Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) zeorsdfd válasza D4rkAv3ng3r (#50) üzenetére

zeorsdfd
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudja vki, van ebben firefox-szerű webmail checker, ami egyszerre több accountot is le tud csekkolni?

(#52) HelloWorld válasza martonx (#35) üzenetére

HelloWorld
(tag)

Nem véletlen, hogy a kutya nem használja.

Opera Desktop Team blogon azért van kismillió bugjelentés, mert ugye a kutya se használja...

[ Szerkesztve ]

(#53) HelloWorld válasza zeorsdfd (#51) üzenetére

HelloWorld
(tag)

Operában komplett levelező van :)

(#54) jFox

jFox
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem már a 10.10-es is szédítős sebességű volt, mondjuk egy FF-hoz képest. És hogy régi P3-as gépen is tudja ezt hozni az külön öröm.
(Dell CPx-en próbáltam 256Mb memóriával és gyors mint a gondolat. :D)
Operáék nagyon bele lendültek. :C
Egy hátránya azért van (a 10.10 esről beszélek a 10.50-esről még nincs sok tapasztalatom) : néhány weboldal nem jön be vele.

[ Szerkesztve ]

--==<< Soha ne feküdj kitaposott ösvényen! >>==--

(#55) R a y

R a y
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

A személyes sáv vastagsátát lehet valahogy keskenyíteni?

Nokia E6

(#56) bocsika

bocsika
(fanatikus tag)

Basszus ez meglepett milyen gyorsan kijött a végleges. Remélem stabil is, mert a béták kifagytak néhányszor.

Alcor OnAir2 FM Transzmitter eladó. http://href.hu/x/gkk4

(#57) dqdb válasza R a y (#55) üzenetére

dqdb
(őstag)

Penge_4 hozzászólása

**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM    38911 BASIC BYTES FREE

(#58) zsolt320i válasza D4rkAv3ng3r (#13) üzenetére

zsolt320i
(fanatikus tag)

semmi :D
de én is ezt használom, sztem jó.

[ Szerkesztve ]

Ha fontos a garanciáztatás korrektsége, akkor kerüld el a digitrendet!

(#59) hackeeeee válasza attila9988 (#26) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Épp ez benne a jó, hogy fapados.. :)

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#60) hackeeeee válasza D1Rect (#31) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kb. Én is így vagyok vele, párszor már próbálkoztunk ismerkedni, de nem sikerült. :D

@Penge_4: Köf. :R

[ Szerkesztve ]

(#61) danati

danati
(senior tag)

Mindjárt leszedem és kipróbálom. :)

[ Szerkesztve ]

(#62) Sanyix

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én a 3273-es buildnál tartok, frissítés keresével nem hajlandó újat találni. Mondjuk nemérdekes, jópár napja ezt használom, és semmi gond nincs vele(0-szor fagyott/lépett ki) azt leszámítva hogy full aero-ról aero basicre kapcsolva szétesik a tab sor grafikája (mondjuk mivel aeros gyanítom hogy ez a win okozza...).

[ Szerkesztve ]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#63) hackeeeee válasza danati (#61) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Én most tettem meg épp...

Hát, nekem mondhatja mindenki a különbségeket, most poénból nézegetem ugyanazokat az oldalakat, és chrome alatt gyorsabban töltődik be az oldal. :U

Ez most tűnt így fel. Nah mindegy, de a megszokás győzött számomra, így marad a Chrome. :)

[ Szerkesztve ]

(#64) floatr válasza Penge_4 (#49) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Nem minden a sebesség... Ahol tizedmásodperceket nyerek ott a fapadosság miatt perceket, tízperceket veszítek. Például a Ctrl+B lenyomása helyett a Ctrl+T, Ctrl+V majd Enter lenyomása minden alkalommal már több időt vesz igénybe mint az oldalbetöltés." -- majd ezt próbáld akkor sűrűn mormolni, amikor a youtube-os html5-ös videókat szeretnél a "kényelmes" böngészők valamelyikével nézni.
Merthogy mostanában erről szól gyakorlatilag minden. Ami körítést nem találsz meg az alap böngiben, azt nagyjából betalicskázhatod bővítmény formájában, kb ennyit érnek a user experience extrák. A bookmarks kezelés is csak az alapkiszerelésben fapad. Kicsit próbálnál utánajárni, és nem csak az opera user.js túrni, akkor meglepő felfedezéseket tehetnél.

