Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#901) Naras válasza quasimidi (#897) üzenetére

Naras
(senior tag)

Ha kalibrálod a Bubble-t, akkor persze, hogy jó... de nem ez a lényeg, hanem, hogy a teló alapbeállításai nem jók, és ez kijön más alkalmazásoknál is, amiket viszont nem lehet kalibrálni...

De mivel ez úgy tűnik, hogy típushiba, inkább kibékülök vele... ez van... :U

Más: saját hangokat hogy lehet behegeszteni az SMS ekhez?

Illetve lehetséges külön hangokat megadni a különböző értesítésekhez?
PL. SMS, új e-mail érkezése, MSN üzenet... most mind ugyanazon a hangon szól... :F

Don't worry, be happy! ( with Optimus 2X/GT540, Lenovo Y560/T400, stb...:)

(#902) DLDKox válasza Naras (#901) üzenetére

DLDKox
(senior tag)

Ezt már párszor le lett írva, de azért segítek :DD

Csengőhangot, jelzsés, sms hangot úgy adhatsz hozzá, hogy a memória kártyára csinálsz pár könyvtárat és ide másolod be a hangokat.

media\audio\alarms
media\audio\notifications
media\audio\ringtones

(#903) david1212

david1212
(kvázi-tag)

Tegnap óta tulajdonosa vagyok egy ilyen telefonnak. Eddig egy nokia 5230-at hajtottam. Ismerkedem a rendszerrel már hónapok óta, de a gyakorlatban most tudom kipróbálni.
Adatforgalom számláló progit ajánlhatnátok, és egy kérdésem lenne. Mekkora a mérete pixelben azoknak a képeknek amit háttérként be tudok állítani? Erre még nem találtam választ. :)

http://androidstuff.blogger.hu

(#904) Naras válasza DLDKox (#902) üzenetére

Naras
(senior tag)

Hi

Köszi, ebből rémlett valami, de nem is egészen erre vonatkozott a kérdésem... :DDD

Lehet - e külön hangokat rendelni a különböző dolgokhoz?
- SMS
- MSN
- stb

Mivel amit találtam a telóban, az két beállítás:
- Csengőhangok
- Értesítések hangjai

Az előbb felsoroltak az utóbbihoz tartoznak, így mind ugyanaz, pedig tudnék neki örülni, ha lenne valami lehetőség ezeket megkülönböztetni...

Egy másik kérdés: valahogy el lehet némítani a fényképezőgépet, hogy ne kattogjon itt nekem, ha kattintgatok?

[ Szerkesztve ]

(#905) Naras válasza david1212 (#903) üzenetére

Naras
(senior tag)

Hi David!

3G Watchdog kell neked...

Market-en keress rá arra, hogy 3G és ki fog dobni egy csomó ehhez kapcsolódó hasznos holmit is... sztem pl. jól fog jönni egy 3G kikapcsoló widget is... :DDD

Szemezgess a Marketen... érdemes :K

[ Szerkesztve ]

(#906) Destr4ct válasza Naras (#904) üzenetére

Destr4ct
(tag)

Hali!

Ha az alap üzenetkezelő alkalmazást használod, aminek zöld ikonja van, akkor azt nyisd meg, menü gomb, beállítások, és ott megtalálod. Külön az MMS-nek nemigen lehet.

Ha emailhez a Gmailt használod, akkor hasonlóan, menü gomb, settings, és select ringtone.

(Ami a fő beállítások menüben van "értesítések hangjai", az a rendszerüzenetekre vonatkozik. pl USB-re csatlakoztatás meg ilyesmi)

A fényképező hangjára engem is érdekelne valami egyszerűbb megoldás.
(Ha máshogy nem, akkor rootolás után lehet, hogy meg lehet csinálni, mert mintha láttam volna a rendszerfájlok között külön hangfájlokat a kamerához, azokat gondolom meg lehetne piszkálni.)

