Na fantasztikus meg minden, de hogy a retekbe lehet ezzel reklámot blokkolni?
sehogy? 
"Kedves Béla,az ötös lottó 3. nyerőszáma.....-Béla: 6-os......F***T!!! 9-es" SCII ID: JunoO 158

Na fantasztikus meg minden, de hogy a retekbe lehet ezzel reklámot blokkolni?
sehogy? 
"Kedves Béla,az ötös lottó 3. nyerőszáma.....-Béla: 6-os......F***T!!! 9-es" SCII ID: JunoO 158
OK, egy kicsit szájbarágósan:
- Beírod a címsorba, hogy opera:config, majd nyomsz egy Entert (mintha erre a webcímre mennél).
- Megjelenik az Opera finom beállítási képernyője. Itt van fent egy kereső, ahová beírod, hogy Windows 7.
- A megjelenő egyetlen lehetőségnél kiveszed a pipát, majd alatta nyomsz egy Save-et.
- Újraindítod a böngészőt.
(#101) mohoyoyo
Jobbegér az oldalon, majd "Tartalom letiltása...", és ott kattintasz azokra, amiket le akarsz tiltani.
[ Szerkesztve ]
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Kipróbáltam...vegyes érzéseket generált.
Normális ez a rettenet memozabálás?Ugyanazokat az oldalakat ( 3db-ot) megnyitva a Chrome
55 Mb-ot, a FF 62Mb-ot, az Opera üdvöskéje 220 (!!!!) Mb-ot kivánt.
Érzésre nem gyorsabb a Chrome-nál és a PH forum megjelenitésével is küzdött.
Nem rossz, használatónak tünik, de maradok más alternativánál.

Jobbgomb a weboldalon, block content, majd kiválogatod, mi nem kell.
[ Szerkesztve ]
Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

Miér van az, hogy .50 bétát használok és a frissítéskereső nem talál újabbat?
áhá, így már jó, respekt
♪ Ez a templomom. Ez az ahol sebeimet gyógyítom. || "DJs are the new Rock Stars" /Rolling Stone magazine/ || A festő a vászonra, a DJ a csendre fest.

A szerverek túlterhelését megelőzendő még nem rakták bele az automatikus frissítésbe.
**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
"Az viszont már különbség, hogy mennyire tróger és hogy a felhasználóit mennyire veszi emberszámba." -- ohbazz vattafakk, onnantól kezdve, hogy a chromium fejlesztésébe gyakorlatilag csak az nem száll be, aki nem akar, már megint nem érv a chromium fikázásodhoz.
"Ha az oldal szar akkor kénytelen vagy" -- he? Mármint arra gondolsz, hogy a youtube nem ad rá direkt lehetőséget, hogy lelopd a tartalmat, akkor az szar? A wave meg miért szar? Egyik oldal sem kérdezi h meg akarod-e nézni a tartalmait némi reklámért cserébe? Ne legyél már nevetséges. Pláne az, hogy ezek miatt a scriptet túrni az "jobb", mint bővítményt letölteni, magyarázd meg ezt a 90+% laikusnak...
"Mert a plusz absztrakciós réteg mindenképpen lassulást fog okozni. Hogy mennyire optimalizálják az növeli vagy csökkenti ennek arányát, de a lassulás elkerülhetetlen." -- Az van, hogy az addonokkal is gyorsabb nálam a chromium, mint a zopera.
"Egy beépített funkciót jobban letesztelnek, lévén minden ember kapcsolatba kerülhet vele, egy guglis fejlesztő pedig összedobhat magának a szabadidejében egy addont amit közkinccsé tesz." -- naja, az opera fícsörei és a tesztelések. Aztán a következő logikai bukfenc az lesz, hogy openszószost nem tesztelnek ki annyira.
"A kedvenc példám Firefoxból..." -- én eddig azt hittem h a chromium-ot fikáztad, de most akkor gyorsan váltottál.
"A JS igen, a layout már kevésbé. Nyisd meg a beállításokat (még ehhez sincsenek billentyűparancsok, bakker...) aztán váltogasd a 3 fület. Akadni fog kicsit." -- fyi felhasználói felület amiről beszélsz "bakker". A beállításos ablakokat elég ritkán használom. A layout engine egy kicsit másról szól.
"Igen, és miután megoldódott lám kié a legjobb SVG implementáció. Az Operáé..." -- látom érted miről beszéltem...
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"
Ád 1, nem kifogás, ád 2, ki beszélt hibáról?
Nem vagyok fanboy, nekem pl. az IE-vel sem volt soha semmi bajom...És azt is fikázza mindenki össze vissza..
Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

