TN monitorba is raknak ilyet?
A Samsung SPVA ledes monitorjai horror áron vannak, azt hittem az olcsóbbakba mostanában nem fognak ledeket rakni.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Lipton
(senior tag)

OkosTibiKing
(tag)
na ja énis ezt hittem de tévedni emberi dolog.
meg legalább nem dinamikus kamu kontrasztot adtak meg 
Okos Vok.
pedig pont azt akartam kérdezni, hogy a LED-ek előnyei közé tartozik a jobb kontraszt arány is?
vagy mégsem?
True Success is Blonde

Ra3
(senior tag)
biztos, mert ahol egy nagyobb területen feketét akar csinálni, ott kikapcsolja a világítást is.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
Mégsem.
Com'è diverso il mondo visto da qui

Khaal
(őstag)
Hmm 470 euro elég sok egy TN paneles monitorért, van valami amiben jobb egy led háttérvilágítású TN-film mint egy hagyományos megvilágítású xVA/IPS?
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

Stalker-2572
(PH! kedvence)
+4% színért fizessünk egy vagyont?
Lemaradtam valamiről? 
All Black...

Lipton
(senior tag)
Amiben a sima TN is jobb, válaszidőben.

pilóta
(PH! kedvence)
Nem az vagyon oda írva, hogy +4% a mostani TN filmesekhez képest, hanem az NTSC színtartományhoz képest. A sima TN filmesek jó ha 80%-ot tudnak...
Aki él és nem boldog, az téved!

Stalker-2572
(PH! kedvence)
Azaz valójában +20% az se sok
ps.: most elgondolkodtam mit lehetne fejleszteni a mostani monitorokon. Lassan már minden szempontból kielégítőek
Következő lépés 3D lenne 
All Black...
(#11) Cerebellum válasza Stalker-2572 (#10) üzenetére
Egyébként tudod, hogy itt a számok mit jelentenek?
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

pilóta
(PH! kedvence)
Hát az olyan nagyon durván sok, hogy azt te el se tudod képzelni 

PS7A
(kvázi-tag)
Szerintem hülyeség ez a horror ár dolog a Philips tv-knél már mióta van LED-es háttérfény és olyan nagyon nem horror az áruk!
:)

pilóta
(PH! kedvence)
Mesélj, mióta? 
Szerintem ő keveri a háttérfényt (Philips AmbiLight vagy mi) a háttérvilágítással..
Gondolom te összesen 5 színt tudsz megkülönböztetni, mert kb. akkor nem sok a +20% szín..

Stalker-2572
(PH! kedvence)
Szerintem meg próbáljatok meg nem arcoskodni, hanem elmagyarázni, hogy ez miért olyan sok... 
All Black...
(#18) Stalker-2572 válasza Cerebellum (#11) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)
semmi...
[ Szerkesztve ]
All Black...
Tehát, egy olyan dologról, hogy semmi értelme, amiről azt se tudod hogy micsoda, eszedbe se jutott hogy utánanézz (arról nem is beszélek, hogy a hírt se olvastad el rendesen). Erre szólnak neked, hogy azért ez nem olyan jelentéktelen dolog. És utána még neked áll feljebb... 
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

pilóta
(PH! kedvence)
Szerintem is
Bár tényleg van LED-es Philips, csak 500k+ az ára...

Stalker-2572
(PH! kedvence)
Azzal kezdtem, hogy "lemadtam valamiről". Nem értem miért lenne nehéz válaszolni
Aki meg csak annyit képes mondani, hogy "nézz utána" és nem akar segíteni nem tudom minek vesztegeti a saját idejét 
All Black...
Egyaltalan, TN panel miota tud megjeleniteni ekkora tartomanyt? Vagy az elektronikan is hegesztettek egyet-kettot? Vagy maradt a 16,2M szin, csak szelesebb tartomanyra szetszorva?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

jerry311
(PH! kedvence)
Na, ilyet lehet már veszek. 
Ha mondjuk 150k körül lenne nem TN+Film na azért már holnap mennék a bótba. 
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz
Utóbbi
Wikipedia color trinagle cikk. A jobb felül a képen a szürke mező az összes létező szín, a színes mező amit egy átlag CRT meg tud jeleníteni. Mint látható, nem tölti ki a terület felét sem. Nah, ennek a háromszögnek a 80%-a az átlag TFT.

