Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) BonFire válasza Rive (#44) üzenetére

BonFire
(őstag)

"Szóval nyolcvanér' csak aluljáróban." – Hm. Nálunk nincs aluljáró egyáltalán. :N Faluvégen nem divat. Ennek ellenére vannak kis üzletek, boltok. Le lehet ellenőrizni. Itt például (telefonszám ott van) Maxell (sárga színű) DVD-R 4.7 GB, papírtokos lemez 80 Ft. Tavaly még 90 volt. Januárban csökkent 10 Ft-tal az ára.

Nálunk az összes ilyen boltban (van belőle 3 egy 14000-es városban) + vagy 3 papír-írószer boltban mindenütt ugyanannyiba kerül az írható DVD-lemez. Esetleg 5-10 Ft eltéréssel +/-ban. Nem hinném, hogy egytől-egyig mind illegálisan, törvénytelenül forgalmazná őket.

Eladó Tokaji András fotóművész Fényképezés a szabadban című könyve. Budapest Műszaki Könyvkiadó, 1977. 200 oldal, ragasztott, kiváló állapotban. Ár megegyezés szerint. http://tinyurl.com/c4tabfl 33 perce · Tetszik

(#52) Tyberius válasza BonFire (#51) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Na most vagy az Artisjus kamuzik a 110 Ft-os matricadíjjal kapcsolatban, vagy pedig bizonyám, a boltok egytől-egyig "illegális" DVD-ket forgalmaznak tifelétek... de az irhatodvd.hu-s EPIC FAIL után már rájöhettél volna, hogy valszeg nem úgy van az, ahogy azt Te elképzelted...

(#53) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Költözök oda. ;]

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#54) D1Rect válasza BonFire (#51) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy megrendelik kintről, és tisztes haszonnal matrica nélkül továbbadják.

Milyennapvan?

(#55) t72killer válasza BonFire (#51) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Márpedig, ha az artisjus megtudja, gondjaik lesznek. Tudomásom szerint nem önkéntes a jogdíjfizetés :DDD

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#56) LGLuke válasza Rive (#41) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Azt honnan tudod, hogy a letöltendő szoftver illegális, amíg nem olvasod el telepítés előtt az EUAL-t? :U

Bírósági szakértőtővel beszélgettem erről a témáról. Mutass egy bírót, akinél nem lehetne azzal védekezni, hogy én nem tudtam mit töltök le. Amíg nem telepítem, és nem használom, nem követhetek el törvénysértést.
Aki lemásolta, elérhetővé tette az illegális másolatot, vagy cracket készített hozzá, nyilván törvényt sértett, de én aki letöltöm, és még tájékozatlan vagyok afelől, hogy ez egyáltalán fizetős program, hogy követhetek el törvénysértést???

(#57) Rive válasza LGLuke (#56) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja, persze, Win7.cracked.commercial.iso.torrent és nem tudod mi az.

Végülis védekezni effélével lehet, de attól még frankón
- illegális a szoftver letöltése, tárolása
- hülyeség a fentebbi állitásod
- marhára valószinűtlen, hogy beszopja az a biró.

Bár magánszemélyként ugye a magyar gyakorlat szerint valószinű megúszod felfüggesztettel, feltéve ha nem árultad vagy nagyban osztottad a cuccot. De az nem azért van, mert EULA. Úgyhogy ha lehet, akkor ne terjesszetek sülthülyeségeket.

[ Szerkesztve ]

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#58) Narxis válasza pschio (#24) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez mekkora már... :DD

CD/DVD vásárlásra visszatérve...az én lakóhelyemen is megjelent a "jóárasított" adathordozó eladás, üzlethelye nincs, de Google-ben első találatok között van, kiszámoltam, hogy ugyanannyiban van mintha az ember a szlovákoktól veszi, pár forintot ráraktak itthon darabjára, de a szlovák vásárlás azt "behozza" a szállítási díjjal. Úgy látszik itthon rájöttek páran, hogy érdemes ezt még feketén is űzni mert van rá kereslet.