"Minek telepakolni minden sz@rral a böngészőt?"
Ebben van valami, és úgy mondom ezt, hogy operát használok. Ha felrakok egy frisset (pl. telepítés miatt), az első az idegesítő bittorrent kliens kilövése, nekem ne legyen ott, van rá célprogramom. Aztán jön az userjsek belövése (rizikó mód on, ha olyan verziót rakok fel, amivel még nem megy, esetleg nem is fog). A többi lényegtelen, de ahogy jönnek újabbnál újabb verziók, gyűlik a nekem használhatatlan dolog. Most is ez a unite, privát szerver, egy böngészőbe? Mi a >&#@#nak? A Unite pont a paranoia-achilles-sarkamom kapott el, az én gépemre SOHA nem fog felkerülni olyan opera, amiben ez van, mert nem, és kész (saját hülyeségem, nálam ez a gyenge pont). Aztán ugye nevetek a fentebb leírtakon, hogy az ultragigaszuper, de elnyomott és méltatlanul megalázott ártatlan csodafegyveremet hackelem userjsekkel, és még így sem megy pl. az iwiw jelszókezelése, a sorozatjunkie, külön userjs kell a képek automata méretezéséhez, ami még az agyonszidott ie6-ban is alap. Kezd nagyon tele lenni a cipő, miközben látom, hogy a szomszéd mappába telepített firefoxnál ha eszembe jut egy funkció, ami kellene, csak beírom, és jó eséllyel meg is van, 2 perc. Szvsz az utóbbi megközelítés tűnik használhatóbbnak, nem a mindent egybe modell.
[ Szerkesztve ]
Lényegében erről beszélek..

Hmmm Beta2-ről nem lehet frissíteni?
"Így akkor operáéknál az lett most a stratégia, hogy adjanak ki egy béta közeli terméket, amire rá lehet mondani h a "leggyorsabb" a "véglegesek" közt, aztán majd javítgatják szépen csendben."
Hát én a pre alpha óta használom és az rc elötti 2 beta is olyan állapotban volt hogy én azokkal is megelégedtem volna mint végleges de szerintem itt csak szimplán mondtál hülyeséget
www.quiznight.hu Ingyenes kocsmakvíz bajnokság az ország 5 pontján, Budán, Pesten, Szentendrén, Szegeden és Pécset
Amikor megnyitod az első torrent fájlt, átállítod, hogy a Win alapértelmezett alkalmazását használja. Mivel a beállításaidat (gondolom) viszed egyik verzióról másikra, többet ezzel nem kell foglalkozni. Futni pedig nyilván nem fut a háttérben, ahogy a Unite se.
Ott vannak, nem kérnek enni, nem lassabb tőlük a böngésző, stb. Ezért anyázni, hmm...
A nagy képeket szándékosan nem méretezi át, de nyomsz egy Ctrl+F11-et, és akkor illeszkedik. Ehhez nem kell UserJS...
Szerintem te ne használj Operát, ha zavar a nagyobb tudás. Egyszer lesz egy fullos S-es Mercid, azzal kezdd, hogy betömöd a lyukakat a szellőzős bőrülésen, mert te nem használod. Attól biztosan jobban megy majd. 
(#111) hackeeeee
Érdekes, én nem nagyon járok Chrome és FF témákba a hülyeségekre helyeselgetni. Ha éppen próbálgatom, akkor esetleg elmondom a véleményem, egyébként teljesen értelmetlen megmagyarázni a felhasználóknak, miért sok/kevés, amit a választottjuk tud.
(#112) madstunt
"Hmmm Beta2-ről nem lehet frissíteni?"
Ha a beta2 könyvtárat választod telepítési helynek, akkor felismeri és frissíti.
[ Szerkesztve ]
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Igen forditva irtam sorry. 
Soha nem ertettem, hogy egy ingyenes bongeszo fejlesztocsapata mibol el? 
De hajra azert Opera, en FF 3.6, bocsanat 
"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