Dassler
(őstag)
Az emberi szem képességeit figyelembe véve ez annyira nem katasztrófa sztem, legalábbis nem professzionális körülmények között.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

Stalker-2572
(PH! kedvence)
Furcsa ez az ábra, mert az alatta lévő végig szines és van látható átmenet
(Ez az az eset, amikor egy LCD TV reklámot nézünk fekete-fehér TV-n
)
ps.: köszi, mostmár valamit kapisgálok; szerintem is csak pro szinten van jelentősége 
All Black...

jerry311
(PH! kedvence)
Azt azért tegyük hozzá, nem csak az a fontos, hogy sokkal több színt képes megjeleníteni összességében, hanem hogy ezt szebben teszi.
Ezen kívül sokkal egyenletesebb a fényerő is a panel egyes területein. Pl. a sarkokban és/vagy széleknél nem lesz világosabb a kép.

Stalker-2572
(PH! kedvence)
Pl. a sarkokban és/vagy széleknél nem lesz világosabb a kép.
Ezt is csak full fekete háttérnél lehet észrevenni.
Egy szó mint száz, amíg nem látunk előben 2-t egymás mellett nehéz megitélni, hogy milyen valójában 
All Black...
javaslom a PH! monitorteszteket egy szó mint száz.
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
Olyanról, hogy hamis szinezés hallottál már?
Ha nem, akkor elárulom, arról van szó, hogy kitöltik olyan színnel ami vmennyire hasonlít ahhoz a színhez, aminek ott lennie kéne.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

Stalker-2572
(PH! kedvence)
Tényleg és melyikben tesztelne ledes LCD-t? 
All Black...

Stalker-2572
(PH! kedvence)
Barátomnak 30"-os Dell LCD monitora van, pedig grafikus... szkeptikus vagyok
Mostanival is elégedett vagyok, majd meglátjuk mi lesz...
All Black...
A kontrasztarány önmagában nem lesz jobb - ezen nem tud segíteni a LED háttérvilágítás. Abban tud, hogy a képet X mennyiségű cikkekre lehet lebontani, amelyeknek a háttérvilágítása szabályozható egymástól függetlenül. Tehát a dinamikus kontraszt nem a teljes képernyőn érvényesül ezentúl, hanem ezeken a cikkeken. A kérdés csak az, hogy egy ilyen relative kis méretű képernyőn hány cikkre tudnak "felvágni", mert erről mélységesen hallgat a PR kiadvány (az 52" Samsung F96-os LCD TV-n is mindössze 96 cikkre bontották az egész képernyőt). Még azt sem tartom elképzelhetettlennek, hogy ilyen képességgel fel sincs vértezve a monitor, csak a háttérvilágítás lett CCFL fénycső helyett LED. Ez csak azért kínos, mert akkor viszony túl sok valóban értékelhető előnye nem lesz ezen új típusoknak...
A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

PS7A
(kvázi-tag)
ööö na jo ha kevertem akkor sorry nem szoltam egy szot se! a lényeg hogy az faszán néz ki mondjuk egy 47"-os kis LCD esetében 
:)

jerry311
(PH! kedvence)
Biztos vagyok benne, hogy az a 30"-as Dell is kifogástalan képet ad.
Itt már olyan értékekről, tulajdonságokról van szó, amik nem feltétlenül észrevehetők. Mint mondjuk az apró hangzásbeli különbségek egy HiFi-nél. Van aki látja / hallja, van aki nem. Utóbbiak nyilván nem fogják megvenni. 

Khaal
(őstag)
Ha jól értelmeztem akkor a ledes monitorokon nincs bevilágítás és ennek köszönhetően homogén a feketéjük, és a nagyobb megjeleníthető színtartománynak köszönhetően kevésbé hajlamosak sávosodni?
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178
Nem, a bevilágítás, vagyis a háttérfény szivárgása a LED-es monitoroknál is jelentkezhet, ez a kiképzésétől, minőségétől függ, a megjeleníthető színek száma pedig is első sorban a panel elektronikájától (biztos láttál már olyat, hogy 8 bites panel, 10 bites panel, stb., ez takarja a megjeleníthető színek számát leginkább).