No Antivirus

(#59) JohnR válasza BonFire (#51) üzenetére

JohnR
(fanatikus tag)

Már bocs, de vagy nagyon fiatal vagy, vagy tényleg messze laksz a várostól :DDD
A hitéletről meg csak ez jut eszembe:

...és még be is köpöd őket... :R

(#60) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

A spanyoloknak legalább van eszük. Nem úgy mint a franciáknak. Csak így tovább!

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#61) tothjanos200

tothjanos200
(újonc)

A Tesco-ban (Fogarasi, Váci) több alkalommal vettem 10 db-os kiszerelésben TDK lemezeket, mindegyiken volt matrica, darabja 160 Ft volt.

(#62) Dr. Akula válasza LGLuke (#56) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

EULA (End-User License Agreement)

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#63) remington2 válasza BonFire (#51) üzenetére

remington2
(senior tag)

Tudod mi a vicces? Az, hogy "faluvégén" teljesen biztosan jogdíj nélküli dvdket árulnak, szóval amiket te vásárolgatsz, azok nem "legálisak", ha lehet így fogalmazni egy lemez kapcsán. Amit viszont Szlovákiából rendelnek például, az igen.

Ironikus, nem?

/Ez a pult alóli 100 HUF-os papírtokos dvd (Szlovák import) egyébként országosan elterjedt, az artisjus csak azért nem száll rá, mert nem akar / tud, mást elképzelni nem nagyon tudok. Ilyet én is rengeteget láttam mindenfelé, és az egyik sem tiszta, legalábbis szürke kategória.

[ Szerkesztve ]

(#64) flimo válasza raszputyin (#38) üzenetére

flimo
(őstag)

Akkor úgy kellett volna, hogy Spanyolországban is, mert hogy idehaza legális azt már évek óta tudjuk.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#65) Tyberius válasza remington2 (#63) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Hát igen, az EU-ban elég vicces sztori az ilyen extra sarcokat betartatni... amíg nem magyar cég árulja, addig semmi gond nincs, ezért működik legálisan pl. az irhatodvd.hu. Azt sem tudom, jogilag mit követ el az a forgalmazó, aki pult alul árulja ezeket. Szerzői és kapcsolódó jogok megsértése? :D

(#66) anulu válasza Rive (#57) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

teljesen mindegy, mi a neve a filenak. ameeddig nem telepited, es nem fogadod el az EULA-t, addig 850 millio TB alkalmazas is lehet nalad, senki nem b*xtathat miatta.

"illegális a szoftver letöltése, tárolása"

mar miert lenne? nem ellenkezik az EULA-val...

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#67) flimo válasza anulu (#66) üzenetére

flimo
(őstag)

A nem szabad terjesztésű szoftverek tárolását, másolását, felhasználását törvény szabályozza, mindenféle EULA-tól függetlenül.

(#68) LGLuke válasza Dr. Akula (#62) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Bocsi, teljesen igazad van EULA!

(#69) LGLuke válasza flimo (#67) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Ez igaz, csak azt mondom, hogy a másolás nem egyenlő a letöltéssel.
Megveszek egy szoftvert, és lemásolom, majd terjesztem, az bűncselekmény.
Rive fórumtársnak igaza van, Win7-nél egyértelmű, de a Win7 közismert szoftver.

Viszont sok olyan codec pack lehet, és kisebb szoftver csomag, pl. PH-n is amiben lehet sok freeware szoftver, csupán összegyűjtötték nekünk a hasznos segédprogramokat.
Azzal, hogy letöltessz egy ilyen packot, nehogy törvényt sértsél már.
Mikor telepíted és kiderül a felhasználói szerződésből, hogy fizetős a szoftver, Te ezt elfogadod, és használod megvásárolt licensz nélkül, akkor egyértelműen büntethető vagy.

