Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Taky

Taky
(senior tag)

Az NEC monitor tetszetős, de az ára... :(

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#2) misx

misx
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a gömb a talp és a káva között elég hülyén néz ki. :/

Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD

(#3) Probber válasza misx (#2) üzenetére

Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Az nekem is szemet szúrt, nem egy szokványos megoldás az biztos.

"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

(#4) Duree

Duree
(PH! addikt)

A NEC monitora az nagyon profi,nem is nekünk átlagfelhasználóknak készült.Nekünkaz LG készült,kár,hogy ronda meg az a gömb,hát az még rondábbá teszi.Azért a képminöségére kíváncsi lennék mert ez sem annyira olcsó

(#5) Taky válasza misx (#2) üzenetére

Taky
(senior tag)

"hülyén néz ki"

és akkor még finoman fogalmaztál... :))

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#6) lujó55 válasza Taky (#5) üzenetére

lujó55
(őstag)

Ja! Totál nem értem, mi jár ilyenkor a designer agyában! Vagy két team dolgozott rajta egymástól függetlenül? Annyira jól néz ki a keret is, de az a gömb, hát enyhén szólva disszonáns. 94 990 forint az ára. Ha kiveszik a gömböt, gondolom még olcsóbb...
Kérdés: a másik, a NEC (nekem úgy tűnt kevesebbet tud) miért kerül ennyibe? :F Valamit nem tudok?

[ Szerkesztve ]

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#7) Taky válasza lujó55 (#6) üzenetére

Taky
(senior tag)

"A megjelenítő képes lefedni az AdobeRGB színtér 75%-át,"
Nagyjából ez miatt, na meg a panel...

Na a NEC külsőleg sztem gyönyörű szép, így kellene kinéznie az összes monitornak...

(#8) bigz válasza Taky (#7) üzenetére

bigz
(tag)

Az a 75% nem keves kicsit ehhez az arhoz? Igaz, hogy G2G 8ms, de ez nagyjabol 100 fonttal olcsobb csak, mint mondjuk egy 24es LEDes alma (ugyanigy IPS), es joval dragabb, mint az U2410 a DELLtol (kb 200 fonttal). Ha megeri, akkor mit tud az araert, ami eddig elkerulte a figyelmemet?

I <3 Razer Mantis Control.

(#9) gamek!ller

gamek!ller
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem tetszik az LG.. Sokkal jobban mint a NEC.. Az olyan semmilyen.. Lehet én vagyok a beteg..

A zene az életem szerelme, totális kiszabadulás, a zene egy másik dimenzióba visz, ami tele van meglepetésekkel.

(#10) CoDWaW07 válasza Taky (#5) üzenetére

CoDWaW07
(senior tag)

A LG E2380VX kicsit UFOsra sikeredett:D

(#11) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az LG árát honnan a faxból szedtétek? kb 10k-val olcsóbb mindenhol.

Aurea mediocritas

(#12) Gothmog válasza Duree (#4) üzenetére

Gothmog
(kvázi-tag)

"Nekünk az LG készült..."

Annak az LG-nek az áráért (sőt egyiket-másikat még olcsóbban is) már IPS panellel szerelt monitort is kaphatsz ugyanabban a méretben/képarányban.
És ugye azt mondani sem kell, hogy LED-es háttérvilágítás, meg "vakulj paraszt" típusú LG-s marketing szöveg ide vagy oda, mondjuk egy NEC EA231WMi egyszerűen rommá gyalázza ezt az "UFO-gömbös csodát". Kb. ugyanazért az árért...

(#13) Nordic válasza Gothmog (#12) üzenetére

Nordic
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó de azt is nézd, hogy nekem, aki inkább játékokkal üti el az időt(meg még sok másnak is rajtam kívül) felesleges IPS paneles monitor. Nekünk elég egy jó ledes. No azért ennek ellenére nem kellene ez az LG, túl drága az én pénztárcámhoz. Persze külsőre bejön.

"Nem tudom mi a gond.. Mióta ph-n kint van az e-mailem, azóta olcsóbban veszem a viagrát." by akom --- {Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}

(#14) Osynho válasza Nordic (#13) üzenetére

Osynho
(őstag)

Miért lenne felesleges egy jobb minőségű monitor, ha az ember játszik? Film, net, bármire is jobb az IPS, mint egy TN, ha meg egy árban vannak, akkor nincs miről beszélni. Persze nekem is TN paneles van, mert csak erre volt keret anno. :B

(#15) Gothmog válasza Nordic (#13) üzenetére

Gothmog
(kvázi-tag)

Nem is arról van szó, csak itt éppen olyan helyzet állt elő, hogy ennek a LED-es csodának az áráért már kapsz egy tisztességes (ha nem is csúcsprofi) IPS paneles jószágot is. És ez az ironikus (számomra) ebben az egészben. Ez ugyanis kb. ugyanolyan, mintha egy külsőleg felcicomázott trabantot vennél ugyanazért az árért, amiért egy alsó-középkategóriás nyugati autót is megkaphatsz :D

Szerk: Játékra persze, hogy elég egy jobbfajta (már ha létezik ilyen :) ) TN paneles is. Csak nehogy egyszer megnézz egymás mellett egy TN panelest és egy jobbfajta panellal ellátott monitort, mert onnantól kezdve már nem fogod azt érezni, hogy elég a TN is :K

[ Szerkesztve ]

(#16) zazahoho

zazahoho
(őstag)

az lg tényleg formabontó ,nec lehet minőségi darab de ronda ,akor most el lehet dönteni kinek mi a fontos ;]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#17) Nordic

Nordic
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Osynho és Gothmog: Én most itt azokra céloztam akik nagyrészt fps, verseny vagy bármilyen ilyesmi jellegű játékkal játszanak, mert azért egy 10+ ms-os válaszidővel rendelkező monitor, legyen akármilyen paneles, nem alkalmas ilyen játékra. A többit aláírom. Lehet változna a véleményem, ha egyszer látnék egy ilyen felső-kategóriás monitort, de egyenlőre ilyenhez még nem volt szerencsém....

