Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Integra

Integra
(Jómunkásember)

jól látom, hogy az ott 5500 júró ezért a retro look cuccért?!
és ez mit tud? gombnyomásra bankot rabol?

(#2) Ijk válasza Integra (#1) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nem lesz éppen tömegcikk. A leica filmes távmérői nagyon jók voltak, ezekből viszont nem lesz legenda. Ha hozzámvágnának egyet akkor is inkább eladnám, örökké attól félnék, hogy ellopják.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#3) toth_janika

toth_janika
(senior tag)

Nekem az esküvőmön volt szerencsém egy M8-ashoz, és a pofám leszakadt! :)
Ezek a gépek világ életben legendák lesznek!
De azért 5500 euró elég húzós még egy full frame-s Leica-ért is! :DDD

[ Szerkesztve ]

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#4) leeate

leeate
(fanatikus tag)

Na tessék, már itt is van, amire a másik topicban már úgy nyálaztam. Csak az árán kéne még igazítani :D
Egyébként nekem is inkább egy M6-os kéne, a sznobizmus jeléül :R

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

(#5) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

tettem be szavazást a hírbe, mindenki kiélheti magát :)

http://mlzphoto.blog.hu/

(#6) madgie

madgie
(VIP)

Erőteljes vignetting-correction menüpont kell majd bele, asszem :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#7) FEDman válasza madgie (#6) üzenetére

FEDman
(őstag)

Az első gondolatom a hír hallatán, hogy milyen szépen fognak taknyolni képszélen a legendás kis hátratolt lencsés nagylátószögű Leica obik. :U

Ettől függetlenül kéne! :D

(#8) ROBOTER

ROBOTER
(őstag)

Ha igaz a hír egyáltalán, akkor biztosan itt is bevetik az eltolt mikrolencsés megoldást (vagy mikrolencse nélküli verziót, esetleg újfajta mikrolencsét alkalmaznak).

Megvan ennek az "ára", nem csak a fókuszálhatóság miatt van a gyújtótávolság-tartomány korlátozva felülről.

(#9) ROBOTER

ROBOTER
(őstag)

Amúgy az M8 őrült ára ellenére viszonylag népszerű, mármint abban a körben, ahová eleve szánták.

(#10) MLaca válasza ROBOTER (#9) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

sznob-kör? :DDD

(#11) FEDman válasza ROBOTER (#8) üzenetére

FEDman
(őstag)

Igaz, már az M8-nál is játszottak a mikrolencsékkel.
Mit lehet erről tudni, bevált? Gondolom az előállítási költségeket nézve biztos van különbség. :U

Ugyanakkor manapság sokan a minél nagyobb érzékenység végett már összeérő mikrolencsés lapkákat gyártanak. Egy ilyen érzékelőnél a mikrólencse eltolása problémás lehet. :)

Mindenesetre ha a hír igaz és lesz M9 és még ezt a problémakört is megoldják akkor pláne kéne kategória! :D

(#12) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Az érdekes ebben, hogy kapsz egy minőségi vázat, távmérős rendszert ami 100 évet is kibír, az elektronika meg elavul 5 év alatt.
Bárcsak vissza lehetne küldeni az egészet mondjuk 10 évente komplett elektronikát cserélni.

(#13) lugosi

lugosi
(senior tag)

Szerintem a fotósok 97%-ának már az M8 is elérhetetlen volt, püff erre kijönnek a FF változattal. Felírom arra a listára amin az "ilyenem se lesz soha" cuccok szerepelnek. :)

I thought I taw a putty cat...

(#14) MLaca válasza lugosi (#13) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

miért ne lenne elérhető az M9 (már ha lesz)? olcsóbb, mint az m8 volt!

(#15) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jujj, de nagyon kéne. Megnyerem a lottót, veszek egyet, és küldöm a Fototrendnek (pH!-nak) tesztelésre.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#16) Dare2Live válasza Ijk (#2) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Amíg a profi riportfotóról százezreknek vmelyik M modell jut eszébe addig szvsz már kijövetele elött is legenda egy M.