De könyörgöm ne kelljen már nekem minden kis "porbafingó" szoftvert ismernem és előre megmondanom, hogy fizetős vagy sem.
Ilyen alapon küldök egy linket kedves Rive fórumtársamnak, aki megnyitja és már bűncselekményt is követett el, mert védett tartalomra mutat??? Hát ez szánalmas és igen LOL kategóriába tartozna, nem!?

Egyébként véletlenül sem arra buzdítanám a népet, hogy töltsön illegális szoftvereket, én is inkább freeware-t használok, vagy megveszem ha kell, csak puszta elvi okai vannak a letöltés büntetésének. Hiszen a letöltés nem másolat készítés, azt már valaki illegálisan megtette.

(#70) kpal

kpal
(PH! kedvence)

Remélem nálunk is ilyen a törvény és a biróság is :D .

(#71) Biznisz Elek

Biznisz Elek
(fanatikus tag)

Engem érdekelne egy statisztika, hogy menniy lemez után fizettek be előre jogdíjakat az Artisjusnál tavaly és mondjuk 5 évvel ezelött. Ha valaki tud ilyet az belinkelhetné.

Eladó Domain Címek - Ingyen Domain - Ingyen tárhely - www.bizniszelek.hu - i-.hu.hu - itx.hu - akciosar.hu - karaokebar.hu - 8c.hu ......

(#72) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ezzzigen, ez a cím már igazi indexes bulvárstyle lett.. :(

(#73) flimo válasza Integra (#72) üzenetére

flimo
(őstag)

Miért, állítanak benne valótlant?

(#74) ló úr válasza kpal (#70) üzenetére

ló úr
(senior tag)
LOGOUT blog

Itt szerintem rögtön lehúznak lóvéval,meg elítélnek,ahogy a magyar jogredszert ismerem. :D

Доктор задницу .... пить!

(#75) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gyorsan meggondolják majd magukat a spanyolok. Hogy miért? Mert fáj, ha rálépnek az ember tökére :(

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#76) Gabrika válasza Biznisz Elek (#71) üzenetére

Gabrika
(tag)

a remek 'cég' véleménye: [link]

a lényeg:
"Ki, és hogyan állapítja meg a jogdíjak mértékét, és ki hagyja azt jóvá?

A jogdíjakat tartalmazó Díjközlemény tervezetét az Artisjus Egyesület
munkaszervezete alkotja meg, és a Nemzetei Kulturális Örökség Minisztere,
mint felügyeleti szerv hagyja jóvá. A díjszabás kialakításakor - törvényi
kötelezettségünknek eleget téve - minden esetben megvalósul az érintett
szakmai érdekképviseleti szervekkel előírt véleménycsere, melynek
dokumentációját (emlékeztetőket, levélváltást) minden esetben csatoljuk
jóváhagyási kérelmünkhöz. A véleménycserét vitásnak bizonyuló esetekben a
jóváhagyó hatóság (NKÖM) folytatja, és mérlegelése alapján figyelembe veheti
akár a felhasználói szervezet, akár az Artisjus álláspontját."

Ez tanulságos és szomorú: [link]

Antec P182; ZM500-HP; ASUS M4A79TDe; AMD 965BE@3.7; Scythe Ninja2b; G.Skill 8GB@1866; ATI5850; 5.4TBHDD; MOMO; T.FlightX; G.EM500; Samsung 2443BW, PS42B450B1W; Yamaha RX-V663; Klipsch F/C/S-1

(#77) Gabrika válasza Biznisz Elek (#71) üzenetére

Gabrika
(tag)

bár már nem friss, de gondoltam kiemelem az egész doksiból:

"Az üres hang- és képhordozók után a magánmásolásokra tekintettel beszedett jogdíjak
összege átlagosan mintegy 16%-os csökkenést mutatott 2007-hez képest. A csökkenés okai a
következık:
- 2008-ban továbbra sem fogadta el az ügyészség az Artisjus (Igazságügyi és Rendészeti
Minisztérium által is megerısített) álláspontját, és így nem volt mód a jogsértő,
hologramos matrica nélkül forgalmazott hordozók importőrei elleni hatékony
fellépésre, a jogsértő hordozók elkobzására (a fent említett, 2009-ben hatályba lépő
Btk.-módosítás segíthet ezen a helyzeten)

