Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Bluegene válasza Roxbury (#48) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

bulldozer csak az olyan lapokba fog menni ami 890-es chipkészlettel van szerelve[link]

úh ezt bebuktad, lapot kell majd cserélni, de még az se biztos h abba belemegy, mondjuk ezen kár aggódnod még másfél év míg egyáltalán megjelenik

ehát annyiért(~40) lassan kapsz majd bele Bulldozert is40ért bulldozer, addig sok víz lefolyik még a dunán, sőt 2-3 évvel is idősebb leszel, akkor meg már a quadok nagyon olcsók lesznek, hisz nagyszámban vannak jelen, és sokan lecserélik, ha van lényegesen gyorsabb

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#52) Oliverda válasza Bluegene (#47) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért mert a beszűkült látókörödbe nem került még ilyen hír az még nem jelenti azt hogy ez ne lenne igaz. Most hogy megvan a komplett i3, i5, i7 paletta mindennel együtt az LGA775 szépen lassan megy a süllyesztőbe. Ez már csak így működik.

"a ddr2 vs ddr3 teszted se korrekt mert 1T és 2T"

:DDD Mutass nekem DDR2-t 1066-on 1T-vel (CL5 mellett). A DDR3-nak ez már simán megy akárcsak anno a DDR-nek.

Akinek van egy kis sütnivalója az még addig vált DDR2-ről DDR3-ra ameddig ilyen jó áron el lehet adni a DDR2-t, mert később már bukta lesz.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#53) Roxbury válasza Bluegene (#51) üzenetére

Roxbury
(senior tag)

Igazad van! :) Kösz a linket, félre voltam értesülve.

De mondjuk jelenleg akkor is AM3 véleményem szerint amire érdemes költeni.

[ Szerkesztve ]

(#54) helkis válasza varga911 (#49) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

most is azok! (ha pl van egy 975x-es lapod..) :)
+ azért szép, hogy a c2d korszak az E6600-tal kezdődött és fejeződött be.. :D

(#52) Oliverda - a régebbi kingston hyperx-ek tudják.. :)

[ Szerkesztve ]

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#55) Bluegene válasza Oliverda (#52) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akinek van egy kis sütnivalója az még addig vált DDR2-ről DDR3-ra ameddig ilyen jó áron el lehet adni a DDR2-t, mert később már bukta lesz.ebben tévedsz, elég ritka a 2X2-es kit és van rá igény

stagnálás vagy emelkedés várható ddr2 fronton, úgy mint anno a ddr1 is drágább volt a ddr2-nél

indennel együtt az LGA775 szépen lassan megy a süllyesztőbe. a gond az hogy szépen lassan, én se mondtam hogy nem fogják leállítani mert le fogják, csak nem manapság

sztem még 2010-ben gyártani fogják, mert olcsó előállítani, magas áron veszik, és a phenom2 alternatívája, most ne gyere azzal h akkor alaplapi chipet nem tud eladni az intel, az eltörpül emellett

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#56) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Még szerencse hogy elhagytam időben a süllyedő hajót...

Most LGA 1156-on jár az agyam (Giga P55-UD3 - Kingston 2x2Gb/1333Mhz DDR3 - Intel Core i5 750) Ellenénk vele mint a befőtt. AMD nem kell. Nem győzött meg. Kopatibilitás új AM4-gyes procikkal nem érdekel. Majd újra kezdek mindent megint... Az úgy is érdekesebb :))

Kezd iPon szint lenni...

