Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a feltekerhetőség ügyes megoldás. Végre hasznos is, nem csak szép.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#2) L Balázs

L Balázs
(kvázi-tag)

Nem foglal több helyet (a 100 gigás esetén), mint ha vennénk 3 32 gigás pendrive-ot, de olcsóbb, szóval van jövője.

http://ldmnyblzs.wordpress.com | http://twitter.com/ldmnyblzs

(#3) tothbe válasza Depression (#1) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

azért van vele egy kis gond, a másik fele fix, azaz ha sárül a kábel, gáz lehet vele.

By(e) Tothbe

(#4) boba6 válasza tothbe (#3) üzenetére

boba6
(senior tag)

viszont így nem sérül olyan könnyen mint ha nem lenne fix :DDD

ez még a jövő, perpill kevés vkinek van szüksége pont erre a megoldásra ennyi pénzért

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#5) mokus1

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Inkább hordozható vincsi szvsz.Azok is masszívak.sőt nagyobbak olcsóbbak.

(#6) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Ár/Kapacitás terén ezeket még a pendrive-k is lekörözik 2x. Egy 32GB-os, gyors pendrive akkor már. Amúgy meg Passport :)

(#7) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

Az első esetben láttam fele akkora fogyasztást mint egy winyónál.

Buffalo: [link] Samsung: [link]

Már csak egy gond van. A Samu 500GB-os. :D

Ja, azt elfelejtettem írni, ha nem tökéletes a tápellátása, a flash-nek több a gondja mint a mechanikus winyónak. A fényképezőgépek kártyái is "pont akkor akartam akkut cserélni" állapotban szoktak "meghalni". :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#8) gardener

gardener
(őstag)

Nem szűk keresztmetszet hozzá az usb2.0? :U

(#9) Jim Tonic válasza gardener (#8) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

35MB/s-hoz? Nem. :U

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#10) bsh válasza Jim Tonic (#9) üzenetére

bsh
(senior tag)

azért 35mb/s mert ennyit tud az usb.

szerk: még mielőtt valaki okoskodna, hozzáteszem: a gyakorlatban tud ennyit az usb.

[ Szerkesztve ]

(#11) Siera

Siera
(senior tag)

ez mind csodás,de hát én inkább jobban vigyázok majd a noti hdd mobil rackre mint,hogy veszek 1 ilyet :D

Ha valamilyen áru miatt keresel PM-ben akkor írd oda ,hogy mi az, mert anélkül nem tudom,hogy mire gondolsz!

(#12) waverider

waverider
(senior tag)

még egy picit! esnek az árak és jó lesz ez :C

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#13) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ilyen árért best buy a 100 gigás :DDD

True Success is Blonde

(#14) Jim Tonic válasza bsh (#10) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Mivel támasztod ezt alá?

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#15) demagóg válasza Jim Tonic (#14) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

Elmélet és gyakorlat. A gyakorlati érték erősen függ a környezettől. A 35 MB/s hihető érték.

-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

(#16) zoltanz válasza demagóg (#15) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Hát igen 2010 -ig nem jelent versenytársat a hagyományos HDD -nek árban sebességben már jövöre érezhetően jobb lehet látva a teszteket meg a sajtó közleményeket. Azért 500 GB felét sem használja ki egy átlag felhasználó, azok a régi szép idők 500 MB -ra minen elfért.

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#17) Jim Tonic válasza demagóg (#15) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Igen, ha végigolvasod, ott eleve 40 szerepel. Aztán leírják azt is, hogy ez részben a szoftveres vezérlésnek köszönhető.
Én azonban arra lettem volna kíváncsi, hogy mivel lehet alátámasztani, hogy a cikkben szereplő drive-nak ez lenne a szűk keresztmetszet. Merthogy a legtöbb olcsó SSD nem tud ennél többet. Az első hozzászólásommal is azt akartam mondani, hogy ha ennyit tud a drive, akkor ennyi átfér még USB-n.

[ Szerkesztve ]

(#18) demagóg válasza Jim Tonic (#17) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

Ja, így már értem. A fene tudja, hogy ennél az eszköznél "egyenszilárdságú" a tervezés vagy USB bridge korlátolt. Szerintem az előbbi, hogy költséghatékonyak maradjanak. Mikrokontroller alapúak ezek az eszközök, az órajel eléggé korlátos, csak a szükséges sebességű a belső rész. Biztos, hogy a belseje sem tudna pl. 100-al menni.

