Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) RepeatSector

RepeatSector
(senior tag)
LOGOUT blog

Eric Chahi tényleg sokat tett le az asztalra, az another world érdekes világával és technikájával!

Meg is vettem az Anniversary edition annó(+régen amiga-n is toltam), mai napig kedvenc!

(#2) persil

persil
(senior tag)

A heart of darkness-t imádtam anno :)

Egy üzletre 48 órát szánok, ez mindenkinek elég kell legyen. Ha kell egy termék, akkor van rá fél órád.

(#3) scarabaeus válasza RepeatSector (#1) üzenetére

scarabaeus
(tag)

Na igen, az Another world... Amigán. Nagy hatással volt rám. Csodálkozom a cikk Amiga-Atari megjegyzésén, szerintem Atarin lehetett jobb a hang, a 16 bit miatt (Amiga 8 bit), de Amigán jobb az animáció (természetesen:) ).

Quoth the Raven "Nevermore."

(#4) Kaiku

Kaiku
(fanatikus tag)

A játékairól, valahogy mindig az Elsüllyedt világok és az Idő urai jutnak az eszembe. Van valami a franciákban amit csak ők tudnak. Nem kell félremagyarázni... A borítók pedig nagyon ütősek.

(#5) L3zl13

L3zl13
(PH! nagyúr)

"PS3-ra, X360-ra majd végül PC-re (ez utóbbi sajnos a leggyengébb kiadás a 3 közül)"

Ezt kicsit ki lehetett volna fejteni. Miben gyengébb a PC verzió? :F

Aki hülye, haljon meg!

(#6) ldave válasza L3zl13 (#5) üzenetére

ldave
(senior tag)
LOGOUT blog

Leginkább az irányításban, legalábbis nekem sok gondom volt billentyűzet és egér párossal a játék során, egy megfelelő gamepad-el sokkal jobban irányítható, de ez nem csoda, hisz alapvetően konzolra készült a játék. Ráadásul a megjelenést követően egy elég botrányos DRM-es történet is volt az Ubisoft részéről (folytonos netkapcsolat kellett, anélkül megszakadt a játék), szerencsére később kivették a DRM-et (indításhoz még mindig online kell lenni). Meg volt még egy-két bug, alt-tab után szétesett a grafika és a Steam menü előhívása lefagyaszthatta a játékot. Nem tudom mennyire javították ezeket azóta.

www.tsw.hu - Dark Days are Coming

(#7) doc

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az Another World a vilag egyik legjobb jateka, imadom :C
meg is van az evfordulos kiadas, tok veletlenul lattam meg a teXoban bevasarlas kozben, nosza gyorsan vegig is toltam :D

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#8) JohnnyX

JohnnyX
(senior tag)

Engem nagyon zavar a sok "betű hiba". Megjelentetés előtt nincs átolvasás?

Amúgy jó írás.
:R

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#9) ldave válasza JohnnyX (#8) üzenetére

ldave
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi, a hibákra majd igyekszem jobban odafigyelni, majd csak belejövök egyszer :)

(#10) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

Upsz!

Most elszégyeltem magam, közel 30 éve játszom számítógéppel de egyik programról sem hallottam... hiába a sok rts :)

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#11) Yodafon

Yodafon
(lelkes újonc)

Az Another World 2-t nem ő készítette?

Én nem szoktam gondolkodni. Tisztelem azokat akik szoktak, de én csak próbálom túlélni a napokat, hogy este megint bemászhassak melléd az ágyba.

(#12) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Mind a kettővel (Another World, Heart of Darkness) elég sokat játszottam anno... NAGYON komoly alkotások voltak... Simán túlléptek az akkori "konkurencián".

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#13) Elpresidente válasza Yodafon (#11) üzenetére

Elpresidente
(kvázi-tag)

Szerintem olyan nem volt, esetleg nem a Flashback-re gondolsz?

RS

(#14) RepeatSector válasza Elpresidente (#13) üzenetére

RepeatSector
(senior tag)
LOGOUT blog

De volt !
Another World 2: Heart of the Alien
SEGA CD/MEGA CD-re jött csak ki!
Ezt már nem Eric csinálta(sok köze nem is volt hozzá), itt az alien havert irányíthattuk!

(#15) RepeatSector

RepeatSector
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért én az Another World technikai háttérerére is kitértem volna: PL Rotoscope(ezt használták már a prince of persia-hoz is), vagy a híres vektor grafika!

(#16) ldave válasza RepeatSector (#15) üzenetére

ldave
(senior tag)
LOGOUT blog

Gondoltam rá, de a célom inkább Éric Chahi pályájának bemutatása volt, mint technikai leírás készítése, de ha van rá igény akkor írhatok róla.

