Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jó cucc, tudásához nem is férhet kétség, de otthonra szerintem kicsit drága lesz, legalábbis attól tartok. Azért még szívesen kipróbálnék egy ilyet. :C Jó lenne egy teszt, de gondolom eléggé fehér holló kategória lesz ez a tesztlaborokban.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#2) glutamin válasza stevve (#1) üzenetére

glutamin
(őstag)

Érdemes lenne egy i7-es rendszerrel összevetni mit tud.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#3) stevve válasza glutamin (#2) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na az szép teszt lenne. Célhardver az erős CPU ellen. Remélem, valamelyik labor rászánja magát egy ilyenre.

PH semleges

(#4) zed1983

zed1983
(őstag)

De szép lett...

(#5) glutamin válasza stevve (#3) üzenetére

glutamin
(őstag)

Most kicsit laikusként írtam ezt ide, de nézzünk egy másik példát:

Egy hardveres Mpeg2-es tömörítős tunerkártya kb 8-10e Ft-ta drágább a szoftveres változatnál, miközben a mai 2 magos CPU-k is megbírkóznak már a feladattal.

Kiváncsi lennék, hogy itt a célhardver mekkora teljesítménykülönséget ad. Valamint az is kérdéses számomra, hogy a VGA-k nem tudnák-e többé-kevésbé hatékonyan ugyanezt a kódolást elvégezni.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#6) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

láttam ma leadtek reklámot a főoldalon... (eddig nem vettem észre) ő is a szponzorok között volt/lesz? :) engem az érdekelne, h nem fogtok tőlük valami izmos vga kártyákat kapni a közeljövőben? :B szívesen látnám...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) stevve válasza glutamin (#5) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, de egy hardveresen MPEG-2-be tömörítő kártya mondjuk 14%-ban használja a CPU-t felvétel közben, ha szoftveresen enkódolsz felvétel közben, akkor még a netezés is okozhat gondot.

PH semleges

(#8) glutamin válasza stevve (#7) üzenetére

glutamin
(őstag)

Nálam egy e2180-ason amit 2666-on hajtok a 720*567-os mpeg2-es felvétel olyan 70% körüli terhelést csinál és a netezés+háttérben dc szépen elszaladgál. De komolyabb dolgokat valóban nem lehet elindítani mellette. Heti 1-2 alkalomnál gyakrabban nem használom, így bőven elég nekem ez is.

Mellesleg mivel egy vinyó van most a gépben inkább az a szűk keresztmetszet. Komolyabb munkához feltétlenül dedikált vinyót javasolnék a tuneres/kódolós munkákhoz, hogy ne akassza meg más. (ezt korábban 2x80GB maxtor mellett gyakorlatban is tapasztaltam)

[ Szerkesztve ]

(#9) stevve válasza glutamin (#8) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:) na, az jó kihasználtság. Nekem hardveresen tömörít a kártya, de utána úgyis összenyomom kisebb méretre mkv-ba vagy avi-ba. (Nekem is külön HDD-re megy a rögzítés. :) )

Persze azért nem mindegy, hogy ez a cucc, a címszereplő H.264-be tömörít (és nem is akárhogyan, gondolom), mert az már azért eléggé megenné a procit, sőt! Valós időben nehezen tudnám elképzelni a rögzítést és a kódolást. :D

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#10) daa-raa válasza glutamin (#5) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Csak aztán azon a dual core-on nehogy elcsússzon a hang. Az ugyanis a legerősebb CPU mellett is előfordulhat. HW encoder-nél viszont kizárt dolog.

HD anyaggal meg a Ci7 hurka ehhez képest. Bár itt "csak" C2Q E az ellen. HD -> HD konverzióban viszont megeszi reggelire a PxVC1100, főleg ha h.264 a kimenet... A kétmagosoknak esélye sincs.

A teszt egyébként előnyt is adott a C2Q E-nek, ugyanis az egyik leggyorsabb MPEG2 encoder-t futtatták rajta.

Mondjuk kérdés a TMPGEnc mennyivel gyorsabb, vagy lassabb. Arról még nem láttam tesztet, pedig az új bundle az lesz.

Azt viszint nem értem miért kell egy ilyen cuccnak hordozhatónak lennie...

Si vis pacem, para bellum.