[ Szerkesztve ]

What can change the nature of a man?

(#907) Naras válasza Destr4ct (#906) üzenetére

Naras
(senior tag)

Valahol kell, hogy legyen

(#908) ben11 válasza david1212 (#903) üzenetére

ben11
(senior tag)

Spica fórumban 640x480 felbontást írtak,de abban az androidos 3 lapos home screen van.
Ez ugye úgy megy,h középső lap 320x480,jobbra illetve balra elhúzva pedig 160-160 pixelt megy odébb a háttér..
Hasonló logikával akkor próbáld ki a 960x480-t,igazodva az lg 5 lapos menüjéhez..
De ha átváltod az alap androidos felületre,akkor tuti jó a 640x480..

Közérdekű: http://hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/

(#909) Destr4ct válasza ben11 (#908) üzenetére

Destr4ct
(tag)

640x480

Nem lehet 960x480-as képet betenni teljes egészében, mert ha kitallózol bármilyen méretű vagy arányú képet, akkor egy 4:3-as arányú részt kell kivágnod belőle. Ebből adódik, hogy 640x480 az optimális felbontás.
A homescreenek számát LG Home-nál lehet állítani ugye: 3, 5 vagy 7, minél több, annál kevesebb pixelt fog csúszkálni a kép egy lapozásnál.

(Persze ez a vagdosósdi az alap Android kezdőlapra, és az LG Home-ra vonatkozik, alternatív home-oknál lehet, hogy másképpen van, nem próbáltam)

(#910) csuzso72 válasza DLDKox (#902) üzenetére

csuzso72
(lelkes újonc)

Nem tudom, ez miért probléma?
Én nem variáltam semmit, nem csináltam külön könyvtárakat, simán az SD-n van egy zene könyvtáram, abba van pár mp3. Ezeket ki tudom választani pl csengőhangnál, csak a saját hangok, zeneszám kiválasztását kell választani.

(#911) ytjTRY válasza bobace (#812) üzenetére

ytjTRY
(kvázi-tag)

Na erre már én is refkektáltam szerintem a kapacitiv kijelző miatt van vagy majd ha leesik róla a gyári fólia akkor talán le lehet húzni. Egy darabig én is próbálkoztam minden 10.-re sikerült kb. de inkább a menú értesítéseket használom.

(#912) DLDKox válasza csuzso72 (#910) üzenetére

DLDKox
(senior tag)

Igen csengőhangot bárhonnan megeszik de ébresztő és értesítő hangot viszont csak a fentebb leírt struktúrából szedi ki.

(#913) DLDKox válasza ytjTRY (#911) üzenetére

DLDKox
(senior tag)

Próbáljátok ki az ADW Launcher-t ott a képernyő bármely pontján ha lefelé húzod az ujjad akkor lejön az értesítések panel.

(#914) ytjTRY válasza Naras (#901) üzenetére

ytjTRY
(kvázi-tag)

Giroszkópról jut eszembe, tegnap kipróbáltam ezt: [link]
jól el lehet vele szórakozni :))

(#915) Destr4ct válasza ytjTRY (#911) üzenetére

Destr4ct
(tag)

Mutató, vagy hüvelyk ujjbeggyel valóban lehetetlen vállalkozás lehúzni a tálcát, de ha körömmel próbálod meg lepöccinteni, akkor már simán megy :) (Persze ehhez az kell, hogy ne legyen tövig vágva.) Lehet próbálkozni PDA ceruzával is, de nyilván az nem használható minden helyzetben.

Én azt mondanám, hogy ez nem attól van, hogy rezisztív, vagy nem kapacitív a kijelző, hanem az összeszerelés minősége játszik közre, de aki jobban tudja cáfoljon meg.

