Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

az iPad szimpibb, de lehet csak azért mert jó barátságban vagyok az OSX-el

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#2) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ilyen áron ígéretes a masina... gondolom a Z atommal gma500 hd képes grafika társult. Mondanám, hogy az iPad mellé azért egy infrastruktúra is társul - de mivel Win alapú ezért iTunes feltehető rá, s így már az Apple szolgáltatások nagy része is működhet vele.

Az ára és a bővíthetősége (usb 3g vagy talán mini pcie is?) miatt népszerű lehet. Gondolom win7 starterrel megy, mert 1GB ram nem annyira sok hozzá. A képernyő minőségéért sem fog panaszkodni az átlaguser, aki csak tn panelhez van szokva.

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#3) Ulkesh válasza azbest (#2) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

Csak éppen alkalmazások nincsenek rá.

A Windows sima alkalmazásai nem éppen tabletre készültek és kézzel való irányításra vannak optimalizálva.

A játékok is kimerülnek a flash-es vackokban (engadgeten van róla bővebb videó).

A bővíthetőség a legfőbb kifogás az iPad ellen, de egy tablet-et minek bővíteni? Akinek USB portok és bővíthetőség kell, annak notebook-ra van szüksége, nem tablet-re. Szóval egy ilyen eszközbe az csak felesleges feature, amit csak azért raktak bele, hogy elmondhassák, hogy az iPad-ban az nincs.

Ebben viszont kisebb a kijelző, kisebb a felbontás és sokkal gyengébb TN-Film panel van. Nos ez nagyobb probléma, mint az, hogy az iPad-ben nincs USB csatlakozó alapból (opcionálisan ugyanis van kiegészítő hozzá is)

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#4) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Windows 7? Érdekes lesz... Mondjuk lehet készül majd belőle valami Media Center Edition vagy ilyesmi.... :)

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#5) azbest válasza Ulkesh (#3) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyedül a 3G támogatás miatt gondoltam bővíthetőségre. Mobil web és videó eszközként tekintek rá.

A játékok kapcsán: most nagyot dobhatna valaki, ha kijönne egy érintőképernyős vezérlőszoftverrel, amivel virtuális billentyűzet és egér segítségével irányítóhatóak lennének a játékok. (képernyőn a játék felett megjelenő qwe asd ... irány vezérlő rész)

(#6) sheratan

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem rossz. csak az a baj, hogy az atom proci meg az asztali OS nem fogja addig bírni, mint a direkt mobil használatra tervezett megoldások. viszont az MS-nek jelenleg nincs igazán jó mobil megoldása, csak a win7 használható, azalá meg kell az atom, mert csak x86 architektúrán fut.
egyébként nem lenne rossz, csak az az 5 óra üzemidő kicsit kevés. ennyit a laptopom is tudna, és azon tényleg teljes értékű rendszer van, teljes értékű billentyűzettel és háttértárral.

powered by Meizu MX

(#7) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Volt nálam egy ilyen cucc (Archos9), igaz kisebb procival. Az volt a tapasztalatom, hogy a Windows egyszerűen nem ilyen felhasználási módszerhez lett kitalálva. A TN+film kijelző meg egy ilyen gépen az "áh, hagyjuk..." kategória.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#8) azbest válasza rudi (#7) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1.8"-os hdd van az archos9-ben, az rengeteget levonhatott a reszponzivitásából... ssd ezen sokat javíthat.

(#9) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Minek ezekbe x86 meg windows? Nekem semmi bajom nincs vele, de egyszerűen ebben a kategóriában teljesen felesleges. ARM-os, cél-linuxos megoldások sokkal szimpatikusabbak, olcsóbbak, többet bírnak. Netezésen, filmnézésen kívül ötltem sincs mire lehetne használni, ami komoly win-es program.

Marvell Moby 100 dolláros tabletjére leszek NAGYON kíváncsi....

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#10) Saint_

Saint_
(PH! nagyúr)

nekem ez szimpatikus cucc. kártyaolvasó, usb is korrekt. kérdésem csak az, kapacitív lesz-é ?

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#11) Daczy

Daczy
(fanatikus tag)

Amint látom, a hülyeség fertőző... már a HP is? :F

nem úgy van az Sztálin elvtárs....

(#12) Lacix29

Lacix29
(őstag)

Szerintem nem egy kategória az iPad-el.
Ami ugye 4:3-as képarányú és tökéletesen alkalmas eKönyvek olvasására. (Ellentétben a HP 16:9 -ével) Úgy látom hogy ebben a tekintetben nem versenyképek az iPad-el.
Egyedül egy kis webkamerát hiányolok az iPad-ből, de talán lesz a következő generációban.