(#57) Bluegene válasza Puma K (#56) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem értem ezt a süllyedő hajó dolgot, attól még mert hamarabb hagyják abba a gyártását mint az i5-nek, attól még az neked otthon ugyanúgy dolgozik :D

(#58) atti_2010 válasza Bluegene (#51) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nem látom hol írja hogy csak 890-es csipkészlettel fog működni, az más tészta hogy azt ajánlják majd hozzá.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#59) Oliverda válasza Bluegene (#55) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"sztem még 2010-ben gyártani fogják, mert olcsó előállítani, magas áron veszik,"

Jujj...

atti_2010: Persze hogy nem írják mert ez nem igaz. Ez csak egy újabb Bundás féle fals értelmezés amit aztán mindenhol tényként közöl, akik pedig nem értenek hozzá azok meg még el is hiszik sajnos. :(

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#60) Bluegene válasza atti_2010 (#58) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a thuban-t ajánlják hozzá

a bulldozer nem egyenlő thubannal ami egy hatmagos phenom2

én arra tippelnék h a bulldozer új foglalattal jön, de jó talán ha szerencsétek van fut egy 770-es lapban is ami akkor kb 5K-t fog érni, és akkor mi van, másfél évet kell csak kibírni ;)

#59: ettől okosabbat vártam a vörös hajú gyerektől

[ Szerkesztve ]

(#61) atti_2010 válasza Bluegene (#60) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

De nem hiszem hogy a Buldózerhez másikat csinálnak, amúgy úgyis lapot akarok váltani tehát nem zavar, a Phenom II sem a 770-es csipkészletet ajánlották mégis megy vele.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#62) Oliverda válasza Bluegene (#60) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"én arra tippelnék h a bulldozer új foglalattal jön"

Ez nem tipp kérdése. Már 2 hónapja hivatalos hogy AM3-mal jön:

Mi lenne ha néha olvasnál is egy kicsit mielőtt elkezded ontani magadból a nagyobbnál nagyobb ostobaságokat? Hidd el sokakat megkímélnél a lelki szenvedéstől.

(#63) Bluegene válasza atti_2010 (#61) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

másfél év hosszú idő, addig ráér, addig pihentetem

de sztem most kár lenne emiatt lecserélned a lapodat, hisz ez nem 100% h megy, ez csak pletyka

Redhead: az is lehet elfut egy 770es lapban, de gyengébben, mint egy akkori új lapban

az is lehet a lapgyártó nem ad ki hozzá bios-t ösztönözve a vásárlókat új alaplapok vételére

szal ez a "azért vegyetek AM3-mat mert bulldozer megy bele" még igen korai ;)

[ Szerkesztve ]

(#64) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

DRAMeXchange

Gyönyörűen zuhan a DDR2 ára még a DDR3 erősen mászik felfele.

"DDR3 1333Mhz 1Gb spot price has climbed 23% to US$3.01 in 1/8 from US$2.45 at 12/17. According to DRAMeXchange, PC shipment with DDR3 platform will reach 60% of total PC shipment in 1Q10, which is attributed by the aggressive migration plans by PC-OEMs. Also, 1Q10 DDR3 demand will likely sharply rise since Intel plans to pull up the DDR3-support chipset portion to 60%. Tight DDR3 supply will happen in the slow season. That is, DRAM vendors expect DDR3 will have the sustainable upward pricing momentum in January. "

Bluegene:

Már vártam hogy mi lesz az marhaság ami még a tarsolyodban van és ma még nem húztad elő. :D

"az is lehet elfut egy 770es lapban, de gyengébben, mint egy akkori új lapban"

AMD vonalon csak kb 6-7 éve nem befolyásolja az alaplapi chipset a CPU teljesítményét de ez ne zavarjon.

"az is lehet a lapgyártó nem ad ki hozzá bios-t ösztönözve a vásárlókat új alaplapok vételére"

Meg az is lehet hogy a fejedre esik ma este egy bazinagy meteor. De örülnék neki. :DD

[ Szerkesztve ]

(#65) Bluegene válasza Oliverda (#64) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AMD vonalon csak kb 6-7 éve nem befolyásolja az alaplapi chipset a CPU teljesítményét de ez ne zavarjon. az agyadnak ez a része valószínűleg unganged-móde ban van, old fel ACC segítségével

én a HT link sebességére gondoltam, például vagy vmi hasonlóra ami befolyásolja a teljesítményt, ha a bulldozer nagy teljesítményű lesz, valszeg a mai lapokban lesz vmi ami igen korlátozni fogja

szal egy akkori korszebbűbb jövőbeli lapban biztos jobban megy c2clk is meg tunningba is, kérdés lesz hogy érdemes lesz-e egyáltalán egy mai 770-es lapba belerakni ami phenomoknak van kitalálva és nem a bulldozernek

[ Szerkesztve ]

(#66) Roxbury válasza Oliverda (#64) üzenetére

Roxbury
(senior tag)

"AMD vonalon csak kb 6-7 éve nem befolyásolja az alaplapi chipset a CPU teljesítményét de ez ne zavarjon."

