNPS10X )család nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.Legalábbis nem lett egy elterjedt hűtési megoldás.
Szvsz ez nem lett egy hatékony felépítésű hűtő,nagyon kicsi a hőleadó felület.Természetesen az ára is egy változó,tekintve a gyártót biztosan vastagon fog majd a ceruzájuk.

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#70) zakacs válasza Bluegene (#68) üzenetére

zakacs
(lelkes újonc)

Ne a mostaniakhoz hasonlítsad már. Régen ez nagyon fasza hűtő volt, és látod én még most is ezt használom, de nyilván az újabbak jobbak. Nem a fanmate-el állítom, hanem egyszerűen 5V-ra dugom rá, úgy egyáltalán nincs búgás. A tápom lehet túl hangos? Pedig itt a Ph!-n nagyon dicsérték...vagy ennyire szerencsém van vele hogy nekem nincs vele gond?(mármint a 7000Cuval)

Az a baj hogy a mostani coolerek a mostaniakkal vetik össze.... Még nem láttam tesztet hogy mit tol egy nagy torony ellen. (persze ami ugyan úgy 700grammos).

(#71) Quan-Chi válasza zakacs (#57) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

én 7700-ast használtam alap 800rpm-en nem volt hangja, de maxon ordított :K de indokolatlan volt úgy használni :N

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#72) apollo12

apollo12
(PH! addikt)

heló érdemes lecserélni az arctic cooling freezer extreme rev2 hütőmet egy ZALMAN CNPS 9700 LED re??

BFBC2 nick : Bomi12 | Origin/Battelog : bomi12

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.