(#13) .mf válasza Ulkesh (#3) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"Csak éppen alkalmazások nincsenek rá."

:)) :DDD :W :(
Felülmúltad önmagad. Esetleg politikusnak készülsz, ekkorát lódítani?

(#14) Edenyke

Edenyke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1080p lejátszás oké,de nem írtak a videó kimenetekről!

Egy hdmi kimenet gondolom minimum lenne..

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#15) rudi válasza azbest (#8) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Meg HT nélküli, 1,10 GHz-es Atom.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#16) kokyt válasza Ulkesh (#3) üzenetére

kokyt
(senior tag)

"az csak felesleges feature, amit csak azért raktak bele, hogy elmondhassák, hogy az iPad-ban az nincs"

Nyilván ez vezérli a gyártókat, és nem a valós igény. :C :W
És akkor mi is a helyzet az IPS panellal? :U

[ Szerkesztve ]

(#17) Lacix29

Lacix29
(őstag)

Notion ink Adam is egy érdekes tablet verzió.
[link]
Bár ezek az ujjlenyomatok minden ilyen érintőképernyőn gusztustalanul néznek ki. :DDD

(#18) Himym

Himym
(senior tag)

Drága és annyira nem jó. :(

(#19) flimo válasza Lacix29 (#12) üzenetére

flimo
(őstag)

Miért ne lenne alkalmas? IPadan se állítva, egy egész oldalt megjelenítve fognak olvasni, hanem fektetve, és görgetnek..

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#20) flimo válasza kokyt (#16) üzenetére

flimo
(őstag)

Az arra kell, hogy a vonaton a két székkel odébb ülő ne csak azt lássa, milyen trendi cuccod van, hanem azt is, mit csinálsz vele :)

Félreértések elkerülése végett megjegyzem, ez se tetszik. Android és arm procival jobb lenne. Vagy ha már windows, akkor intel ulv proci,12", ssd, hozzá billentyűzet mint a lenovo u1 esetén, csak itt az egész vas a monitor mögött lenne, a billentyűzet alatt csak extra aksi és odd/hdd hely. Magyarul ugyan azt az egy vasat használhassam tabletként jegyzetelésre, subnotiként utazás közben, dokkolva otthon asztali gépként. De külön egy alig használható tablet, noti, meg asztali gép, köszönöm felejtsenek el.

[ Szerkesztve ]

(#21) suraki

suraki
(tag)

Az iPad sem pontosan az mire vártam, de az sikeres lesz, ez meg bukta.
Fél év múlva a kutya sem fog emlékezni rá. Kár érte. :(
Majd talán az MS Courier...

Thank you for making my day 3 f/stops brighter :-)

(#22) Televan

Televan
(senior tag)

Nekem egyikkel sincs semmi bajom. De mikor azt írják hogy az kb. 500Milliós USA -ban(Apple fanok nemzete) eladnak egy nap alatt 300.000 db -ot, és ez mekkora siker. Kicsit morcos leszek az ilyen hírektől. :(((

Majd ha nálunk lesz ilyen eladási szám. Na az majd siker lesz. :K

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#23) LordX válasza azbest (#5) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A játékok kapcsán: most nagyot dobhatna valaki, ha kijönne egy érintőképernyős vezérlőszoftverrel, amivel virtuális billentyűzet és egér segítségével irányítóhatóak lennének a játékok.

Például.. a Windows 7 (vagy Vista, de az halál lenne erre a gépre)?

(#24) kokyt válasza flimo (#20) üzenetére

kokyt
(senior tag)

Nekem sem tetszik ez sem :D Csak egy epic fail-re hívtam fel a kolléga figyelmét :P

Én sem látom a piaci rést, amit be lehetne tömni ezekkel a készülékekkel, de ez valószínűleg az én hibám. Vonatkozik ez az arm-android kombóra is.
Az iPhone esetében ott volt a mobiltelefon, mint eszköz amit leváltott, és tette hatékonyan. Ez viszont nem egy széleskörű, létező igényt akar kielégíteni, csak van a nagy semmibe, és jól néz ki. Olyan mindenre jó egy kicsit, de semmire nem jó nagyon.
Persze ez is szubjektív, mint általában a véleményem, úgyhogy lehet kövezni érte :B

(#25) Jhonny06

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon igénytelen.