Ez teljes mértékben igaz! Itt a bizonyíték rá: [link]

(#67) finest válasza Oliverda (#64) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

LOL.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#68) atti_2010 válasza Bluegene (#63) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

de sztem most kár lenne emiatt lecserélned a lapodat, hisz ez nem 100% h megy, ez csak pletyka

Nem amiatt cserélek, csak az 1 lapom Gigabyte és nagyon szívat, kb mire kijön az új csipszett betelik a pohár.

[ Szerkesztve ]

(#69) Oliverda válasza Bluegene (#65) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"én a HT link sebességére gondoltam, például vagy vmi hasonlóra ami befolyásolja a teljesítményt,"

Ismét megvillantottad a dilettantizmusod csúcsát. Csak azt nem értem hogyha fingod sincs ezekről a dolgokról akkor miért teszel úgy mint aki tudja hogy miről beszél? :F

A HT link sebessége NEM befolyásolja a CPU számítási teljesítményét egy CPU-s rendszereknél!

"valszeg a mai lapokban lesz vmi ami igen korlátozni fogja"

Például mi? Ne csak ködösíts hanem mondj konkrét példát és lehetőleg támaszd is alá.

"szal egy akkori korszebbűbb jövőbeli lapban biztos jobban megy c2clk is"

Miért?

[ Szerkesztve ]

(#70) j0k3r!

j0k3r!
(senior tag)

azthiszem kicsit elkanyarodtatok az lga775tol :)

some men just wanna watch the world burn...

(#71) atti_2010 válasza j0k3r! (#70) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

De nem mondhatni hogy unalmas a totyik.

(#72) Bluegene válasza Oliverda (#69) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

havat lapátoltam sry

na, [link] korábbi művedben ezt írtad, mikor fintorogtam h a phenom2 nem gyorsul annyit tunningra mint kéne(PH tesztben ugye)

Ott a 15% a Cinebench-nél. Másrészt nem ártott volna az NB/L3 órajelén is emelni +200-400MHz-et, harmadrészt az alkalmazások nem minden esetben gyorsulnak lineárisan az órajel emelés hatására.

ha abulldozer erősebb lesz és gyenge lesz neki az NB órajel pl akkor mi van? egy mai 770-es lapba ddr3 1333 ram mellé belerakni egy bull-t, olyan mint ha egy Q9650est raknál egy 945G lapba 2X512 DDR2-533 társaságába, nem fogja tudni leadni a valós tudását, hanem lassabb lesz akár 10-20%-kal, a tunningról nem is beszélve

igazán olyan lapba lesz jó amit nem phenomoknak hanem bulldozernek terveztek, átmenetileg jó lesz csak másfél év múlva a ddr3 2133 lesz a menő meg a rendes bulldozeres lap ahol a HT link mittommén eff. 6ghz-es lesz

(#73) fekeandras válasza Gyuri27 (#23) üzenetére

fekeandras
(őstag)

,,A másik, hogy annó nem mindenki vett olyan lapot amiben egy q-t értelmesen lehessen hajtani. Nyilván akinek van egy bitang lapja az még egy q-l sokáig kihúzza. De ha a lap bekakil akkor jöhet a fejvakarás."