A köv képen simán ujjheggyel, nem körömmel húztam vonalakat, nem fejtettem ki különösebb nyomást:

Látszik, hogy bizonyos széleken valamiért nem érzékel.
Ha kicsit jobban nyomom, akkor még a bal szélét teljesen el tudom érni.
Körömmel és nagyobb nyomással egészen meg lehet közelíteni a tetejét és a jobb oldalt is.
Ugye ha az alsó szélét el lehet érni teljesen, akkor miért nem lehet a felsőt? Tehát szerintem tervezési vagy összeszerelési hiba. De erről nyilván tud az LG, szóval nyugodtan mellékelhettek volna egy ceruzát, ha már ilyenre sikerült.

[ Szerkesztve ]

(#916) bobace válasza Destr4ct (#915) üzenetére

bobace
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jó ez a kép, és milyen igaz. A bal felső sarokban van egy vonal, ami kicsit feljebb ér, mint a tőle jobbra lévők vége. És pont ott kell megtapizni bal felül, hogy a tálca működjön, máshol hiába nyomom.

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#917) ytjTRY válasza Destr4ct (#915) üzenetére

ytjTRY
(kvázi-tag)

Köszi a prezentációt tényleg tanulságos :C lehet, hogy alul azért érzékenyebb mert ott van az a két gomb még, és kicsit máshogy jön össze mint felül ahol már gondolom a ház van. Ez a körömmel lepöccintéses módszer tényleg működik köszi a tippet, én idáig mindig hüvelykkel próbálgattam azért is szoktam le róla.

(#918) Destr4ct válasza bobace (#916) üzenetére

Destr4ct
(tag)

Az csak pontatlanság részemről, hogy az feljebb van, a max elérhetőség határa gyakorlatilag teljesen vízszintes (látszik ha megpróbálom teljesen befesteni a kijelzőt).
De amúgy, igaz, pontosan ebben a felső holtsávban van a státusz sor. Körömmel ennek a holtsávnak kb. a feléig el lehet érni, ami elég a lehúzáshoz.

(#919) Naras válasza Destr4ct (#918) üzenetére

Naras
(senior tag)

A felső tálca lehúzásának az a trükkje, hogy a képernyő fölött kell elkezdeni a húzást.

Így simán lehúzhaó hüvelykújjal, 10-ből 9x elsőre sikerül.

Ha az ember a szürke sávot próbálja megfogni, az újja tartásából adódóan a teló kicsit lejebb érzékeli a nyomást, hiába tűnik úgy, mintha azt nyomnánk, valójában nem azt nyomjuk.

Ha fölé nyomunk, és úgy húzzuk le, érezni fogja a törődést... :)

(#920) ytjTRY válasza Destr4ct (#918) üzenetére

ytjTRY
(kvázi-tag)

Kéne találni egy olyan widgetet ami lehúzza, azt meg ki lehetne rakni oda ahol érzékel is képernyő.

(#921) ytjTRY válasza Naras (#919) üzenetére

ytjTRY
(kvázi-tag)

Teszteltem ezt is, a legbiztosabb ha az LG logótól indítok :)

(#922) DLDKox válasza ytjTRY (#920) üzenetére

DLDKox
(senior tag)

Próbáld ki az ADW Launcher itt a képernyő közepéről húzod lefelé az ujjad akkor is lehúzza az értesítés panelt :C

(#923) Destr4ct válasza Naras (#919) üzenetére

Destr4ct
(tag)

Nekem ez a módszer nem bejövős, nem sikerül egyáltalán.
Persze lehet, hogy az is közrejátszik, hogy a fólia még fent van, de szerintem az is, hogy nem egyformák az ujjaink. Az enyémmel pl. ez nem megy :)

(#924) Naras válasza DLDKox (#922) üzenetére

Naras
(senior tag)

LG logótól rlz!!! :DD :DDD :DD

Amikor húzod, fordítsd ki egy kicsit az újjad, és a hegyével húzzad lefele.

A fólia abszolute nem zavar be, nekem is fenn van...