Szép már ez a 40 is. 40MB/s fölé nehéz menni, mert eleve bekorlátoz a PC (USB port kezelése) oldal. És ez hol van az elméleti 60-tól. Egy fejlesztéskor nekem is gond volt, mert kellett volna a 480Mbit/s közeli elméleti érték. De a második link szerint ez elvileg sem érhető el. Ami kontrollereket találtam USB2 portra azok is csak 20-25megás sebességet garantáltak. Kerestem normális sebességmérő progit USB-re, nem találtam. A kérdésre, hogy önmagában mit bír az USB eszköz csak egy natív PC mentes HOST szimulátor adhatna választ.

(#19) orbano

orbano
(PH! félisten)

na de akkor ez most tényleg SSD, vagy csak egy nagyméretű pendrive? nagyon nem mindegy...

A vér nem válik VAZZE!™

(#20) johniee válasza orbano (#19) üzenetére

johniee
(senior tag)

Nézzétek milyen gyors XP betöltés :Y [link]

ELaDó Cuccaim: http://href.hu/x/788z --- "Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle :=)

(#21) demagóg válasza johniee (#20) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

De vsz. nem is USB-n keresztül megy :)

(#22) demagóg válasza orbano (#19) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

Igazából nem sok jelentősége van, ha az USB kábel felől nézzük. Ha cserélni akarja valaki az SSD-t, akkor már tényleg nem mindegy. Az adatlapból nem derül ki.

(#23) johniee válasza demagóg (#21) üzenetére

johniee
(senior tag)

Hát nekem SATA2-ben is megfelelne egy :D csak nem a mostani árakkal...
Ja és ezt legalább lehet dobálni :DD

[ Szerkesztve ]

ELaDó Cuccaim: http://href.hu/x/788z --- "Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle :=)

(#24) marcias válasza johniee (#23) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Azért sztem picit megremegne a szempillád, amikor egy földhözvágás után nem olvas be semmit a gép :DDD

(#25) johniee válasza marcias (#24) üzenetére

johniee
(senior tag)

Na ja. De erről akkor beszéljünk, ha elérhetővé válik számomra (jó árban) ;]

(#26) Ste válasza johniee (#20) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sokminden azért nincs rá feltelepítve
ez már csak az én véleményem, de hidegen hagy mennyi idő alatt bootol be (most 1 csík vagy 10)

True Success is Blonde

(#27) orbano válasza demagóg (#22) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

azért sem mindegy, mert egy SSD attól SSD, hogy van benne pl. normális wear leveling. Ha csak egy sima pendrive, akkor... teccikérteni...

A vér nem válik VAZZE!™

(#28) demagóg válasza orbano (#27) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

Ez a "wear leveling" napjaink varázsszava. Olyan mint a biotermék. Ezzel bármilyen szemetet el lehet adni, enélkül esély sincs. A pendrive-ok is alkalmazzák már ezt a technikát, alkalmazása nem az adattároló jellegétől függ. A kontroller gyártók a saját maguknak kidolgozott algoritmust beteszik minden hasonló jellegű chipjükbe. Sőt, mint ahogy az SSD-k esetén, már a pendrive-ban is kezd megjelenni a különválasztott másodlagos, csak a kontroller adminisztrációját tartalmazó szeparált flash. Persze ez még árban a felső kategória. Amúgy pillanatok alatt jöhet egy ellenpélda, hogy már öt éve minden nap használja a pendriveot és azóta sincs semmi baja. És igaza van neki is. Amúgy egy külső USB eszköz átviteli sávszélessége is tesz arról, hogy ne menjen túl hamar tönkre a FLASH terület. Az SSD meg nem attól SSD, hogy wear leveling van benne. :B Amúgy sem definiált (tudom, az elve fent van a neten is), így bárki ráaggathatja a saját termékére ezt a jelzőt. A flash visszafejtésekor derül ki, hogy ki milyen alapossággal implementálta. De nem csodaszer, abban viszont mindenképpen segít (a gyártónak), hogy a kihozatal nagyobbik része átvészelje a garanciális időszakot. Ami feltűnt, hogy egyre több SSD jön be. Tehát nem 100% a biztonság. Azt nem tudom, hogy mekkora darabszámból jön ez össze (ezért nem is minősítem), de sajnos a notebook tárolók egyre nagyobb arányt képviselnek (főleg a fél éven belüli példányok vannak egyre többen, a 16 és 32 gigásak).

