Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

Meg nem latom a netes boltokban :( Kivancsi leszek mennyire jon ki a 2600 vs E-Sandy rendszer!

(#2) radi8tor1 válasza MegalodonS (#1) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Proci 300000 Ft, alaplap 100000 Ft (ez utóbbi alsóhangon).
Számolj ennyivel. ;]

TRON addict

(#3) djculture válasza MegalodonS (#1) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

555 dollárért minimum lesz tripla*dupla áron itthon

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#4) mpierre válasza MegalodonS (#1) üzenetére

mpierre
(PH! addikt)

Csúnya ára lesz és emiatt a különbség is jelentős lesz. A 2:1-hez arány a minimum.

wd40, mint portalanító eszköz...!!!!!? ¤ BattleTag: Deckwood#2527

(#5) Zeratul válasza mpierre (#4) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Blood Steve így is meg fogja venni.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#6) (ÉN)közPONT válasza radi8tor1 (#2) üzenetére

(ÉN)közPONT
(őstag)

Az igen...+ ram + motyók ...

BDP 51FD .......Iam Ordinary Shopkeeper = Sefter :DDD = Az Igazi Dzsekk Szperrów ! ( Rocker ! ) DeathStars !!! Dinnyebogár Gateways ! :) Nagy MasterL gránit lánc+lakat eladó motorhoz olcsón !

(#7) Benőke

Benőke
(fanatikus tag)

Ez az a proci amiért nem adunk ki pénzt.

(#8) Zso2

Zso2
(őstag)

Extrém magas teljesítmény és árcédula jellemzi a Waimea Bay platformot.
Egyáltalán nem extrem , a szokásos 999...
Az AMd még rátett 20 dodot a szokásos árra a TOp cpu-nál 1019 dollár, tiszta lehúzás :)

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#9) belaazallat

belaazallat
(őstag)

"Számos alaplapon lesz nyolc DIMM foglalat, melyeket kihasználva a rendszer természetesen működni fog, de a processzorfoglalattól fizikailag legtávolabb helyezett memóriák elérése viszonylag lassú lesz."

Akkor szélsőséges esetben, ha feltöltöm a 8 memória foglalatot, lassabb lesz a memória kezelés, mintha nem használnám ki a 8 csatorna adta lehetőségeket? Akkor mi értelme van? :F

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#10) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

Arak : [link]

Nem rossz :((

[ Szerkesztve ]

(#11) hcl

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kicsit kapkodás lehet arrafele... PCIE3.0, csak 6 mag, stb, muszáj tartani a határidőt, mi? :D
Amúgy durva cucc, de nem hiszem, hogy sokan kihasználnák...

Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#12) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Drága. Szintetikus tesztekben azért mutat valamit. Játék gépbe tökéletesen felesleges. Nagyjából ez a véleményem róla.

X58 + i7 920 marad még egy darabig. ;]

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#13) radi8tor1 válasza Cyberpunk (#12) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Jaja, játék gépbe marad az i7-980X :D

TRON addict

(#14) Angel1981 válasza Zeratul (#5) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

:DDD

Igen, de ilyen árak mellett szerintem azért nem fognak annyit venni, mint korábban.

(#15) hcl válasza Cyberpunk (#12) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Képzeld el egy workstationben, amin éppen 3D grafika, vagy CAD cucc fut. Na ott ki lenne használva. (Maya pl. évekkel ezelőtt olyan volt már, hogy beírtad, hány szálat futtasson, na az kihasználna 16-ot is.) Meg jobbfajta virtualizációs cuccok pl.

Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#16) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hódítsák azokat, akiknél van esélyük. :)
Nem gyengék, de az áruk az....... :U

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#17) Cyberpunk válasza hcl (#15) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Egy szóval nem írtam hogy workstationbe felesleges. Játékgépet írtam.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#18) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Brutális cucc, de ez már tényleg nem otthonra való. Max azoknak, akiknek tényleg van rá egy talicska pénzük.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#19) darál0w

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

letiltott magokat jo lenne valahogy előkaparni... ;]

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#20) hcl válasza Cyberpunk (#17) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az igaz :)

(#21) Móci válasza darál0w (#19) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Naná. Vennénk egy 2 magos e-pen izé Sandy-E procit, aztán előcsalnánk a többi négy magot... ;] Álom, álom...

(#22) sev5g3

sev5g3
(újonc)

Most olvastam a Canucks tesztjét, hát ez valami elmebeteg lett, gyerekek! nagyjából pont ugyanannyit fogyaszt, mint a legnagyobb Bulldozer, csak közben 50%-kal gyorsabb. :) Kár hogy sose nem lesz ilyenem.

