Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy két jó helyre kellene eljutatni mintapéldányt és ha van értelme mint itt is látszik felkarolják.

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#2) Trolluska

Trolluska
(kvázi-tag)

100" ??!! :Y
Nekem jó lesz 50"-ben is 3-4 év múlva, addig ha zuhan az ára 1500$ környékére, akkor reális alternatíva lehet az LCD-nek, plazmának.

(#3) paprika

paprika
(senior tag)

Engem az nem fenyeget h ilyen tévém legyen . Még a régi hagyományos tévé van már vagy 10 éve és seemi baja. Tű éles...

(#4) aram01 válasza Trolluska (#2) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pontosan :K

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#5) Integra válasza Trolluska (#2) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

képátlóból soha sem elég...
:))

(#6) Vico87

Vico87
(tag)

Azért eléggé marketing-szagú a cikk. Sok részletet a balladai homály fed.

(#7) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jónak hangzik nagyon, de remélem lesz is belőle valami.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#8) Geönczy válasza Vico87 (#6) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Igen, túl szépnek tűnik elsőre.
Hova kellett egyátalán radioaktív anyagokat felhasználni?

CSS (Hun)Bloodkiller

(#9) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Jelenleg tíz- és tizenötezer dollár közé saccolják az árát" A 100"-osnak, vagy az egész paletta esik majd ebbe az árba??

Kíváncsi lennék egy 30-40"-os változat mennyit kóstál majd...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#10) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na, remélem befutnak ezek a tv-k, mert akkor ilyenre cserélem majd az LCD-t

(#11) akosf válasza Geönczy (#8) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lézertechnológiában használatos anyag a tóriumfluorid, ami alapvetően rádióaktiv.

(#12) Trolluska válasza paprika (#3) üzenetére

Trolluska
(kvázi-tag)

Nekem is a Grundigom 14 éves, és csak néha van vele némi probléma, úgyhogy még néhány évet biztos kihúz.
@Integra: 2 méteres TV-ét hova rakjak a 16nm-es nappaliba??? Moziban is utálom ha a kép fele a perifériás látómezőmben van, vagy felirat esetén úgy jár a fejem mint az írógép...

(#13) TESCO-Zsömle válasza Trolluska (#12) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez megszokás kérdése. Én ugyanígy szenvedtem, mikor 12 évnyi 4:3-as monitor után most elém került a 16:9-es, de lassan megszokja az ember. :K

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#14) orbano

orbano
(PH! félisten)

azért az gyanús, hogy a plazmatévéhez hasonlítják a fogyasztást, nem pedig az LCDhez...

A vér nem válik VAZZE!™

(#15) orbano válasza TESCO-Zsömle (#13) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

a képaránynak nem sok köze van ahhoz hogy mekkorának látod a kijelzp képét.

A vér nem válik VAZZE!™

(#16) akosf válasza orbano (#15) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyanakkora képátló mellett a 4:3-as kijelzőnek 12,3%-kal nagyobb a képe mint a 16:9-esnek. De gondolom nem ezért lett megemlítve... ;)

(#17) TESCO-Zsömle válasza orbano (#15) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De a perifériás látómezőhöz köze van.

Én szinte semmit nem láttam abból a + szélességből, amit a megváltozott képarány okozott. (+ úgy lett monitor választva, hagy a régi és az új képernyő magassága közel azonos legyen)

(#18) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én üdvözölnék mindent ami kiszorítja az LCD-t, de jelenleg annyira olcsó előállítani, hogy egy darabig biztos ez marad a fő irányvonal. :(

mod:
már a TN panel nyugdíjazásával is beérném elsőre.

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#19) Rover623 válasza akosf (#11) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

rádióaktiv
:Y
A rádióaktív - ha lenne ilyen - kifejezés jelentése lehetne pl.: működés közben szól belőle a Neo FM...meg a Mária Rádió...
Amiről itt szó van, az a radioaktivitás... ;)

primus inter pares

(#20) akosf válasza Rover623 (#19) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

LOL... tényleg mókásan írtam. :))

(#21) TK36

TK36
(tag)

"Sikerült ugyanis megállapodni kínai vállalatokkal arról, hogy májusban megkezdik a készülékek gyártását." - na, szerintem ez az egyik sérülékeny része a dolognak. A másik meg az nagyon magas ára; bár egy első szériáknál még magas is szokott lenni.

De - sajnos - a környezetvédelmet, mint itt is a mags árral kell megfizetnünk.
Azért várom, hogy ebből a dologból végül mi is fog kisülni. Remélem 3-5 év múlva nem lesz halott dolog ez ill. nem múlt időben beszélünk róla.

