Szép. Jó. Drága. Apple.
Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.

Szép. Jó. Drága. Apple.
Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.

Nem látom be miért kell mindenáron win-t rakni rá. Normális ember menekül tőle, egyesek pedig fáradságot nem sajnálva felrakják...
sok laptop dizájnjában teljesen elhanyagolják a gép alját... ez szép gép, és talán az alu ház által nem kell repedezéstől sem tartani, mint a műanyag modellek esetén (nem csak apple gépekre gondolok itt).
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

Csak sajnos valahogy össze kell mérni más laptopokkal, és ha már fut rajta a windows is akkor miért ne. Régen amúgy valamelyik lapban olyan teszt volt ahol egy g3-as vagy g4-es Mac-et úgy hasonlítottak össze márkás (Dell) pc-vel, hogy olyan felhasználói programokkal tesztelték, aminek volt pc-s és mac-es változata is adott verzióból (Photoshop, Quake 3, stb..) .
Nekem az Apple cuccoknál mindig olyan érzésem van, hogy szép meg jó, de nem kéne...
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

Nekem az Apple cuccoknál mindig olyan érzésem van, hogy szép meg jó, és mindenképpen kéne, csak pénzem nincs rá.
De ha összespórolnék rendes notira 250 ezret, akkor már összespórolnám a többit is egy ilyenre, az biztos.

Köszönjük a cikket!
Biztós jó választás ez a T7350?
Viszont ez: Bátran állíthatjuk, hogy a dizájnos 13,3”-os notebookok között nincs olyan, amelyik általános megjelenés tekintetében felvenné a versenyt vele.
Nálam már a billentyűzet kiverte a biztosítékot. Ez a laptop kifejezetten csúnya...
[ Szerkesztve ]
:)
Jó kis teszt!
Az "Akkumulátor mérések" grafikonjának a színe tetszik! 
Kezd iPon szint lenni...

Elírtam P7350? Mert árban ott van ahol a P8100. Mivel nincs nagyobb fogyasztása, ezáltal az üzemidő se rövidült volna.
:)

Ilyet vettem volna de mivel lehagyták róla a Firewire-t, így az egyel régebbit választottam.
Nem értem hogy miért hagyták le róla? Aki zenére használja, tudja milyen fontos.
Ijjártam.
[ Szerkesztve ]
The Unofficial Apple Team! Dual Apple Power! (''Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed'')
szép, egyszerű és letisztult lett ez az új MacBook.
Egyvalamit viszont nem értek, ha az apple annyira hangsúlyozza hogy felhasználóbarát gépeket csinál, akkor ménincs 2 gobja a tapipadnak (bár ez csak win alatt okozhat gondot), a másik meg, hogy ménincs benne trackpoint is: 100x jobb és kényelmesebb használni mint a tapipadot.
egy egérrel könnyen kiküszöbölhető, ahova 2. gomb kell oda stabil felület is
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Még mindig nem értem miért kell ráerőltetni a Windows-t egy Macira. Gyakorlatilag így a potenciális vásárlójelölt olyan képet kap a notiról, hogy semmilyet. Mert ő az életben nem fogja legyalulni az OSX-et a cuccról, vagy ha igen, akkor nem normális (Windows-os notik jóval olcsóbbak csak azért...). Az akkumulátoros üzemidőhöz annyit mondanék, hogy én teszteltem ezt a notit (most nem linkelem a cikket) és OSX alatt valóban megvan az 5 óra, de Windows alatt nekem se sikerült 3-3,5 óra fölé menni, pedig minden energiagazdálkodásos téma működött. Ez nem egyedi eset, kivétel nélkül mindegyik MacBook ilyen, az Air is, a régi is meg az alumínium is.
Egyébként nem pár hete jelentek meg ezek a notik, hanem két hónapja