(#23) darál0w válasza Móci (#21) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ha AMDnél megoldották, akkor itt sem lehet akadály... ;]

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#24) Móci válasza sev5g3 (#22) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nyomtatsz egyet, s máris ott a proci! :DDD

darál0w: bizony! Ezt eltanulhatnák az AMD-től. ;]

[ Szerkesztve ]

(#25) Pug válasza darál0w (#23) üzenetére

Pug
(őstag)

Sajnos az Intel megtalálta a lézervágót :DDD

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#26) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A címből kimaradt egy névelő.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#27) darál0w válasza Pug (#25) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ha ez : a gyártó az eredeti lapkából két magot letilt a hozzá tartozó gyorsítótárakkal együtt. - lézervágót jelent, akkor gond van. :DDD

(#28) benedekco válasza Móci (#21) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Akarod mondani többi 6 magot? Mivel ez valójában nyolc magos. Csak a szerver fronton dobják be a két letiltottat. Moddolt BIOS-os lapok kellenének, vagy a proci alján lévő smd-kkel kéne variálni? Vagy a kupak alatt kenegetni, mint annak idején az athlonxp-ket?

Az ára egy pettyet magaska. Értem én, hogy valaki megteheti... ettől függetlenül akkor is magaska. A teljesítménye meg óriási! A Bull meg elmehet kb a fészkes fenébe. Nem volt marhaság az a kislapát kifejezés Oliverda cikkében.

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#29) mpierre válasza darál0w (#27) üzenetére

mpierre
(PH! addikt)

Több mint valószínű.

Ez nem a kóddal aktiválható plusz mag(ok) és L3 procija, mint valamelyik belépő szintű pentium. Majd páran nekiállnak lábakat összekötni, hátha kijön belőle más is mint a rövidzár.

wd40, mint portalanító eszköz...!!!!!? ¤ BattleTag: Deckwood#2527

(#30) Pug válasza darál0w (#27) üzenetére

Pug
(őstag)

Jogos :DDD
Azonban ez nem újdonság Intelnél :B

[ Szerkesztve ]

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#31) Zeratul válasza benedekco (#28) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Az SB-E nek a 16 magos Interlagos az ellenfele.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#32) 04ahgy válasza benedekco (#28) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A bull-t nem is ennyiért adják. Zeratul is írta, a 16 magos Opteronok vannak ellene. És abból is csak a legmagasabb órajelű drágább nála. Ha a grafikonokat megnézed, és ott, ahol skálázódik a teljesítmény a magok számával, és kb. 1,75-tel megszorzod az FX8150 eredményeit, akkor egész más a kép...

A kupakot meg nem tudod levenni már rég óta, illetve le tudod, de akkor a szilíciumot roncsolnod kell.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#33) benedekco válasza Zeratul (#31) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Aha... raknak rá két bull lapkát, az is valami. Ellenben az SB-E még mindig nem server, az opteron meg igen. Illetve teljesítmény/fogyasztásban is ez szerepel jobban (desktopról beszélek kizárólag, mert ezek a procik oda mennek, ha jól sejtem).

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#34) Zeratul válasza benedekco (#33) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Az SB-E szerver proci. Leülhetsz, egyes. Csak lehozták desktopra ahogy a Bulldozert is szervernek fejlesztették, ami desktopra/mobilra lesz az a Trinity. Az SB "APU" és elsődlegesen mobil irányban fejlesztett processszor amit felhoztak a desktopra.

(#35) pcsullog válasza benedekco (#28) üzenetére

pcsullog
(kvázi-tag)

"magaska" :W :DDD

(#36) benedekco válasza Zeratul (#34) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Az egyeshez szoktak feltenni mentő kérdéseket is ;)
Az SB-E nem proci. Hanem foglalat, vagy plattform, nem? Az meg tök mind1, hogy honnan ered. Tudom, hogy servernek lett fejlesztve, de "lehozták" desktopra. Rohadtul nem az a lényeg, hogy minek lett tervezve, hanem hogy hol "dobják be". Az árról meg nem érdemes vitát nyitni, hogy az is az mutatja, hogy... ez egy desktop proci. A server a 8magos megfelelője Xeon névvel ellátva. Azt ezek után mindenki annak használja aminek akarja.
Ha jól tudom akkor ez inkább worksation alapokhoz jó. Az meg szintén asztali (azaz desktop) gép.
A bull meg egyértelműen desktopra(beleértve workstation) lett bevetve, és az opteron maradt meg severnek.

re: (#35) pcsullog
Mindig próbálkozik az ember.