Khaal
(őstag)
Tehát akkor nem is biztos, hogy annyival jobb, mint amivel többe kerül?
Mert ha az új Eizoban látott 22"-es VA panel bekerül olcsóbb monitorokba is, akkor ennek nem látom sok értelmét.
A TN már csak TN, 16.2M-ből nem lesz 16.7M a ledes világítás ellenére sem, akkor ha jól értelmeztem.
Azt nem merem látatlanban kijelenteni, hogy nem éri meg az árát, de legalábbis csodákat azért ne várjuk tőle... Azt max. az OLED kijelzőktől, de az még 2-3 év, ahogy most haladunk
"biztos, mert ahol egy nagyobb területen feketét akar csinálni, ott kikapcsolja a világítást is."
Nem, ez továbbra is drága mulatság marad, mert sok LED kell hozzá.
Cifu ráérzett: "Még azt sem tartom elképzelhetettlennek, hogy ilyen képességgel fel sincs vértezve a monitor, csak a háttérvilágítás lett CCFL fénycső helyett LED. Ez csak azért kínos, mert akkor viszony túl sok valóban értékelhető előnye nem lesz ezen új típusoknak..."
Azaz ezeknél a monitoroknál nem egy LED mátrix van, hanem alul/felül egy LED-sor a CCFL helyén. (Ugyanis az nem hátul van, hanem egy spéci lap szélein, amiből nagyjából egyenletesen lép ki a fény. Legalábbis egy ideje így van.)
Viszont a dinamikus konktraszt így is jobb lehet, mert a teljes kikapcsolás és a max. között szabadon változtatható a LED-ek fényereje (legalábbis a színeseké, a fehéré nem, mert megváltozik a színezete - tudtommal itt külön piros-zöld-kék LED-ek vannak, mert nagyobb fényerő mellett sokkal olcsóbbak), miközben a CCFL-eknél nem.
A színhelyességről viszont annyit, hogy a komolyabb Eizo-k színhelyesebbek, pedig CCFL-esek (bár lehet, hogy az egyenletesebb spektrummal rendelkező spéci CCFL).
Egyébként a következő bőr a 100Hz lesz, ahol nem folyamatos lesz a világítás, hanem 100Hz-el fog villogni, mégpedig a frissítések idején ki lesz kapcsolva, ami jót tesz a mozgóképnek. (A 100/120 Hz-es LCD-TV-k közbülső képkockákat is számolnak, monitoroknál ezt valószínű kihagyják, és vagy a gép szolgáltatja a megfelelő fps-t, vagy simán duplázzák a képet.)
[ Szerkesztve ]
Jó ez a topic.... 
Azt szeretem a legjobban, amikor azok, akiknek halvány segédfogalmuk sincs egy dologról, nem kérdeznek, hanem kijelentenek. 
Ezt nekem írod? Mert akkor jobb lenne, ha inkább leírnád, mi a problémád.
A halvány segédfogalom hiányát meg légyszíves vond vissza, mert nagyon alpári túlzás.
[ Szerkesztve ]
Miért írtam volna Neked?
Ha neked írtam volna akkor nyilván a válasz gombra klikkelek.
Nem írtam én azt senkinek, csak hangosan gondolkodtam.
u.i.: Egyébként Te minden ilyesmire ugrassz? 
Mivel néhány perccel utánam írtad, előttünk meg fél nap szünet, úgy tűnt.
De ha nem is kimondottan rám vonatkozott, az általánosító jellege miatt rám is...
(Az átmeneti érzelmi hullám után az első kérdés utáni részt ki akartam törölni, de már lejárt a szerkesztés.)
Ha már ilyen jól megbeszéltük, akkor elárulom, hogy pont Rád egyébként sem gondoltam. Amellett, hogy igazából senkire sem. 
[ Szerkesztve ]
Hát, ez szintén elég kétértelmű, főleg a kacsintással a végén.
Senkire? Valójában inkább: a többségre. Hasonlóan megfordítva a "pont rád nem"-et: rám főleg. 
Nahh, de félretéve a tréfát, tényleg kijavíthatnád a korábbiakban elhangzott esetleges tévedéseket, stb.
Kicsit kezjük túlragozni, úgyhogy egyszerűsítsünk: Amit Te leírtál az szakmailag helyes.
Amit meg én, az csak egy feltörő gondolatfoszlány volt, amit véletlenül bepötyögtem. 

Khaal
(őstag)
Akkor valaki hozzáértő igazán felvilágosíthatna, hogy megéri-e a plusz felárat a ledes megvilágítás? Vagy nincsen akkora különbség mint egy TN és egy xVA vagy IPS paneles monitor között.
Élőben kellene látni. De az mindenesetre biztos, hogy a TN panelek alapvető hibáit nem küszöböli ki. Csak esetleg a színek egy fokkal élénkebbek lesznek. Vagy akár még ez sem mondható el (mivel így sem közelíti meg az ember által érzékelhető színspektrumot), hanem csak kicsit közelebb lesznek a szabványoshoz. Szóval szerintem nem igazán éri meg a komoly felárat. Viszont, ha elegen veszik, egyre olcsóbb lesz, és talán más panelek mögé is beteszik. Én szívesen vennék egy LED-mátrixos, 100/120 Hz-es, S-PVA (esetleg [A]S-IPS, de arra nem nagyon lesz pénzem) paneles monitort. (Bár lehet, hogy addigra már inkább OLED.)

Mercutio_
(PH! addikt)
Az a poén, hogy akinek szól egy ilyen gondolatfoszlány, abban soha a büdös életben még csak fel sem merül, hogy róla van szó 
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))