(#11) stevve válasza daa-raa (#10) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Köszi a tesztet! :R

(ha valakinek kell, itt van angolra fordítva - google fordítóval)

Így már egyértelmű, hogy az ilyen célhardvereknek nem nagyon lehet ellenfél egy CPU. Azon, hogy külső egység, én is meglepődtem, főleg hogy PCI-E csatolóval lehet gépre kötni. Kártyaként biztosan olcsóbb is lenne.

PH semleges

(#12) glutamin válasza daa-raa (#10) üzenetére

glutamin
(őstag)

Tényleg elég jelentős a különbség. Ráadásul egy 4 magos CPU még nem tekinthető átlagosnak. Régebben is találkoztam célhardverekkel, már sima Mpeg1-es időszakban is. De hobbi szintű felhasználóknak akkor sem igazán érte meg az ilyesmi.

Hangcsúszással egyelőre nem volt problémám szerencsére. (Divx/Xvid-del sikerült csak ilyet előcsalogatni) Mondjuk főleg TV műsorokat veszek fel egyszeri megnézésre, ha nem lennék otthon. Szóval a minőség iránti igényem nem magas:D

[ Szerkesztve ]

(#13) keytar

keytar
(tag)
LOGOUT blog

Szép darab...
És mellesleg éljen a Cell! Már lassan több éve várom, hogy egyre több helyen megjelenjen... Iszonyú jó cucc... meglátjátok még idővel... :)

...szerintem is ökörség külső egységnek ilyet csinálni...

www.keytar.hu - improve yourself

(#14) daa-raa válasza stevve (#11) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A tesztet még bzoley találta vagy 7-8 hónapja.

Be is b@szna ha egy ilyen cuccnál az ExpressCard USB-t használna. Fejlövés...

Kártyaként már kapható jó ideje, Ő lenne a PxVC1100. Nálunk nincs forgalomban (ez még lehet változik a közeljövőben), amikor utóljára néztem olyan 50k HUF körüli áron. [link] A külső eszköz nyilván legalább 10-15%-kal drágább.

(#15) stevve válasza daa-raa (#14) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Be is b@szna ha egy ilyen cuccnál az ExpressCard USB-t használna. Fejlövés...

Ott meg is halna minden előnyével együtt :DDD

Viszont a kártya eltévedhetne erreflé vagy legalább a környékre, ahonnan érdemes lehet jó áron beszerezni... :U

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#16) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Találtam egy jófajta összehasonlítást a CUDA, CUDA+Badaboom, x264 és a PxVC 1100 között, amiből az jön ki, hogy az x264 a legjobb minőségű és alacsony bitrátán a PxVC 1100 borzalmas képet ad. Teljesítményben viszont - természetesen - a legjobb volt, míg érdekes módon a CUDA igen haloványan miuzsikált Badaboom nélkül. Badaboom mellett viszont az x264-gyel fej-fej mellett álltak, ami az x264 dicsősége inkább. :)

Érdemes megnézni a tesztkonfigot is:
Windows Vista x64 SP1
Core i7 920 2.66GHz 4.8GT/s
3GB 1DDR3-1333
GeForce GTX 260+ 896MB Forceware 185.65
:)

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#17) daa-raa válasza stevve (#16) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Pontosítsunk: PxVC1100 + TMPGEnc ad moslék eredményt ilyen esetben. Lásd az utolsó oldalt, a CRI SpursCoder 2.01-gyel már semmi probléma. A TMPGEnc-en kell még fűrészelni a jelek szerint nem is keveset. [link]

Illetve lehet csak én vagyok figyelmetlen, de a tesztben mintha nem lennének fogyasztásmérések. Ott lenne még igencsak érdekes a dolog, lévén a PxVC1100 ~30-40W-ot fogyaszt. A GTX260 és a Ci7 920 együtt meg... Vagy 10x annyit. Energiahatékonyságot is figyelembevéve a célhw messze jobb.

(#18) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Nagyon jó kis cucc, árára azért kíváncsi lennék.

(#19) stevve válasza daa-raa (#17) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, igaz, az update részt nem néztem... :B Na igen, a fogyasztás abszolút nem utolsó szempont és így valóban használható marad a gép kódolás közben. Ráadásul nem akármilyen proci az i7 és még így sem tudta megközelíteni sem sebességben.

PH semleges

(#20) bzoley

bzoley
(PH! kedvence)

Kicsit talán túlméretezett a PxVC1100-hoz képest, de legalább van.
Méretarányok vizuális típusoknak.

(#21) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elég szép kis darab, szívesen olvasnék róla egy tesztet. Bár gondolom csillagászati ára lesz, szóval marad a nyálcsorgatás :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.