Ez az ADW app nem is rossz ötlet egyébként, más funkció úgysincs rendelve a képernyő lefelé húzásához :C

Sztem mindenki ezt fogja használni... le is szedem mindjárt :K

[ Szerkesztve ]

(#925) Destr4ct válasza Destr4ct (#909) üzenetére

Destr4ct
(tag)

Próbálkoztam még a háttérkép méretének ügyében kicsit.

Van (legalább egy) mód arra, amivel meg lehet kerülni azt az ablakot, ahol 4:3-as arányban meg kell vágni a képet.

Mivel a beépített galéria program, amit az ArcSoft követett el, enyhén szólva is szörnyű, keresgéltem alternatív képnézegetőket. Alapvetően lassú az egész, és ugye az összes képet egy halomba vágja, figyelmen kívül hagyva a mappaszerkezetet, ami teljes mértékben használhatatlanná teszi számomra.

Szóval: JustPictures
(a lényeget még ideírom az elejére: a képek környezeti menüjéből ha kiválasztjuk a set as wallpaper pontot, akkor a vágó képernyő nélkül, kérdés nélkül beteszi háttérképnek.)

Fasza kis program, ráadásul teljesen ingyenes. Szép, letisztult kezelőfelület, és persze gyors is. :)
Működését tekintve nem teljesen hagyományos képnézegető, de ennél jobbat még nem találtam. Ebben sem mappaszerkezet szerint tallózhatunk, de nagyságrenddel jobb mint az ArcSoft megoldása. Úgynevezett Account-okat kell létrehoznunk: egy Accounton belül ki kell választanunk az SD kártyáról egy tetszőleges mappát, az abban képekkel rendelkező összes almappát kikeresi, és szépen listázza őket. Ezeket megnyitva van bélyegképnézet, lehet teljes képernyőn nézegetni, belezoomolgatni (két kattintással, vagy nyomvatartás és fel-le húzás), és diavetítés. (a fehér kereteket ki kell kapcsolni, akkor gyorsabb lesz)
Annak oka, hogy Account-okat kell létrehozni az, hogy nem csak a telefonon lévő képeinket nézegethetjük vele (Local), hanem különböző weboldalakon közzétett galériákat is (pl Facebook, Flickr, ... ) (Ezt a funkciót még nem próbáltam ki.)

Tehát:
csináltam
3*320=960 x 480
5*320=1600 x 480
7*320=2240 x 480
méretű képeket, és sorra kipróbáltam őket.
A 960x480-as méretűt úgy tűnik teljesen jól be lehet tenni háttérnek, de a másik kettőnél egyrészt fekete keret jelenik meg, másrészről pedig el van tolva balra az egész, a bal része a képeknek bőven kilóg a bal szélső homescreenről. (Így a jobb szélső screenen már nem is látszik belőle semmi)
640x480-as képek háttérképnek alkalmazásához is érdemes használni a progit, mert ugye nem kell szerencsétlenkedni a vágással. (nekem soha sem sikerült maxra húznom a keretet)

Ha lehetne valahogy, akkor jó lenne hozzárendelni a képmegnyitáshoz alapértelmezett alkalmazásként.

(#926) ben11 válasza Destr4ct (#909) üzenetére

ben11
(senior tag)

Nem birtoklok ilyen készüléket, csupán logika útján közelítettem meg a problémát,részben helyesen.:)
Azért remélem rövidesen én is a topic lakója leszek..:)

(#927) Naras válasza Destr4ct (#925) üzenetére

Naras
(senior tag)

Azt nem tudom, hogy mekkora képeket lehet betenni, gondolom ez a 640x480 egy elég alap.

Én a Backgrouns appon keresgéltem képeket, van nagyon sok... közvetlen be lehet tenni, háttérbe, amit letöltesz, vagy le is lehet menteni memkarira.