- továbbra is problémát jelent az uniós előírást sértő módon alacsony szlovák jogdíjjal
terhelt hordozók importja

- a hordozók kapacitásának a növekedése maga után vonja a díjak csökkenését, ugyanis
nem lehet lineárisan követni a tarifával a kapacitást (szükségképpen degresszívek a
díjtételek)

- másrészt a nagyobb kapacitás hosszabb idıszakra kielégíti egy-egy fogyasztó igényeit,
emiatt ritkábban, és összességében kevesebbet vásárolnak a fogyasztók.

Tovább rontja a helyzetet, hogy az írható CD- és DVD-lemezek, mp3-lejátszók használatát
fokozatosan felváltja a multifunkcionális eszközök, különösen a mobiltelefonok használata. A magáncélú másolásra is alkalmas tárhelyet tartalmazó, sıt, kifejezetten a zenetárolási
funkcióval hirdetett mobiltelefonok gyártói részérıl azonban nem tapasztalható önkéntes
jogkövetés: a főbb forgalmazók ellen így az Artisjus peres eljárásokat indított. A gyártók és a jogosultak nemzetközi képviselıi 2008-ban az Európai Bizottság által felügyelt párbeszédbe kezdtek, melynek alakulását az Artisjus is nyomon követi.

Az online felhasználásból befolyó jogdíjak továbbra is minimális részt képviselnek az
Artisjus bevételeiben. A jövıre nézve az Artisjus rugalmas jogosítási feltételekkel, a zeneipar többi szereplıjével összefogva próbál teret adni új üzleti modelleknek."

Sztem ez gusztustalan, főleg, hogy a beszedett díjak elosztása úgy tudom még mindig nem nyilvános :(((

[ Szerkesztve ]

Antec P182; ZM500-HP; ASUS M4A79TDe; AMD 965BE@3.7; Scythe Ninja2b; G.Skill 8GB@1866; ATI5850; 5.4TBHDD; MOMO; T.FlightX; G.EM500; Samsung 2443BW, PS42B450B1W; Yamaha RX-V663; Klipsch F/C/S-1

(#78) pschio válasza BonFire (#42) üzenetére

pschio
(őstag)

epic fail, ahogyan azt többen is említették már :DD

[ Szerkesztve ]

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#79) t72killer válasza Gabrika (#76) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rendben, a fórum látogatóiból mi meg megalkotunk egy szervezetet, ami a nagybácsi miniszter jóváhagyásával 99%-os adót vet ki az artisjus+ASVA összes bevételeire, dolgozójának nyilvános és rejtett jövedelmeire nyugdíjig bezárólag. Mivel a miniszteri rendeletet írattunk róla, az intézkedés TELJESEN LEGÁLIS, és amennyiben a jogos adót az illetékesen nem fizetik meg, az APEH gyorsított eljárást indít ellenük. Az adóelkerülés gyanúja esetén, mivel feltételezhető az illetékesek szökése, hosszabb ideig engedélyezett a gyanusítottak előzetes letartóztatásban tartása.

Az adókból befolyt összeget 100=100 százalékban a magyar egészségügy megsegítésére és a szegénysorban élő gyermekek körülményeinek javítására fordítjuk.

DTFÉCS - Digitális Termékek Felhasználóinak Érdekvédelmi Csoportja

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#80) Rive válasza LGLuke (#69) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azzal, hogy letöltessz egy ilyen packot, nehogy törvényt sértsél már.
Előfordulhat, hogy effélével is törvényt sértesz, de magánszemély ellen a kutya nem fogja ezeket darabonként összeirni, pláne, hogy a codecpakkok egy részének a státusza maga is kemény viták tárgya. Céges szinten persze más.

