Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#3) psyho85

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

A bal oldali kép alatt van egy pixelnyi piros pötty, már azt hittem pixelhiba van a monitoromban! :D

Maradnak az igazak és a jók, a tiszták és a békességesek. Erdők, hegyek, tanok és emberek. Jól gondolja meg, ki mit cselekszik!

(#4) veector válasza psyho85 (#3) üzenetére

veector
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is megijedtem :W

(#5) S.J.M. válasza psyho85 (#3) üzenetére

S.J.M.
(senior tag)
LOGOUT blog

Jé tényleg, nekem pont kitakarta egy koszfolt. :DDD

Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.

(#6) MLaca válasza psyho85 (#3) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

direkt van ott ijesztőnek ;]

http://mlzphoto.blog.hu/

(#7) nbg

nbg
(fanatikus tag)

Nem ertem a hirt, emberek... nem akar senki a meglevokon kivul m4/3-ot gyartani, de tudhato, hogy ket uj versenyzo erkezik a piacra?

Mit ertettem felre?

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#8) veector válasza nbg (#7) üzenetére

veector
(senior tag)
LOGOUT blog

Már én se nagyon értem. Kicsit szerkesztve lett a cikk, csak a cím maradt.

(#9) Degeczi válasza nbg (#7) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

pedig sajnos tényleg így van: az a két szereplő (Sony és Nikon) nyilván saját, új foglalatokat fognak behozni, mert az obikon keresnek igazán, nem a vázakon

a vevőknek viszont az lett volna sokkal jobb, ha minden gyártó egy közös bajonettet használ, ami célszerűen a m4/3 lehetett volna

(#10) Parci válasza nbg (#7) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a nagyoknál még csak-csak megérthető, hogy inkább lenyomnák az m4/3-ot. de azért fura, hogy senki sem lépett be a szabványba. vagy nem olyan nyílt, mint amilyennek tűnik... vagy nem értem.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#11) Z_A_P

Z_A_P
(fanatikus tag)

Tudható, hogy bő egy hét múlva érkezik a Sony hasonló elvű új rendszere NEX néven, és a tervek szerint a Nikon is belép a piacra ősszel.

Most ez mit jelent?? :F

Belepnek a 4/3 piacra, vagy a cserelheto obis tukornelkuli piacra? :F

OK

(#12) Parci válasza Z_A_P (#11) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

az utóbbi, de miután az egész hír arról szól, hogy senki sem csatlakozik az m4/3-hoz, ki is lehet következtetni... :DDD

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#13) veector válasza Parci (#12) üzenetére

veector
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor meg a cím nem oké :D

(#14) PNP

PNP
(senior tag)

A cikk úgy hangzik, mintha temetni kellene a koncepciót, de a kimaradó gyártók volument tekintve elhanyagolhatók.

(#15) Degeczi válasza PNP (#14) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

A Sigma vagy a Sanyo igen, de pl. ha a Fuji is kihozna egy hasonló gépet vmi faszántos SCCD-vel, az komoly vonzerő lenne a m4/3 mellett
(arról már nem is beszélve, ha a Sony vagy pláne a Nikon is m4/3-al jönne ki)

kár, mert azzal, h nyílt szabvány (vagy tényleg: talán mégsem teljesen az?), egyszer a vevőknek tehettek volna jót - de így az EVIL kategória csak megduplázza az eddig is meglévő bajonetfajták számát, mert minden gyártó sajátot hoz ki

(#16) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én abszolút nem értek a fotózáshoz, de szeretem, ha értem, miről olvasok. Ez a cikk így semmitmondó volt számomra, ezért azoknak, akik szintén így állnak a dologgal, itt egy ismeretbővítő link, ahol képbe lehet kerülni a Micro 4/3 rendszerrel kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#17) Parci válasza Yutani (#16) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

jópár cikkünk készült már a témában, miért kellene külső anyagokat linkelni?
egy, kettő, három (és még van)

[ Szerkesztve ]

(#18) Yutani válasza Parci (#17) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ilyet én is írtam már más fórumozóknak... :)
Köszi a belső linkeket, és bocsáttassék meg nekem az a hiba, hogy külső forrást linkeltem! :)

[ Szerkesztve ]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#19) Parci válasza Yutani (#18) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nem para, bármit linkelhetsz te is, más is :), csak úgy jött le a hsz-edből, mintha mi totál nem foglalkoztunk volna a témával, holott pont ezt igyekszünk 100%-osan lefedni (dslr-ekből jól el vagyunk maradva).