Köszi, közben lett időm végigolvasni a hsz-eket is
Mind1, frissítettem manuálisan, bár a bétával se volt már gondom, csak az alfa fagyott minden második kattintásra.
"Soha nem ertettem, hogy egy ingyenes bongeszo fejlesztocsapata mibol el?"
Kérdezed ezt FF felhasználóként? 
Opera esetén két cikk a témában.
19870820:
Az Opera gyakorlatilag az egyetlen termékük, igaz még digitális képkereteken is azt futtatják 
[ Szerkesztve ]
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

Szerintem nézz körül az oldalukon.Az opera csak egy kis mellékes plusz nekik.
Windows Vista Home Basic 64bit Hu , Kaspersky Anti-Virus 2011 (11.0.1.400)a,b ,Windows tűzfal , Windows Defender , Opera 10.62
Üdv a nagy új Opera-fórumnak.
Grazie, Roma! - A World Word-je vagyok! - Lumix G1 volt-nincs. De ha szép nőt kísérek, többet fotózok. Kérdezek mindig, mindenáron! Akit érdekel Róma városa, annak válaszolok: fotó (szervizek), filmek, boltok, könyvtárak, notebookok Rómája.
Ebben igazad van, csak a baj az, hogy ezt nem csak nekem kéne elmondani...
Én nem okoskodok arról, hogy miért használjon bárki mást, relatív én lesz@rintom, hogy ki mit használ, én csak azt utálom, amikor rá akarják erőltetni valaki azt, amit használnak, és az összes többi egy f0s (lásd IE, példaként...) de azt, hogy a másik miért sz@r, azt nem tudják megmagyarázni...
Átlagos böngészési igényeket, amire sztem az itteni emberek közel 90%-a (hanem mégtöbb) a böngészőket használja arra bármelyik elég..
[ Szerkesztve ]
"az opera tudtomal az ask.com csöcsein lóg"
Hát ezt rosszul tudod. Az Opera viszonylag független ilyen szempontból, és ha már kereső szerződések, akkor is inkább a Google a forrás. Az egy okos húzás volt viszont, hogy az alapértelmezett Google mellett a gyorshívóba is tettek egy keresőmezőt, ami - nyilván jó pénzért - az Ask lett.
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

Az opera memóriaigényével kapcsolatban lenne egy megjegyzésem. Többen is azt írtátok, hogy 3 oldalnál 250 mb -ot eszik. Ami azt illeti 40 lapnál is körülbelül ennyi az eredmény, 4gb memória mellett. A memória felhasználás sokmindentől függ, és a felhasználónak előnyös is lehet ha bizonyos célokra felhasznál a böngésző még egy kis pluszt, ha van miből.... Itt gyorsan meg is jegyzem hogy akár 256mb rammal szerelt gépen is kényelmesen lehet böngészni az operával, ráadásul sok ram mellett is le lehet szorítani a felhasznált mennyiséget, ha valakit tényleg nagyon zavar... Opera:config -ban tessék nézelődni.
Nézelődjek, ez olyan mintha egy trabant tulajdonosnak mondanám, hogy vezzesen egy ferrarit.. 

És végre nem 10 perc alatt nyílik meg, amikor elindítom (bár gondolom nálam lehet a gubanc, ami mondjuk totál új Windowsnál vicces).