(#29) orbano válasza demagóg (#28) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

persze, sok mindent el lehet adni wear leveling alatt (ahogy SSD alatt is), de azért lássuk be, egy controller működséről el lehet dönteni szakmai szinten, hogy az mennyire "komoly". ingoványos terep, az biztos, de szerintem elég jól el lehet határolni egy ilyen kütyüt (mondjuk úgy flash drive) egy "normális" SSD-től... még úgy is, hogy nincs az ember tisztában azzal, mit is nyújthat valójában egy jó vezérlő.

A vér nem válik VAZZE!™

(#30) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Menjen már le az áruk :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#31) liksoft válasza orbano (#29) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Azt hiszem, még mindig nem érted. A pendrive-od is alkalmazza! Csak éppen egy chip-en belül. Az SSD attól más, hogy ott párhuzamos címzéssel gyorsítják az adatátvitelt. Vagyis sokszor (pláne egy gyártó esetén) ugyanaz van implementálva más sávszélességgel. Mivel a RAID5 elve egy konkrét jól meghatározott és leszabályozott dolog, így van belőle több mint öt változat, és ezeknek is a blokkmérete változtatható. A "wear leveling" ugyanilyen. Egy elv, mára szerény becslések alapján már több mint száz variációval. (Ez nem jött be, csináljunk másikat..... :D ). Alaphelyzet, a flash tároló chip minősége határozza meg az élettartamot. Ha az sikerül, az eszköz jó ideig használható lesz boldog tulajdonosának.

A gond, hogy ez a technika nem csak hiba korrekcióra, hanem virtuális élettartam növelésre készül. És ez a baj. Olyan technológiát kell alkalmazni, ami bűvésztrükk nélkül működőképes. De ha kis része meghibásodik, akkor a rendszer önjavító. A HDD alapjaiban ilyen, hiszen végtelenszer írható a felület. A flash viszont nem. Itt a gond. Ha majd kiváltják szintén végtelenszer írhatóra, és a HDD-k reallokációját megöröklik, onnan lehet számolni a HDD hanyatlását.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#32) Jim Tonic válasza liksoft (#31) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

A legnagyobb gond az, hogy sem pendrive-ra, sem SSDre nem tudsz adatokat bízni. Előbbi elég nagy gond, utóbbi csak laptopoknál. Egy SSD egy desktop rendszerben kiváló megoldás, ahol az adataidat oda mented, ahová akarod, az oprendszer meg futhat róla.
1 hónapos PQI pendrive-ból kettő is megdöglött, egyikről az adatokat még le tudtuk menteni. Ez csak azért tragikus, mert pont a dokumentumaim vannak rajta, mivel több helyen is kellenének. Most erről le kellett szoknom, mert féltem az adataim. Ez így azért elég szar.
Most inkább egy 1,8-ados tárolóban gondolkozom.

(#33) liksoft válasza Jim Tonic (#32) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Ahogy már több helyen említve lett, a flash a tápfeszültségre kényes. Vagyis az USB esetén ahol sűrűn kerül más-más gépbe, kap "apait, anyait". Azért egy SSD beépítve mindig ugyanazzal a környezettel találkozik. Így azért egy kicsit stabilabb. Valamint SSD-be nagyobb tartalékokat próbálnak belegyömöszölni.

Ami fontos:
- Adatbiztonság: több helyen tárolt azonos kópiák.
- Működési biztonság: redundáns tárolás (RAID).
- Hordozhatóság: rack, USB winyó, pendrive(flash) - mind a floppy kiváltása!

Pedig milyen jól lehetne használni, ha biztonságosak lennének........

(#34) Jim Tonic válasza liksoft (#33) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Ezt én kicsit hülyeségnek tartom. Néhány tized volt eltérés nem lehetne egy ilyen eszközre hatással.

(#35) liksoft válasza Jim Tonic (#34) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Talán nem véletlenül említi meg a kolléga a tápszűrést. [link]

(#36) Jim Tonic válasza liksoft (#35) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Csak ő tökéletesen más viszonylatban beszél erről.
Az, hogy fogyasztási igény miatt nem árt, ha normális táp van a háttérben, nem egyenlő azzal, hogy károsodna a chip az USB portok közötti feszültségeltérés miatt.

(#37) liksoft válasza Jim Tonic (#36) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Igen, de ha belegondolsz ok - okozati összefüggés van a kettő között. Én sem azt mondtam, hogy rögtön meghal. Viszont sokkal hamarabb tudja a kritikus szintet elérni a chip, így élettartama igencsak rövidülhet! (És ilyen helyzetben szokott jelentkezni a határeset.)) Ezt pedig az esetek többségében nagy ordítás kellős közepén észleli a delikvens adatvesztésként. :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.