Egyébként rohadtul nem csak az oldalbetöltésről van szó, ez a ms és az opera turbo team fétise.

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"

(#65) HelloWorld válasza floatr (#64) üzenetére

HelloWorld
(tag)

majd ezt próbáld akkor sűrűn mormolni, amikor a youtube-os html5-ös videókat szeretnél a "kényelmes" böngészők valamelyikével nézni.

Szerintem arról a vállalati stragéiáról, ahol gyakorlatilag a cég önmagával sem tud megegyezni, inkább ne is beszéljünk.
Ha a youtube nem a google kezében lenne, akkor bármelyik <video> taget támogató böngészővel működne a dolog, mert semmilyen indoka nincs arra, hogy ne működjön a HTML5 beta mondjuk Opera 10.50 alatt.
Egyébként lesz flashes youtube, még legalább 1-2, akár több évig is. Ki fog forrni a koncepció arra az időre, amire eltűnik a flash.

(#66) danati válasza hackeeeee (#63) üzenetére

danati
(senior tag)

Leszedtem, kipróbáltam, maradok a Chrome mellett.

[ Szerkesztve ]

(#67) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 10.50-es béta is tetszett,de akkor már repül is fel ez a gépre :)

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#68) hackeeeee válasza danati (#66) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Én is.

@floatr: Lényegében a júzer "csak" azt látja, mást nem nagyon, vagyis azokat nem, amik a háttérben történnek.. De Ez amúgyis megszokás kérdése, hogy ki mit használ... szal ez miatt felesleges ölni egymást.

[ Szerkesztve ]

(#69) Penge_4 válasza floatr (#64) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

"majd ezt próbáld akkor sűrűn mormolni, amikor a youtube-os html5-ös videókat szeretnél a "kényelmes" böngészők valamelyikével nézni."

Nem adok 2 hónapot neki és Rafal csinál hozzá egy dll patch-et. Az Opera nem tehet róla, hogy nem lett belőle multi, aki zsebből kifizeti a H264 licenszét. :((( Örülök neki, hogy nem vette fel a multi vonásokat és hogy ő az aki legkevésbé csüng az Google csöcsein. :DDD
Valamennyire ő is kénytelen, mert hát sajnos ők uralják a netet és aki nem fizet hódol be azt szivatják. Ez részben meg is látszik... De a Wave-hez is van már userjs.

Mellesleg a kezdetektől fogva gyűlöltem a YouTube-ot, mert szerintem egy hulladék és például a Dailymotion vagy bármelyik kisebb lejátszója most is laalázza. Plusz nem tol az arcodba egy rakat szemetet, mint featured meg satöbbi, ami miatt kénytelen vagy ott is DIV-eket blokkolni.

Plusz maga a szolgáltatás is fos. Ha nem vagy prémium partner vagy kiadó akkor nem tölthetsz fel 10 percnél hosszabb videót. A "not available in your country" üzenetért meg minimum 10 év sóbánya járna valamelyik túlbuzgó fejesnek, aki úgy gondolja, hogy az internetet országhatárokra lehet bontani. :((

"Ami körítést nem találsz meg az alap böngiben, azt nagyjából betalicskázhatod bővítmény formájában, kb ennyit érnek a user experience extrák."

Mintha a Flash plugin csak a videókból állna. Hiába állna át a világ összes videómegosztója HTML5-re, akkor is még legalább 3-4 évig kénytelen lennél Flasht használni pár hülye oldal miatt. Például a Chrome miért indítja el a Gmail betöltésekor a Flash plugint? Miért igényli a Gmail a Flash-t?

"A bookmarks kezelés is csak az alapkiszerelésben fapad. Kicsit próbálnál utánajárni, és nem csak az opera user.js túrni, akkor meglepő felfedezéseket tehetnél."

Láttam az addonokat, de
1: Ne már, hogy addon kelljen a normális könyvjelzőkezeléshez.
2: Third-party cuccok gyári megoldással való összemosását nem szeretem. Hogyan szinkronizálja például a tageket és a többit, mikor azok gyárilag nincsenek benne, csak addon által?