Utóbbit szoktam, s egy másik appal automatikusan váltogatja nekem a háttereket az adott könyvtárból: Wallpaper rotator

Amikor manuálisan akarsz betenni egy háttérképes, s kivág az egész képből egy megfelelő arányú téglalapnyit, azt a kijelölést a sarkánál megfogva szét lehet húzni.

Mind1, hogy mennyi képernyőd van jobbra-balra, csúsztatásnál arányosan fogja eltolni a háttérképet, tehát nem kell alkalmazkodni hozzá, dinamikusan kezeli.

Szerk: Csináltam egy képet a teló kamerájával full felbontásban, és betettem az egészet a háttérbe úgy, ahogy van... sztem inkább csak az arány a lényeg

[ Szerkesztve ]

(#928) Destr4ct válasza Naras (#927) üzenetére

Destr4ct
(tag)

Nos, igen, tudom hogy a sarkánál fogva szét lehet húzni, elég egyértelmű. De nekem teljesen 100%-ig egyszer sem sikerült széthúzni. Szóval ha megfogtam középen, akkor még mindig lehetett arrébb tolni a kijelölést, látszott hogy lötyög. De mindegy, mert a JustPictures megkerüli.

Ilyen háttérképes programokat nem nagyon szándékozok használni, nem is kerestem, mert inkább saját fotókat teszek be. (Majd lehet, hogy linkelek párat, hátha megtetszenek valakinek. Még lehet, hogy telefonnal készült fotókat is mutatok, úgysem nagyon posztolt még senki hasonlót. A rotatort viszont lehet, hogy felrakom, mindegy, majd megkeresem. )

[ Szerkesztve ]

(#929) ytjTRY válasza DLDKox (#922) üzenetére

ytjTRY
(kvázi-tag)

Felraktam az ADW-t meg a sense theme-t, úgy érzem új dimenziók nyiltak meg, köszi, köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#930) education

education
(kvázi-tag)

Hasznal valaki ebben a keszulekben TURBO SIM-et?
Nem tudjatok mukodik? Vodas telefonban akarok t-mobilos kartyat hasznalni.
Valaszokat koszonom.

(#931) Naras válasza ytjTRY (#929) üzenetére

Naras
(senior tag)

Én is feltettem az ADW-t, de sehol semmi.... Se egy ikon, se widget... így nem is tudtam vele mit kezdeni, úgyhogy le is szedtem... :F

(#932) Inarus válasza Naras (#931) üzenetére

Inarus
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Próbáld meg újra esetleg egy újraindítás után! Ja és a menüben a Kezdőképernyő alkalmazással teheted mindig aktívvá.

myPhone tesztek a Logout oldalamon, kattints át! :) - Xbox Live gamertag: papaiprUK

(#933) Naras válasza Inarus (#932) üzenetére

Naras
(senior tag)

hmmm... strange stuff... még joban meg kell nézegetnem... :U

(#934) bobace válasza Destr4ct (#923) üzenetére

bobace
(őstag)
LOGOUT blog

A múltkor is írta Naras, próbáltam és nem jött be, sehogy nem lett jobb, de az LG logótól tényleg 10-ből 9x bejön, ez a nap trükkje :DDD

ytjTRY for president ;]

[ Szerkesztve ]

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#935) Inarus válasza Naras (#933) üzenetére

Inarus
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem eddig elég bejövős, bár az LG Home-ban már olyan jól kategoráziáltam a menüt... :))

myPhone tesztek a Logout oldalamon, kattints át! :) - Xbox Live gamertag: papaiprUK

(#936) kalandor12

kalandor12
(újonc)

Egy gyors kérdés (remélem még nem volt, bár nem volt időm végigolvasni a fórumot): memóriakártyából csak sima microSD jó bele, vagy SDHC-t is bírja? (korábban más kütyünél volt vele szívás(om), azért kérdem)
Amúgy nagyon bejön ez az Optimus GT540, és vodánál Surf csomaggal teljesen baráti ára van szerintem.