Amúgy MOon egy D90+obikért is leütnek és elásnak, M meg annyira retro, hogy azért nem tuti.... :D

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#17) werttzui

werttzui
(PH! addikt)

Az ára egy vicc! Csak mert ff érzékelő van benne?Agyam eldobom ,aki megveszi meg is érdemli :)

CHIHUAHUA

(#18) werttzui válasza ROBOTER (#9) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Ez már nem sznobság hanem hülyeség :D

CHIHUAHUA

(#19) Parci válasza werttzui (#17) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a d3x meg 8000 usd, szóval ahhoz képest, hogy lajka, még egész "olcsó" :DDD

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#20) werttzui válasza Parci (#19) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Kösz, most aztán marhára megnyugodtam! :DDD

CHIHUAHUA

(#21) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Érdekes, hogy mindenki a váz árán van fennakadva, pedig ha veszünk még hozzá pár Leica obit is akkor lazán megvan 10.000Eur is:DDD
Remélem a D3X érzékelőjét rakják bele, mert akkor tuti veszek egyet.

[ Szerkesztve ]

(#22) ROBOTER válasza Ijk (#21) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

A Leica DMR-ben, M8-ban és az S-ben is Kodak CCD van.
A D3x-ben egy Sony CMOS.

Persze nem lehetetlen, de csodálkoznék..

(#23) Parci válasza ROBOTER (#22) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#24) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezert bizony kemeny penzeket ki kell csengetni. mar aki kifogja. bar term leszenk akik kifogjak. nekem ha 10x annyi kp lenne most hirtelen se vennem:)

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#25) Allien válasza Konflikt (#24) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Aki ilyentet vesz, NEM 10x ennyi pénze van, mert olyan még nem vesz ilyet. Aki ilyet vesz annak ez kb zsebpénz. Lehet, még a kutyuskájára is többet költ, mint ez. ;)

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#26) Allien válasza Dare2Live (#16) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

A nagy átlagnak elég, ha Canon, vagy Nikon felirat van rajtad. ;) De, egy lejicsa, vagy mi, ezzel a "fazonnal", kb Smena M8-ra tippelheti. Még talán ha az ember rak a táskájába egy tekercs filmet, talán el is hiheti, hogy most egy ilyen van benne. ;]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#27) Dare2Live válasza Allien (#26) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A nagy átlag nem vesz ilyet ahogy D3/D3Xet sem, a dizájn meg az én annyira azért nemöreg fotós korosztályomnak is erősen ismerős: Ilyenen indultam én is.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#28) Flashback

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

Mit jelent fényképezőél hogy "FULLFRAME"?

"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!

(#29) philoxenia válasza Flashback (#28) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Kb. 24x36 mm -es érzékelőméret.

(#30) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ööö, mi ebben a gépben ennyi :F Miért ilyen brutálisan drága?

(#31) Sirandrish

Sirandrish
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

5500 euro? :Y

Biztosan ász masina de annyiért kocsit veszek:)

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda!

(#32) Parci válasza total90 (#30) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

amiért a gucci vagy egy luis vuitton is az: azt gondolják, hogy el tudják adni annyiért.

(#33) Ijk válasza total90 (#30) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nemcsak ez a gép, az összes Leica drága. Egyrészt Németországban gyártják, kicsit magasabb költségekkel, mintha Kínában lenne a cég. A váz minősége első osztályú, nem spóroltak ki belőle semmit. És ugye ott a Leica név, amit szintén meg kell fizetni.
Mellesleg én inkább azokat tartom sznoboknak akik képesek átcímkézett pana termékeket borsos felárért megvenni csak a név miatt.
Az M széria azért kuriózum, nem azt mondom, hogy befektetés megvenni, de sohasem fognak keveset érni. Habár én akkor inkább egy filmes M7-re pályáznék rá:)
Egyébként pedig a Nikon D3x is 8000$, nyilván annak sem te vagy a célcsoportja:)

(#34) Duree

Duree
(PH! addikt)

Vajon tényleg annyival jobb mint amennyivel drágább?

(#35) Parci válasza Duree (#34) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

vajon a gucci táska tényleg annyival jobb, amennyivel drágább?

