Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csodálom nem nevezték át, úgy drágábban adhatnák .

Az élet kegyetlen .

(#2) ent

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Ez már kevesebbet fogy enni, ergó hűvöebb lesz? Vagy mi az újítás azon felül, hogy 55nm?

R.I.P. Steve

(#3) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Így csupaszon olyan hatást kelt, mintha valami lowprofile kártya lenne. :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#4) glutamin válasza VaniliásRönk (#3) üzenetére

glutamin
(őstag)

Elsőre nekem is ez ugrott be. Aztán menéztem redesen. Jó ba****tt nagy káryta ez.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#5) Myers válasza ent (#2) üzenetére

Myers
(senior tag)

Itt már mindegyik Core216-os lesz, nem lesz 192-es.

http://www.muszaj.hu/

(#6) ollie válasza ent (#2) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az az újítás, hogy olcsóbb gyártani.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#7) r1E3S3E7T válasza glutamin (#4) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

hja, nem értem miért nem tudják 24 centisre csinálni a kártyákat, a középkat. meg lehetne 6600GT méretű (256bit nem kifogás, ld. Radeon 9800/X800 :R ) legalább jó tudni/látni, hogy egy csíkszélességváltás nagyon jó hatással van a kártyák fogyasztására :C, már csak optimalizálni kéne a chipeket fogyasztás terén ( 50W-os GTX280 nem lenne rossz vagy 100W-os X2/GX2, jó tudom itt már belelőg a kezem a bilibe :DDD )

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#8) Peter13

Peter13
(tag)

Hát, tényleg méretes darab. De nekem akkor is tetszik...ideje lenne valami normális áron is adni, hogy valós konkurenciát és valós alternatívát jelentsen: hátha ezzel a húzással végre sikerül nekik. Kicsit erősebb, kicsit gyorsabb, kicsit kisebb (lehet), kicsit kevesebbet fogyaszt, kicsit hűvősebb...sok kicsi sokra megy...alakul ez... :K

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#9) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Van infó arról, hogy mennyivel fogyaszt kevesebbet a 65nm-es változatnál?

(#10) _Orbi_ válasza r1E3S3E7T (#7) üzenetére

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nem a 256bit a baj, hanem az, hogy a mastani VGA-k annyit esznek, hogy egy komplett tápegységet kell ráhegeszteni a nyákra, ami nagyon sok helyet foglal. A képen nagyon jól látszik

Amúgy így lebontva még jól is néz ki. :)
Nameg egy 50 Wattos 4850-et is el tudnék viselni :DDD

HP Pavilion g6!

(#11) hemaka válasza ollie (#6) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

így van:)

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#12) r1E3S3E7T válasza _Orbi_ (#10) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

talán ha nem félévenként jönne ki új generáció akkor optimalizálnak a chipeket nem? Gondoltam, egyébként hogy nem dísznek vannak a vrm-ek meg kondik a kártyán, de a széles memvezérlő (sok rétegű nyák, mégtöbb áramkör) is beleszólnak, erre gondoltam :)
Na majd legközelebb amikor belevonnak engem is a fejlesztésbe akkor megmondom milyen legyen az a gétéiksz meg a hádé ötezernyolc :))

(#13) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

mekkora böszme nagy már az a gpu... :Y

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#14) Peter13 válasza _Orbi_ (#10) üzenetére

Peter13
(tag)

Na azt én is!!! :)

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#15) rocket válasza Muton (#13) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Az nem a GPU, csak a "sapkaja" :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#16) Ricco_hun

Ricco_hun
(senior tag)

Pár dolog:
- Úristen mekkora az a GPU! :Y
- Tetszik a cikk címe: "újból megújuló", hát igen, már "megújult" párszor :U
- Maradtak az eddigi órajelek, ennyit arról amit az NV mondott, hogy majd 55 nanón magasabb órajeleket érnek el.
- Maradt a tápellátás is, szóval ebbe is ugyanannyi kraftot kell tolni, 55nm ide vagy oda (régen volt egy hír, hogy még az 55nm-es 9800gt többet fogyasztott mint a 65nm-es).

Konklúzió: Hacsak a kisebb csíkszélesség miatt nem csökkentik az árát a GTX260-nak, szvsz annyit ért a 65nm-ről 55nm-re való átállás, mint szarnak a pofon.

ui.: nem viselek sem vörös, sem pedig zöld "szemüveget", egyszerűen most jobb vételek az ATi-k. Az NV egy ideje csak kapkod ész nélkül. Nem átnevezéseket meg toldozgatásokat kéne csinálni, hanem végre előállni a g80 méltó utódjával.

rocket: Az nem a GPU, csak a "sapkaja"
És? A GPU alatta akkor is majdnem ugyanakkora mint a sapka. Hiszen érintkeznie kell vele minél nagyobb felületen.

