Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Champipi válasza hackeeeee (#26) üzenetére

Champipi
(fanatikus tag)

HD azért kell, mert sok sorozat elérhető már HD-ban. Ha egyszer ott a HD (ready) kijelző miért ne nézhetnék rajta HD filmet a vonaton mondjuk amíg haza-zötyögök pár órán keresztül?

DVD helyett meg simán mehetne még egy vinyó, mert munkánál nem árt ha a virtuális gépeket el tudom szeparálni a rendszervinyótól, vagy akár akksi is lehetne a helyén, hogy bírja az általam igényelt 3 órát.

Amúgy nem nagy kérés, hisz egy modernebb videókártya vagy Ion2 kiegészítő már könnyedén megbirkózik a HD-val.

(#52) -=Libria=- válasza Hunpriest (#46) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

samsung tv, samsung monitor, 2 db samsung telefon, samsung mp3 lejátszó, samsung házimozi, samsung vinyó, memória....ilyeneim vannak, furcsamód a kétes minőség egyik terméknél sem jött ki :P

notebookot viszont suszter, maradj a kaptafánál alapon nem vennék tőlük, legalábbis első körben, az első szériából nem. Majd ha 1-2 év alatt bizonyitotta, hogy minden kóser, akkor belevágnék. Lehet ezért nem volt soha semmi bajom a több, mint fél tucat samu cuccommal, tudtam mit mikor érdemes.

[ Szerkesztve ]

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#53) eldiablo válasza Hunpriest (#49) üzenetére

eldiablo
(őstag)
LOGOUT blog

"...Rengeteg jó minőségű TV-ben Samsung panel..."
Van olyan, hogy Samsung LCD panel? :U

"...Samsung TV-k még is messze vannak a csúcskategóriától..."
Láttad már az új 3D-s Samsung LED TV-t? ;)

Én nem szeretem a Samsung motyókat. Bár van egy 22"-os Samsung monitorom és egy C3212-es telóm. A döglött Samu winchesterek meg hegyekben vannak itthon. Egyik sem bírta tovább 1,5-2,5 évnél.

[ Szerkesztve ]

HTC = Hungarian Trolling Community©

(#54) Pistiboy88

Pistiboy88
(kvázi-tag)

Hm nem rossz. Tetszetőd, de én idegbajt kapnék az újlenyomatoktól.
Hát nekem az asztali gépben samsug vinyó volt/van kb 4 éve, a DELL notimban 2 éve és semmi baja (kop,kop,kop) Volt samsung telóm, annak csak az volt a baja, hogy elestem és az érintőkijelző beszakadt...Remélem pár év múlva sokkal jobb lesz. Apropó, nekem a dell-ben egy 2 éves aksi van, c2d 3 g ram, x3100 int.vga, 320g samu vinyó és ha 720p -s HD-t nézek azt viszi 1 és fél óráig.... és már szar az akku... (47% elhasználódottság, eredetileg 7200mAh/80W) de ha csak a felét nézed... és 2 éves

[ Szerkesztve ]

LG Optimus 2x | http://pistiboy.blogspot.com

(#55) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

mérföldhőköz érkezett a hazai notebookpiac
Mi ebben a mérföldkő? Megdőlt az E=m*c2 vagy mi? :)

a 72 órás pixelhiba-garancia érdemel még említést
Feltéve hogy teljeskörő, nem csak "class2", ahol kell egy rakat pixelhiba 1 kupacban, különben bocsi...

A mai divatnak megfelelően szigetes billentyűzetet kapott
Lehetne nyugodtan írni hogy: a ZX Spectrumról koppintott. :)

Bízunk benne, hogy lassan eljön a notebookoknál az az idő, amikor az operációs rendszer egy gyors SSD-re, a személyes adatok pedig egy merevlemezre kerülnek. Úgy gondoljuk, hogy ezzel sok esetben jobban javítható a sebességérzet, mint a processzor vagy a grafikus alrendszer gyorsításával.
Ez így igaz. Főleg a 4400 rpm-es notivinyókhoz képest. Ráadásul a Samsung is gyárt SSD-t, ezt is megoldhatják házon belül. Igaz jobban járnának egy Intel, SandForce vagy Indilinx vezérlőssel mint a sajáttal.

Az viszont enyhe melléfogás, hogy csak 32 bites operációs rendszert tettek az R580-ra, ugyanis az csak összesen 4 GB memóriát tud kezelni. Itt pedig 4 GB a rendszermemória, amihez jön még 1 GB grafikai, szóval 1 GB-ot elkótyavetyéltek.
Valamiért nagyon divat a 32 bites OS notikra, nem értem miért. Még a TP-khez is 32-est adnak, holott ugyanannyiba kerül mint a 64 bites, akkor már miért ne azt. Nem hiszem hogy a szokásos "el kell adni a beragadt készletet" dolog lenne, ugyanis itt nincs semmi ami beragadhatna, még legyártott CD se, mivel azt se mellékelnek már a gyártók. Inkább csak lúzerség, egy elkúrás, ami miatt keserű marad a szájíz. Igazán leszokhatnának már róla.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#56) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Ennyi pénzért ez tényleg jónak számít? Biztos... :) Nekem nincs rá szükségem...