"Kicsit próbálnál utánajárni, és nem csak az opera user.js túrni, akkor meglepő felfedezéseket tehetnél."

Túrtam én mindenhol. Firefoxban is user.js-t, userChrome.css-t és userContent.css-t. Objektív szempontok alapján döntöttem az Opera mellett. A Chrome az elején tetszett azóta csak lassulást vettem észre a programműködésben. Az adblockja is hulladék még mindig. Letölti a reklámokat és csak utána blokkolja.

szerk: "addig a chromium, és a sarafi fejlesztői azok, akik leginkább alakítják azokat."

Bezzeg mikor az IE6 alakította őket a W3C helyett, akkor csúnya rossz MS volt, most, hogy a Google nyomja a licenszelt mocskát ő a megváltó, az Isten, a császár! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#70) floatr válasza HelloWorld (#65) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy darabig én sem értettem a dolgot, aztán azt hiszem megvilágosodtam, és nem arról van egyáltalán szó, hogy a gugli ki akarna qrni a konkurenciával. A consumer termékek világában egyre inkább elterjed az mpeg4/h.264 dekóder, és egyre több olyan STB-t de már TV-t is lehet kapni, ami a youtube-ra gyúr. Vszeg van már pár szerződés lezsírozva a gyártók és a gugli közt, és az is elég valószínű, hogy a szórakozatóipar nem fog újabb fejlesztésekbe ölni rengeteg pénzt csak azért, mert a theora az nagyon szabad kodek, és az sem valószínű, hogy a VP8 esetleges szabaddá válásával azzal kezdene mindenki foglalkozni gőzerővel.
Az sokkal valószínűbb hogy a h.264 licenszelési politikáját alakítgatják majd az MPEG LA "győzködésével".

No, mindenesetre ezzel arra céloztam volna, hogy míg az opera, ff, ie csak botladozva követik az eseményeket -- tartalmi vonatkozásban --, addig a chromium, és a sarafi fejlesztői azok, akik leginkább alakítják azokat. Itt-ott beleszólnak a dolgokba a mozilla, az opera, az adobe részirül, de kicsit nehézkessé váltak az utóbbi időkben. Az opera most jó nagyot zárkózott, de szeretném látni majd őket egy fél év múlva is hasonló élénkséggel lubickolva.

(#71) Gordiann

Gordiann
(őstag)

Amiért nem szeretem az operát:

tegyük fel, hogy pl. a Budaörsi MM-ba szeretnék eljutni.

Firefox: beírom a címsorba, hogy "media markt budaörs" ---) már el is jutottam a honlapra.
Chrome: beírom, hogy "media markt budaörs"---)google-t adja ki, majd rákattintok az első találatra és ott vagyok.
Opera: ugyanúgy "media markt budaörs" ---) nyíg hogy ilyen nincs, megnyomom, hogy akkor keresse google-be, majd az első találatra.

Ez 1 példa. De sokszor pl. nem elég neki, hogyha beírom www nélkül a címeket. A többi böngésző kitalálja, de az opera nem... :(
Egyébként nagyon jó lenne, ha ezzel nem lenne baja.

[ Szerkesztve ]

(#72) hackeeeee válasza Penge_4 (#69) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Én ehhez egy dolgot tennék hozzá..Minek telepakolni minden sz@rral a böngészőt? Én ezt tartom alapból hülyeségnek.. És most nem csak a Chrome-ról beszélek, bármelyik másikról..

Nekem épp ezért tetszik a Chrome, mert nincs benne 1 rakat számomra teljesen felesleges dolog, amit lehet használ a böngésző, közben nekem rohadtul de nincs rá szükségem..

Mondom ezt úgy, hogy most kipróbáltam ezt is, Chrome előtt pedig Firefox-ot használtam..

[ Szerkesztve ]

(#73) Beri

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tudom, hogy volt-e már téma, de engem iszonyúan zavar, hogy amikor valami megnyílik kis ablakban, akkor szörnyen túl van méretezve az ablak a tartalmához képest. Pl.:

Meg lehet ezt oldani valahogy? A 10.10 nem rabolta a helyet...

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#74) hackeeeee válasza Beri (#73) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez most Chrome-ban is ilyen, sztem valamit csináltak az oldallal.