Tudtam, hogy csak bennem lehet a hiba, és nagyon köszönöm, hogy hozzászólásoddal felvilágosítottál.
A képes problémára: aha, tehát nyomkodjam, ami amúgy alapértelmezésnek kellene lenni? Mit akarsz nézni? A teljes képet, vagy annak a felső negyedét? Amúgy fapad, userjssel szépen meg lehet oldani, EZT a problémát, de nem mindenre megoldás.
Egyébként gondolom olvastad, mi kapcsán írtam, amit írtam, és a plána éppen az, hogy ebben a brutális merciben, amiben ülök, még ablaktörlő sincs, egy darab ronggyal én hajolok ki, miközben a fedélzeti számítógép helyettem kormányoz . . .
[ Szerkesztve ]

A nézelődés azokra vonatkozott, akiket zavar hogy az opera megpróbálja magának belőni az igényeket. Akit nem, az is elböngészgethet régi pc -ken is.

erdoke: Noh dankesőn, 1000köszönet.
Tetszik ez a privát fül dolog, esetleg a poreszes könyvjelzőm mappájára tudok jelszót rakni? 
[ Szerkesztve ]

Hogyan lehet reklámot blockolni?
http://dirtywindows.ucoz.ru/publ/Cikkek/opera_reklamok_szurese/2-1-0-50
|| I'm not lazy, I’m energy efficient. || http://www.dirtywindows.hu/ ||

grafikonok, tesztek, tények? csak én hiányolom ezeket?
There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.
"amikor rá akarják erőltetni valaki azt, amit használnak, és az összes többi egy f0s (lásd IE, példaként...)"
Az IE-t általában max védeni szokták a valóban hozzáértők a milliónyi - az esetek többségében alaptalan és helytelen - őt ért váddakkal szemben... Én még nem láttam azt, hogy valaki azt mondta volna, hogy IE-t használj mert a többi fos... ellentétben moonman egyik régebbi aláírása nagyon is igaz, hogy bőven vannak akik kb csak azért nem használnak IE-t mert attól vagányabbnak érzik magukat (és persze mellette természetesen bőszen fikázzák is)... na inkább az ő oldalukról igaz az hogy nem tudják megmagyarázni hogy az IE miért szar... csak jönnek az m$ meg winfos meg exploder meg hasonló hihetetlen intelligens kifejezésekkel és nyomják a baromságot...
Amúgymeg csak téged tudlak ismételni:
"Átlagos böngészési igényeket, amire sztem az itteni emberek közel 90%-a (hanem mégtöbb) a böngészőket használja arra bármelyik elég.."
w8dev.wordpress.com - W8 for it - Windows 8 fejlesztőknek
"Én még nem láttam azt, hogy valaki azt mondta volna, hogy IE-t használj mert a többi fos..."
Mert ez már annyira meredek állítás volna, hogy még a fan-ok sem merik bevállalni... 
Akkor én bőven nem tartozok az átlagba. A Firefox és A Chrome kb 10 addonnal tudja kielégíteni az igényeimet, az IE sehogy. Ezért használok Operát.
[ Szerkesztve ]
androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.
Hát ez valami állat lett.
gratulálok.

tökéletesen lehet paraméterezni a memória fogyasztást is, akár ki is lehet kapcsolni, csak merevlemezre támaszkodjon.
Szóval ne trollkodjunk.

Köszönöm a segítséget dqdb-nek és Penge_4-nek, megoldódtak a problémáim. Pár év operázás után most először volt valami gondom mellesleg.

