Az addig oké, de attól nyilvánosan nem kéne szapulni...
Ez egy fórum, leírta a véleményét épp úgy mint te.
de én megbíztam a zalmanba 4 éve is és most is.
Megbízni enm tudom minek kell egy hűtőbe, max a rajta lévő ventin......

Az addig oké, de attól nyilvánosan nem kéne szapulni...
Ez egy fórum, leírta a véleményét épp úgy mint te.
de én megbíztam a zalmanba 4 éve is és most is.
Megbízni enm tudom minek kell egy hűtőbe, max a rajta lévő ventin......

szerk: hogy legalább ne köss bele:
SZERINTEM:
Valószínüleg csak az ilyen felfogású fogyasztóknak köszönheti a Zalman hogy az elmúlt pár évben nem kellett lehúznia a rolót, mert mostanában nagyon figyeltek hogy még véletlenül se alkossanak "maradandót"... ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Divat mindent fikázni, de nektek mikor volt utoljára Zalman cpu hűtőtök? Mármint úgy, hogy nem a tesztek alapján alkottok róla véleményt, hanem használjátok?
Nálam ezek vannak:
7700 ALCU: Barton@2600 1.9V
9700-LED E2180@3450 1.6V
Gond nélkül mennek, ebben a nyári melegben is.
Ami azt illeti, az E2180 előzőleg egy nagynevű Thermalright SI-128 hűtővel ment, alig lehetett normálisan rátenni mert akkora nagy böszme batár, és amikor végre ráment, simán 5! fokkal volt több, mint a gyönyörűen kényelmesen rápasszoló Zalmannal, ami még ráadásul extra jól is néz ki.
Én még nem csalódtam semmilyen termékükben se szerelhetőségre se hűtésre, legyen az cpu hűtő, vga hűtő, előlapi ventiszabályzó, vagy akár csak kis chipsetborda.
Drága-drága, istenem, a számítógép tuningolás nem filléres sportág amúgyse. 
Nem arról van szó hogy ne működnének. Nekem is volt 7000CU-m és nagyon jó kis hűtő volt. A gond az, hogy mostanra elég sok gyártó csinál legalább olyan jó vagy jobb teljesítményű hűtőket kisebb áron.
CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

Drága-drága, istenem, a számítógép tuningolás nem filléres sportág amúgyse.
De még mindig olcsóbban meguszod akkor is.....
És nem a teljesítményét fikáztuk, hanem az árait..... 

Ha jól emlékszem, elsősorban nem az ultra-mega-brutál hűtéséről volt híres, hanem arról, hogy jól hűt, extrán néz ki és ehhez képest nem is hangos. Ez máig így van. 
Mindig is voltak más gyártók, és más bordák, amikre brutál ventilátorokat rakva lenyomták a Zalmanokat, de milyen hanggal, jó ég. Ennyiben márkabuzi sznob vagyok, hogy ragaszkodom hozzá. Kevés olyan gyártó van, akiben még sose csalódtam, féltucat különböző termék után se. Általában ugyanattól kettőt sose veszek.

Ennyiben márkabuzi sznob vagyok, hogy ragaszkodom hozzá. Kevés olyan gyártó van, akiben még sose csalódtam, féltucat különböző termék után se. Általában ugyanattól kettőt sose veszek.
Ez jogos - en is így gondolkozom.
www.oaziscomputer.hu
Ez nem ilyen egyszerű. Az alap rpm-en lehet 26 dB, de a leszabályozásnál cirpielhet a ventilátor. (Attól függ milyen fajta.)
Én meg vagyok elégedve a fele ennyibe kerülö CM HyperTX2-mel, kell a fenének Zalman. 
CsíkosMókus: Úgylátszik te sem hallottál még az Arctic Cooling hűtőiről. Olcsóak, jól hűtenek és halkak.
Zalman már régóta elavult a konkurenciához képest, drágák és csak közepes a hűtési képességük. Ha sznob vagy vegyél OCZ Vendetta 2-t azt akár még passzívan is lehet használni és sokkal jobb az árához képest! ;) Vagy ott vannak a Scythe vagy Xigmatek hűtők is megeszik reggelire a Zalman-t.
[ Szerkesztve ]

Nem tudom, mit kell vitázni, azt meg főleg nem értem, miért kell ragaszkodni egy márkához.
Én ha nagy ritkán veszek valamit, akkor tesztek alapján vásárolok, eddig többnyire bejött ez a módszer.
Azt sem értem, hogy egy hűtőben miért kell "megbízni". Ezek alumínium- vagy/és rézdarabok, rajtuk egy ventilátorral, nem szoktak meghibásodni - nincs miben "megbízni". Ha pedig "bizalom" alatt azt értik a fórumozók, hogy vaktában képesek megvenni egy Zalman hűtőt, mert az "Zalman", akkor azt csak sajnálni tudom...

nekem egy alcu 7700-as már nagyon régóta megy. szal nekem a zalman még mindig minőség, mondjuk, az nemegyenlő hatékonyság...

Értem én, hogy régóta megy, de szerinted egy CM, AC, akármilyen venti meghal 2-3 év használat után, vagy mi?! 
Aha szóval használsz egy régi Zalman hűtőt egy régi rendszerben amikor még nem is volt nagyon hőcsöves hűtés és te kijelented, hogy minőség. Aha persze .. xD
Már akkoriban is volt konkurencia és azok sem gyártottak szar hűtőket. ;) Például akkoriban is jók voltak az AC hűtők.
[ Szerkesztve ]