(#20) Kopi31415 válasza Parci (#19) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mesélj, mikor jön az M9 tartósteszt? :D

Volt szerencsém megfogdosni egy ilyen m4/3 gépet nemrég, értelmes választásnak tartanám rohangálósnak egy bridge helyett, de egy kompaktot is kiváltanék vele. Amúgy érthetö a nagyok ellenállása, mert ök inkább szeretnék az igényesebbeket-akik ilyet vennének- a full dslr fel´r terelni, hisz abban nagyobb a pénz, plusz már sokmindent kifejlesztettek oda, olcsóbban tudnak többet szerezni.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#21) nord_ válasza Kopi31415 (#20) üzenetére

nord_
(őstag)

Épp az a helyzet, hogy a m43 is az igényesség felé terel!

A bridge, kompakt minőségben sehol sincs, a m43 egyértelműen dslr alternatíva. (Nyilván, most nem azokra kell gondolni, akik hivatásos szinten fotóznak sportot vagy izó-csillión rohangáló négereket az alagútban - hanem azoknak az igényes amatőröknek, hobbistáknak nyújt alternatívát, akik szerint nem feltétlenül kell méretes szett-táska, csattogó tükör a jó kép elkészítéséhez.)

(#22) Kopi31415 válasza nord_ (#21) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt tudom jól. De egy CANON, Sony, Nikon helyében te most ölnél bele csillió jent, dollárt, rubelt, eurót egy teljesen új szériába, mikor ott a komplett dslr rendszered, komplett obiválasztékkal, mindennel, vagy inkább próbálnád lenyomni azt a területet, s terelni a népet a saját portékád felé? Mondván, hogy az a jó, az a szép, az kell neked hüjeparaszt?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#23) nexus6

nexus6
(kvázi-tag)

hát szerintem lesz jövője a m 4/3-os gépeknek. az eredeti koncepció ha minden igaz akkor a bridge gépek után jön. jelenleg a csúcs kompaktok (s90, lx3, g11) elég horror áron vannak még, és nem hozzák a tükrös gépek minőségét. Viszont az m4/3-asok pont a közép felhasználókat célozza meg. Én is ide szeretném sorolni magam. volt pár kép tükrössel, (3 kilós táska..., rengeteg pénzt, de gyönyörű minőség). A kompakt gyenge minőség, olcsó. sajnos amíg nincs konkurencia addig az árak nem fognak változni m piacon. a pana g10 is 600 dodo, azaz 150 felett fog jönni. a jelenlegi gépek (p1,p2,pl1,g1,gf1,gh1,nx10) még erősen túlárazottak. bocs a hossziért...

Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)

(#24) Mercutio_ válasza Kopi31415 (#22) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Kénytelen, mivel egy reális vásárlói igényt elégít ki az EVIL, ezért is volt ilyen sikeres ilyen rövid idő alatt az eladási adatok szerint.
Ha ők nem lépnek betölti más ezt a piaci rést.

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#25) MLaca válasza Kopi31415 (#20) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

amint végre kapok a hazai forgalmazótól :) egyelőre európa se nagyon dúskál m9-ben sajna..

http://mlzphoto.blog.hu/

(#26) nord_ válasza Kopi31415 (#22) üzenetére

nord_
(őstag)

Ez így van - sokkal inkább arra reagáltam, hogy Te egy méltatlanul alacsony kategóriába helyezted a m4/3-ot, amikor azt írtad, hogy kompaktok helyett tartanád jó választásnak.
("értelmes választásnak tartanám rohangálósnak egy bridge helyett, de egy kompaktot is kiváltanék vele")

(#27) Kopi31415 válasza nord_ (#26) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel az igényeim kinötték a kompaktokat, Méretben meg szitne ott van, több tudással, miért ne tarthatnám értelmes alternatívának helyettük? Attól, mert többet tud, jobb minöséget produkál, simán kiválthatja. Ha melléteszem, hogy a msotani kompaktom anno 150K HUF volt, s ezért a pénzért ma kaphatok egy ilyet, akkor nem értem a problémát.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.