Szeretném leszögezni előre, hogy az opera nagyon jó kis böngésző, és akkor ha valaki használja a plussz funkcióit (mint te), akkor valóban a legjobb. Mindamellett jelen pillanatban tényleg a leggyorsabb, mégha sokkal nem is gyorsabb mint a chrome, de gyorsabb (habár én itt nagyon azt érzem, hogy hamarosan kidobják a Chrome 5-öt, és még gyorsan azelőtt akarták operáék kiadni a kvázi "félkész" verziót, hogy reklámozhassák a sebességével).
De!
Például a YouTube nem ad lehetőséget, hogy letöltsd a videókat. Kénytelen vagy userJS-t használni. Egyik oldal sem kérdezi meg, hogy akarod-e nézegetni a reklámjait. Kénytelen vagy az agresszívebbekhez userCSS-t használni.
Hmmm, ez a szemét jótub és a társai! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Mert a plusz absztrakciós réteg mindenképpen lassulást fog okozni. Hogy mennyire optimalizálják az növeli vagy csökkenti ennek arányát, de a lassulás elkerülhetetlen.
Te írtad, hogy gyakorlatilag a chrome pluginjeinek a többsége = userjs. Biztosan sokkal jobban lassítja a chrome-t, mint az operát 
A hozzáértés ma már lehetőség, nem feltétel, ez fogja majd később az emberiség vesztét is okozni... Az elkényelmesedésnek is van határa.
Tehát ha a titkárnő Gizike vmi extra fícsört akar, ami annyira nem is extra és pluginekkel két gombnyomás után már használhatná is, az tanuljon, olvasgasson fórumokat, tutorialokat, és írja meg userjs-be. Mert úgy a májer, és egyébként is csak az használjon internetet és legyenek igényei, aki tud userjs-be kutymolni. Grat.
Mindamellett az operának is vannak hibái. Például az istenített plusz fícsörök, amiket ugye nem tol a júzer képébe - ha torrentfájl-t szedsz le, mindig feldob egy ablakot, hogy mit akarok vele kezdeni, és beállíthatom, hogy milyen alkalmazás nyissa meg. Ha véletlenül egyszer félrenyomok, és az opera beépített szarját indítom el, akkor azt csak opera:config-ból kapcsolhatom ki újra. Az csak hab a tortán hogy a 10.10-ben volt nálam vmi kellemes bug, hogy nem akarta alapértelmezettként eltárolni a utorrentet, és mindig a beépítettet hozta ki alapként. Ergo ha csak entert nyomtam, akkor mehettem kurkászni. Namármost kurkászni én mint infó-hallgató sem igazán szeretek, csak ha muszáj, de biztos vagyok benne hogy gizike ilyenkor már szedi a lónyugtatót. És ez csak egy példa a félelmetes felhasználóbarátiságra.
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza
Közben első gigászi világot megrengető probléma: Facebookba nem tudok belépni. Ha ez másnál is így van percek alatt fogja elveszteni meg sem lévő táborát az opera
bár én maradok

meg chrome keresősávos keresés:
g loguot
kb 10 éve van. ma már az sem kell
Firefox Logout címoldal: akva js hiba. olyan idegesítő akármilyen adblockkal csinálom. Script blocker meg használhatatlanná teszi a többi oldalt.
Firefox okos bárja meg annyira okos mikor keresni akarok akkor is egy oldalra visz amihez semmi közöm. Tudom, hogy ott a google sáv, de mivan ha már nincs ott? 
Opera a legjobb.
Mindenkinek az a legjobb amit használ.. Dehát látom ezt nehéz megérteni... 
Amúgy mi van a chrome keresősávjával? Az oldalon CTRL+F, és azt keresi amit én akarok, ugyanez igaz a Firefox-ra is...
Maga ha meg a címsorba írom amit keresek, akkor ugyanúgy keres, mint ha guglival vagy a beállított keresővel keresnék, és ez a rókára is igaz... Akkor mi itt a gond? Inkább júzer error, mint böngészőhiba...
[ Szerkesztve ]

Gond nélkül beenged. Facebook error lesz.