Miért lenne fejvakarás? Ott van az ASRock G41M-S3 szaros 11,3k-ért. A valaha volt összes s775 proci alapból belemegy, dual ddr3, stb... Minden rajta van ami kell. Illetve átsiklottál azon a tényen, hogy az emberek jelentős része nem tuningolja a gépét. Van aki egyszerűen csak egy olyan procira vágyik amit ha megvesz, 1-2évet kihúzhat vele míg lejjebb megy a Core i7 ára. Annak tökéletesen megfelel ez a quad egy legszarabb lapban is. :K Az intel meg azért ennyiért adja mert így is viszik mint a cukrot. Ha nem így lenne azonnal lejjebb ,,esne" az ára.

mod: Azzal egyetértek, hogy ha kint csökkentik az árakat az hozzánk vagy el sem jut vagy nem olyan mértékben lesz olcsóbb mint kéne. Számtalan példa volt már rá... :(((

[ Szerkesztve ]

(#74) Oliverda válasza Bluegene (#72) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"ha abulldozer erősebb lesz és gyenge lesz neki az NB órajel pl akkor mi van?"

Na látod itt ütközik ki (ismét!) hogy nem tudod miről is beszélsz valójában.

Jól jegyezd meg, mert most mondom el utoljára neked. Kb. 2003 óta az első Athlon 64 megjelenése óta az AMD CPU-k integrálva (benne van a processzorban!!) tartalmazzák azt az NB-t amire te gondolsz (meg amit én emlegettem ott). Ebből következik hogy nem számít az alaplap. Remélem hogy érthető voltam.

"igazán olyan lapba lesz jó amit nem phenomoknak hanem bulldozernek terveztek, átmenetileg jó lesz csak másfél év múlva a ddr3 2133 lesz a menő meg a rendes bulldozeres lap ahol a HT link mittommén eff. 6ghz-es lesz"

Igazából semmit sem számít az alaplap. A Bulldozer 1600as vagy max 1866-os DDR3-at fog támogatni amivel a mai összes AM3-as lap elboldogul. A HT link sebessége sem fog nőni mert egyszerűen desktop-on NINCS RÁ SZÜKSÉG!

[ Szerkesztve ]

(#75) VaniliásRönk válasza Gyuri27 (#23) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A 920-nak és a 940-nek az AM3 megjelenése után semmi értelme nem volt, az AM3-asok ugyanúgy mennek AM2+-ban és néhány AM2-ben is, viszont az említett procik nem mennek AM3-ban.
Az AM3+ CPU-k meg valószínű menni fognak AM3-ban, csak a régebbi foglalatokban nem.

#73 fekeandras: Nem is az alaplappal van igazán probléma, hanem magával a CPU-val, horror áron adják, és igen sajnálatos, hogy megtehetik, mert a sok birka ennyiért is megveszi. 183$ a Q9500-ért egy morbid vicc.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#76) Bluegene válasza Oliverda (#74) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hol állítottam ellenkezőjét Mr Redhead?

a bulldozerről nem sokat tudunk, de te már látnok vagy, én akkoris azt mondom megfelelően egy bulldozerre hangolt alaplap kell, elfuthat persze a régebbiekben is(lehet imádkozni h adjanak ki új BIOS-t), de akkor se hinném h az ugyanolyan lesz mint a jövő alaplapjaiban, ha más nem hát több fesszel megy(olyan ez mint a wolfdale legjobban a P45-ös lapokban megy)

egyáltalán az se biztos h 770-es lapokban futni fog(lesz-e ilyen egyáltalán, adnak e ki bios-t), egyelőre a 890-eskről volt szó, persze ez is csak pletyka és nem kizáró

nem vok AMD szakértő de még az S939-es X2-esemben a HT link 1ghz volt, most meg már vmi 3600mhz-nél tartanak, nyílván nem jókedvükben növelik[link]

[ Szerkesztve ]

(#77) Oliverda válasza Bluegene (#76) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"hol állítottam ellenkezőjét Mr Redhead?"

Na nézz már teljesen hülyének. :)

"na akkoris azt mondom megfelelően egy bulldozerre hangolt alaplap kell, "

Én meg akkor is azt mondom hogy a levegőbe beszélsz, ráadásul ökörségeket aminek semmi alapja nincs. Alátámasztani nem tudod csak ismételgeted mint a papagáj.