[ Szerkesztve ]

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#17) Thrawn válasza Ricco_hun (#16) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A régi 65 nm-es GPU ekkora volt: Kép

Different songs for different moods.

(#18) Abu85 válasza Ricco_hun (#16) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

576 mm^2-ről 470 mm^2-re csökkent elvileg a GPU mérete. A selejt arány miatt még drágább gyártani az 55 nm-es verziót. Ezért kapnak a chipek főleg a Quadro karikon helyet.
Egyelőre az van, hogy lesz pár GF GTX 260 a piacon ami 55 nm-es chipet kap. Ennyi ... a többi infó még kétséges, szerintem az NV sem döntötte még el, hogy lesznek-e új jelzések, vagy marad minden a mostani GTX 260-280 néven.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#19) Gyusz válasza Ricco_hun (#16) üzenetére

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

Az az 55 nanós 9800GT nem inkább 9800GTX volt, amiből emelt órajelekkel 9800GTX+ lett és ezért maradt el a fogyasztáscsökkenés? Mert én meg erre emlékszem.

Szerintem jó kártya a GTX 260, főleg 216 sp-vel, csak az ára ne lenne annyi, amennyi.

(#20) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

GTX 295-re leszek kiváncsi ami ennek a 2 magos változata lesz!

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#21) 14adam válasza Crytek (#20) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

else fog férni egy átlagos házba :U

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#22) Ricco_hun válasza Gyusz (#19) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Tényleg, kösz. A 9800gtx, gtx+ -nál volt ez a dolog. Az a baj, hogy hiába jelentik be, hogy elkezdik a sorozatgyártást, a partnerek szeretnék kisöpörni a raktáraikból a 65nm-es változatokat (ugye még a 192sp-sből is lehetnek készletek). Szóval nagyon zsákbamacska dolog ez a gtx260 vásárlás. Nagyon kell figyelni a dobozon a "core216" meg az "55nm" jelzéseket. Bár szerintem egy jó ideig még nem lehet majd 55nm-es gtx260-at kapni a fentebb említett raktárkisöpréses dolog miatt.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#23) Muton válasza rocket (#15) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

akkor a sapkája/kupakja/fedele. tök mindegy. de a gpu is hatalmas lehet, mert gondolom nem raknának ekkora dzsuvát rá, ha kicsi lenne :U

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#24) as_Rock válasza r1E3S3E7T (#7) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Ott az ATI HD4670, kicsi, kevese eszik, és hozza a 3850/3870 teljesítményét :C

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#25) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Minőségi cuccnak tűnik, vagy nem? :DDD

(#26) r1E3S3E7T válasza as_Rock (#24) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Hát, azért az sem eszik annyira keveset mint amennyire én szeretném, akkor már egy 8800GT/HD4830, mindkettő megeszi reggelire, és annyival nem fogyasztanak többet azért :U (mennyi 80W-105W? vagy kevesebb a 4670? mindegy úgyis olyan 30W csak a különbség, teljesítménybe meg simán több szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#27) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Mi ez a hányat kék pcb :O , tiszta galaxy feeling, gtx200-as szériából csak fekete jöhet szóba :DD Jövő nyáron asszem én is visszatérek egy jó kis gtx260-al ati helyett :DD

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#28) diegho válasza r1E3S3E7T (#26) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

~7-8W idle, ~60W terhelve...

(#29) Ricco_hun válasza Bagira01 (#27) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Hááát. Jövő nyárra elég nagy változások esedékesek a vga piacon. Én akkor már nem gtx260-at vennék.

(#30) littlelion21 válasza Ricco_hun (#29) üzenetére

littlelion21
(VIP)

GT300...?

(#31) Bagira01 válasza Ricco_hun (#29) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Mindíg lesz jobb, és valószínű h drágább is vmi célt ki kell tűzni aztán elérni és csak úgy tud továbblépni az ember :DDD

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#32) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól sikerültek ezek a GTX260-ak, pláne a 216SP-és verziók. :R
Igazi 4870 verők. Mondjuk abban 5 játékban láttam csak, hogy mit tudnak a 4870 ellen ami szinte mindegyik oldalon megegyezik. COD5, FC2, FO3, Dead Space stb..(ráadásul annyira bűzlöttek a reklámszagtól, hogy átjöttek a monitoromon) A többiben nem tudom mi a helyzet, de majd biztosan lesz egy normális PH!-ás teszt, amiben újabb játékok is szerepelnek majd.