Ezzel nem értek egyet: "Apple még mindig az szokatlanság szimbóluma"
Sztem Magyarországon az átbaszós szervíz szimbóluma az Apple! 
én nem olvastam el a cikket, de van jobb egér gomb, egyszerűen a jobb alsó sarkot kell nyomni, nem a bal alsót és kész. Windows alatt is működik (nekem legalábbis ment). OSX alatt meg alap. Trackpadtól meg leverne a víz, de ez szubjektív
Itt a sajátom, majd kimoderálják, ha valakinek szúrja a szemét, OSX-es tapasztalatok is vannak benne, de bátran kérdezzen az, akit érdekel egyéb
TESZT
[ Szerkesztve ]
Hat igen az almasok hoztak az szokasos szinvonalat
. Nem csalodtunk most sem. Nekem szep, tetszetos trendi meg minden cuki dolog de akkor sem vennek. Kiveheto aksi
, dejo, am a portokkal aztan sporoltak de rendesen, na meg az a billentyuzet
(OS X re jo de masra nem igazan). Egy szo mint szaz vegye akinek tetszik meg akinek van ra penze. 
powerd by mango, no more droid
(#17) Alvin_ti4200 válasza Alvin_ti4200 (#15) üzenetére
javítom magam, Windows alatt tényleg nem működött nekem sem a jobb gomb...mea culpa

Tetszetős ez az alu borítás, viszont vajon mennyire ellenálló? Az alumínium elég lágy fémnek tekinthető, és notiknál megesik, hogy szállítás közben odaütődik valamihez, és esetleg a műanyaggal szemben deformálódhat. Másik szívfájdalmam pedig szinte az összes notira érvényes, ez a tükröződő tn panel. Nagyon idegesítő tud lenni amikor erős háttérfényben saját magamat látom. Ilyen árkategóriában jó, hogy legalább ledes a kijelző, egyébként nem tudom, pva panelt lehetne notiba rakni?
Beginning is easy - Continuing is hard.

"De ha összespórolnék rendes notira 250 ezret, akkor már összespórolnám a többit is egy ilyenre, az biztos."
Detto!
Igaz én egy neoprém tokban hucolászom az Air-t, de nem sikerült még (hála a jóistennek
) eldeformálnom. A sima MacBook elég robosztus élőben, kézbe veszed és érzed, hogy ezt azért nem egyszerű szétverni. Nekem inkább olyan problémám van, hogy ebben a remek időben előkapom a notit és jegesre fagy az ujjam, mikor kiveszem a tatyóból
(házon belül) Másrészt az izzadt tenyér kicsit foltossá teszi az alumínium borítást, ami persze letörölhető, nem marad ott végleg, csak a hideg-meleg testek találkozása nem mindig olyan klassz
[ Szerkesztve ]

Ez valamilyen alu-magnezium otvozet, nem? Ellenallobb anyag, nem sima alu.

Hát gyerekek ezt tényleg nem windows-zal kellett volna tesztelni. Oké, hogy összehasonlítható alkalmazások meg minden, de se a melegedést, se az üzemidőt, se a használhatóságot nem lehet tesztelni ennél a gépnél az os x nélkül.
Aki meg ilyen notit vesz az nem cpu és fpu teszteket fog rajta futtatni, hanem arra kíváncsi hogy milyen az üzemideje, és mennyire melegszik a GYÁRI oprendszerrel. Vagyis pont a teszt lényege nem jött össze. 
I thought I taw a putty cat...

Valaki mutasson már képeket, ahogy az új apple gépek alumínium borítását egy darabból farigcsálják ki CNC-n... mert nem hiszem el. Egy ekkora cég nem szokott ekkora költségtöbbletet bevállalni, mert felesleges. Valszeg csak présgéppel készülnek a borítások, hiszen a világ pénze nem lenne elég a borítások előállítására... 
Egyébként leszámítva a billentyűzetet ez a gép tetszik, furcsa tőlem, hogy apple cuccra ilyet mondok... 
nem is marásra gondoltak azzal, h egy darabból
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
ötvözet ahogy előttem is mondták
műanyag előbb reped egy hasonló erejű ütéstől
de egy motorbalestenek nem hiszem h ellenállóbb ![;]](/dl/s/v1.gif)

Pedig egy darabbol keszitik. Ha keresel, akkor talalsz i9s rola videot...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Ha jól emlékszem akkor a jobb oldalt a videóban benne van.