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#22) Khaal válasza orbano (#14) üzenetére

Khaal
(őstag)

Számomra már az is gyanús ha csak annyit írnak hogy X %-kal kevesebbet fogyaszt mint egy "régi technológiás termék", semmi konkrét watt érték vagy valami. Lehet egy LED-es LCD-hez képest már nem annyira számottevő a fogyasztáscsökkenés.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#23) orbano válasza akosf (#16) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

persze, itt most arról van szó, hogy a pofádba' van-e az 1 méteres monitor a 15nm-es szobában, nem arról, hogy a perfifériás látómező, meg a kutyafaxa hova lóg meg hova nem lóg. nagyságrendbeli különbségek vannak az 50cm vs. 100cm és a 16:9 vs 4:3 képarány összevetése között :D de ezt már nem is igazán neked mondom, asszem te érted miről van szó.

A vér nem válik VAZZE!™

(#24) csibra

csibra
(kvázi-tag)

Persze. Valahogy sosem jönnek ezek az új csodatévék. Látott már valaki nem egérmozi méretű OLED-et? Vagy annak utódját az SLED-et? Majd akkor hiszem el, ha meg lehet venni mondjuk a Saturnban.

(#25) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Uhh, remelem mihamarabb lathatunk belole parat a boltokban...legalabb megnezni mit tud eloben...megvenni draga lesz ez meg egy darabig :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#26) mgzsolt

mgzsolt
(fanatikus tag)

magas kezdőár? mikor a plazmatv megjelent a boltokban, az egyik bevásárlóközpontban a 4.5 milliós plazma mellé ingyen Suzuki járt :DDD

[ Szerkesztve ]

working as designed

(#27) Matamata

Matamata
(fanatikus tag)

Egyetemek éjszakáján Győrben tartott előadást egy prof a félvezető lézerekről és a végén kitért a tv-kre is.
A lézer tv-ben 3 félvezető lézer van amik előállítják a három alapszínt. Ez elég ahhoz, hogy a teljes színspektrumot lefedjék. Erre semmilyen más technológia nem képes és mivel csak három lézer diódát kell működtetni a fogyasztása is kiemelkedően alacsony lehet. Az egyetlen probléma hogy nagyon drága előállítani a szükséges félvezető anyagokat.

Mindenesetre jó lenne ha hamar elterjedne ez a technológia, mert akkor talán lejjebb mennek a gyártási költségek és végre megtapasztalhatnánk a lézer nyújtotta csodás képminőséget .

(#28) orbano válasza mgzsolt (#26) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

arra emlékszem :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#29) ElEvEn11 válasza mgzsolt (#26) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Saját szememmel láttam az EuroPark-ban egy 6,7 milliós díszpéldányt is két éve.

Nagyon remélem, hogy a mostani paneleknél egy sokkal takarékosabb és képminőségileg jobb technológia lesz a jövőben. ...és kívánom, hogy minél gyorsabban terjedjen el.

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#30) orbano válasza ElEvEn11 (#29) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

én meg kívánom, hogy legyen világbéke, szűnjön meg az éhínség, és tartsa be végre mindeki a 3 soros korlátot az aláírásaiban...

A vér nem válik VAZZE!™

(#31) ElEvEn11 válasza orbano (#30) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Igen. Nem. :))

...és béke! ;]

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#32) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remélem, ez nem a hasonló magyar találmány (Holografika Kft. féle"Holovízió") koppintása... Bár lehet, hogy a cikkbeli az a többihez hasonlóan sima stereo-3D.

Matamata: Három lézerdióda van, de azokat azért alaposan meg kell küldeni ahhoz, hogy egy nagyobb felületen eloszlatva elegendő fényességet biztosítson. :)

Egyébként a Planetáriumban még talán működő Lézerszínházban már vagy 12 éve alkalmaznak egy olyan piezoelektromos elven működő, nagyon gyors "lézer-eltérítést", amivel már akkor lehetett volna csinálni lézer-projektort, a CRT-kre jellemző pásztázós módszerrel. Megfelelő távolságból hatalmas és teljesen éles, kontrasztos képet lehetett volna vetíteni vele. De érdekes módon azóta sem hallottam hasonlóról. (Egyébként előtte ilyen elektromágneses-tükrös eltérítést használtak, ami csak egyszerűbb ábrákhoz volt elég. Az volt a terv, hogy számítógépesítik az egészet, real-time 3D effektekkel, stb. Én írtam a programot, egy próba is volt, aztán egyszercsak bejelentették, hogy lefújva, mert nem fér bele a keretbe, pár évig még megy tovább az eredeti műsor, jó az. :P :U )

csibra: SLED? Az meg mi? (Nem találok ilyet, csak ezt. :) )

[ Szerkesztve ]

(#33) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

és mennyit eszik a lézertévé? 1-2kWh?

(#34) kem válasza Sanya (#33) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"A vállalat állítása szerint ugyanis tévéiknek nyolcvan százalékkal kevesebb energiára lesz majd szüksége, mint egy kétdimenziós plazma modellnek."

Nem is tudtam, hogy egy plazmaTV 5-10kWh-t eszik.... :U

(#35) Matamata válasza dezz (#32) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Hát ezt igazándiból nem tudom. Mert pl ott vannak a power ledek és azok se esznek iszonyatosan sokat. Szóval valószínűleg itt is valami hasonló megoldás várható.

(#36) ViZion

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nincs újabb hír a témában? érdekelne, mert jó lehet...

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.