"ha más nem hát több fesszel megy"

:DDD :DDD

"olyan ez mint a wolfdale legjobban a P45-ös lapokban megy"

[ Szerkesztve ]

(#78) Bluegene válasza Oliverda (#77) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ne nézz már teljesen hülyének.miért? :)

Én meg akkor is azt mondom hogy a levegőbe beszélsz, ráadásul ökörségeket aminek semmi alapja nincssokmindent te se támasztasz alá

Alátámasztani nem tudod csak ismételgeted mint a papagáj. talán azért mert attól tartok, nem értelmezed amit mondok, hanem tereled a szót és érdemben nem válaszolsz

"olyan ez mint a wolfdale legjobban a P45-ös lapokban megy" ezzel meg mi a bajod, ez köztudott

[ Szerkesztve ]

(#79) Gyuri27 válasza VaniliásRönk (#75) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Mit szeretnél mondani?
Mert ha nekem olyan am2-s lapom van amiben csak am2+-s proci megy akkor olyat veszek. Az nem vigasztal, hogy más hasonló lapjában megy az am3.
Az, hogy am3-ban nem mennek a csak ddr2 terelgetésére képes procik nem újdonság.
Az am3+ kompatibilitását meg még majd megnézzük akkor. Mert ezügyben bizonyosság nincs ha jól tudom.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#80) VaniliásRönk válasza Gyuri27 (#79) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az Abiton kívül van még olyan pofátlan gyártó (pofátlan módon csődbe ment :D), amelyik csak AM2+ BIOS-t adott ki, AM3-as Agesa-t már nem? :F
Azt írtam nagy valószínűséggel. Szerinted mit le nem vernének az AMD-n, ha nem így lenne? A HD4000 ajándék áron is csak arra volt jó, hogy azóta a HD5000 árazásán hőzöngjenek.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#81) Oliverda válasza Bluegene (#78) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"hol állítottam ellenkezőjét Mr Redhead?"

Mondjuk folyamatosan mindenhol.

"talán azért mert attól tartok, nem értelmezed amit mondok"

Sajnos értelmezem. Bár csak ne tenném. :O

"ezzel meg mi a bajod, ez köztudott"

Az hogy a két rendszernek az ég világon SEMMI köze nincs egymáshoz. Teljesen más felépítés. Nem lehet párhuzamot vonni! Érted? Ezt próbálom elmagyarázni de te vagy teljesen hülye vagy vagy csak játszod, de valójában bármelyik is legyen az igaz egyik sem vet túl jó fényt rád.

Erre pedig privátban válaszolj (vagy inkább sehogy), mert már így is össze lett szemetelve a topik.

Amúgy meg ott vannak a PH-s tesztek. Olvasd el az összes ezzel kapcsolatosat hátha ragad rád valami.

(#82) Bluegene válasza Oliverda (#81) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"ezzel meg mi a bajod, ez köztudott"
Az hogy a két rendszernek az ég világon SEMMI köze nincs egymáshoz.

akkor (direkt) félreértetted, ez csak egy hasonlat volt, ezt még egy csecsemő is vágná

a személyeskedéseid meg tartsd meg magadnak ha nem akarod hogy elvesszen a 11000 "szakmai" hozzászólásod

egyébként feltételezem fogalmad sincs miért 3,6Ghz a HT link a tigrisnél, miközbe szted nem számít, érdekes ilyenekre sose válaszolsz, csak látod én okosabb vagyok annál ha más téved lehülyézzem

[ Szerkesztve ]

(#83) j0k3r! válasza atti_2010 (#68) üzenetére

j0k3r!
(senior tag)

nem, nem unalmas :)

some men just wanna watch the world burn...

(#84) Oliverda válasza Bluegene (#82) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"egyébként feltételezem fogalmad sincs miért 3,6Ghz a HT link a tigrisnél, miközbe szted nem számít, érdekes ilyenekre sose válaszolsz, csak látod én okosabb vagyok annál ha más téved lehülyézzem"

Ja, annyira hogy az 1,8GHz ha már a K8-nál 1GHz-et írtál. :)

A többit majd megírom privátban.

