Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Hebry

Hebry
(senior tag)

Túl sok értelme nincs is.
És az árban is jobbak lesznek az SSD-k csak idő kérdése.
Lassan a 2,5 esek is megszünnek, de még az odébb lesz...

(#2) ftc válasza Hebry (#1) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

S ha beindul az IOdrive féle móka

(#3) bence78 válasza Hebry (#1) üzenetére

bence78
(fanatikus tag)

Az még soká lesz :)

Egyéni vállalkozók könyvelése, számvitel oktatás - érdeklődni privátban

(#4) Raymond válasza Hebry (#1) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd ha legalabb a 120 es 160 GB-t elerik az SSD ilyen meretben akkor kezdhetunk gondolkodni a levaltason. Es akkor az arrol meg nem is beszelunk.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#5) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

soha nem volt 1.8-as vinyóm, de sokszor a 2,5 is elég lassú volt. sejtem milen lehet az 1.8
hordozható lejátszókba is pakolták, de ott már régóta flash térhódítás tapasztalható

True Success is Blonde

(#6) h0o2a7j6

h0o2a7j6
(tag)

2.5 ös SSD-t lehet már kapni értelmes méretben (60GB<) ?

(#7) liksoft válasza h0o2a7j6 (#6) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Igen, csak az ára horror. A megbízhatóságára meg térjünk vissza három év múlva. (Szerintem addigra párszor cseréled gariba. :DDD )

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#8) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

Ár, teljesítmény, műszaki megoldások terén a 2,5"-os drive kezd a legjobb lenni. Sebességben, kapacitásban természetesen verik a nagyobbak, de csendesség, fogyasztás, melegedés, súly alapján szinte értelmetlen a kisebb testvért "nyomni". Valóban ha annyira kicsi valami, akkor a flash (lehetőleg kártyás kivitelben, hogy a flash halála esetén ne kelljen kidobni az egészet) a legjobb választás ma már, nagyobb eszközbe meg a 2,5-ös egység bele fér.

Egyébként szerintem most vagyunk pont abban a váltásban, amikor a 2,5"-os eszközök a munkagépekben (nem sebesség és tárolóhely!) leváltják a nagyobbakat. Régebben az 5,25" és 3,5 között volt a harc. Mára eldőlt. :DDD A mostani váltás nem lesz ennyire határozott, hiszen a nagy is meg fog maradni. Inkább feladat szerint fognak megoszlani.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#9) h0o2a7j6 válasza liksoft (#7) üzenetére

h0o2a7j6
(tag)

ez lenne a gyengepontjuk? ;]

(#10) Flashcash válasza liksoft (#7) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Nem olyan vészes az ára, ez a rendszer is csak 7000$: [link] ;)

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#11) ftc válasza h0o2a7j6 (#6) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hama SSD 32GB kaphato felénk SATA 150
Ára hufra átszámolva 169 327,5FT :D

(#12) simonzé válasza ftc (#11) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

MU
HA
HAAA!

Mennyi???
Ha végre elkezdődik az igazi tömeggyártás (=áresés) akkor talán SSD, de a hosszútávú megbízhatóságával kapcsolatban nekem is komoly fenntartásaim vannak. Ha viszont bizonyít, és az ára is esik párszor nagyot, akkor beveri a szegeket a HDD sírjába.

Emlékezzetek: pár éve a filmes fényképezőgépek drágának számítottak 20'000 Ft-ért. Aztán jöttek a digitálisak, és elkezdtük venni őket 60-80'000-ért. Mára pedig lementek 20'000-ig is. Na szerintem most ez fog ismétlődni HDD/SSD viszonylatban.

[ Szerkesztve ]

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#13) Komplikato válasza simonzé (#12) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Hát nem tudom, de nem kicsit gyúrniuk kell még rá, hogy alulról súrolja a flashes cuccok megbízhatósága a HDD-t. És még ezzel együtt is bazi drága!

Mondjuk az 1.8"-os iránti kereslethiány véletlenül sincs összefüggésben azzal, hogy a 30GB-s árán 120-as 2.5"-es vinyót kapni?

Close the World ..... Open the Next!

(#14) Raymond válasza Komplikato (#13) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Mondjuk az 1.8"-os iránti kereslethiány véletlenül sincs összefüggésben azzal, hogy a 30GB-s árán 120-as 2.5"-es vinyót kapni?"

Inkabb azzal hogy sokat vesztettek a lehetseges piacbol. A nagy mennyisegek a HDD alapu mp3 es video lejatszokba mentek es az azok iranti kereslet folyamatosan csokken. Nagy szamban mara csak az iPod maradt (oda mennek az uj 120-160-as Toshibak is). Az ultra portable notik amugy is dragak voltak mindig igy azok atmennek SSD-re mert konyebben elveszik az ara a vegosszegben.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#15) Bgs válasza Komplikato (#13) üzenetére

Bgs
(senior tag)

Mondjuk az 1.8"-os iránti kereslethiány véletlenül sincs összefüggésben azzal, hogy a 30GB-s árán 120-as 2.5"-es vinyót kapni?

Mondjuk ha egyszer a notimba csak 1.8-as hdd megy akkor nem sokra megyek azzal ha 10Ft/TB araon kaphato 2.5-os :)

Ugyanez a bajom az ssd-vel is. Mar korabban is szivesen lecsereltem volna, de egyelore irrealisan dragak. Ha le akarnam cserelni a jelenlegi 20GB-os hdd-met 16 vagy 32 GB-os ssd-re igen erosen a penztarca melyere kellene nyulnom...

Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.