Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) mmdms

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Nagy patkányság az intel részéről ennyi foglalatot kiadni, szerintem rengeteg ember ezért vesz inkább AMD-t.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#2) _Orbi_ válasza mmdms (#1) üzenetére

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Így van. Én is azt tettem és nem bántam meg.

HP Pavilion g6!

(#3) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

USB 3 meg SATA3 lesz benne? Vagy még külön IC...

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#4) Eddie141 válasza mmdms (#1) üzenetére

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát igen. Mi értelme van ennek? Én csak egyet látok... Lehúzás...

Ph 56. legmegbízhatóbb tagja :) -> http://href.hu/x/hr23

(#5) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tehát új memóriák is kellenek majd az 1,5V miatt. Kíváncsi leszek ezeknek a 8 magosoknak az árára. Ha annyira drágák lesznek, mint most a Gulftown, akkor sokkal kevesebb Intel-es lesz a jövőben.

(#6) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

melyikötök tudná kivezetni a pci-e-t a jelenlegi lábakon?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#7) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért kell ez a Tik-tok stratégia?

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#8) Gery15

Gery15
(őstag)
LOGOUT blog

Kicsit uncsi már ez a foglalat mizéria, de én ki tarok az Intel mellet. :B

(#9) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

érdekes, elkezdenek kijönni a 1,5v-os ramok, csodák csodája, az új intelhez pont ez fog kelleni...

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#10) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Persze az 1366 tokozásnál is ezt mondták hogy nem kell másikat venni és tessék, dugják a sej-hajukba, kár hogy már nincs lába.

Kopi31415. Miért az 1156 ment, és most most csak 1155 megy?

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#11) hfrankee

hfrankee
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez nem más,mint mesterséges kereslet generálás.A marketing non plus ultrája. :U

"Minek a büszkeség, mikor a teljesítmény önmaga jutalma"-Twin Peaks

(#12) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vajon lesz 32 nm-en négymagos, IGP mentes processzor is? Vagy marad a két véglet. A méregdrága IGP mentes processzor illetve az olcsóbb CPU IGP-vel párosítva. :F

(#13) LordX válasza Kopi31415 (#6) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel már jelenleg is ki van vezetve az LGA1156-ban, ezért bárki..

(#14) atti_2010 válasza Kopi31415 (#6) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Egy őstag, irgum-burgum.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#15) flimo válasza atti_2010 (#10) üzenetére

flimo
(őstag)

Azt nem mondják, hogy a tokozás is marad ugyan az, csak hogy a chipkészlet :DD

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#16) atti_2010 válasza flimo (#15) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Aranyos!!!

(#17) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ehhez képest az AMD bulldozer menni fog az AM3-as lapokban, és ddr3 2000-ig vagy afölött fogja memóriákat hivatalosn támogatni

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#18) Televan

Televan
(senior tag)

Nem elég az hogy új alaplapot kell venni.Még ramot is vegyél ujjat.Nehogy már jó legyen a 1,65v memória. ;]

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#19) bitblueduck

bitblueduck
(tag)
LOGOUT blog

Nekem egyre kevésbé tetszik ez a fusion meg intel féle integrált grafika. Mégis hogy akarják megoldani mondjuk egy alsó-közép kategóriás VGA pár 10 GB/s sávszelét úgy, hogy a 4-8-x mag ne fuldokoljon? Mert ha középtávon a felsőkategóriát kivéve nem lesz diszkrét VGA akkor addigra illene egy olyan megoldás, ami egyenértékű egy mai 4000MHz-es 128/256 bites GDDR5-el.

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#20) atti_2010 válasza Bluegene (#17) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Azon se lepődnék meg ha a buldózer utáni is támogatná valamilyen formában(AM3)+, kisebb kompromisszumokkal.

(#21) Abu85 válasza akosf (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyelőre erről a két lapkáról lehet tudni az asztali és a mobil szinten. Szerverbe még lesz egy harmadik variáns is, de arról nagyon kevés az adat. A tokozás LGA2011 lesz.

Az IGP felől nem kell aggódni. Támogatja az OpenCL-t. A fejlesztők hasznosíthatják az erejét a fizikai számításokra.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#22) Bluegene válasza atti_2010 (#20) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sztem nem véletlenül nem szemétkedik úgy mint az intel

1-másfél év alatt jól elterjed az AM3, és mire kijön a bulldozer nagy lesz rá a kereslet, mert sok embernek lesz olyan lapja(addigra megunják a phenomokat:) )

az Intel meg durr bele, ha új procit akarsz vegyél lapot is, megkockáztathatja, mert nem a túlélésért küzd

akkor esnek pofára ha az AMD bulldozere lenyomná őket, akkor senkise venné :D

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#23) Angel1981 válasza akosf (#12) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Ezen már én is gondolkodom egy ideje - de félő, hogy csak az utóbbi... :(((
Meglátjuk, teljesítményben hogy fognak szerepelni, lehet nem lesz "kolonc" az az integrált GPU, és még így is verni fogja mondjuk a Q9550-et, vagy a I750-et.

Abu:"Az IGP felől nem kell aggódni. Támogatja az OpenCL-t. A fejlesztők hasznosíthatják az erejét a fizikai számításokra." - sajnos félek tőle, hogy közel sem fogják kihasználni...