(#75) JoolsNOS

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát kipróbáltam. Nem éreztem gyorsabbnak a firefoxnál, és ráadásul le is állt hibával kb 3 perc után. Marad az ff.

Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

(#76) dqdb válasza Beri (#73) üzenetére

dqdb
(őstag)

Firefoxban és Internet Explorerben is pont ekkora a popup. Szerintem az ablak mérete a PH designváltása miatt változott meg.

Megnéztem az oldal forrásában, 700×660 pixeles ablakot nyit.

[ Szerkesztve ]

(#77) Penge_4 válasza Gordiann (#71) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

"Opera: ugyanúgy "media markt budaörs" ---) nyíg hogy ilyen nincs, megnyomom, hogy akkor keresse google-be, majd az első találatra."

Előbb tedd fel a 10.5-öt aztán nézd meg, hogy ugyanúgy kiadja a Google találati listát.

Egyébként az opera:configban átírhatod a "Jó napom van" stringre a Google keresőjét, hogy egyből adja be az első találatot, ha az jobban tetszik.

hackeeeee: "Nekem épp ezért tetszik a Chrome, mert nincs benne 1 rakat számomra teljesen felesleges dolog, amit lehet használ a böngésző, közben nekem rohadtul de nincs rá szükségem.."

Különbözőek vagyunk. Én szeretem az Opera fícsöreinek 90%-át. Kényelmesebbé és gyorsabbá teszik a napi böngészést.

Amit pedig nem használok az addig nem zavar, amíg nem lassítja a böngészőt. A torrentklienst például nem használom. Az IRC-t is ritkán.
De:
1: A telepítője ettől függetlenül akkora, mint a Chrome-nak.
2: Az indulási sebessége gyorsabb, mint a Firefoxnak és a Safarinak.
3: Az interakciók sebessége nálam mind közül az Operánál a leggyorsabb. Ha megnyitok egy menüt, ha tabok között váltok, bármi. Az Opera azonnal reagál. A Chrome-nál például a beállításoknál (motorháztető alatt, stb) mikor fület váltok néha kicsit akad.

(#78) hackeeeee válasza Penge_4 (#77) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hát ott igen, kicsit gondolkozik, amíg betölti a beállításokat, hát ez van.. De viszont böngészéskor egyáltalán semmi gond nincs a fülváltásokkal, ami sztem főként számít, mivel ugye a beállításokban nem mászkálunk állandóan. :)

Firefox-hoz sem pakoltam fel semmit, azt is simán (fapadosan) használtam..

Ami van a Chrome-ban nekem az is bőven elég ahhoz, hogy elég legyen számomra a böngészéshez. Egyetlen egy kiterjesztést telepítettem fel hozzá, semmi többet. :)

(#79) Penge_4 válasza dqdb (#76) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

ITCafén is ilyen. Szerintem ennyiben maximalizálták a méretét, mivelhogy ki lehet tölteni olyan adatokat, mint cuccok, stb és a max karakterhez mérték, nem pedig dinamikusan adták meg.

(#80) Beri válasza hackeeeee (#74) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor pont rossz példát hoztam fel. Viszont máshol is ilyeneket látok állandóan. Ha megnyitok egy sima képet (csak a jpeg, semmi nincs körülötte), ami ilyen kis ablakban nyílik, akkor fölötte-alatta van egy széééééép nagy fehér (vagy témától függően más színű) sáv, ami 10.10-zel nem volt ott...

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#81) dqdb válasza Penge_4 (#79) üzenetére

dqdb
(őstag)

Én is az ITCafén néztem, de a script közös az össze site-on. És a függőleges méretet szerintem is egyszerűbb volt a maximumra belőni, mint dinamikusan játszadozni, hogy scrollbar nélkül jelenjen meg az ablak. Az utólagos átméretezés pedig igénytelenül tud kinézni.

(#82) floatr válasza Penge_4 (#69) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nahát, érdekes új trend van kialakulóban: youtube-gyűlölet. Hamár táplálásról szó esett, az opera tudtomal az ask.com csöcsein lóg, mert a gugli nem tejelt nekik eleget. Micsoda "nemmulti" viselkedésminta.