[ Szerkesztve ]

(#37) hcl válasza benedekco (#36) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

" Waimea Bay platformot, mely kifejezetten a sok pénzzel rendelkező, maximalista felhasználók számára ajánlott. A termék alapját a Sandy Bridge-E jelzésű lapka képzi"
A SB-E proci. A platform a Waimea Bay, aminek része
- Chipset
- Proci
- Foglalat. Utóbbi a leglényegtelenebb, mert az csak egy csatlakozó.

"Az meg tök mind1, hogy honnan ered."
Hát nagyon nem. Másképp fejlesztődik egy szerverproci, mint egy asztali, a lapról/chipsetről nem is beszélve. Persze rokonság lehet, sőt.
Az, hogy hova dobják be, csak marketing bullshit.

[ Szerkesztve ]

(#38) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Aki ilyet tervez venni az úgysem itthon fogja megvenni mert külföldön akár százezerrel is olcsóbban meg tudja venni mint itthon köszönhetően az extrasarcoknak. Egy proci-ram-alaplap trió cseréről meg nem is beszélve. Az meg már más kérdés hogy erre egy átlagos felhasználónak egyáltalán nics szüksége, de egy CAD vagy DTP munkaállomás profitálhat majd belőle, mivel gondolom az ár arányosan teljesítményt is takar amit majd megtudunk a várható tesztekből.

Tomcat

(#39) benedekco válasza hcl (#37) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Úgy látszik nem értettem/láttam meg a lényeget.

Azt viszont értem és teljesen világos, hogy egy server proci teljesen másképp épül fel és ennek következtében 6000 dolog másképp is van megoldva benne, más dolgokban tud többet nyújtani. De itt az a kérdés, hogy egy procit minek adnak el, hova szánnak. Nem azt mondtam, hogy ez nem annak készült! Lehetne itt vitázni, de elméleti síkon/gondolkodás módban vagyunk szétcsúszva.
Én mint vevő konkrétan nem fogok azzal foglalkozni, hogy ez server proci, ha desktop gépben akár játékos konfigurációt is csinálhatok belőle (nyilván nem áll szándékomban és nem is ez a lényege ennek a cuccnak). Egy Xeon-t már nem erre találtak ki(mégha a gyakorlatban alig van kettejük között különbség). Még ha maga a mag annyiban is különbözik csak, hogy le van tiltva 2mag. És tudom vannak olyan lapok is amikbe lehet tolni xeon-t és mégis pciexpress van rajta sata-val, nem pedig pcix sas-al, de ez megint a kivétel.
Itt az üzlet politika határozza meg, hogy melyik proci desktop és melyik server.

(#40) big-J

big-J
(tag)

200-300ezerért, egy legyengített procit ? fájna nagyon a szívem érte, hogy ennyiért kiheréltet adjanak :F :F

(#41) Zeratul válasza benedekco (#36) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

SB-E az processzor architektúra neve, Sandy Bridge alapú de IGP nélküli, megduplázott magszámmal L3 cache-el és memória I/O alrendszer is a szerverben használatos követelményeknek lett kialakítva (asztalin minek a QPI?). Bulldozer az AMD legújabb architektúrájának a neve, 4 modulos, 8 száll végrehajtására képes L3 és memóriavezérlő I/O szintén szerver követelményeknek lett megfeleltetve. Ebből a zambezi kódnevű lapka az asztalra lehozott FX sorozat, szerverben Orochi és Interlagos néven fut. De ezek ugyanazon lapkára épülnek. A Trinity a piledriver architektúrára fog épülni ami ott átdolgozott modulokat jelent, valamint elmaradnak a csak szerverben használatos részegységek: L3, a bonyolult I/O rendszer, HT linkek stb. helyettük a GPU rész költözik be. A Kommodo kódnevű processzor szintén a piledriver modulokat fog tartalmazni, de felépítése bulldozernél megismert lesz. Teccik érteni?

(#42) HoReSz1975

HoReSz1975
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezekre se kell beruháznom, akkor nem hiába választottam a 1155 átállást 1366 -ról, ezek a procik 130e - 230e Ft -ig terjednek, főleg a hozzájuk tartozó 8 slotos X79 lapok, de gondolom itthon ez jóval drágább lesz, főleg jövőre, amikor 27% ÁFA lesz :B :Y

(#43) benedekco válasza Zeratul (#41) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Ez mind mind mind világos és eddig is az volt(még ha ki se néznéd belőlem, akkor is). Teccik érteni (leszámítva a konkretizált SB-E körüli homályokat)?
Kit érdekel, hogy mi az alapja, hogy honnan ered? A kérdés, kinek/hova szánják? Még mindig ezen lovagolok, de hagyjuk is. Egy oldalon vagy Te, Én meg a másikon. Értem is a Te oldaladat, nem azzal van a baj. Azzal, hogy az Intel nem szerverbe szánta. Hanem asztalra ezért kell ezt asztaliként kezelni. Még akkor is ha pl a négycsatornás mem vezérlőt az asztali progik tizede használja csak ki. Oda van szánva. És ehhez képest sajna a bull akárhonnan is nézzük... asztalra vetítve, még mindig csak kislapát. Az árak meg most nincsenek megemlítve. Mint ahogy kismillió másik dolog sincs. A kérdés, hogy legerősebb asztali, intel / amd versenyben ki hol van most.

