Jó cucc lesz ez. Imádkozom, hogy az árak ne szálljanak el, mert ezen a ponton szerintem megtehetik, hogy felülárazzák ezeket a termékeket.
Fan of 2nd order harmonics since 2010

Jó cucc lesz ez. Imádkozom, hogy az árak ne szálljanak el, mert ezen a ponton szerintem megtehetik, hogy felülárazzák ezeket a termékeket.
Fan of 2nd order harmonics since 2010
kiváncsian várom,a DX 11 karikat....egyre bejelentkezem,majd meglátjuk
nagyon kiváncsi leszek a különbségekre (képminöség,sebesség)a DX10-el szemben..
[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
vajon több kártya, több gpu vagy több magos (egybe tokozott, de különálló mag) gpu felé mennek el?
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
Hát, szép lesz, jó lesz, meg minden, de én nem azért vettem a HD 4890-et, hogy lecseréljem egy éven belül. Majdcsak eldöcögnek valahogy a DX11-et támogató cuccok DX10.1-en is. 
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222
A két mag az integrált lesz vagy külön lesz ültetve a NYÁK-ra?
Hát tuti horror lesz az áruk legalább egy fél évig,mint minden uj technologiát felvonultato termék...
De most komolyan az NV-nél kilötték a desktop fejlesztőmérnököket, hogy csak az ATI fejleszt?
Mod:már megelöztek.. 
[ Szerkesztve ]
"Minek a büszkeség, mikor a teljesítmény önmaga jutalma"-Twin Peaks

S mi lesz a jatekelmennyel?
A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11
Hát, valóban jól hangzanak ezek az új dolgok, amiket hoz a DX11. Majd meglátjuk, hogy hogyé adják hozzájuk az új Radeon-okat. Nekem a 4850-em fél hónap híján 1 éves. Tökéletesen elég eddig mindenre, most, ha lehet még nem cserélném le. De, majd kiderül, hogy az új jövevények, hogy viszonyulnak ár/teljesítményileg a mostani nagyágyúkhoz, és meglássuk.
A Compute Shader-nek különösebben örülök, ebben a cuccban hatalmas lehetőségek vannak, DX-be történő implementálása pedig nagyon sokat segít az elterjedésében.
<-ƘƘ-> Rendszerment

Köszi a cikket Abu!
Kíváncsian várjuk a fejleményeket... 
Én nem számítok olyan durva árakra... 60-70k-nál ne legyen drágább az erősebb és akkor rohanok érte.
most fogok túladni a 4870 512-es karimon, remélem, 50-60k között vehetek majd egy jó kis karit a helyére.

Üdv!
Mely játékok jönnek ki DX11-es ként, és mikor?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

Én pár hónapja már csak emulátorozom. 
belaazallat : hát jah, ez a legfontosabb kérdés...
[ Szerkesztve ]
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

Most akkor vegyek 4890-et, vagy már felesleges?
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
Amit el lehet mondani, az a DiRT2. Illetve jön egy BattleForge DX11 patch. Emellett még jön egy pár, de azok még NDA-sak (nem adhatok infót róluk). [link] - ez a videó talán segít. 
tdd587: Az én nyugodt éjszakáimat is ez a kérdés zavarja. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
(#15) Keldor papa válasza belaazallat (#11) üzenetére
Dirt 2: 2009. December
Battlefield Bad Company 2: 2010 szerintem
Meg még jön 1-2 játékhoz DX11 patch.
Tudtommal ennyi egyelőre, és HD4700/4800-ról idén már nem biztos, hogy megéri váltani, én is csak azért fogok, mert úgyse fogom kibírni, de "átlag" ember az nyugodtan maradhat még a seggén szvsz.
Állítólag a század elején még ismert volt, de szerintem csak legenda.
[ Szerkesztve ]
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

eddig is felesleges volt 
A vér nem válik VAZZE!™

Mi lenne? Marad a béka segge alatt az esetek többségében. Az ma már nem szempont; igazodnak az átlagfelhasználó igényszintjéhez. 
[ Szerkesztve ]
One trend a day keeps the doctor away

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Akkor nem kell sietni megvenni a karikat. Játékokból egyelőre a Bad Company2 érdekel, de az még odább van.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

Hét ezekkel a gyors vga-váltásokkal csak minket húznak le de nagyon.. zuhan az áruk lefele mint a gólyafos..
[ Szerkesztve ]
Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
A win7 után a következő OS-ben lesz DX12, és abban user experience shader, amely nem csak játékok alatt növeli a felhasználói élményt, hanem a legtöbb általános alkalmazás esetén is, ha implementálják. Sajnos a vista és win7 architektúrája ezzel nem kompatibilis - mint dx10 és xp - ezért win7-re sem érdemes váltani úgy, mint hd4850/70/90-et venni most, hogy jön a dx11.
GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP
lol win7-re se érdemes váltani... 

Miféle DX12? 