"Mintha a Flash plugin csak a videókból állna." -- ez mire válasz? Mert amit előtte idéztél, arra nem. Amúgy egy szóval sem mondtam effélét.

"Miért igényli a Gmail a Flash-t?" -- no ez meg hogy jön ide...?

"Ne már, hogy addon kelljen a normális könyvjelzőkezeléshez" -- az hogy "normális", az tömören szubjektív. Ha más elképzelésed van róla, akkor két kattintásra vagy tőle, ennyi. Nehogy már user.js-t kelljen bsztatni egy oldal megnyitásához.

"Third-party cuccok gyári megoldással való összemosását nem szeretem." -- lehet h ez is meglepő, de az addon-ok egy elég nagy részét a guglis fejlesztők gyártották a chromium-hoz. Akkor miért lenne ez probléma??? Amúgy a user.js túrás gyári megoldással való összemosását nem szeretem.

"A Chrome az elején tetszett azóta csak lassulást vettem észre a programműködésben." -- no hát ez is szubjektív, pláne, hogy az 5 verzió során a layout és script motorok is nagyságrendileg gyorsultak.

"Bezzeg mikor az IE6 alakította őket" -- na igen, arra gondolsz, amikor fasza win32 specifikus API-kat gyúrtak volna egy általános szabványba... hát látni kéne a különbséget.

"a Google nyomja a licenszelt mocskát ő a megváltó" -- hát szar ügy, kár hogy nincsen megállapodás a html5 video tag kodekjeivel kapcsolatban, egyelőre csak annyi, hogy nem korlátozzák tartalmat. Ez mekkora szemétség a guglitól, pedig még csak keresztbe sem tesz. Kicsit paranoid megnyilvánulás volt ez...
Immáron sokadjára próbálom eredménytelenül megemlíteni -- amiről te is szépen megemlékeztél (ti. flash != video) -- hogy nem egyedül a videóról van szó. Annak idején az SVG szabvánnyal is voltak hasonló bajok, aztán az is megoldódott

(#83) CsendesMark

CsendesMark
(fanatikus tag)

7.10től használok operát, és ma nagyon jó kedvem lett, miután láttam hogy megjelent a végleges verzió! :)) :C :R

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#84) HelloWorld válasza floatr (#70) üzenetére

HelloWorld
(tag)

A h.264 licenszelési politikája már évekkel ezelőtt nyitott dolog volt mindenki előtt. Miért nem akkor gondolkodtak?

az opera, ff, ie csak botladozva követik az eseményeket -- tartalmi vonatkozásban --, addig a chromium, és a sarafi fejlesztői azok, akik leginkább alakítják azokat.

Ez így bizony nem igaz.
Firefox a második legpopulárisabb browser, ha mindenki által használható weboldalt csinál az ember, kénytelen letesztelni FF-ban (is), tehát ő épp, hogy alakítja az eseményeket, ha nem is szigorúan véve tartalmi vonatkozásban. Abból a szempontból viszont Opera van a topon, ugyanis a legközelebb ál a W3C konzorciumhoz (többek közt az ACID3 tesztet is egy Operás, Ian Hickson kezdte el csinálni - a végleges verziót a Mozillával karöltve fejlesztették ki).
A Chromium még eléggé fiatal, semmi más nem írható a számlájára, csak a youtube HTML5-ös móka. A Safari pedig sehol sincs.

(#85) floatr válasza HelloWorld (#84) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Miért nem akkor gondolkodtak?" -- most is gondolkodnak a szabványügyiek. A szórakoztatóipar meg minek gondolkodjon, amikor az mp3, és az mpeg4 egyéb részei sem okoztak senkinek sem problémát?

"Firefox a második legpopulárisabb browser, ha mindenki által használható weboldalt csinál az ember, kénytelen letesztelni FF-ban (is), tehát ő épp, hogy alakítja az eseményeket, ha nem is szigorúan véve tartalmi vonatkozásban" -- félreérted. Itt most már rég nem azon megy a harc, hogy kinek mire kell optimalizálni, hanem hogy a közelgő szabványokhoz, ki mit tesz hozzá, vagy mit vetet ki belőle (ms). Az opera néha nyüzsgött a kerekasztalnál, de néha nyüzsgött a mozilla is pár ötlettel. Egyelőre viszont a saját ötletüket is előbb implementálta a chroimum/sarafi, és akkor arról még nem is beszéltem, hogy a készülő szabvány egyre újabb elemeit a legjobban ők tolják. Épp a CSS3 az pl amiben a sarafi fejlesztőcsapata nagyon sürög-forog, holott pont az operától várná ezt a jóember

(#86) Penge_4 válasza floatr (#82) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

"Micsoda "nemmulti" viselkedésminta."