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#26) smkb válasza Televan (#22) üzenetére

smkb
(senior tag)

khm... az USA lakosság azért elég messze van az 500 milliótól :) Jó lesz az 307-nek is. Másrészt egy első napos 300.000 db-os értékesítés azért nem rossz, mivel itt hardverről van szó. Biztos vagyok benne hogy már félmilliós darabszámon is bőven megvan a fejlesztési költség, ráadásul a lényeg az alkalmazások vásárálásán van. Azt álítani hogy egy ilyen árkategóriájú ketyere egy nap alatt 300.000 dbos eladása nem siker, na az butaság. A google az új telefonjából összesen 135.000-et adtak 2 hónap alatt.

Kérlek említs meg egy ilyen netbook/tablet árkategóriájú terméket ahol 1 nap alatt 1 országon belül 300.000-nél több példányt adtak el.

Én örülnék legjobban, ha majd a tegra2 alapú tabletek akár tized ilyen jó eladással nyitnának, mert én olyat szeretnék.

(#27) Sicilian válasza Televan (#22) üzenetére

Sicilian
(őstag)

"Majd ha nálunk lesz ilyen eladási szám" Nálunk, nemá :DDD
Vannak itt komolyabb gondok, mintsem, hogy van-e ilyen szarom vagy sem :Y

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#28) Daczy válasza smkb (#26) üzenetére

Daczy
(fanatikus tag)

Hiába a jó eladási statisztika, ezek a dolgok semmilyen piaci űrt nem töltenek ki, szóval a megjelenésük is teljes mértékben feleslegesvolt. Ez a tipikus "ilyenem még nincs,de a Jenőnek a 8.-ról már van" szindróma...

nem úgy van az Sztálin elvtárs....

(#29) Eszleny

Eszleny
(fanatikus tag)

Az lehet tudni, hogy stylus jár-e hozzá? Jó lenne, ha lehetne jegyzetelni rajta.

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#30) Televan válasza smkb (#26) üzenetére

Televan
(senior tag)

Bocs, de nekem ettől a piár maszlagtól hányingerem van. Nem csak ennél a terméknél , hanem másnál is. Ki ellenőrzi le hogy valóban annyi fogyott.

A másik dologban elnézést kérek, tény nincsenek kb, 500 Millióan. A wikipédia szerint 2010. évi becslés 308 792 000.
De azt hallottam, hogy idén lesz megközelítőleg pontos adat, hisz az USA -ban idén lesz népszámlálás.

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#31) Televan

Televan
(senior tag)

Szép is, jó is. De nekem nem ér meg ennyit. :K

(#32) flimo válasza Televan (#30) üzenetére

flimo
(őstag)

Ettől függetlenül a 30..300 ezer nagyon szép, csak ez még nem a termék, hanem a hype sikere. Ha stabil növekedést mutatnak majd az eladások, akkor lehet arról beszélni, hogy a termék sikeres. A mozifilmeknél is, a nyitó hétvége a várakozást mutatja, az azt követő változások meg azt, hogy a suttogó propaganda szerint mennyire volt jó.

(#33) suraki válasza Daczy (#28) üzenetére

suraki
(tag)

Azt azért tedd hozzá, hogy szerinted. Az meg a másik oldal, hogy mások szerint meg rendesen átrendezi majd a számítógépek piacát. Hogy kinek lesz igaza, az 1-2 éven belül eldől. :P

Thank you for making my day 3 f/stops brighter :-)

(#34) LordX válasza Daczy (#28) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A nagy büdös halált semmilyen piaci űrt.. Tegnap a buszon elővettem a laptopom és marha kényelmetlen volt használni, mert nagy (miközben meg nem az, mert marha pici). A billentyűzet nélkül pont elfért volna, milyen jó is lett volna ha helyette egy tabletem lett volna érintőkijelzővel, több-kevésbé ugyanakkora kijelzővel.

Szóval aki olyat mert mondani, hogy ez szar, nem kell senkinek, az tévedésben él. Nem neked készült, és nem vagyunk ugyanolyanok.

(#35) Ulkesh válasza .mf (#13) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"Felülmúltad önmagad. Esetleg politikusnak készülsz, ekkorát lódítani?"

Ok, cáfolj...

Mondj 10 tablet felhasználásra fejlesztett windows 7-es alkalmazást.

Ne 100 ezret, csak 10-et....