"lol win7-re se érdemes váltani... "Kis János-nak az irodai gépére miért is kéne win7et felrakni
vagy az én gépemre amikor most(is) egy tökéletesen működő Vista van rajta?Aki vesz dx11es vga-t annak "kötelező" a win7,de lásd dx10 vs xp-t...ott is elméletileg "kötelező" volt 
Abu.:Grat az íráshoz. 
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/

Nem kötelező a 7, Vistában is elérhető lesz majd.
A következő nem csak neked szól: nem érzitek a hsz-ében az iróniát?

user experience shader, 
Sőt, tudtommal a Microsoft egy "játékfikázás-blokkoló" API-n is dolgozik.
my hovercraft is full of eels

Mi ebben a meglepő??? Bár, szerintem a DX666-ot át fogják ugorni!
De abban biztos lehetsz, hogy ha ezeken a karteles cégeken múlik, lesz még ilyen. Bár valszeg lassan átkeresztelik, és újra kezdik a számolást. Tehát, Microsoft, AMD(ATI)/ Nvidia, ezek egy kutyák. Valahogyan ki kell csalni a pénzünket. Vannak, akik képesek VGA-t cserélni félévente. Persze, semmi értelme, de sznob ember volt, és lesz. 
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

Irónia?! Sajna igen ritka a művelt PH!-zó, aki íróniát alkalmazna(Tisztelet a kivételeknek!). Bevallom, szimplán hülyének néztem, amiért elnézést is kérek!
Szerk: átfogalmatzam
[ Szerkesztve ]
Talán csak a nevével összekapcsolva gondolta a dolgot. Mert amúgy ebben semmi irónia nem volt.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

Ugyanez a marketing szöveg ment a dx10 előtt is. 
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.
Hát, sikerült egy jó adag Xbox 360 reklámot elhelyezni a cikkben
, de a helyzet az, hogy már az R2xx-ban (8500-9250) ott volt a tesselator (amit néhány játék használt is).
[R600] "The GPU is equipped with an extra feature which is not part of the current DirectX 10.0 specification. It contains programmable tessellation units, similar to those within the Xenos GPU (codenamed "C1") also developed by ATI." [...] "This unit is reminiscent of ATI's earlier "TruForm" technology, used initially in the Radeon 8500, which performed a similar function in hardware." [...] "The "TruForm" technology from the past received little attention from software developers and was only utilized in a few game titles (such as Madden NFL 2004, Serious Sam, Unreal Tournament 2003 and 2004, and unofficially Morrowind), because it was not a feature shared with NVIDIA GPUs which had a competing Tessellation solution using Quintic-RT patches which met with even less support from developers. Since the Xenos contains similar hardware, and Microsoft sees hardware surface tessellation as a major GPU feature with proposed implementation of hardware tessellation support in future DirectX releases (presumably DirectX 11), dedicated hardware tessellation units may receive increased developer awareness in future titles."
Arról viszont nem tudok, hogy az Xbox360-as játékok használnák a Xenos tesszelátorát, hiszen az teljesítményveszteséggel jár, amivel spórolni kell a kötött keretek miatt.

Pontosan, aztán mi lett belőle a gyakorlatban? ![;]](/dl/s/v1.gif)
A DX10.1 előtt ment ilyen szöveg és láss csodát. [link]
A DX10 előtt az egyszerűsödésről volt szó, és az újragondolt alapokról, amik például lehetővé teszik a manapság DX9 alatt nem működő AA-t. 
dezz: Ez nem reklám. A Xenos rendszer elvére alapoz a DX11-es tesszellátor. Ezért van ez a rendszer megemlítve. A Truform speciálisan készített modelleket követelt. Sokszor találkoztam truform-os játékban olyan dobozzal aminek kocka formát kellett volna önteni, de inkább valami ívelt izé volt.
A Viva Pinata és a Mass Effect használja a Xenos tesszellátort Xbox 360-on. Mindkettő a teljesítmény növelése céljából, mert az alacsony poligonszámú modellek memóriát szabadítanak fel.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

+1
Ahhoz, hogy mennyire jó egy háték, hozzájárul(hat) az új technológia, de korántsem olyan mértékben, mint ahogy arra az egyre frissebb DX verziókat kísérő hype alapján számítana az ember.

Nah igen a hardver-teszt.hu-nál kollégával "kimértük" a dolgot és az a vicc, hogy még picivel több is lett a DirectX 10.1 előnye mint a videóban. 
Egészen pontosan: 1920x1200 2x AA HD 4770CF +23% teljesítmény DX 10.1 alatt a HAWX játékban. A videóban 21% az előny.
Szal ez most nem marketing rizsa sőt még csak azt se lehet mondani, hogy csak nagyon extra körülmények alatt érhető el a ~+20%.
[ Szerkesztve ]
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.

Valamit lehet, hogy ért. De a dx10 előtti fejhajtás után mondtam, hogy semmi sem lett szinte belőle. Mutatták a rengeteg videót, hogy milyen gyors, meg mennyivel szebb, adták ki a sok meggyőző prezentációt.
A sok őrült meg megvette és most megint válthat hamarosan. Én tegnap futtattam az első dx10-es alkalmazásomat, pedig az összes feltétel adott volt hozzá. Engem nem nagyon győztek meg. 
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

Igen, hasonló volt 
Köszi Abu az összefoglalót! 