Sajnos kapitalizmusban élünk, minden cég pénzből él. Az viszont már különbség, hogy mennyire tróger és hogy a felhasználóit mennyire veszi emberszámba.

"a más elképzelésed van róla, akkor két kattintásra vagy tőle, ennyi. Nehogy már user.js-t kelljen bsztatni egy oldal megnyitásához."

Ha az oldal szar akkor kénytelen vagy. Például a YouTube nem ad lehetőséget, hogy letöltsd a videókat. Kénytelen vagy userJS-t használni. Egyik oldal sem kérdezi meg, hogy akarod-e nézegetni a reklámjait. Kénytelen vagy az agresszívebbekhez userCSS-t használni.
Az fórumokon/blogokon postoló emberek mindegyikét nem kérheted meg, hogy használjon BBCode-ot, így kénytelen vagy linkify-t használni.

Az, hogy FF-hez van egy csilivili addon Chrome-ban meg teljesen lebutították az API-t attól még userjs marad. Ugyanúgy a WYSIWYG szerkesztőben gányolt kód is HTML marad attól, hogy valaki hülye hozzá... A hozzáértés ma már lehetőség, nem feltétel, ez fogja majd később az emberiség vesztét is okozni... Az elkényelmesedésnek is van határa.

"az addon-ok egy elég nagy részét a guglis fejlesztők gyártották a chromium-hoz. Akkor miért lenne ez probléma???"

Mert a plusz absztrakciós réteg mindenképpen lassulást fog okozni. Hogy mennyire optimalizálják az növeli vagy csökkenti ennek arányát, de a lassulás elkerülhetetlen.

Az meg, hogy guglis fejlesztő csak egy dolog. Egy beépített funkciót jobban letesztelnek, lévén minden ember kapcsolatba kerülhet vele, egy guglis fejlesztő pedig összedobhat magának a szabadidejében egy addont amit közkinccsé tesz. Ettől függetlenül még nem biztos, hogy ugyanazokat az addonokat használja, mint te, mindent mindennel pedig nem fognak letesztelni.

A kedvenc példám Firefoxból Snap Links vs FireGestures:
A FireGestures ugye lefoglalja a jobbgombot.
A SnapLinks-et innentől átállíthatod középső gombra (akkor ugrott az autoscroll) vagy bal gombra, akkor pedig ugrott a szövegkijelölés.
Az Operás userJS-ben van egy Alt gombos kapcsoló, így nem akad össze egyikkel sem. A FF-os addonban nincs ilyen kapcsoló. Próbaképp belenéztem még anno az addonnak a hozzászólásaiba és a közel 600 hozzászólásból mindössze egyetlen ember volt, aki ezt kifogásolta.

Ezen kívül: Nincs Firefoxhoz normális Fast Forward megoldás. Nincs normális Cookie szerkesztő megoldás. Nincs normális billentyűparancs módosító megoldás. Például az All In One sidebar is átfedésben van billentyűparancsok terén néhány addonnal.

Na az ilyenek miatt lett herótom az addonos marhaságoktól.

És a Firefox már addonok terén jóval fejlettebb. Plusz a Chrome megvalósítása egyenlő az userJS-ekkel, ugyanis nem működnek belső lapokon és nem működnek HTTPS oldalakon sem. Tehát például ilymódon a mouse gestures használhatatlan. Az adblock is félig.

"pláne, hogy az 5 verzió során a layout és script motorok is nagyságrendileg gyorsultak."

A JS igen, a layout már kevésbé. Nyisd meg a beállításokat (még ehhez sincsenek billentyűparancsok, bakker...) aztán váltogasd a 3 fület. Akadni fog kicsit.

"Annak idején az SVG szabvánnyal is voltak hasonló bajok, aztán az is megoldódott"

Igen, és miután megoldódott lám kié a legjobb SVG implementáció. Az Operáé...