(#44) hcl válasza benedekco (#43) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pont ez az, hogy nem az a lényeges, hogy hova szánták... Ezzel az erővel te megveszed a Trabantot versenyautónak, csak mert oda pozicionálom, mint gyár?
Le kell szarni a marketinget manapság, mert parasztvakítás a fél világ.

(#45) bogyo112

bogyo112
(őstag)

McBrutal.... ...az áruk is! :Y

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#46) Zso2 válasza hcl (#44) üzenetére

Zso2
(őstag)

Igaza van benedekco-nak, te nem érted mit akart mondani.Fentebb behozták ellenfélnek az Opteront, viszont azt a xeon-okkal kell összemérni majd, azaz igazi heréletlen servercpu.Ennyi Csak nem akarod megérteni....

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#47) hcl válasza Zso2 (#46) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a része világos,nem is volt vele bajom.

(#48) benedekco válasza hcl (#44) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Te meg Én megtehetjük ezt. De manapság annyira elterjedt a számítástechnika, hogy szinte mindenkinek van egy gép az otthonában. Emellett a munkahelyeken is sok esetben kell már a gép. Ma már egy asztalos műhelyben is ott van a gép. Nem érthet ennyi ember olyan szinten a gépekhez, hogy maga döntse el ezt valójában kinek kell használnia. Megnézi a gyártó oldalán a desktop fül alatt lévő termékeket és ezt fogja látni. Aki nem ért hozzá az azt veszi meg amit adnak és annak veszi meg aminek adják.
A Trabantot a büdös életben nem fogod tudni megvenni verseny autónak(kivéve ha egy rommá tuningolt kocsiról van szó, azaz homemade termék, nem gyártósoron készül). Rossz példa volt, de Te dobtad be az autós példát, folytassuk. Mi a ma a trendi? A városi terepjáró (noormális? váááárosiii teeerepjárrró mondaná most B.István bácsi, és mennyire igaza is van, mé hánem?). Eladják valaminek, de nem mondják meg mire alkalmas. Igazán semmire. Mert ha kimész a telekre még jól jöhet, de terepjárni már annyira nem mert eltörik a tengely(félre értés ne essék, ez a proci jó elég sok mindenre, nem hal meg, törik el vagy valami). Szervernek nem teljesít úgy mint a 8magos xeon, de aki már serverekkel foglalkozik az nem a marketinget nézi(bár egyes cégeknél az is bejátszhat) és eldönti mit akar venni. Azaz komolyabb/nagyobb cégek Xeon-t vesznek szerverbe, és ilyet munkaállomásnak (feltéve, hogy szükségük van rá).
Értem azt, hogy miért mondod erre, hogy server proci, de nem annak van árulgatva. És ha egy ekkora cég megteszi és ehhez van mögöttük egy rakat alaplap gyártó, akik támogatják ezt mind desktop. Akkor ezt annak kell kezelni. Nézd meg LGA-2011-es lapokat, a gyártók nagy többsége asztali lapokat ad.

[ Szerkesztve ]

(#49) hcl válasza benedekco (#48) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Félreérted.

"Nem érthet ennyi ember olyan szinten a gépekhez, hogy maga döntse el ezt valójában kinek kell használnia"
Utánanézés, okos ember elolvas pár dolgot, és megoldja. Okos, de kevés idővel bíró szakemberre bízza.
Én sem állok neki szekrényt gyártani, mert nem értek hozzá.

Amúgy a SUV példa jó, mert rengeteg esetben használunk feleslegesen nagy teljesítményű gépeket.
A Trabi a merketingre volt jó, csak úgy tűnik, túl kontrasztos lett ;)

" de nem annak van árulgatva. "
Nyilván mögé áll egy rakás alaplapgyártó, ha üzletet látnak benne prémium szegmens (vérpistike) címen... Az ilyen ROG, meg Deluxe, meg Gold is inkább marketing, mint valódi plusz.

(#50) Xenos

Xenos
(újonc)

2 mag letiltve, nincs native USB3.0, nincs native PCI-E3.0? :F

Oh AMD miert lett ilyen ... a Bulldozer :W komolyan igy az intel-t semmi se ösztönzi a fejlődésre :(

Live long and prosper.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.