De könyörgöm ne kelljen már nekem minden kis "porbafingó" szoftvert ismernem és előre megmondanom, hogy fizetős vagy sem.
Elviekben bizony ismerned kell. Gyakorlatban a rendőrség által felkért informatikai szakértő még az ingyenes szoftvereket is hajlamos kárértékként megadni a szakvéleményben, amit aztán az ember a tárgyaláson persze szétcincál, következményesen a dolog bohózatba fullad és a delikvens megússza egy felfüggesztettel. Tehát itt a teljes legalitás és a kemény bünti között van egy - magánszemély számára éppen elég széles - sáv, ami már nem legális, de még nem jár komoly következményekkel.

Ennek a sávnak mi örülünk, Vincent, de nem terjesztjük a szándékos kihasználatát és nem gyártunk hozzá hülye ideológiákat, mert akkor mi is pont ugyanolyan cinikus disznók vagyunk, mint a másik oldal (BSA, Artisjus meg a hasonszőrűek), igaz, Vincent?

Hiszen a letöltés nem másolat készítés, azt már valaki illegálisan megtette.
De, az. Úgyhogy jobb ha megnézed, mit töltesz le, és ha valaki csőbe húzott, akkor gyorsan törölsz is.

Az pedig, hogy más mit tett, nem bir befolyással a te tetteid megitélésére.

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#81) dabadab válasza LGLuke (#69) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"a másolás nem egyenlő a letöltéssel."

Valoban nem, de nem ugy, ahogy te gondolod: a letoltes a masolas egy reszhalmaza.

"De könyörgöm ne kelljen már nekem minden kis "porbafingó" szoftvert ismernem és előre megmondanom, hogy fizetős vagy sem."

Az a default, hogy nem szabad masolni (letolteni, stb), ezt csak akkor teheted meg, ha a jogosult erre kifejezetten engedelyt adott.

"Hiszen a letöltés nem másolat készítés"

Ezt hogyan sikerult kiokoskodnod?... :F A HDD-den keletkezik egy plusz peldany - ez eleg egyertelmuen masolas.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#82) azbest válasza Gabrika (#77) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak átfutottam, de a milliárdos üzletből 20% körüli költséget nyel be az artisjus?

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#83) Integra válasza flimo (#73) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

a bulvár stílus mióta egyenlő a valótlannal? :U

(#84) FixY67 válasza flimo (#73) üzenetére

FixY67
(senior tag)

Tképp igen: ugyanis magyar oldalon, magyar olvasók a cím láttán azt feltételezik, hogy hazai hírről van szó. Szóval végülis részben igaz a kritika... :(

[ Szerkesztve ]

...

(#85) Gabrika válasza azbest (#82) üzenetére

Gabrika
(tag)

bizony, ez az üzlet nekik, a monopólium ajándéka :W
de miért nem képesek akkor publikálni kinek mennyit adnak a többi befolyt pénzből :( :(((

(#86) LGLuke válasza dabadab (#81) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor kérdeznék egy furcsát:
Neked az Asus, Gigabyte, MSI... küldött levelet, vagy szerződést, hogy felmehetsz a weboldalára? Vagy miért tárolod a cache-ben a website-juk másolatát? :))
Barátnőd/Kedves Feleséged fellép egy ismeretlen weboldalra, kap egy jó kis vírus fertőzést, és még a vírus írója fog pert indítani, miszerint az ő szoftverét illegálisan lemásolták, s ezért polgári peres eljárás keretében kártérítést követel?

Értem én, amit mondani akartok, csak sajnos akkor a logika teljes hiányát nélkülözi a törvény!
Azért mert valaki letölt valamit, szerintem nem büntethető, hiszen egy másik fél tette elérhetővé - ha úgy tetszik - hozta nyilvánosságra a jogvédett tartalmat, s mivel Te nem eredeti környezetéről töltöd, így annak jogvédettségéről sem lehet fogalmad, legalábbis ez minden kétséget kizáróan nem bizonyítható. Tehát a megosztó adott engedélyt a letöltésre, esetleg lehet ő maga készítette el az illegális másolatot. Amennyiben ezt nem így kezeljük, akkor a fentebb említett példáim kicsit fura mód életszerűvé válhatnának.