Össze lehet hasonlítani a most kijött CoJ 2-öt ami DX9 bármelyik DX10-10.1-es játékkal úgy gépigény, mint látvány szempontjából! Ezt nézve egyértelmű, hogy az egész DX cirkusz az új OS megjelenéséhez kötődik és különösebb értelme nincs DX10-VISTA, DX11 WIN 7.
Látványban és az erőforrás felhasználás terén igazi változás a DX10-10.1-nél nem volt a DX9-hez képest, márpedig az átlag felhasználót ez érdekli. Senki nem tudja még hogyan fognak kinézni és milyen erőforrásokat igényelnek a DX11-es játékok, de félő, hogy jelentős előrelépés most sem lesz, csak OS-t és gépet kell cserélni. 

És egykártyás rendszernél?
Na de négyszer?
Kíváncsi lennék, hogy ebből a bizonyos Xenos-féle rendszerből mennyi a HW és mennyi a SW -- vélhetően egyes részszámításokat gyorsít, egy összetett folyamatból. Egyébként a tesszelálás után nem kell kiírni az adatokat? On-the-fly használható a sok új poligon adata?
ps. akkor most az 5000-esekben mely verziója lesz a Compute Shadernek?
[ Szerkesztve ]
Jah csak ott az a fricska, hogy a CoJ 2 DX9 kódja nem támogatja az élsimítást. Ha lenne valamilyen SBAA kód benne, akkor felzabálná a hardvert.
dezz: Mivel a DX11 erre a rendszerre épül elvben ... érdemes megemlíteni főleg, hogy bekerül a PC-s grafkarikba is, így a támogatás érinti a jelenlegi Radeon tulajokat is. A Xenos féle tesszellálás teljesen hardveres megoldás, és minden on-the-fly megy legalábbis a Xenos-on.
[ Szerkesztve ]

HD3870 tulajként remélem is, hogy ha nem is az élvonalban, de azért a farvizeken el lehet lenni az újabb dx 11-es játékokban is.
meglepő de úgy tűnik, hogy pl az új riddickben a 3870 mintha ütné a 4830-as szériát... pedig a számozás alapján nem kéne neki.
tehát egyes játékokban nyújtott teljesítménye alapján generációk között is elég nagy a szórás... áhh, a jövőben még jobban összezavarodunk! még nvidia sem kell ide.
átlagfelhasználóként az egészből azt szűrtem le, hogy elvileg dx 10-es megjelenítési minőség dx10.1 -el gyorsabb, azaz kevesebb erőforrással lehet ugyanazt elérni, dx11 esetében pedig valamelyest lépést tud tartani a 10.1, némi megjelenítési hiányiságokkal. a szimplán a dx 10-es karikat meg sajnos jelentősebben érinti a dx 11 hiánya... bár gondolom egy gt200 és egy R600 közötti felépítésbeni különbségek sem elhanyagolhatóak, hiába dx10 mind a kettő.
ezt gyakorlatilag lehetetlen rendesen átlátni, főleg megjósolni, hol melyik architektúra mit tud...
másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
szép lesz jó lesz de én eből szerintem megint nem sok mindent fogok érzékelni a játékok alatt

Riddick az speciális eset. Az a játék a jelenlegi játékokhoz viszonyítva marha sokat mintavételez, a HD 2000/3000-nek dedikált texture fetch csatornája van, nem véletlen virgonc ilyen környezetben.
Kb. ez a helyzet átlagfelhasználói leírásban. 

Csak CF-el lett lemérve.
[ Szerkesztve ]
a dx9-10 között nem sok különbség volt
na jó most jönne egy programozó és leordítaná a fejem h MICSODAAA? ilyet neki ne mondjak
szebb volt a crysis ben a víz meg a felhő... de én pl nem vettem észre míg nem néztem egy összehasonlító tesztet
1 kis finomítás itt 1 kis finomítás ott és kész... majd szerintem a dx20.30 nál láthatunk majd komolyabb előrelépést 

Én nem neveznék 1 olyan játékot DirectX 10-esnek amelyben némi cfg átírás után XP alatt is bekapcsolható volt minden grafikai opció. 
HAWX, Stalker Clear Sky, Far Cry 2, ANNO 1404, Battleforge stb.
Ezekben már valós előny a DX 10/10.1 ezt lecsekkolhatod a youtubon 

sok előrelépés nem a "látható" kategória, ha nem pl az is fejlődés, ha ugyanazt sikerül sokkal kevesebb erőforrással elérni. ez az abu által linkelt stormrise video tanulsága is, dx10 és dx10.1 viszonylatban.
a dx 11. is nagyjából "ésszerűsítési" vonalon halad, azaz, az adott erőforrásokat jobban ki lehet használni, már ha jól értettem a szabvány lényegét.
másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
Még a COJ-t is ideírhatjuk DX10 patch-el. 
szuper-t (50): Amiket Med1on írt azok tökéletesek.
[ Szerkesztve ]