Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Picturemaker

Picturemaker
(senior tag)

A Sigmának az utóbbi időben "elgurulhatott a gyógyszere" ami az árképzésüket illeti.
Az újabban kiadott objektívjei már nem annyival olcsóbbak a "gyári" obiknál, hogy nagyon elcsábítsa a vevőket.
A régi 105-ös makrója viszont az egyik legjobb ami létezik! Képminőségben nem hiszem, hogy azt felülmúlja az új. A stabi jól jöhet, de nem ennyiért.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#2) Krix

Krix
(senior tag)

A Nikonnak van saját AF-S 105-öse ami egy nagyon jó darab és jóval olcsóbb úgyhogy itt esélytelen. Canon vonalat nem ismerem, de ezen az áron ott is csak rossz vicc szerintem. :(

Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

(#3) killerjohn

killerjohn
(őstag)

Hát... a 200K-ért kapható Canon 100/2.8L EF IS USM-el szemben... ezt egy picit melléárazták :)

SC2: KillerJohn#634, D3: KillerJohn#2359

(#4) fattyu válasza killerjohn (#3) üzenetére

fattyu
(senior tag)

történeti hűség kedvéért.
Ez MSRP vagyis valójában közelebb lesz a 900-1000 dollárhoz a tényleges ár.
De még úgy is gyógyszerre ivásnak tűnik.

A HDR olyan mint a cumi... Illik kinőni.

(#5) jap

jap
(fanatikus tag)

Nagyításkor (fókuszáláskor) kijár-é a tubusa?
...ha igen -> ezért a trágyáért 500$ sem adnak! ;]

''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''

(#6) killerjohn válasza jap (#5) üzenetére

killerjohn
(őstag)

fix 105mm... azaz nem lehet vele zoomolni! azon meg nagyon meglepődnék ha mozogna a tubus, merthogy akkor még az 500$ is röhejes ár.

(#7) Darkness1

Darkness1
(fanatikus tag)

Nagyon sok mindenben felülmúlja a régi 105-öst, javítva annak több bosszantó hiányosságát. Nekem tetszik. A tényleges ár meg biztos alacsonyabb lesz az említettnél.

Just keep the order!

(#8) Darkness1 válasza killerjohn (#6) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

A fókuszálás közben dugja ki az orrát a régi, akár a kétszeresére is megnyúlik a közelpont környékén.

[ Szerkesztve ]

Just keep the order!

(#9) atok666

atok666
(kvázi-tag)

Haat nemtom, Nikon 105 makro ~$950 ez a Sigma pedig $1400? :F

(#10) killerjohn válasza Darkness1 (#8) üzenetére

killerjohn
(őstag)

juuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjj

(#11) flugi

flugi
(tag)

nekem van egy Sigma 105-ösöm, és tényleg kijár a tubus, amikor a közelpont felé megy a fókusz, de ettől ez még egy ultrakafa objektív, 80-100 ezerért lehet használtan szerezni.

A Sigma második legélesebb objektíve a 150-es után, rekeszelés nélkül is tűéles. A makró az a téma, amiben a Sigma jobb a többi gyártónál, nem véletlen a magasabb árazás.

(#12) fattyu válasza flugi (#11) üzenetére

fattyu
(senior tag)

Nemígylátom

A HDR olyan mint a cumi... Illik kinőni.

(#13) madgie válasza flugi (#11) üzenetére

madgie
(VIP)

Jó makrót már mindenki tud csinálni, olcsót annál kevésbé :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#14) flugi válasza fattyu (#12) üzenetére

flugi
(tag)

Kisebb felbontáson használom, D80-ason, és ott tűéles. Az előző vázamon, egy D70s-en produkált egy olyan érdekes jelenséget, ami megzavarta a CCD kiértékelő algoritmust, mert túl éles képet adott, és a debayer lépésnél finom textúráknál egyszerűen nem volt meg az elvárt korreláció a szomszédos pixelek között (tollazatnál tipikusan előjött). Telekonvertert kellett rá tenni, hogy ne csinálja :)

És a 105 DG olcsóbb is a Canon 100-asnál :)

[ Szerkesztve ]

(#15) Picturemaker válasza flugi (#14) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

Meg jobb is. :)
Anno lecseréltem a Sigmát Canonra, de megbántam.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.