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#57) Digitalis válasza vakarcs (#40) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Az is szembetűnő, hogy diákoknak ésszerűen megoldott, és viszonylag jelentős kedvezményeket adnak. Nem pedig felárat b-nak rá. (alá sulinet...)

(#58) rudi válasza Digital (#35) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jaja, teszt lesz. Tudásához, meg a konkurenciához képest nem olyan drága ez a gép, persze idehaza megint drágább lesz, mint mindenhol máshol...

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#59) rudi válasza -=Libria=- (#52) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kéremszépen! Azért van odaírva a cikkbe, hogy 5 éve vannak különböző, nagyobb európai piacokon, hogy az ember elolvassa! Egyébként netbook vonalon nyugaton eléggé tarolnak.

(#60) rudi válasza Dr. Akula (#55) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mérföldkő azért, mert a Samsung egy eléggé agresszív vállalat, és a notebookgyártás terén teljesen más piaci modellt használ, mint a többiek. Másoknál OEM+beszállítók->márka a felépítés, náluk meg Samsung+Samsung->Samsung. Ha pozíciót akarnak felépíteni maguknak - márpedig akarnak, mert ez nagyon jellemző rájuk - akkor sokkal nagyobb mozgásterük van a haszon elosztásában, mint a konkurenciának. És, ha a konkurencia nem akar behalni, akkor a Samsung után kell mennie, kénytelenek lesznek ők is csökkenteni.

Nézd csak meg, hová jutottak ott, ahova beléptek. Monitorok piacán a Philips és Sony szinte eltűnt, mennyiségben csak az LG tart velük lépést. Mobilok piacán a nagyokat szorongatják, lézernyomtatóban a Xeroxot, Minoltát, OKI-t pár év alatt leelőzték, már a HP és Canon nyakán lihegnek. Ha ezt ráteszed a notebookpacra, akkor 5-10 éven belül a Samsung eladási mennyislgben a HP, Dell, Acer trió nyakában lehet, az Asus, MSI, Toshiba, Lenovo(!) és többiek előtt.

(#61) Patrick

Patrick
(PH! addikt)

Nekem nagyon tetszik az R580 külseje, színe. Jól néz ki, elegáns.

Két dolog végtelen, a VILÁGŰR és az EMBERI BUTASÁG, de az előbbiben nem vagyok biztos!

(#62) DasH_001 válasza rudi (#60) üzenetére

DasH_001
(tag)

Egyszer készülhetne egy cikk hasonló témában, a feltörekvő, új piaci szereplőként megjelenő gyártókról és stratégiájukról.

Nagyon jó az i5!
Az AMD notiban tényleg belépő szintű csak.

(#63) Dr. Akula válasza rudi (#60) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Akkor pontosabb lenne úgy írni hogy a Samsung érkezett mérföldkőhöz, a jelenlegi megfogalmazásban csak a hazai notipiacra vonatkozik a dolog, de gondolom nem csak nekünk gyárt kifejezetten turulnotebookokat. :D A beszállítós játék amúgy is csak a Samunak számít, a vásárló (mint piac) totál érdektelen a dologban, számára ez nem jelent semmit. A jelenlegi megfogalmazás valami nagy(obb), kézzelfogható durranást sejtet.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#64) hackeeeee válasza Alchemist (#29) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A fogyasztást nézve tényleg sokkal jobb. De ha azt nézem, azért ha olyan munkára kéne az embernek gép, akkor jobb ha olcsóbban összerak egy asztali masinát hozzá, mert azért sokszor a 17" noti kicsi lehet még, sőt akár még a 19" is, hiába a fullHD-s felbontás... Azért egy ilyen drágább géphez meg még monitort is venni, az ugye még dob a költségeken, szal akkor már asztali.. de mint írtam, attól függ mihez kell a vas.

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#65) hackeeeee válasza Champipi (#51) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Most ha utagok, dugosgassam rá a vinyót? Nem egyszerűbb pl. egy lemezt betenni a meghajtóba? :U

Haver most vett egy 1000mhz-s p3-as dell-t, az még úgy van, hogy az optika helyére mehet bele még1 aksi. :DDD

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#66) rudi válasza Dr. Akula (#63) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Majd 5 év múlva meglátjuk, melyik megfogalmazás bizonyul jobbnak.Amúgy meg azért a hazai piac, mert a hazai piacra jött most be.

(#67) rudi válasza hackeeeee (#64) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hogy érted, hogy a monitor kicsi? Hiszen egy Full HD-s notebook monitoron is 1920x1080 pixel van mint a 22-24"-os desktop modelleken. Továbbá jó 40%-kal közelebbről nézed, szóval lényegében a 17-es noti monitor majdnem a 24"-os desktop verziónak felel meg.