Nem tudja valaki lesz-e válasz az NV hirtelen "tűzoltogatásaira" ATI felől? Hallottam valamit a 4890-ről, de állítólag az csak kamu volt. :F

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#33) oliba válasza diegho (#28) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Én úgy tudom, hogy ~50W inkább

(#34) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Az NVIDIA mindenképp az új verziójú áramkört ajánlja a gyártáshoz, de a partnerek engedélyt kaptak olcsóbb nyomtatott áramkör tervezésére is."

Én inkább úgy mondanám, egyenesen felszólítást kaptak.
A mostani cikkben meg milyen "jó fejnek" tüntetik fel az Nv-t, hogy megengedi a gyártóknak

True Success is Blonde

(#35) Abu85 válasza Ste (#34) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nevezzük hivatalosan a dolgokat ... de igen, gyakorlatilag igaz amit írsz. Ha tartani akarják az árversenyt, akkor még az új NYÁK is drága.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#36) Ste válasza Abu85 (#35) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyedül a cikkek fordulatai meglepőek (biztos nem rajtatok múlik), ezért reagáltam élesen

egyik cikkben: Ti! Olcsóbb nyákot tervezni, ha piacon akartok maradni!
másik cikkben: Jajj de arik vagytok, hogy új nyákot terveztetek! Amiért ilyen jófiúk voltatok, áruljátok csak :)

persze a másodikhoz hozzátartozik egy kiegészítés is: Áruljátok csak olcsóbban a saját gazdaságosabb nyákra épülő kártyáinkat, ami után mi ugyanazt a pénzt kapjuk meg. Nehogy má mi járjunk rosszul, majd Ti gyártók kaszáltok kevesebb hasznot

True Success is Blonde

(#37) Abu85 válasza Ste (#36) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igazából rajtam múlik a dolog, A valamelyik előző cikkben arról írtam, hogy az NV megkérte a gyártókat, hogy tervezzenek olcsó nyákot, ha tartani akarják az árversenyt. (nyilván ez értelmezhető felszólításnak is) - ez az infó egy meg nem nevezett gyártótól származik
A mostani NYÁK-ra vonatkozó információk az NV közleményéből valók. Ők úgy írták le, hogy engedélyezték a gyártóknak az saját NYÁK tervezését. Igazából bármennyire is átlátszó a közlemény, nem érezném etikusnak kifordítani a cég szavait. Ezért közöltem le így.
Szerintem az NV most próbál keményíteni, mert ők dolgoznak a GTX 260 sikeréért (nyilván a termék háromszori megújítását érzik eredménynek). Azonban valamiért nem értik meg a gyártók aggodalmait ... gondolom a raktárkészlet komoly mennyiségű GTX 260-at tartalmaz.. Valószínűleg a komolyabb problémák elkerülése véget, folyamatos tárgyalások folynak az árak kialakításáról. Én úgy gondolom, hogy az NV engedni fog. Engednie kell ... nem üzlet a partnereket csődbe juttatni.

[ Szerkesztve ]

(#38) Ste válasza Abu85 (#37) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A dolog pikantériája, hogy emlékeim szerint Nv már korábban is elkövette (talán tavaly) eme felhívását. Akkor is eljátszották ugyanezt, ugyanezekkel a gyártókkal.
Abból az esetből nem tanultak?
Mit és a versenyló lábak nélkül? (a lábak alatt értem jelenleg a gyártókat)

True Success is Blonde

(#39) schwartz válasza Abu85 (#37) üzenetére

schwartz
(őstag)

Az uj tervezesu P654 nyakra kerulhet 65nm-es chip? (csak ugy veletlenul :D ) A minoseg rovasara ment az attervezes vagy az 55nm-es lapka eleve kevesebb fogyasztasanak tudhato? (ez az "egyszerubb" PCB)

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#40) Abu85 válasza schwartz (#39) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 65 nm-es chipek nem mehetnek rá, mert 4+2 fázisú az új NYÁK. Bár ez nem minőségcsökkentés, csak egyszerűen az 55 nm-es chipnek elég a kevesebb fázis is. A referencia NYÁK az mindig minőségi.
A gyártók által tervezett NYÁK esetén már más lehet a helyzet. Nyilván mindenki az előállítási költséget fogja szem előtt tartani, még akkor is ha az a minőségi anyagok mellőzését jelenti. Itt az NV-nek majd kéne némi speckót közzétenni, mert nekik sem lenne túl jó reklám ha a meghibásodási arány elszállna a gyártók gyenge NYÁK-jai miatt.