(#937) Balinov válasza ytjTRY (#929) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

udv,

a sense theme-hez tudnal adni egy appbrain-es vagy androlib-es linket?

koszi
Balinov

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#938) DLDKox válasza Balinov (#937) üzenetére

DLDKox
(senior tag)

http://www.appbrain.com/app/com.haxzamatic.adwsenses

(#939) Balinov válasza DLDKox (#938) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

koszi, szal akkor kell meg hozza az AWD is.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#940) DLDKox válasza Balinov (#939) üzenetére

DLDKox
(senior tag)

Igen ADW Launcher kell hozzá.

(#941) DLDKox válasza kalandor12 (#936) üzenetére

DLDKox
(senior tag)

Tudja az sdhc kártyákat is kezelni.

(#942) Destr4ct válasza Inarus (#935) üzenetére

Destr4ct
(tag)

Igen, kár hogy nem lehet kategorizálni az alkalmazásokat, de még csak a sorrenden sem változtatni. Pedig nem lenne rossz, mert van kacat elég (amit nem lehet uninstallni sem)

(#943) kaller1 válasza DLDKox (#941) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Be is ba..na, ha nem tudná... :U 32GB-ig bővíthető egyébként.

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#944) DLDKox válasza kaller1 (#943) üzenetére

DLDKox
(senior tag)

Bezony ám jól mondja a kollega :C

(#945) ben11 válasza education (#930) üzenetére

ben11
(senior tag)

Fordulj hozzá: kelzsoca
Ő az illetékes turbo sim ügyekben, már én is kérdeztem tőle a készülék kapcsán.
Még nem próbálta ezzel a telefonnal, de majd biztosra mondta h működik..

Itt egyből rákérdezhetsz: [link]

[ Szerkesztve ]

(#946) ytjTRY válasza bobace (#934) üzenetére

ytjTRY
(kvázi-tag)

:R
Lehet, hogy azért is van odairva, mert ott lehet LeGördíteni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#947) ytjTRY válasza Balinov (#939) üzenetére

ytjTRY
(kvázi-tag)

ahogy már a kollega is irta de azért megkerestem én is neked:
http://www.appbrain.com/app/org.adw.launcher
itt meg a sok theme
http://www.appbrain.com/search?q=adw+theme

(#948) robertel

robertel
(senior tag)

na ma nálam is kifagyott a gép, nem tudtam mit csinálni vele, az aksit kellett kivenni belöle...
Amúgy előtte is alssult már, másfél giga zenét raktam fel, a víruskereső rendesen lelasította már akkor. Aztán csináltam egy fényképet, törölni akartam és ott halt meg a utatvány. Remélem csak egyszeri eset volt ez:)

Amúgy én továbbra is nagyon megvagyok elégedve a géppel, a 2 Giga memória neke mpont elég zenének navigációnak és még maradt hely fényképeknek is. Egy tok a plussz kiadás szerintem amit meg kell reckérozni, de ha valaki vigyázós akkor talán az se kell.

[ Szerkesztve ]

„Mindösze három ember tudta egyetlen mozdulattal lecsendesíteni a Maracanãt: Frank Sinatra, II. János Pál és én" – Alcides Ghiggia ((((())))) Nexus S

(#949) Balinov válasza ytjTRY (#947) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

kocce¬!

a "LeGördíteni" meg hattalmas :C

(#950) puszta123 válasza ytjTRY (#947) üzenetére

puszta123
(tag)

Ez az adw launcher csak 2.1-től van, legalábbis nkm azt irta az appbrain h nkm csak 1.6 van ez meg 2.1 alatt nem megy. Pedig nkm is jól jönne egy app ami engedélyezi azt h csak a lefele húsától előjöjjön a felső menü...az LG-s megoldással nkm meg macerálja a fóliát :(

Citromosh teafilter. Az ultimate.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.