(#85) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

még jó hogy nem hallgattam az Intel cserére ez előtt X éve.
most biza vakargatnám a fejemet, hogy mit kova kihez miért....!

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#86) Ricco_hun válasza VaniliásRönk (#75) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

"Nem is az alaplappal van igazán probléma, hanem magával a CPU-val, horror áron adják, és igen sajnálatos, hogy megtehetik, mert a sok birka ennyiért is megveszi. 183$ a Q9500-ért egy morbid vicc."

Nem is a 128 bittel van igazán a probléma, hanem magával a VGA-val, horror áron adják, és igen sajnálatos, hogy megtehetik, mert a sok birka ennyiért is megveszi. 160$ a HD5770-ért egy morbid vicc.

Amikor a fagyi visszanyal. :P

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#87) Mortein79

Mortein79
(újonc)

Hát akiknek ez magas, azoknak nem is való, vegyenek csak AMD-t, többieknek van igazi processzor is. ;]

Na, komolyra fordítva, az NVIDIA is mindig kavar a számjelzéseivel, de azért csak meg tudta még mindig szorítani a másikat. Aztán a másik meg visszaszorított. Ez egy ilyen játék, a cél a zsebünkbeférkőzés. Én már rég nem szenvedek ilyen mijobb-mirosszabb, így FSB úgy foglalat.. egy X38-ban egy Q6600-al (ok, kicsit azért húzva), 1066-os DDR2-vel még minden megy úgy ahogy én akarom, nincs semmi bajom, pedig nem mai konfig. Haver meg folyton görcsöl ezzel az AMD-vel, meg atival, mégis most írt mailt hogy fagy a Fallout 3 :D Csórikám, már látom mit fog szopni a foglalatváltásnál. Én ezzel tuti kihúzom egy újabb jó Intelig, azzal meg megint 3-4 évet eltalicskázok. Addig két óra alatt kódolom a h264-et, ésakkor?

Ez a fő baj szerintem, pár 10 fps különbségért meg pár 10 pontért mindenféle tesztekben sok10ezreket költenek a népek félévente-évente feleslegesen. Nehogymár számítson, hogy 10 vagy 15 perc alatt tömöríti be azt a könyvtárat a WinRAR...Akinek meg számít, az meg úgyse bohóckodik AMD-vel.... Na, félre a részrehajlást, csak még nem láttam normális AMD-s konfigot, azért beszélek ilyen csúnyán, biztos létezik, ezren megtudnának cáfolni nyilván.

(#88) Oliverda válasza Ricco_hun (#86) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ajánlj jobbat $160-ért amit lehet kapni újonnan bármelyik boltban.

(#89) atti_2010 válasza VaniliásRönk (#80) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A HD4000 ajándék áron is csak arra volt jó, hogy azóta a HD5000 árazásán hőzöngjenek.

Nagy igásságot mondtál, azóta is elvárják, sőt fel vannak háborodva hogy 5970 miért nincs 40k-ért.

(#90) VaniliásRönk válasza Ricco_hun (#86) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A HD5000-ek nem 50-100%-kal vannak túlárazva, akármennyire is szeretnéd így beállítani.

(#91) keytar

keytar
(tag)
LOGOUT blog

Elég olcsók lettek... tyűűű... :)

www.keytar.hu - improve yourself

(#92) Gyuri27 válasza Ricco_hun (#86) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Neked nem mindegy mennyi az 5770 ára? Arra nincs pénzed, hogy elad a 4670-t és kipótold egy 5670-re vagy 5750-re. Nem nyal itt vissza semmi. Jó vga, jó áron.
Úgy kelett volna csinálnod mint én. Jókor ment el a 4670 és vettem 4770-t. Eladtam a másikat is (jó áron), most meg nézegetem mit kéne venni (bár a Battleforgéra az igp is elég). :DDD

[ Szerkesztve ]

(#93) D1Rect válasza Mortein79 (#87) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez valami vicc? :U

Milyennapvan?