"Nem tudom mi a gond.. Mióta ph-n kint van az e-mailem, azóta olcsóbban veszem a viagrát." by akom --- {Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}

(#18) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

80-90K körül van pl. Dell U2311 vagy hasonló HP monitor. 70K körül van Led-es VA paneles 24"-os BenQ, biztos jól van árazva az LG? :F

Close the World ..... Open the Next!

(#19) Gothmog válasza Nordic (#17) üzenetére

Gothmog
(kvázi-tag)

Rajtad áll, hogy hiszel-e nekem: Dell2209wa-m van másfél éve (E-IPS paneles, 65-70 ezer forintért megkapni már - amikor én vettem, "kissé" még drágább volt).
Utánhúzást, még minimálisat sem érzékeltem rajta. Sőt, nem egy monitorteszt alapján jobb volt a tényleges válaszideje (kevésbé "mosta el" a figurákat a céltesztekben), mint némelyik - papíron - 2 ms-osnak...

(#20) Rica válasza Nordic (#17) üzenetére

Rica
(senior tag)

Mar hogyne lenne alkalmas! Nehogy osszehasonlitsd a valasz idejet egy TN szarnak egy IPS-sel :( Mondj nekem alkalmasabb pl. 22" monitort Crysisra a Dell 2209-nel, ami nemreg futott ki kalibralassal egyutt 75 penzert, raadasul 16:10-es.
bocsi, most latom, hogy Gothmog is ugyanezt irja, neki raadasul van is.

[ Szerkesztve ]

(#21) gamek!ller válasza Rica (#20) üzenetére

gamek!ller
(őstag)
LOGOUT blog

Most miért szaroztál le minden TN paneles monitort? Mondjunk alkalmasabb 22"-os monitort a DELL-nél? Itt van például ez, nekem is ez van. Ez a TN-es szar hibátlan játékra. Ja, de hogy miért alkalmasabb? Mert pont fele annyiba kerül mint egy alap IPS.

A zene az életem szerelme, totális kiszabadulás, a zene egy másik dimenzióba visz, ami tele van meglepetésekkel.

(#22) SkodaDuda válasza Gothmog (#15) üzenetére

SkodaDuda
(lelkes újonc)

Kinek mi a fontos....

Lehet hogy ezért a pénzért kapsz egy csilli-villi IPS paneles csodát.
De az átlag usernek pont elég egy LEd monitor színvilága, kontrasztja,.....
Adott esetben lehet többet számít neki a fogyasztás, ami IPS kontra LED esetében a LED felé billenti a mérleget.
Dell2209wa fogyasztása 56Watt
LG E2380VX fogyasztása 29Watt

Mégegyszer mondom, kinek mi a fontos.

(#23) Gothmog válasza SkodaDuda (#22) üzenetére

Gothmog
(kvázi-tag)

Igen, kinek mi számít. Ebben tökéletesen igazad van.

Bár azt csak nagyon halkan jegyezném meg, hogy ha már a Dell2209wa vs. LG E2380VX-et hozod fel, hogy azt is számold már akkor ki, hogy mennyi időbe telik (akár folyamatos, 24/7 használat mellett), míg a 65-70 ezer forintos Dell monitor gazdaságtalanabbra jön ki a maga 56 Watt-os fogyasztásával, mint a 29 wattos, de 85-95 ezer forintba kerülő LG :D

[ Szerkesztve ]

(#24) El Kebir válasza SkodaDuda (#22) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

"Lehet hogy ezért a pénzért kapsz egy csilli-villi IPS paneles csodát.
De az átlag usernek pont elég egy LEd monitor színvilága, kontrasztja,....."

Nagyon ne haragudj meg érte, de ez egy nagy marhaság, nem gondoltad át mit írtál le. Kb azt írtad, hogy a drága tn panellel, átverik az embereket, de az NEM BAJ, mert az átlag felhasználó nem tudja, hogy milyen a jó, és megfelel neki az is.

Azonos vagy drágább árban kész átverés a tn paneles monitor.

(20W különbség kb évi 1-3 ezer Ft megtakarítás, sok év kell az árkülönbözet kiegyenlítéséhez)

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#25) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Huh, el nem tűrném ezt a "vázát" az asztalomon... Szerintem ez az LG monitor EPIC FAIL, főleg ennyi pénzért.

A PA sorozatú NEC-k viszont az IPS-ek között is kiemelkedőek. (És élőben jobban néz ki, mint itt a képen.)

(#22) SkodaDuda: Nem létezik olyan, hogy "LED monitor". (Majd olyan lesz, hogy OLED monitor, de az teljesen más.) Az csak a háttérvilágítás, az eddig megjelent monitorok esetén egy TN panel mögött. (Ráadásul olcsó, szűk spektrumú "fehér" LED-ek.)

[ Szerkesztve ]

(#26) Rica válasza gamek!ller (#21) üzenetére

Rica
(senior tag)

Abban az osszefuggesben, hogy a kollega azt allitotta, hogy nem alkalmasak FPS jatekokra. Ha a csunya szoval megbantottalak volna, akkor elnezest kerek, nevezzuk kakinak, a lenyeg, hogy eg es fold a szinvilag beli kulonbseg. :R

(#27) Ghosti válasza Taky (#1) üzenetére

Ghosti
(fanatikus tag)

Igen, kicsit drága, viszont az lg-nek micsoda designe van.

:/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.