(#36) madgie

madgie
(VIP)

Alakul ez, alakul :K

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#37) Ijk válasza madgie (#36) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Csakugyan teljes képkockás lesz, végülis ha már Leica:)
Kíváncsi vagyok hogy oldják meg a peremsötétedés problémáját. Illetve mit hoz majd az a 18MP-es ccd. Moire szűrőt nem raktak bele, csak IR-t, úgyhogy csak tudnak valamit.
A DNG formátum is nagyon baráti.
Talán egyszer a Viogtlander is kidob végre egy digit távmérőset ötöd áron.

(#38) madgie válasza Ijk (#37) üzenetére

madgie
(VIP)

Szegény ember Leicája továbbra is a Micro 4/3 :))

(#39) zoltanz válasza Ijk (#2) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Nem félnék, hogyha ellopnák mert a tetesnek bucira verném a fejét egy fatestápolóval gyorsan. :)

Amúgy szerintem Leica -hoz képest nem drága és hozzáértő ismerőseim szerint megéri, persze annak aki tud is fotózni.

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#40) Ijk válasza madgie (#38) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Ja, csak ott is a váz már magában 200k, aztán még az obik. Persze az M9 lesz vagy 7000$, a D3x-ből kiindulva.
Egyszer az életemben tuti lesz távmérősöm, és szinte biztos hogy filmes. Időtállóság szempontjából sajna még sehol nincs a digitális a filmeshez képest. Árban pedig még egy Bessa R4 is töredéke a Leicának.
Jelenleg már annak örülnék, ha a DP-1-re ésszerű áron találnék egy 28mm-es keresőt. egyszerűen nem bírom megszokni dslr után az lcd-t.

(#41) Degeczi válasza Ijk (#33) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

"Egyrészt Németországban gyártják"

fene tudja: állítólag már a filmes korszak végefelé is jórészt Portugáliában gyártották a kamerákat, Németországban a végső összeszerelés történt
persze a gyártási minőségük ettől még megkérdőjelezhetetlen, nem is kötözködésképp írom ezt, csak néha tényleg nem tudhatod, mit is takar egy címke (pl. full kínai OEM Praktica)

(#42) Ijk válasza Degeczi (#41) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

A vázat, keresőt, objektíveket, és a mechanikai részeket Németországban gyártják. Az elektronikát pedig ugye valószínűleg a Panasonic. Speciel azért akarok majd egyszer filmes távmérőt, mert szinte örök életűek. Az M9-nél kifizeted a váz minőségét, viszont elektronikát tekintve nem biztos, hogy 50 év múlva is használható lesz. Ha már ilyen kaliberű eszközt vesz az ember, nem szeretné 5-10 évenként cserélgetni. Ha nagypapa leszek akkor is szeretném még ugyanazt a fényképezőt használni, mint 30 évesen, főleg, ha az árakat nézzük. A filmnek pedig a rengeteg hátránya mellet viszont van egy hangulata.

(#43) MLaca válasza Ijk (#42) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

csak kérdés, meddig gyártanak még filmet, illetve azok, akik 30 év múlva is gyártanak, mennyiért fogják adni ;)

(#44) Ijk válasza MLaca (#43) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Mindig fognak filmet gyártani, ebben biztos vagyok. Mostaninál rosszabb már nem nagyon lesz a filmes gépeknek, amikor szinte mindenki digitálissal szaladgál, dolgozik. Hogy mennyibe fog kerülni, passzolom, de azért annyira nem gyártom a fényképeket, hogy legatyásodjak. Szerintem sokan többet költenek amikor 2-3 évente cserélgetig a digitális vázakat.

(#45) madgie

madgie
(VIP)

Itt a Leica pdf, az S2 meg az M9 elég über duó lesz... Leica áron persze :)

Szerk: ja és a csúcsvakujuk egy átcímkézett Metz 58AF-1 :U

[ Szerkesztve ]

(#46) KTTech válasza Ijk (#44) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Addig fognak filmet gyártani nagy mennyiségben, amíg a mozinak szüksége van rá. Amint teljesen átállnak ott is digitálisra, akkor a nagy gyárak is leállnak... vagy átállnak kis szériára csillagászati áron.

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#47) zoltanz válasza Degeczi (#41) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Tudnak a németek ha akarnak fényképezőgépet szép optikával készíteni. A Carl Zeiss hasonló márka (Nokia telfonokba is gyárt objektívet, vannak jó partnerei) is német, de nem tudom hol gyártják, szerelik össze pontossan őket.

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.