Jó lenne már egy ilyen Blu-ray író emberi áron. Meg persze a hozzá tartozó lemez is...
[ Szerkesztve ]

Jó lenne már egy ilyen Blu-ray író emberi áron. Meg persze a hozzá tartozó lemez is...
[ Szerkesztve ]

A lemez már egész fogyasztható, 7-800 Ft-ért is kapsz!
Ezt is akkor fogom csak megvenni, amikor jön a 16x-os, és ennek lejjebb szökik az ára!
De lehet még akkor sem, mert a BD-RE-t csak 2x-en írja, az nekem kevés. 
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!
Nagyon jónak tűnik ez a Pioneer Blu-ray-író, na de az ára az valami horror.
Majd ha menő akarok lenni, akkor beszerzek egy jó nagy meg gyors SSD meghajtót, hozzá meg vételezek egy ilyen írót is sok sok lemezzel. A kis kisebbségi népség meg majd előre köszönni fog nekem és fejet hajtanak.
<-ƘƘ-> Rendszerment

A LaCie-ből a Mac miért drágább 30dodóval?
Mit kell egy ilyen téglatesten tervezni, ezt még egy kisiskolás is megcsinálja... ehhez elismert brit formatervező kell...ehh 
Ez kábé a brit tudósok kategória szerintem, legalábbis hasznosság szempontjából. 
Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss
Még mindig túl drága, hogy elterjedtté váljon a Blu-ray.
A meghajtóért 417 $, hát az igencsak sok, előbb veszek SSD-t, aztán arra archiválok...

hát jah az a 417 dodó 77e forint és akkor a behozatal meg amit még rátesznek ottvan hiphopp 95-100e.annyiból 4tb winyót veszek archiválni...
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
lehet h a benne lévő DVD-t tervezte meg

(#3) Kendek:phuuuuhuhuuh
micsoda életcééél

(#6) bolvar: de az túl egyszerű lenne
....és amugyis...miért nem vagy már egy kicsit vérpistike?
válasz a lasabb és nem annyira elterjedt Blu-ray-t h elmondhasd magadról fuck yeah nekem van

[ Szerkesztve ]
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

BD író helyett inkább egy külső HDD, szép a háza és jól fog mutatni a router mellett.
Majd ha 20 ezer és 30 ezer közé esik az ára akkor elgondolkodok majd egy BD író beszerzésén.

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"
Majd ha 10k alá esik az ára, akkor...
De ezt úgysem éljük meg, előbb bukik meg, mint hogy 10k-ért dobálják (azért még van remény) 
[ Szerkesztve ]

ez kiis ment a fejemből nem csak a 9400gt 200gb verzióval lehetek az
.
a vicces hogy annó már nemtudom mennyi pénzt kiadtam cd íróért pedig azse volt épp olcsó mulatság
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
másodpercenként 54 megabájt adatot éget be a kék lézer.
Van olyan winyó, amely képes ezt a sebességet stabilan is tartani? Tudom, SSD, de az még drága.
Wi-Fi antennák olcsón! 16dBi - 2200 Ft ( raktáron! ) - http://t7.hu/teh-16dbi-wifi
Ezekben is van pufferelés, azon kívül nyilván adatelfogyás elleni védelem is működik írásnál. Egyébként pedig egy modern merevlemezzel simán ellehet érni nagy fájloknál a 90.000+ KB/másodperces sebességet, 1-2 megás fájloknál pedig a stabil 60.000-eset. Természetesen úgy, hogy közben nem megy más nagyobb aktív adatfolyam az adott merevlemezen. Viszont ha valakinek telik egy ilyen eszközre, könnyen eltudom képzelni, hogy a gyors SSD meghajtó sem marad álom számára, de minimum egy gyorsabb RAID tömb simán belefér a költségvetésbe.
<-ƘƘ-> Rendszerment

Teljesen haszontalan ez az egesz.
Meg anno a CD rol a DVD re valtas kisse felvillanyozta a nepet, de ez annyira nem erdekel, hogy ha nem volna sem fajna 
.::www.megadanceradio.hu::.
britt dizájner.
Az élet kegyetlen .

Nálam a Samsung F1 vinyók 90-110 megabájt körül másolnak nagy fájlokat (sok gigás mkv/iso) Szerintem meglehetne próbálni ilyenekről írni ezzel a cuccal.
Trolling in the deep

LaCie-hoz:
Én is jót röhögtem ezen a díjnyertes dizájneres szövegen.
Micsoda formaterv.
Egyébként nem tűnik valami gyorsnak. 
Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

A Blue Ray írónak mi értelme?
Mit lehetne ráírni,egyenlöre még a dvd a befutó

Mi értelme??
Mondjuk az adattárolás? Film nyersanyag tudod mennyi helyet foglal pl?
Illetve ha valaki pl hd-ben dolgozik...
Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

Miert dragabb 30 Dollarral a MAC-es verzio?
Pont az adattarolas nem tul eros oldala ezeknek a keklezeres lemezeknek, alig valami fer rajuk.
[ Szerkesztve ]
Falsus in uno, falsus in omnibus.

nem tom, nálam a lassú árcsökkenés és lassú piacszerzés 1 dolgot jelent. A bluray meghalt, mielőtt elterjedhetett volna. Havonta jön 1-2 hír a BD-romokról, ellenben az SSD-kről és hordozható vinyókról 2-3x több.....egyértelmű, melyik lesz a befutó.
Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