Sziasztok!
Hol találom meg a file menüt (ahol a beállításokat, és minden egyéb mást megtalálok)?
Miért van az, ha a PH!-n több lapon böngészek, akkor a sokat nem birizgált lapon kijelentkeztet. Hiába frissítek rá, akkor is kijelentkezve maradok.
Bejelentkezés után ha visszamegyek az előző fülre, és frissítek, akkor ott is kijelentkeztet.
Szóval minden fülön külön be kell jelentkezni.
"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."
Balfelső sarok O betűre katt rá.
Amúgy én az opera mobile-al találkoztam hasonlóval, bár az azt csinálja, hogy bejelentkezek, belépek 1 fórumtopic-ba, és már ki is vagyok jelentkezve.
[ Szerkesztve ]
jajó csak nem talált frissítést a program és onnan gondoltam 
www.quiznight.hu Ingyenes kocsmakvíz bajnokság az ország 5 pontján, Budán, Pesten, Szentendrén, Szegeden és Pécset

hát nemtudom mennyire user error az hogy beírom azt amit keresni akarok, és egy ismeretlen oldalra visz nem a googlebe. Mert szerinte hu de jó, sokszor hasznos, de hibázik akkor meg nagyon felbír idegelni.
Firefox alatt lehet.. párszor ott is használtam, akkor nem volt gond, de Chrome alatt, sűrűn használom, eddig nem volt vele semmi gond.
Sőt, haverom folyamatosan használja FF alatt, és még 1szer sem panaszkodott, hogy gond lett volna vele.
[ Szerkesztve ]

Bejelentkezésnél rakj pipát - az időkorlát nélkül belépve maradok , illetve a kompatibilis belépést használom lehetőségekhez . De szerintem ez a többi böngészőnél is így van ...
Pentium Dual Core Cpu E5200@2.5 Ghz 4 GB RAM Nvidia Geforce 9600 GT Opera 11 Avira Free

Ezzel a kiléptetéssel mit lehet csinálni? nagyon bosszantó.
amadeus11
10.10-nél nem kellett időkorlátot birizgálni.
[ Szerkesztve ]
"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."
Hö... Amikor én felraktam volt.
Mint itt is: [link]
Ha ALT-ot megnyomod, nem jön be a menü?
[ Szerkesztve ]

Egy darabig én sem értettem a dolgot, aztán azt hiszem megvilágosodtam, és nem arról van egyáltalán szó, hogy a gugli ki akarna qrni a konkurenciával. A consumer termékek világában egyre inkább elterjed az mpeg4/h.264 dekóder, és egyre több olyan STB-t de már TV-t is lehet kapni, ami a youtube-ra gyúr. Vszeg van már pár szerződés lezsírozva a gyártók és a gugli közt, és az is elég valószínű, hogy a szórakozatóipar nem fog újabb fejlesztésekbe ölni rengeteg pénzt csak azért, mert a theora az nagyon szabad kodek, és az sem valószínű, hogy a VP8 esetleges szabaddá válásával azzal kezdene mindenki foglalkozni gőzerővel.
Végre valaki, aki tovább lát az orránál, és nem csak a "fujjguglifujjclosedsource" szöveget nyomatja 
Ez egy jóval nagyobb piac annál, hogy ha a mozilla vagy az opera elfingja magát (netalán az FSF böfög egyet - ismét) az komolyabban befolyásolná a dolgokat.
Még a guglinak is alkalmazkodnia kell, jó példa erre hogy azért ilyen "szarok" a videók a youtubeon, mert baseline profilban kódolják, butított beállításokkal, hogy a kenyérpirítón is elmehessen. Az meg, hogy párhuzamosan lesz VP8 meg Theora-ba kódolt youtube videóverzió is megint csak azért életszerűtlen, mert ha a guglinak ennyi szabad tárhelye lenne (értsd: ennyire magas lenne a bevétel/költség arány), akkor már eddig is lett volna egy high profile, "jó minőségű" verzió is.
Ez a VP8 felvásárlás valószínűleg egy b-terv és egy ütőkártya az MPEG LA ellen. Csak hogy érezzék van rajtuk túl is normális minőségű netes videó.
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza