Nem tudom, hogy az a jogász a szoftverekre vonatkozó jogban mennyire volt otthon, de azt primán tudom, hogy effélét nem szokás bekajálni. Mi a következő lépés? Ha angolul volt az EULA, mert pl. külföldről töltődött a szoftver, akkor nem kell vele törődni, itthon nem érvényes? Nem tudják bizonyítani, hogy én raktam föl - múlt héten szervizben volt? Biztos a szomszéd gyerek volt, az jár át mindig. Nemrég beszedtem valami rootkitet, biztos azon keresztül csinálta valaki!
Efféléket már egy átlagos gép esetén se esz meg a bíróság. Ha van egy amúgy 'tiszta' gépen egy-két elfelejtett program, azt még talán-talán, de többet nem. És az se érinti a dolog jogszerűségét, nem bizony...
A kolléga egyébként tisztán kifogásokat keres, ráadásul ezeket itt néhány durva tévedéssel együtt terjeszteni is próbálta (ahogy amúgy te is föntebb). Ezek a kifogások valahogy szeretik magukat megideologizálni, ráadásul mindenáron terjedni próbálnak, és ez az egészben a végtelenül irritáló. Az, hogy ezzel tulajdonképpen még másokat is átvertek, csak hab a tortán.
Szellemi terméket jogosulatlanul használni 'nem illik', erről ráadásul a törvény is elég egyértelműen nyilatkozik. A gyakorlat szabadon hagyott egy széles sávot, ami nem jár (komoly) büntetéssel. Érjétek be ezzel és ne gyártsatok ideológiát arról, hogy miképpen lehet kijátszani a törvényt vagy elkerülni a következményeket.
Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!