"[...]Picivel vastagabban kivitelben is pompás a forma, [...]"
picivel vastagabb kivitelben is pompás..., így helyes szerintem. Köszi a tesztet, nekem is csak azért nincs egy ilyenem, mert (épp nincs ennyi pénzem, de gyűjtögetnék, becsszó
) lemaradt róla a firewire

szerk.:Ijk: van ips, vagy mva panel notikba is, de ha jól tudom csak 15" felett. Sajnos nem sikerült itt a fórumon utánajárnom, hogy milyen modellekbe szereltek ilyet, de korábban egyes ThinkPad notikba fellelhető volt.
[ Szerkesztve ]

Húzzál kesztyűt!
Egy csipetnyi technológiai rész itt is van: watch the video
Keresd meg az őszi hírt ami a notiról szól. Volt egy elég jó kis flame a topikjában, ahol többek között megtalálod a videó linkjét, ahol vannak részletek a gyártástechnológiáról.
Viszont ez a farigcsálás/faragás iszonyúan debil kifejezés, nem lehetne inkább mondjuk a forgácsolást használni, ha már nem megyünk bele a részletekbe?
Billentyűzet: én angol kalviatúrán használok magyar kiosztást, mégsincs gondom a betűk megtalálásával. Két nap alatt megszokható, és akkor már úgysem nézel a gombokra.
Szerintem teljesen korrekt a billentyűzet, főleg a megvilágítása.
[ Szerkesztve ]
The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

"Korábban hallottunk róla, hogy eltávolítva az akkumulátorát, az új MacBook nem engedi maximális órajelen járni a CPU-t." - Ennek meg mi értelme van? Ha hálózatról megy, akkor inkább engednie kéne futni a procit, ahelyett, hogy leszabályozza. Én, ha laptopon játszom (néha), akkor kiszedem az akksit, hogy a meleg ne ártson neki. De ez...! Nem sok értelmét látom... 
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
Hát lehet, hogy az akksi részt vesz a hőelvezetésben...
The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

Én ugyanígy voltam..nem értem miért így csinálja az APPLE ...
Ez a CNC marás nagyon drága és lassú!
Szerintem ezt simán lehetne préselni -bár itt az ötvözés a kérdés..
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

Synaptics driverben be lehet állítani asszem. Csak defaultból nincs engedélyezve.
Aki hülye, haljon meg!
Szerintem teljesen korrekt a billentyűzet, főleg a megvilágítása.
Valószínüleg pont az nem tetszik neki a billentyűzetben, mint nekem sem - nincs insert, nincs delete, nincsenek dedikált home/end/pgup/pgdn gombok. Megmondom őszíntén, a legolcsóbb hp/dell gép billentyűzetén is sokkal szívesebben dolgoznék, mint ezen, nézhet ki bármilyen jól..
(A háttérvilágítát meg személy szerint egyáltalán nem érzem fontos funkciónak, tényleg csak azoknak lehet hasznos, akiknek keresgélniük kell a gombokat sötétben..
Azt hiszem, erre az volt az Apple válasza, hogy a 60Wh -s táp önmagába nem elég hogy meghajtsa a rendszert teljes terhelésnél. Nah, hogy most ez igaz, vagy sem azt csak ők tudják...
Ez a tükröződő kijelző... jájj. (Persze nem csak almáéknak jár ezért a rossz pont részemről, hanem mindenkinek aki ilyet mer használni.)
Ennyi erővel tehetnének rá olyan 'rendőrségi kihallgató ablak' plexit, ami innen nézve tükör és csak akkor látható ami mögötte van, ha megvilágítást kap.
+ említik itt páran, hogy az akkus üzemidő akkor lenne reális ha OS X -el lett volna használva. Akkor ennyi erővel a "sima" notikra is lehetne OS X -et pakolgatni, hogy jobb eredményeket kapjunk...
~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~
Akkor összegezzünk feleim!
Előnyei: minőség, design, nagy tapipad, (esetleg némelyeknek a Leopard is)
Hátrányai: a kijező tükrözüdik, a RAM csak 1GB, az integrált VGA egy intel GMA3100, a billentyűzet nem teljesértékű, még egy laptopbillel összehasonlítva is rendkívül fogyatékos, nincs normális VGA kimenete, a megjelenítők 99%-a nem ismeri a Display portot, (nekem a Leopard is hátrány), elképesztően drága.
összegzés: ennyi pénzből veszek két jó laptopot Vistával/Linux-szal meg egy netbookot xp-vel. Esetleg egy kiváló laptopot Vistával meg egy netbookot.
Számomra semmiféle érv nem szól a Mac mellett. Lehet köpködni a Vistát, én Ubuntuzok, Win csak a játékhoz kell, de ez a Mac még arra sem jó. Ja, én nem vagyok sznob, nekem nem kell csilivili mac.
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