[ Szerkesztve ]

(#87) hackeeeee válasza Penge_4 (#86) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Olyan jó, hogy ölitek egymást, most nem azért, de öröm nézni. :D

De most őszintén, úgyis megszokás kérdése, hogy ki mit használ, és hogy kinek mi tetszik. Felesleges ezen rágódni. :)

(#88) pethYeti

pethYeti
(őstag)

Azt nem lehet beállítani, hogy ctrl+1.2.3.4-re ne a speed dialról nyissa meg a számnak megfelelő oldalt hanem váltogasson tabok között?

"When I eat it is the food that is scared."

(#89) Penge_4 válasza pethYeti (#88) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Szerkesztheted a billentyűparancsokat is, viszont egyszerűbb, ha bekapcsolod az egygombos billentyűparancsokat (Ctrl+F12->Haladó->Billentyűparancsok pipa alulra) és utána az 1-es és 2-es billentyűkkel tudsz váltogatni a fülek között (numerikus billentyűzeten is működik).

(#90) Sanyix válasza Gordiann (#71) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tudod mi ebben a szép? Hogy nem így van ;)

beírom címsorba, és kiadja a guglit. www-t kitalálja ha már nézted. Amúgy meg nem tudom feltűnt e, de többségben nem is kell www ;) szal www nélkül betölt. Maximum nagyon biztonságos banki oldalaknál kötelező a www.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#91) Sanyix válasza hackeeeee (#72) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

találj ki jobb kifogást.

Tudod egy 10 mega alatti böngészőnél ahol az extra funkciók meg sem jelennek a felületen ha nem használod, elég gáz ilyesmit hibának mondani :) ha ott lennének előtted érthető lenne, de ez így csak "mivel magyarázom meg hogy fanboy vagyok" szöveg.

(#92) Kasza08

Kasza08
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hol tudom azt beállítani, hogy win7-ben a tálcán ne legyen minden fülnek kis ablaka. 1 opera ablak legyen, benne pedig a fülek!

♪ Ez a templomom. Ez az ahol sebeimet gyógyítom. || "DJs are the new Rock Stars" /Rolling Stone magazine/ || A festő a vászonra, a DJ a csendre fest.

(#93) Badman 4ever

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Na végre, hogy befutott. :R

(#94) erdoke válasza Kasza08 (#92) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

opera:config
majd írd be felül a keresőbe, hogy Windows 7 ;)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#95) Bacardi16

Bacardi16
(kvázi-tag)

Nem tudja valaki véletlenül hogy ki lehet-e kapcsolni az Aero Peek (a megnyitott fülek előnézeti képét) szolgáltatást? Mert ez az előző Operában nem volt benne, viszont a Chrome-ban is benne van.
Nem szóltam, későn vettem észre :) :U

[ Szerkesztve ]

(#96) Kasza08 válasza erdoke (#94) üzenetére

Kasza08
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tessék? :B

♪ Ez a templomom. Ez az ahol sebeimet gyógyítom. || "DJs are the new Rock Stars" /Rolling Stone magazine/ || A festő a vászonra, a DJ a csendre fest.

(#97) Gordiann válasza Sanyix (#91) üzenetére

Gordiann
(őstag)

A MM-os példára már én is rájöttem, hogy nem jó. :D

(#98) dqdb válasza Gordiann (#97) üzenetére

dqdb
(őstag)

A példád Opera 10.10-ben így működött volna egy szavas keresőfeltételnél. De ez Opera 10.50-ben már megváltozott.

Kasza08: írd be a címmezőbe, hogy opera:config#UserPrefs|UseWindows7TaskbarThumbnails, majd kapcsold be a pipát, utána keresd meg a Mentés gombot, és indítsd újra az Operát.

Erdoke arra gondolt, hogy az opera:config címnél, ha elkezded beírni a Windows 7 szöveget, akkor pont arra az elemre fog szűrni.

[ Szerkesztve ]

(#99) boeing

boeing
(senior tag)

Na eddig jól müködik a 10.10,de nekem a 10.50 is jól szuperált,és tényleg gyors lett.Bravó. :C

[ Szerkesztve ]

(#100) ZCoyote válasza boeing (#99) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

A 10.50 az új. :)

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.