Máris 20 nm? 
Az Intel év végére tervezi a 25-öt!
Nem semmi!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Angel1981
(PH! addikt)
Na jó, de azért van egy kis különbség a kettő között. 
"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

Robi BALBOA
(őstag)
Bárcsak a vga-k és a cpu-k is már 20nm-nél járnának! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Samsung nagyon teker, kíváncsi vagyok ezekre a 20nm-es chipekre, hogy mennyit hoznak fogyasztásban és sebességben.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

Angel1981
(PH! addikt)
Igaz, de itt magára a csíkszélességre gondoltam. 

Power
(senior tag)
csak nem 25, hanem 22 és nem 2010 végére, hanem 2011 végére.
Amúgy igazad volt 
Power

shabbarulez
(őstag)
A Samsung a gyártástechnológia megjelöléseinél sosem konkrét adatokat szokott megadni, hanem mindig tízzel osztható értéket. Gyakorlatilag náluk a 20nm csak egy osztály megjelölés ami a 2x nm-et jelöl, ahol x lehet 0 és 9 között bármi. Idővel azért ki szoktak derülni a konkrét értékek, de a Samsung a sajtóközleményeiben az után is mindig a marketing szempontból "legmutatósabb" értéket szereti hangoztati. Gyakorlatban ez azt jelenti hogy a Samsung sajtóközleményben a 29nm-es gyártástechnológiára is 20nm-ként fog hivatkozni, mert úgy jobban hangzik.
(#7) shabbarulez válasza shabbarulez (#6) üzenetére

shabbarulez
(őstag)
Közben keresgéltem és anno egy februári EETimes-os cikk szerint a Toshiba 24nm-es, az Intel-Micron 25nm-es, a Hynix 26nm-es, a Samsung pedig 27nm-es gyártástechnológiával fogja a NAND flash lapkákat gyártani.
Most utánaolvastam a Samsung hivatalos oldalán és tényleg 20nm-ről beszélnek, mint "osztály". Lehetséges, hogy ez az "osztály" dolog valóban 2Xnm-re értendő, vagy éppenséggel a majdan megjelenő 20nm-en belüli kártyáikat szerették volna ezzel egy kategóriába sorolni.
Na majd kiderül, hogy az EETimes-nak van-e/volt igaza. 
"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

shabbarulez
(őstag)
Ez már hosszú ideje így van a Samsungnál, mind DRAM, mind NAND fronton. Pl. Anno 4x nm tartományban a Hynix 41-en, a Samsung 42nm-en, a Toshiba 43nm-en gyártott, de a Samsung sajtóközleményben természetesen 40nm szerelt. A 3x nm-es tartományban a Toshiba 32nm-en, a Intel-Micron 34nm-en, a Samsung 35nm-en gyárt, a Samsung sajtóközleményekben annál is 30nm szerepelt. Jellemzőn odaírják hogy ez osztály, de a hírek-híreinek-híreiből készült sokadik átíratokra, fordításokra ez mindig ki szokott kopni.

bteebi
(senior tag)
Ezt jó tudni. Eddig még nem hallottam róla. Bosszantó egy csúsztatás, nem tudom, miért nem lehet konkrét értékeket megadni
. Mondjuk nem kicsit lepődtem meg, hogy hirtelen ilyen nagy ugrás történik
. Így már azért érthetőbb a dolog
.
Te is fiam, Bluetooth?

Angel1981
(PH! addikt)
Engem valahogy sajnos a méretbeli különbségek kevésbé érdekelnek
Az jó lenne, ha már egy elfogadható írásciklusú ssd-t adnának ki a gyártók. Megcsinálni meg tudnák, csak nem érné nekik meg 
Ph 56. legmegbízhatóbb tagja :) -> http://href.hu/x/hr23

Angel1981
(PH! addikt)
A csíkszélesség csökkentéssel szinte biztos, hogy árcsökkentés is jelentkezni fog - ami segíti az elterjedést. Ez a végleges írásciklus tényleg akkora probléma? Úgy értem előbb elhasználódik, minthogy "elévülés" miatt megválna tőle ez ember?