Egyébként pont azon vitatkoztunk informatikus ismerősökkel, hogyha a crackben átírják a szoftver licensz szerződését, és abban az szerepel, hogy freeware, akkor Te kényelmesen használhatod, hiszen megint csak nem követtél el semmi számonkérhetőt. Az követte el, aki a programot módosította, és jogi felelősége egyedül csak neki van, illetve annak, aki tudatában van ennek, és megosztja az állományokat. Az is érdekes kérdést vet fel, ha én freeware-ként tovább osztom.

(#87) Rive válasza LGLuke (#86) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyébként pont azon vitatkoztunk informatikus ismerősökkel, hogyha a crackben átírják a szoftver licensz szerződését, és abban az szerepel, hogy freeware, akkor Te kényelmesen használhatod, hiszen megint csak nem követtél el semmi számonkérhetőt. Az követte el, aki a programot módosította, és jogi felelősége egyedül csak neki van, illetve annak, aki tudatában van ennek, és megosztja az állományokat. Az is érdekes kérdést vet fel, ha én freeware-ként tovább osztom.

Jót tenne neked, ha inkább kiszállnál az efféle hülyeségeket boncolgató csoportocskákból. Közös bűn/közös normasértés talaján szok' burjánozni sok efféle (BKV-jegynemvásárlástól a szabad zsidózásig minden akad), közös bennük, hogy a valósághoz annyi köze az agyszüleményeiknek, mint muzulmánnak a hiszekegyhez.

[ Szerkesztve ]

(#88) azbest válasza Rive (#87) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pedig ebben nincs igazad... rengeteg szoftver oldal van a neten. Ha rákeresel egy szoftver nevére, akkor sok esetben nem a gyártó oldala jön be, hanem egy gyűjtőoldalé. Sokszor hibásan vagy megtévesztően szerepelnek adatok, többször futottam már bele, hogy a free-nek jelölt program telepítése után derült, ki hogy shareware. Ugyanígy megeshet, hogy módosított programba futsz bele (tudomásom szerint ilyennel még egyszer találkoztam, mikor egy oldal tartalmát lefertőzték).

Természetesen, ha kiderül a turpisság, akkor fel kell hagyni a szoftver használatával, mert ekkor már nem jóhiszeműségről van szó.

A net egy nagy szemétdombra hasonlít már évek óta...

Ezek szerint akkor is le kéne hogy sitteljenek, ha az autódba lopott alkatrészt szerelt be az autószerelő.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#89) Rive válasza azbest (#88) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Némely 'szakértő' ezt ugyen keveri rendesen, de shareware programból alapvetően annyit tartasz letöltve, kiirva, amennyit akarsz. Ezeknél a letöltés illetve tárolás szabad, a használat az, ami korlátozott. Azaz nem igazán számit, hogy a portál mit kavar (bár engem is idegesit, hogy free program helyett mindig valami próbaverzióba vagy butitott izébe botlok ).

A megtévesztően módositott program bizonyos körülmények között lehet mentség, de azért ugye legtöbbször igazán életszerű, hogy te tkp. áldozat vagy, nem jogtalan felhasználó.

(#90) Rive válasza Rive (#89) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Helyesen: "legtöbbször nem igazán életszerű, hogy te tkp. áldozat vagy, nem jogtalan felhasználó."

(#91) dezz válasza Rive (#87) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyátalán nem hülyeség, amit mond!

ps. fontos itt is és mindig mindenhol olyan stílust megütnöd, amitőt még kívülállóként is kinyílik a bicska az ember zsebében??? Kompenzáld a lelki problémáidat valami mással!

[ Szerkesztve ]

(#92) dabadab válasza azbest (#88) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Ezek szerint akkor is le kéne hogy sitteljenek, ha az autódba lopott alkatrészt szerelt be az autószerelő."