(#17) dorten

dorten
(kvázi-tag)

Remek cikksorozatnak ígérkezik! Ilyeneket örömmel olvasok. Jöhet még, köszönjük szépen! :R

PlayStation 3 + Netezős konfig

(#18) HaaS

HaaS
(PH! addikt)

Szuper! Köszönjük:C!

Gyűjtőknek: heti másfél-két köbcentiméter köldökszösz eladó!

(#19) {Zodiac}

{Zodiac}
(senior tag)
LOGOUT blog

jó cikk, még sok ilyet! ;)

-= live-for-speed.hu =-

(#20) gybazsi

gybazsi
(senior tag)

Gratula a cikkhez, jó ilyen írásokat is olvasni.

"az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)

(#21) deicide válasza Elpresidente (#13) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A cikkből is kimaradt a Flashback, pedig az is korszakalkotó volt a maga idejében.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#22) ldave válasza deicide (#21) üzenetére

ldave
(senior tag)
LOGOUT blog

Ennek egyszerű oka van, a Flashback nem Chahi játék, hanem Paul Cuisset vezetésével készült (Future Wars-on ugye együtt dolgoztak).

(#23) deicide válasza ldave (#22) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tényleg, félreolvastam wikipédián, ahhoz nem volt köze. :B

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#24) shaddam

shaddam
(lelkes újonc)

Azért akad a from dustban pár achievment, csak hogy belekössek valamibe :))

PS3,,PC, 7" gánydroid néptablet "Ha a friendzone barátzóna akkor a killzone gyilokzóna"

(#25) ldave válasza shaddam (#24) üzenetére

ldave
(senior tag)
LOGOUT blog

Steam-en vettem és játszottam végig, ott nem volt acsi, ezek szerint konzolon van, köszi az észrevételt :)

(#26) Silenzio válasza ldave (#22) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Viszont az Another Worldnek van második része!!! Nem tudom, ismered-e, elég különös lett a sorsa, de simán beszerezhető. Az Another World az abszolút kedvencem az Alone in the Dark mellett, így kötelező volt felkutatnom. Igaz, hogy 11 évet kellett várnom rá, de az internet és az emulátorok korában elérhetővé vált.

Elpresidente: nem, nem a Flashback az. A címe Heart of the Alien, ő az. Egy az egyben ugyanaz, csak sokkal hosszabb és nehezebb. Nekem kissé frusztráló volt végigtolni.

RepeatSector: á, úgy látom, akad még alaposan tájékozódó Chai-rajongó fórumtárs! :R

deicide: az volt, de magához képest túl kevés. Kalandjáték benyomását kelti, mégis csak elvétve találkozol NPC-kkel és kicsik a helyszínek is. Én annyira nem szerettem.

[ Szerkesztve ]

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#27) RepeatSector válasza Silenzio (#26) üzenetére

RepeatSector
(senior tag)
LOGOUT blog

Annó nagyon rá voltam kattanva a dologra :) ,

Az invictusnak is van egy hasonló játéka az onEscapee Amiga-ra és win-re jelent meg, azt hiszem ingyenesen tölthető a full játék!

am a making of videok fent vannak youtube-on!

Amúgy még az a lenyűgöző ebbena játékban, hogy a zene(tune max 200kb), a szép felbontású hátterek és maga az egész cucc ráfért 2db floppy lemezre!(nem csak az amiga verzió!, a PC-s verzió olyan 1,7-1,8mb körül van)

(#28) Silenzio válasza RepeatSector (#27) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az onEscapee? Nekem valami 80-90 megás anniversary változatom van.

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#29) RepeatSector válasza Silenzio (#28) üzenetére

RepeatSector
(senior tag)
LOGOUT blog

jah bocsi pontositok:

OnEscapee:(ez tenyleg olyan 90mb)
Az invictusnak is van egy hasonló játéka az onEscapee Amiga-ra és win-re jelent meg, azt hiszem ingyenesen tölthető a full játék!

Another World:
am a making of videok fent vannak youtube-on!

Amúgy még az a lenyűgöző ebbena játékban, hogy a zene(tune max 200kb), a szép felbontású hátterek és maga az egész cucc ráfért 2db floppy lemezre!(nem csak az amiga verzió!, a PC-s verzió olyan 1,7-1,8mb körül van)

(#30) shaddam válasza ldave (#25) üzenetére

shaddam
(lelkes újonc)

Nos igen steamen sok játékba nem rakják be őket.Ellenben xboxra a megjelenéstől minden játékba kötelező rakni ps3-mon meg talán 2008 óta.

PS3,,PC, 7" gánydroid néptablet "Ha a friendzone barátzóna akkor a killzone gyilokzóna"

(#31) toturi

toturi
(senior tag)

jó cikk! nem ismerem ez az Éric Chahi-t. Ueda játékai viszot kedvenceim.
Ha ez a fickó olyat alkotott hogy az Ueda-nak is tetszett még külön respect neki! :)

[ Szerkesztve ]

(#32) doc

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Another World androidra!!

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.