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#36) smkb válasza Daczy (#28) üzenetére

smkb
(senior tag)

De kit érdekel piaci űr? Melyik profitorientált céget? Gumicukorra volt piaci űr? Nem. Tudta bárki is hogy neki a gumicukor hiányzik amíg nem volt? Nem. Lett gumicukor és lőn az emberek veszik. Üdvözöllek a piacgazdaságban és a fogyasztói társadalomban. Ha rózsaszín flitterekkel lehet eladni valamit, akkor azzal gyártom. Érdekel engem, hogy van e piaci űr vagy nincs. A részvényeseket egyetlen dolog érdekli a profit. Ha egy terméket el tudok adni, amin nyereség van, akkor marha mindegy hogy mi az. Egyébként ha körülnézel a világpiacon, nagyon sok terméket a termék BIRTOKLÁSáért vesznek meg, nem azért mert szükségük van rá. Ha ez lenne az emberek vásárlási szokásainak alapja, akkor minden huszadik terméket vennénk meg. De nem ez. Te sem csak azt veszed csak meg amire szükséged van a mindennapjaidhoz.

A jó marketing pedig megteremti a piaci igényt is egy termékre amire addig nem volt. Nagyon sok termék piacra kerüléséig nincs rá igény, mivel ha valamit nem ismerek az nem hiányzik.

(#37) kokyt válasza Ulkesh (#35) üzenetére

kokyt
(senior tag)

[link] [link] :U

[ Szerkesztve ]

(#38) Solten válasza Ulkesh (#3) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Miert is hulyeseg egy tabletnel a bovithetoseg es az USB?

A keszulekrol: USB, webkamera, hang be-kimenet, kartyaolvaso... Mar szimpatikusabb mint az iPad... :)

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#39) blackrulz

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

nekem ezek a gépek nagyon bejönnek. otthon sokáig volt asztali vas, de az nem volt mobil. volt laptop, de az nem volt elég kicsi. vettem egy netbookot, ez teljesen kielégíti a privát használatom támasztotta igényeket, de nem lehet pl fullhd-ba kitenni. egy ekkora tablet viszont maga lenne a megváltás nekem, hordozható, aksiban hosszanfrissm, hazamegyek dokkolóba teszem, bill egér és nagymonitor, tv mellé másik dokk és mehetnek a filmek... nekem teljesen elég lenne, melót bent hagyom a cégnél, otthon nem renderelek, vágok filmet, játszok, stb. asszem a célközönség én vagyok:)

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#40) Mr.Csizmás válasza Ulkesh (#35) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ulkesh anno: "a multitask felesleges, Mr. Jobs is megmondta"

akkor most mifolyikittgyöngyösön?!

(#36) smkb hibátlanul leírtad az apple birkaetető pszichológiáját :)

#38 Solten Miert is hulyeseg egy tabletnel a bovithetoseg es az USB?

Mert Mr. Jobs nem szereti, megmondta hogy nem kell, pont. pont. aki ellenáll, azt almásládákba zárják. ( ;] )

[ Szerkesztve ]

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#41) Ulkesh válasza Mr.Csizmás (#40) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"Ulkesh anno: "a multitask felesleges, Mr. Jobs is megmondta""

Igaza is lett, mert azóta Mr. Ballmer is ezt mondja :D

"Miert is hulyeseg egy tabletnel a bovithetoseg es az USB?"

Eccerűen azért mert egy alapvetően mobil, kézben tartott használatra tervezett eszköz esetén elég fura lenne, ha teledugdosnád kábelekkel, meg USB eszközökkel. Egyszerűen nem erre a felhasználásra való.

Néha elképedek, hogy az ide íróknak minimális fantáziája sincs, nem tudja elképzelni a kezében az adott eszközt és felmérni, hogy mi miért nem működne.

[ Szerkesztve ]

(#42) Alex91 válasza Ulkesh (#41) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Néha elképedek, hogy az ide íróknak minimális fantáziája sincs

Nem mernek nagyot almodni :D!

Az Apple kidobta a floppy-t, az Apple lassan kidobja az optikait, az Apple lassan kidobja a pendrive-t is. Az Apple kidobja lassan a LAN kabelt is. Majd utanuk kidobja a tobbi is...

Egyszeruen ugy van, hogy ott a WiFi, ott a halozat, es tessek mindent azon mozgatni...

(Tudom, nincs mindenhol net, nincs WiFi stb., de Jobs bacsi csapata egy kicsit elore gondolkozik...)

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#43) sheratan válasza Ulkesh (#41) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ennyi erővel tévé kimenet sem kéne rá, mert a kezedben tartott eszközt minek dugdosnád tévére? sőt, töltőcsatlakozó sem, mert micsoda aljasság az, hogy egy mobil eszközbe kábeleket akarunk dugdosni... :D