[ Szerkesztve ]

(#41) as_Rock válasza r1E3S3E7T (#26) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Ennek nézz kicsit utána :DDD
Ahogy lentebb írták max. ~60W-ot eszik :K

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#42) miccur válasza Abu85 (#37) üzenetére

miccur
(fanatikus tag)

Nemtom minek kell ezt igy vesézni.-? mire nem elég egy 9800gtx ????? Szerintem mindenre, ja hogy sokat fogyaszt , akkor vegyél ATIi-t (-10W) , ja hogy az NV halkabb , hát igen ...... volt 4850-és -4870-is mindegyik hangos búgos foss, szal szer véleményem szerint tök felesleges okoskodni, ha mükszik akkor meg sz@rmi rá!!!!!!!!!! 65nm nálam terhelés alatt 51C 60% (ventivel) ezt mellik ati TUDJA? :))

Üdv. miccur

Jaham !! és milőtt még NV fun-nak kiáltanál ki nem vagyok sem egyik sem másik...

[ Szerkesztve ]

no comment.....

(#43) Abu85 válasza miccur (#42) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt nem a végfelhasználói élményről van szó, hanem arról, hogy az NV ne tegye tönkre a gyártópartnereit. A jelenlegi helyzetben a GF GTX 200 szériás termékeken alig van haszon. Ezt a gyártók nem bírják ki a költségeik mellett. Jobban járnának ha lekötnék a pénzüket valamelyik bankban. Ezért van most ez a komoly fejlesztési ütem.
Nyilván a háttérben mindenki próbálja valahogy beverekedni magát az AMD-hez, de ők nem vesznek fel új partnert, így marad az NV.

(#44) schwartz válasza Abu85 (#40) üzenetére

schwartz
(őstag)

Elvileg viszont 55nm-es GPU kerulhet a regi nyakra? Van egy sanda gyanum, hogy az 55nm-es chipek az uj PCB-n kb. ugyanott lesznek tuningban mint a 65nm-es GPU-k a regin...

Fuck yourself Jay Wilson

(#45) Abu85 válasza schwartz (#44) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Persze az rákerülhet ...
Szvsz egyik NYÁK-nak sincs túl nagy jövője ... a gyártók csinálnak saját áramkört. Ha 10-15%-ot lefaragnak, akkor már megérte.

(#46) schwartz válasza Abu85 (#45) üzenetére

schwartz
(őstag)

Nekik lehet, de en nem kerek belole. Inkabb adok 15% pluszt csak ubertuningos legyen a kartya... :D (kulonben soha nem vettem nem ref nyakos high-end VGA-t es ezutan sem fogok az fix)

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#47) miccur válasza Abu85 (#43) üzenetére

miccur
(fanatikus tag)

Én ezt értem is , de ha nem versenyzik,-?! akkor éhenhal és ezt nem kivánhatom(tam) egyik gyártonak sem, egi verseny az csak jó nekem már rég ati maradt volna ha megtanult volna hűtést gyártani..... de nem :( Ezért maradt NV bocsi hogy félre értelmeztem...... :R

no comment.....

(#48) DuplaZso válasza miccur (#47) üzenetére

DuplaZso
(fanatikus tag)

Sem az ATi, sem az nV nem gyárt hűtést. A meglévő vagy esetleg kicsit áttervezett, dzsunka gyártók által fröccsentett, filléres, de a hűtést még épp megfelelően ellátó sz@rok kerülnek a kártyákra refhűtés gyanánt.
Ez alól az OEM-ek egy ideje kivételek. Félig divatból, félig a marketing miatt, félig az igényesebb fizetőképes keresletet megcélozva, rendre hoznak ki a "gyári" ajánlástól különböző kivitelezésű készterméket, csak épp ezeknek a termékeknek az ár/érték aránya általában nem mutat pozitív képet.

Olyasmi ez az egész, mint munkaerőnek lenni egy átlagos cégnél. Nem az a fontos, hogy jó légy abban, amit csinálsz ! Legyél csupán _megfelelő_ az adott feladatra, és elégedettebbek lesznek veled a feletteseid, mint az első esetben. Ugyanis nem várod (nem várhatod) el a magasabb fizetést sem. Aztán hogy ez mire vezet, az már teljesen más lapra tartozik.
Bocs a kitérőért !

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#49) nuke7 válasza Peter13 (#8) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

ez az uj verzio sem lesz gyorsabb a 4850-nél, és ráadásul drágább is, nem? :)

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#50) Bcy+

Bcy+
(kvázi-tag)

egyre nevetségesebb amit az nvidia csinál :) :)) :N :DD :DDD

||| Wayteq xTAB 70i |||

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.