RAM csak 1GB, az integrált VGA egy intel GMA3100
Azert ezt gondold at megegyszer! 
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Valamit elnéztél... az még a régi...
[link]
2giga RAM az alap és Gef go 9400-as...
Ráadásul a display PORT-hoz is van mindenféle átalakító, csak sporól az APPLE és alapból nem adja, mint régen...
[ Szerkesztve ]
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3
Jó most félreírta 2GB -ot meg a 9400-es vga-t.
De kb. igaza van.
~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~
nem akarok rögtön bunkó Almásnak látszani, de te melyik cikket olvastad?
Kevered a régi és az új MacBookot de nagyon
Amiről jelen cikk szól, abban 2 GB RAM van (bővítés 4 GB-ra +17k ha valakit érdekel), integrált VGA egy nagyon jó GeForce 9400M, a VGA kimenet az igaz, a kijelző is tükröződik, a Leopard nem tudom miért hátrány, de biztos 0-24 OSX előtt ülsz és majd jól megmagyarázod nekem (ugye?
.
Ahogy mondani szokták egy Volvo C30 árából is lehet venni egy full extrás Suzukit, de attól az még nem lesz Volvo, legfeljebb a méretük egyezik meg
[ Szerkesztve ]

"Az egy tömbből faragott alsó részre"
Akkor miért faragott?

sanzi89 (#5): én is így vagyok ezzel; valahogy minden almás termékből találok számomra megfelelőbb alternatívát.
rgranc (#6): még ha 250.000 (nemhogy 336.000) forintba kerülne, akkor se ezt a modellt venném, de ez persze függ attól is, hogy ki mire akarja használni.
"Két dolgot nem célszerű az új MacBookkal csinálni: Windowst telepíteni rá..."
Az almás ismerőseim között elég nagy számban találhatóak olyanok, akik Windowst is használnak rajta. Mellesleg bármilyen gépem is lenne/van, nekem is kell rá Windows (ennek okait most nem részletezném).
"...és alaposan meghajtani."
Ja, mindenek előtt a design (a szellőzőnyílás csúnya lenne?). Nem baj, ha a belső alkatrészek közben megfőnek?
Majd downclockolom a procit, amíg le akarom terhelni.
Vagy kiveszem addig az akksit és akkor "probléma megoldva". 
Alvin_ti4200 (#15): "...OSX alatt a hűtésért felelős rendszer tűréshatára meglehetősen magasra van állítva, így inkább melegszik a cucc, mintsem zajong."..."Egyetlen egyszer voltunk képesek szóra bírni a hűtőrendszert, amikor kifejezetten erre mentünk rá (Cinebench teszt), ám ekkor is csak 80 fok fellett indult meg a ventilátor, amely aztán 78-79 fokra “hűtötte” vissza a CPU-t."
No comment.
(#45) Alvin_ti4200 válasza |kisbandi| (#44) üzenetére
mi a no comment? A szövegértéssel van problémád? 80 fokig alacsony fordulatszámon ment a venti, aztán hogy ne melegedjen tovább a gépezet magasabb fokozatra kapcsolt és csökkent két fokot a T(CPU) ahelyett, hogy tovább nőt volna. Ennyi.
by the way ezt az Apple fújuló hozzáállást most vetkőzd le magadról, mert vannak nálam érzékenyebbek, akik nem fogják jó néven venni
Windowst én is használok az asztali gépen, de virtuális gép formájában, mert nem akarok megválni az OSX-től egy percre sem. Van fent az elkülönített 22 gigás partíción egy Windows 7 beta1, de az csak a munkám miatt (ezt kell tesztelnem jelenleg). Mindent meg lehet oldani, a kérdés az, hogy az illető meg akarja-e oldalni...
A design-ra meg nem tudok mit mondani, ronda és hűvös notit eddig is lehetett kapni...
[ Szerkesztve ]

te inkább ne összegezz semmit. még ha a cikket elolvastad volna...
Eszméletlenül bejön minden szempontból a termék, csak az ára ne lenne nekem oly magas 
tYp. - Datsun 240Z / Mondeo / L200 | FilmBuzi + SorozatJunkie © 1992 -

