Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Kon

Kon
(lelkes újonc)

Kár hogy nálunk nem lesz ilyen olcsó... :(

Egytök, kéttök, háromtök, négytök, öttök... nem tökölök öntök!

(#2) LGLuke

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Ez is egy "érdekes" konstrukció!
Ekkora méretű notebook kijelzőnél már full HD felbontású monitort szoktak alkalmazni, de ami még furcsább, az az, hogy 2011-ben a legújabb architektúrával szerelt notebook esetében még létezhet 10/100-as FastEthernet controller. Hát tiszta szégyen! :(((

(#3) Jester01 válasza LGLuke (#2) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Igen, és ráadásul ez is idétlen tükröződős kijelző. A 640-es vinyó helyett meg inkább egy kisebb SSD-t kérnék.

Jester

(#4) vinibali válasza LGLuke (#2) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem a 10/100-on akadt meg a szemem :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#5) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Jó vas, jó áron. Azonban ha már vezetékes hálózatról beszélünk, akkor az a 10/100-as csatlakozó valóban szégyen. :(

(#6) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha az árát vesszük nem is csoda, hogy kispóroltak dolgokat

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#7) ppeterka

ppeterka
(lelkes újonc)

WTF? Az oké, hogy ilyen gép még nem volt a piacon, na de mi értelme van? Aki 17,3"-t szeretne, az egyrészt FullHD-t, másrészt olyan architektúrát kérne, ami mellett ki is lehet használni az ekkora képernyő nyújtotta előnyt, akár munka, akár szórakozás terén... Ez így, hát, fura. 580 dollár nem is túl kevés, annyiért gépet is lehet kapni... Mármint használhatót.

--> http://ppeterka.hu <--

(#8) hunmyke válasza ppeterka (#7) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

580 dodóért ne várj full HD kijelzőt.
Ezért a pénzért egyáltalán nem rossz gép.
A 10/100-as Ethernet-et viszont tényleg hanyagolhatnák, 2011-et írunk. Már a HP N620c-mben is Gigabit volt...

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

(#9) Alchemist válasza LGLuke (#2) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Ez egy viszonyag jó alsó kategóriás gép... többet nem érdemes várni tőle.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#10) pip válasza ppeterka (#7) üzenetére

pip
(fanatikus tag)

Aki 17,3"-t szeretne, az egyrészt FullHD-t, másrészt olyan architektúrát kérne

hat nem sok ertelme lenne a full HD-nek ekkora kepernyon, persze van aki arasznyi tavolsagbol szereti bamulni a kepernyot, annak hasznos lehet. Nekem szemelyesen semmi szin alatt nem kellene 22" alatt full HD

(#11) LGLuke válasza Alchemist (#9) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

A pixeleket még le is tojnám, mivel ki lehet tolni full HD-s tv-re a képét, aztán senkit nem érdekel, de 10/100 illetve gigabit között 0, ismétlem 0 HUF különbség van. Ez előtt 6 évvel is már minden desktop motherboard megkapta a gigabitet. Ez manapság a szégyen kategória. Ja arról nem is beszélve, hogy pl a Sony és Toshiba gépek a legalját képviselik a driver támogatottságnak, hiszen csak saját drivereket használhatunk, a gyártói szoftvereket nem lehet telepíteni, ha jól emlékszem.
Használhatod a másfél évvel azelőtti AMD drivert, amit integrált a telepítőbe a Toshiba, vagy jelen esetben már 20 újabb verzió lesz, még mindig nem kapsz javított drivert. Ez akkor kellemetlen, ha bugos valamelyik gyári driver...

(#12) meba

meba
(kvázi-tag)

Nekem egy 4 evvel ezelotti modell van P100-as, 17"-es mint ez is... Nem atomeromu de a celnak megfelel. Ez pedig mindennapi internetezes es filmnezes, es nem foglal annyit mint egy atlagos asztali gep. Win7 tavaly felkerult ra es minden mukodik rajta, semmifele drivert nem kellett kulon letolteni hozza.
Akinek combosabb gep kell a Satellite sorozatban talal sokkal jobb specifikaciokkal rendelkezo izmosabb konfigokat.

Kőműves Kelemen: -Bevállalja? Igen vagy nem!

(#13) Jester01 válasza LGLuke (#11) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Nekem speciel nincs full hd tv-m, pláne nem a teraszon vagy ahová még elcipelem a laptopot :N A 10/100 viszont nekem tök mindegy, mert úgyis a wifit használom. Mellesleg a 4 éves Dell Vostro-mban is csak 10/100 van.

pip: Akkor neked még sose volt full hd laptopod :P Én nem vagyok hajlandó kisebb felbontásra váltani. Látszani kiválóan látszanak a dolgok, cserébe viszont még sok minden el is fér (pl. ha bejelentkezek táveléréssel valahová nem kell nyomorognom)

Jester

(#14) pip válasza Jester01 (#13) üzenetére

pip
(fanatikus tag)

valoban nincs full hd-s laptopom, nem is vennek, mert tul kicsi rajta minden, a desktop monitorom fviszont ull HD 21.5" es ez a legalso meret amit meg sok munkaora utan is elviselhetonek talalok, de meg jobb lenne ha 23-24" lenne, az volna csak igazan kenyelmes

a tavvezerles reszevel egyetertek, ott tenyleg jol jon a nagy felbontas

(#15) Kronos3000

Kronos3000
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Nem éri meg szerintem,ekkora nem hordozható könnyen...és toshiba sem kellene,mostanában sok gondom volt velük... :(

Ha ígérsz valamit,és szó nélkül eltűnsz,maradj is ott,én nem felejtek...