Ezt hivjak orgazdasagnak - mar ha tudsz rola, hogy lopott volt.
Egyebkent ilyen hekkelt licensznel a johiszemuseg szinten allhat - bar az mondjuk erosen ketseges, hogy meg tudja-e az ember gyozni a birosagot arrol, hogy tenyleg azt hitte, hogy a Win7 meg a CoD5 free SW :)

(#93) dezz válasza dabadab (#92) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez is az (már ha tudják bizonyítani), de a hétköznapokban leggyakrabban akkor merül fel a fogalom, ha pl. valamilyen vállalkozó üzletszerűen vásárolja alacsony áron a tudottan lopott dolgokat továbbértékesítésre vagy alkatrészként felhasznánásra. (Sokszor ő maga ad erre megbízást, ekkor egyben felbújtó is, viszont ezt megintcsak nehezebb bizonyítani.)

(#94) dabadab válasza dezz (#93) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez nem az: "csempészetből, lopásból, sikkasztásból, csalásból, hűtlen kezelésből, rablásból, kifosztásból, zsarolásból, jogtalan elsajátításból vagy orgazdaságból származó dolgot" stb, szerzoi jogok nincsenek itt a listaban. :)

(#95) LGLuke válasza dabadab (#92) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Voltak ingyenesen kipróbálható verziók! Pl RC változat letölthető volt, és még ma is élnek azok a key-ek. Tehát Win7 is legálisan ingyen beszerezhető volt. De nyilván szőrszálhasogatás.
Itt most csak arra akartam utalni, hogy nem mindig vagy tisztába vele, hogy mi vár a "túlparton"!
Web esetében, amikor fellépsz egy weboldalra nem feltétlen tudod, hogy vírussal találkozol, vagy jogvédett tartalommal.
Egyáltalán nem kötözködésből írtam, hanem mert nem mindenki admin, és pro user. Rengeteg a kezdő ember, különben a vírusok sem terjednének!

(#96) Rive válasza dezz (#91) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyátalán nem hülyeség, amit mond!
De, az.

Te meg szerezz szépen egy biztonsági záras bicskát.

(#97) Rive válasza LGLuke (#95) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na ne mossuk már össze a vírusokat meg a módosított programokat meg a többit. Ha nem érzed, mennyire életszerűtlen, mennyire kevéssé hihető lenne egy konkrét esetben amit itt előadsz, akkor már a fene megette.

(#98) dezz válasza dabadab (#94) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az autósra értettem, hogy az is az, ha tudsz róla.

(#96) Rive: Mi hülyeség? Hogy nonszensz, ha pl. letölt egy A-nak mondott adatállományt, amiről kiderül, hogy valójában B, aminek letöltése bűncselekmény, akkor az (a bűncselekmény) máris megvalósultnak tekinthető? Vagy ugyanez telepítéssel -- nyilván egy kevésbé ismert program esetén...? Mellesleg számos komoly programnak van szabadon letölthető próbaverziója, ami vagy korlátozott ideig használható, vagy éppen bizonyos funkciók hiányoznak belőle. Miért ne lehetne valóban elhitetni valakivel, hogy valójában ilyet használ?

(#99) raszputyin válasza flimo (#64) üzenetére

raszputyin
(senior tag)

Magyarországon a feltöltés nem legális és soha nem is volt az. Ha mondjuk Rapidshare-ről töltöd le, azt ki lehet magyarázni -- de ez is csak a kép-és hanganyagokra vonatkozik, a szoftverekre nem.

(#100) anulu válasza Rive (#96) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

nem. szerzői jogot tanultam anno, és hasonló dolgokat mi is felvetettünk az oktatónak (aki mellesleg pont az Artisjus egyik jogásza (még ma is az, ezért nem írok nevet)). amit a kolléga felvetett egyáltalán nem hülyeség, sőt, megfelelően indokolt esetben (nincs még több 10 tera másolt cucc, stb) még meg is eheti a bíróság.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.