(#68) zandrs válasza Gaga_30 (#2) üzenetére

zandrs
(lelkes újonc)

pont ez jutott eszembe, amikor a fullhd-s 16 colos, br olvasós vaio-ra azt mondják hogy drága 299 ért...
beismerem hogy sznob vagyok, de samsungért én ennyit sosem adnék :)

(#69) Napfénysüti válasza Gaga_30 (#2) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt hiszem a kettő közül én is inkább a VAIO-t venném. Bár ez a Samsung se lett olyan rossz. Viszont ez a kijelzőfelbontás ekkora mérethez szerintem siralmas. :(((

[ Szerkesztve ]

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#70) Tomics

Tomics
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Le a kalappal a Samsung előtt. Hihetetlen mennyit fejlődött a cég az elmúlt pár évben

(#71) Csabee. válasza Tomics (#70) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem hiába a kedvenc márkám! :)

Üdv: Csabee.

(#72) Felhő válasza rudi (#60) üzenetére

Felhő
(tag)

Nem teljesen világos, hogy miért kellene örülnöm annak, hogy - 4 év után - itthon is megjelentek végre a Samsung notik; magát a Samsung üzletpolitikáját úgy ahogy van, nem díjazom; engem például kimondottan zavar, hogy a dömpingáraival gyakorlatilag ellehetetleníti a (minőségben gyakran magasabb kategóriát képviselő) konkurenciát. Idehaza az első szériás netbookokat/notikat mind 32-bites oprendszerrel szállították (egyértelmű price-cut), mégsem tudtak meggyőzően "bevágni" árban a konkurencia alá.

Szerintem kicsit erős jóslat az ACER/HP/DELL eladások mellé belőni a Samsungot, de persze a jövő bizonytalan, hozhat bármit, ha a kis márkákat - a monitorpiachoz hasonlóan - itt is ki tudja nyírni, úgy talán esélyes lehet.

Negyedmillából azért már lehet válogatni jócskán a piacon; engem egyáltalán nem győzött meg ez a masina. De hál' Istennek nem vagyunk mind egyformák! :)

A teszt mindezektől eltekintve velős, bár szerintem kicsit túl hosszú lett (=reklám?).

(#73) Digitalis válasza Felhő (#72) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Pontosan. :K
Inkább egy [AS5740G] ami Core i5 430M 2,27GHz/4GB/500GB/DVD S-Multi/Windows7 Home Premium hun 64bit/ Ati 5650 1GB DX11 /HDMI1.3 8csat truedts hd HDMI-n és 75K-val olcsóbban vagy az as5942g 600GB vinyóval és még mindig 20k-val beljebb. És ott a fentebb említett Sony Vaio, ami szintén i430/Ati 5650 1gb DX11 hdmi 1.3 és szintén 20k-val olcsóbban, ami a minőséget tekintve a samsunghoz nézve ugye nem lehet kérdés. R580-at inkább a "Touch of Color" csili-vili vakítás fogja eladni (már akinek tetszik) amit állítólag híres dizájnerek neve is fémjelez. :)

[ Szerkesztve ]

(#74) Tomics válasza Digitalis (#73) üzenetére

Tomics
(PH! addikt)
LOGOUT blog

acert soha :( eddig amiket láttam csak a gond volt vele

(#75) Atos23

Atos23
(senior tag)
LOGOUT blog

A gari azért kibírhatna 3 évet...

Eladó Acer 65-90W adapter, Asus 65 - 90W adapter - Ha sürgős kérlek írj PÜ-t vagy hívj fel telefonon 0630-2257059 - Egerben: http://href.hu/x/gfjs

(#76) alamuszi

alamuszi
(senior tag)

Acer-t soha. De megnéztem szombaton egy MM-ba egy R530-at, és R580-t. Nem tetszett. Az nálam egy alapvető teszt, hogy a monitor mögé nyűlok, és megnyomom, egy újjal a fedelet. Ha meglátszik a képernyőn belül a nyomás, akkor az sokat elmondd a termék, ház stabilitásról. Megnéztem egy hasonló kategóriás Sony-t is, és ott nem volt ilyen. Most egy ThinkPad T61-em van de itt sincs ilyen
A Másik, hogy a Samsung azért nem szokott, ilyen munkát kiengedni a kezéből. Ugyan a belső gyors, de a váz minősége csapnivaló. Hasonlóan az Acerhez. Persze, hogy mennyira lesz megbízható, azt az idő dönti el. De nekem nem jön be...

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#77) Digitalis

Digitalis
(senior tag)

Többek írják, hogy "Acert soha". Most ennek az elméletnek, kategórián belül van alapja, vagy csak olyan dogma mint, hogy az "AMD melegszik". :F

(#78) x_o_n válasza Digitalis (#77) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

sok a negativ tapasztalat...karácsonykor két modellböl pld 16db ból 12db nem volt jó..

:igényes festés vállalok referenciákkal:::::Diablo 3: Guest Pass -t keresek!!:::

(#79) alamuszi válasza Digitalis (#77) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Nálunk pedig 6 darabot vettek, mielőtt idekerültem. 1,5 évesek. Négy extensa 5220-at ebből három halott kettő db Travelmate 6592-t ebből az egyik megy immel ámmal, néha kikapcsol meg újraindul, a másiknak mindenféle kontakthiba problémái vannak.
Szóval ez 1,5 év után.

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.