(#16) arty

arty
(senior tag)

100as hálóval ez kuka, egy desktop replacement gépbe nevetséges

hugom 4 éves teszkós asusában is gigabit figyelt...

[ Szerkesztve ]

(#17) Boxi88 válasza kisza25 (#6) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Na igen... bár mire ideér sokkal drágább lesz, mégsem lesznek benne a kispórolt dolgok. :U

(#18) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

bár hogyha így belegondolok, ez a gigabites lan eléggé TRENDI, talán csak ezért csámcsogunk rajta. szerintem kevés olyan internetkapcsolat van ahol szűk lenne a 100mbit :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#19) fcriss válasza vinibali (#18) üzenetére

fcriss
(tag)

Szerintem meg kevered a dolgokat a bit nem egyenlő a byte-al, 8bit=1byte tehát 100mbit-es ethernet kb. 13mb netre elég,másra nem. :N

(#20) LGLuke válasza fcriss (#19) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

A net is bit, nem bájt.
5Mbit/s-os ADSL van, vagy 15Mbit/s-os. Szóval a 100-as Ethernet bőven elég netre. Akkor gáz mikor 2 gép között másolni kell. Ma már 10k HUF egy gigabites TP-Link router, ráadásul crosslink kábellel akár közvetlenül is összeköthetünk 2 gépet, és ha nagy mennyiségű adatot másolunk, akkor nem mindegy, hogy 10-11MB/s, vagy 70-80MB/s sebességgel tudjuk ezt megtenni.
A legnagyobb problémám a dologgal az, hogy ez filléres, ma már nem kerül többe előállítani gigabites kártyát, már nincs fejlesztési költsége, szóval kb 100HUF spórolás áll az ügy hátterében.
Persze 1 millió db eladott notinál ez is jelentős, de akkor is..., nem zavarja őket a presztízs veszteség!?

(#21) fcriss válasza LGLuke (#20) üzenetére

fcriss
(tag)

Persze igazad van,én keveredtem bele ,az adatátvitelre gondoltam,nem a netre. :B

(#22) atti_2010 válasza fcriss (#19) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A ruterem 100-as és vígan viszi a 35m nettet.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#23) hunmyke válasza LGLuke (#20) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Pontosan, nálunk itthon Gigabites LAN van, benne egy AMD brazos-os szerver/HTPC-vel.
Most vásároltam laptopot (Acer 7750G). Laptop keresgéléskor Dell Inspiron-ok emiatt nálam már ki is lett zárva. Pedig tényleg egy olcsó szutyok alkatrészről van szó.

Amúgy 1600x900 szerintem bőven elég 17"-on. Semmi sem túl kicsi, és játékok is élvezhetők nálam a HD 6650-nel...

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

(#25) kisza25 válasza LGLuke (#20) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

itt igazából nem az árkülönbség miatt van a 10/100-as benne, hanem ez van raktáron amit , ha nem akarnak kidobni el kell sütni, ez kb olyan, mint a VGA-n a 2GB DDR2...

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#26) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát remek ára van az biztos,kár,hogy mire ideér addigra ez jóval drágább lesz.

(#27) LGLuke válasza kisza25 (#25) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Ez az esetek többségében igaz, de most szerintem nem raktársöprésről van szó.
2 hsz-sal előtted írta hunmyke, hogy a Dell Inspironok nála a 10/100-as kártya miatt estek ki.
A Dell meg kb mióta világ a világ, azóta ilyennel szereli az Inspironokat, akkor 5 éve csak raktárt söpörnek?
Azt hiszem csak a Dell olcsó notebookjai esetében, illetve a Toshibáknál látok ilyet manapság.

(#28) hunmyke válasza LGLuke (#27) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Hát ha nem 150-200k-s kategóriába lennének ezek a Dell laptopok, hanem olcsóbbaknál hagynák ki a gigabitet azt meg is érteném. Ahogy említetted is nem mindegy mennyivel tudunk gépről gépre másolni.
Van hogy le kell menteni egy laptopról a teljes merevlemez tartalmát újratelepítés miatt, 640GB-os vinyónál már elgondolkodok, hogy ki kéne szedni a gépből és belerakni egy dokkolóba vagy egyenesen egy asztali gépbe bekötni. Ilyen esetekben a 10/100-as Ethernet bukta. És akkor még akkor nem számoltam azzal a lehetőséggel, hogy mi van, ha egyáltalán ki sem szerelhető a merevlemez...

[ Szerkesztve ]

(#29) LGLuke válasza hunmyke (#28) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Vagy van olyan verzió is, amikor NAS-on találhatóak az adatok, esetleg FTP szerveren és munkához, vagy bármihez kénytelen vagy hirtelen egy nagyobb mentést készíteni, vagy magaddal vinni.

(#30) hunmyke válasza LGLuke (#29) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Na igen ez a verzió sem ritka...

(#31) Alchemist válasza LGLuke (#27) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Egybites Pista bácsi csak arról hallott, hogy Dell meg Toshiba az valami jó, a gigabitről azt sem tudja, hogy az nem toroköblítőszer. :D

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#32) kisza25 válasza LGLuke (#27) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor te mivel magyarázod?:U

(#33) LGLuke válasza kisza25 (#32) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Nyilván a gyártó így akar különbséget tenni az olcsó és drágább gépei között, hiszen neves gyártókról van szó (DELL, Toshiba).
Ha komoly kiegészítőket akarsz, akkor vegyél business class gépet, ne consumert.

(#34) dezz válasza LGLuke (#33) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így-így. Ez az erőltetett piacszegmentáció. :U

(#35) kisza25 válasza LGLuke (#33) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akár még igazad is lehet, vagy a kettő együtt,
valamivel erőltetni kell a szegmentációt, ez meg úgyis van raktáron:P

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.