(#94) Lipton válasza Gyuri27 (#35) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Akkor csoda történt, mert nekem szó nélkül ment 965-ös lapban a Q6600. :P

(#95) Gyuri27 válasza Lipton (#94) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Az a baj, hogy jópofizol olvasni és/vagy szövegetértelmezni nem tudsz.
Próbáld meg megint, hátha sikerül. ;)

(#96) proci985 válasza D1Rect (#93) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

első hozzászólás két év fölötti reggel, hm:) lehet igazad lesz;]

egyébként ha a "kicsit" meghúzott q66 3.2-3.6 körül megy, úgy tényleg nem sok értelme váltani 8 thread alatti procra. de egy több, mint egy éve EOL procit újonnan nem lehet megvenni, akiknek meg már/még van, az meg valszeg nem most fog róla elváltani (párszáz mhz annyit nem számít... akinek igen, az már velszeg túladott a q9550/q9650en is és i7el tolja).

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#97) Jared válasza Mortein79 (#87) üzenetére

Jared
(fanatikus tag)

"csak még nem láttam normális AMD-s konfigot, azért beszélek ilyen csúnyán, biztos létezik, ezren megtudnának cáfolni nyilván."
Pl. az én konfigom! ;]

Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.

(#98) atti_2010 válasza Oliverda (#88) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nem tud ajánlani , de akkor is kurv@ drága, sőt ha a Fermi 1000$ lesz akkor is drága.

JaredFogalma sincs milyen egy normális AMD konfig csak beszél, én láttam normális AMD konfigot az enyém is az, és nem került egy vagyonba.

Ha valaki meg akarja cáfolni írja meg konkrétan mire nem elég, de nem ilyen Pixar renderelés meg stb, mert az itt levőknek kb 0000.1 százaléka csinál ilyesmit.

[ Szerkesztve ]

(#99) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Nekem öreg p5b-m van, q6600-ra cserélem majd le az e2180-am, q6600-ból 3,3GHz kröüli eredményt várok, ennyi meglesz szerintem, ha ami Oliverda linklet igaz lesz kicsit visszább megy erről a magas árról a ddr2 és veszek 4gigát, azt hiszem 2évig újra elleszek, csak vga-t kell majd cserélnem.Igazából mostani cpu is elég számomra egyedül a gta4 miatt váltok, számomra meg is éri.
Gondolkodtam am3-ba, 1156-ban is, de akárhogyan számolgattam, akkor szeretnék már CF-es lapot vagy SLi-t, lap+cpu+ram 70-80K-ba lenne ez így hirtelen rengeteg lenne nekem.

Igaz am3-ból athlon x3 II-t vennék és x4-esiteném meghúznám 3,3ghz körülire, 4gb vlami jó fajta G.Skill vagy Musu ram, ha Ősember tud hozni.MEg valami Asus lap, bár MSI-k szimpatikusak nagyon.
Ezt számolva közel 80K
lga1156 esetén cpu i7 750 3,8ghz környékére húznám(igaz ez jóval komolyabb teljesítmény mint a másik oldalról, de most nem ezt akarom hangsúlyozni).
ram ugyan csak 4 gb fentebb elmített, meg valami lap ez így kb 95K lenne, szóval számomra ezek mind két esetben komoly kiadások.....
q6600 megvan 28K-ból plusz 4gb ha ujra normális áron lesz 17-18K, tehát 46K-ból megvagyok és teljesítményben nem kapok kevesebbet, csupán öreg lap, meg tudva azt hogy kiöregedő platformom van....

[ Szerkesztve ]

(#100) mephi666 válasza Jared (#97) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vagy az enyém, ami a 3800+ x2-vel (ami kb. 3éves lenne most) simán vitte 45fps fölött a fallout3-at 1280ban fsaa nélkül full grafikán... nem volt semmi görcsölés meg ilyenek :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.