Régebben elég sok panasz volt a magyar MAC támogatásra, engem az érdekelne, hogy jelenleg milyen szintű support jár ezekhez a gépekhez? Az alap garanciaidő mennyi egy ilyen gépre? Kiterjeszthető? Ha igen mennyiért?
Szerintem ezek is fontos infók.
Nekem főleg Thinkpadekkel van tapasztalatom, ott papírok nélkül szériaszám alapján beveszik a gépet és pl. egy T60 alaplapcsere 1 hét alatt gond nélkül megtörtént.
F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu
En mar egy honapja hasznalom ezt a "csodat". Elotte is linuxot hasznaltam, szoval ott szarom le a windowst ahol van. A vasarlasnak a legfobb oka az volt, hogy egy maximum 14"-os gepet akartam ami kivaltja az asztali gepemet es birja a mindennapos strapat. Mindezt lehetoleg valailyen unix like rendszerrel (console freak). Eredetileg ugy gondoltam, hogy osx melle felrakom az ubuntut, de annyira kezrealo es jo terminalja van, hogy nem is kellet.
Na akkor magarol a geprol:
Tapipad:
En is sajnaltam, hogy nincsen rajta csiklo, mivel nagyon ruhelem a tapipadot, de ezen akkora van, hogy kenyelmesen hasznalhato, sot talan meg a trapointnal is jobban.
Van rajt 1 ujjjas bal klik es, ha ketujjal csinalom, akkor bal, tokeletesen hasznalhato. Plusz ketujjal lefhet gorgetni is.
Nem utolso sorban tpst is jatszottam mar vele, eleg turhetoen.
Akku ido:
Wifivel, bongeszessel, im-mel, irc-vel, torrentel altalaban 4,5 ora folott birja
Filmnezes: Avi 4 ora; DVD,mkv 3-3,5 ora
Nagyobb ignybevetellel(filmvagas, jatek, stb) sem sikerult 2 ora ala vinnem az aku idejet.
Es hozza kel tenni, hogy nem az intel csoda GPU-javal, hanem egy normalis Nvidiaval eri el
Kijelzo:
Na ez az ami nem valami fenyes. Igazabol nem is a gloszzi miatt, mivel ha tapon van, akkor a ledeknek koszonhetoen a maximalis fenyeron alig latszik, persze akurol ez kevesbe kivitelezheto, akkor elegge becsillog, viszont akkor ugy helyezkedek akogy akarok.
Nekem a legnagyobb problemam vele, a betekintesi szogei, ami alap hasznalatnal kielegitoek, de ha filmet nez az ember, akkor kb egy harminc fokban elvezketo a latvany, mivel ez alat a sotet jelenetek invertalodnak, e folot meg tiszta vilagos.
Haz(doboz...):
A haza atomstabil, nem mocorog, sehol egy illesztesi hezag, hasonlot maximum a thinkpedeknil latni, bar annak a kinezete ossze sem hasonlithato ezzel.
Ha valakinek kerdese van szivesen valaszolok, csak kerdezzen.
Garancia minden esetben 1 év, amely kiterjeszthető 3-ra (40-80 ezer forint közötti összegért géptípustól/notebook típustól függően). Az Almárium állítólag egész jól fejlődik, de a legjobbnak még mindnig az iStyle szervízét mondják, mert gyorsan szerzik be a szükséges alkatrészeket, ha kell. A régi fehér/fekete macikkal volt azért gond (jellemzően a repedezés vagy a DVD meghajtó miatt), sajnos az újról még nincs infó, mert alig 2 hónapja kapni. Annyit tudok, hogy XMS-be egy darabot se vittek eddig vissza gariztatni (nem itt dolgozom, csak "sűrűn" szoktam beszélgetni Handrással). Lényegében ez az egyik legfontosabb része a Unidoby-nak, hogy sokkal kevesebb az összalkatrészek száma a gyártás során, így csökken a meghibásodás esélye. Az általad említett alaplapcsere szerintem 2-3 hétig biztos eltartana egy ilyen gépnél.