Ez a matyómintás dvd nagyon hiányzott eddig az életemből...
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Mert aki meket vesz megérdemli. 
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

A lemez elején...
#21 -=Libria=- :
Egyelőre még a "nagyobb" cégek kezében van a BR tecnológiája. Ha a másodvolnalbeli gyártók is elkezdenek nagy tömegben kéklézeres eszközöket gyártani, akkor nagyon gyorsan esni fognak az árak... Egyelőre a "kisebb" gyártók is a "nagyobbak" által gyártott alkatrészekből építik a készülékeiket.
[ Szerkesztve ]

2008 január elején eldőlt a formátumháború. 2009 szeptembere van, eltelt 20 hónap és minimális előrelépés történt. 20 hónap háborúk törnek ki és érnek véget, technológiák születnek és válnak elavulttá az IT szektorban. 20 hónap alatt 2-3x annyit esett a hordozható vinyók ára, és egyben arányosan nőtt a kapacitásuk, a BR-é nem. Ilyen ütemmel számolva még 20, vagy 40 hónap mire elterjed? Amikor 4-5 terrás vinyók lesznek és 250-es, 320-as pendriveok, akkor akar majd labdába rúgni ? Vicc, meghalt, kezicsókolom, a tékák polcain dvd helyett ez lesz kirakva meg a media marktban szépen leváltja a dvd filmeket, de mint szgépes adattárolási forma már most halott.
[ Szerkesztve ]
Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X
(#26) Thulcandra válasza -=Libria=- (#25) üzenetére

Átnéztem egy népszerű webáruházhoz, ott épp most egy LG BH08LS20RBB Fekete OEM "csupán" 48 000 buznyákot kóstál. Igaz az csak 8x sebességgel pörköli a blurayt.
Néztem hozzá lemezt is, első nekifutásra még 8x írhatót sem találtam, nemhogy 12x - amire ez az új PIO képes lenne. Minden estre Maxell 4x egyrétegű bluray 840 buznyák... (más márkájú lemezek 1500 környékén)
Komolyan, mint ha nem is akarnák, hogy elterjedjen a bluray.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

Milyen az a terrás vinyó, rá van szórva egy kis föld?

Azt hiszik hogy még mindig működik a "nem adom olcsóbban, vedd meg ennyiért" taktika. De nem fogják fel hogy a cd/dvd-vel szemben itt már van alternatíva, sőt már az alternatívának nem alternatívája a bluray. Drága is, kicsi is, lassú is, megbízhatatlanabb is - miért is venné meg vki?
24k a 1.5 TB-os vinyó. Ez alapján a 25 GB-os BR lemeznek 400 Ft lenne az elfogadható ára ha Ft/GB-ot nézünk. Ha hozzászámoljuk mennyivel lassabb és kényelmetlenebb a használata (25 gigánként cserélgetni), akkor még ennyi se. És ez a mostra vonatkozik, holnap még ennyit se fog érni.
[ Szerkesztve ]

azért 400 ftnál jóval olcsóbbnak kell lennie,ha azt nézem, hogy mekkora a meghibásodás/adatvesztés esélye egy br lemez esetén. Nem mondom, hogy a vinyók nem mennek tönkre, de a megszabott garanciaidejüket általában kitöltik, míg egy írott dvd ha 1 év múlva tökéletesen megy, az kész szerencse. Helyben is kevesebb 3-4 hordozható vinyó, mint a megfelelő mértékű bd. Én tuti úgy archiválnék HD filmeket, hogy vennék két minimum 500as vinyót, telitöltöm, polcra felrakom felcímkézve mi van rajta, azt ha 1 év múlva előveszem, és átböngészem törölgetek róla, stb ha kedvem tartja.
Olyan 2-300 ft körül már labdába rughatna, tekintve hogy nem újraírható, hogy drága író kell hozzá,illetve míg a legtöbb gyártó a nagykapacitású pendriveokhoz igazítja a dvdit-lejátszóit, addig az optikában már nem túl sok előny van - nagy, "romlékony", drága
M

Ennek a technológiának egyszerűen nincs értelme. A vinyó árak és kapacitások annyira barátiak lettek, hogy sosem fog elterjedni. A filmterjesztők is inkább olcsó és gyors letöltési szolgáltatásokat kínálnának tucatszámra, minthogy korongokat próbálnak ránksózni.
Főleg ha bekötik mindenhová az optikát (~50-60%-os lefedettség kb 2013-14-re) sokkal hatékonyabb megoldások lehetnek majd filmekre.
Adatmentésre meg telejesen értelmetlen itt fentebb írták, hogy 500-as 1 terás vinyók milyen árban vannak azt beteszem raidbe oszt csókolm. Legolcsóbb író árából lazán veszek egy 1 terás raid tömböt, vagy 2tb sima tárhelyet.

Engem speciel nem tud igazán lázba hozni a Blu-Ray. Már olyan másfél éve nem írtam szinte semmi DVD-t. Ami volt vagy 200 DVD-m, azt is eladtam 

Majd ha 20K korul lesznek BL irok, akkro vennek is egyet, de amig ilyen arban vannak...
Bar azt sem tudom minek vennek, mivel nem irok DVD-t / CD-t egyaltalan.
www.oaziscomputer.hu