[ Szerkesztve ]

(#24) atti_2010 válasza Bluegene (#22) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Bezony megérdemelnék hogy a Bulldozer nagyot üssön, habár nagy katasztrófa akkor sincs hiszen az Intel névvel a sz@rt is el lehet adni jelenleg, ahhoz hogy érzékenyen érintse őket mobil és asztali vonalon is sorozatosan verni kellene.

(#25) Gyusz

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

Bár már megemlékeztek itt róla páran, de nekem is a max 1,5 V-os memória szúrja a szemem. Ennek tudja valaki az okát azon kívül, hogy új memória vásárlására kényszerítsék az embert?

A végén még megint változtatnak a hűtő felfogatáson is.

[ Szerkesztve ]

(#26) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már megint új foglalat, hihetetlen... Erre csak egy dolgot lehet mondani: hajrá AMD.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#27) Bluegene válasza Gyusz (#25) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sztem a jelenlegi memóriák is menni fognak, max lejjebb veszed bios-ból a feszeket(1,5-re)

(#28) zsigus válasza bitblueduck (#19) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

A Processzorokban található memória sokkal gyorsabb a RAM-nál, de mondjuk az igaz, hogy sztem elég keveset raktak bele, ha a felsőkategóriás 20MB-ját rakták volna az IGP-sbe akkor jó lenne, de itt nincs szükség GB-okra közvetlen kapcsolat van a proci és a VGA között, és a mem is gyors, csak kevés!

(#29) Gyusz válasza Bluegene (#27) üzenetére

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

DDR2-vel egyelőre nem érint a dolog, de ha vissza kell venni a feszültséget, akkor valószínűleg az időzítést/sebességet is vissza kell fogni. Az meg azért nem OK.

(#30) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hohó, lesz itt lehúzás, de rendesen! 1,5V-os ramok, mi? Eh, csesszék meg az egészet. 1-2 év múlva meg majd jön az 1154 ?

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#31) atti_2010 válasza Bluegene (#27) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Cserébe legfeljebb majd jó instabil lesz.

Móci. Ja, lehetőleg 1,25V ramokkal, és a PCI-E-t lecserélik ha lehet, nehogy rád romoljon a diszkrét VGA.

[ Szerkesztve ]

(#32) julius666 válasza atti_2010 (#24) üzenetére

julius666
(őstag)

Azért nem olyan szarok az intel procik (sőt). Csak szívás van a foglalatokkal.
Ha most vennék, szinte biztos AMD-t vennék. Viszont másfél éve megérte a core2-t megvenni.

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#33) akosf válasza Abu85 (#21) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valószínűleg jó teljesítményű lesz az IGP is, de pl. adatbáziskezeléshez nem nagyon van rá szükség. Van aki épp ezért bőven beérné egy külső, jóval olcsóbb GPU-val is...

[ Szerkesztve ]

(#34) Eddie141 válasza julius666 (#32) üzenetére

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Naigen :) Az amd negalább eléggé egynemű. Az új 6magosok is belemennek majd a régi, akár 5 éves lapokba is. Ezt az intelről már nem mondhatjuk el. És szerintem, ha valaki gépet vesz, és mondjuk csak a lapra és procira többet ad ki mint 100e, akkor azért elvárná, hogy egy pár év mulva ne kelljen a teljes rendszert leváltani, ha fejleszteni akar az ember egy picit. Nomeg az 1366 is még csak 2-3éves.. Nemhiszem, hogy ekkorát fejlődtek volna az intelek, hogy folyamatosan új foglalatokra lenne szüksége.

Ph 56. legmegbízhatóbb tagja :) -> http://href.hu/x/hr23

(#35) atti_2010 válasza julius666 (#32) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Mondtam én hogy szarok? Csak nagyon megszívatnak.
Eddie141. Az érintkezős foglalatnál is azt mondták hogy jobb mint a lábakkal mert biztosabb az érintkezés, erre egy csomó lapot láttam Intelest amin el voltak égve a kontaktok, amit nem is csodálok mert sokkal kisebb az érintkezési felület mint a lábaknál.

[ Szerkesztve ]

(#36) Kopi31415 válasza atti_2010 (#14) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És, mi a franc köze van annak a hülye titulusnak bármihez is?
LordX: és 1366-on megtudnád tenni?

[ Szerkesztve ]

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#37) gV

gV
(őstag)

akkor memoriat nem kell cserelnem, Nehalembol kiindulva sebessegben nem lesz sokkal lassabb a SB ha a mostani 1333/cl9 ramjaim lesznek mellette pl. 2000/cl7 helyett

(#38) bacsis válasza akosf (#12) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már most is van még válogathatsz is közülük ;)

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#39) akosf válasza bacsis (#38) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kösz a tippet! Bár sajna nem a Xeon-okhoz van méretezve a pénztárcám...

(#40) tzsolesz válasza Abu85 (#21) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A fejlesztők hasznosíthatják az erejét a fizikai számításokra.

Hmm. Kiszoríthatja a Fizikszet? :U

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#41) Abu85 válasza Angel1981 (#23) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A GDC-n sokan a fejlesztőfelületek iránt érdeklődtek. Az AMD már most kínál sajátot, és az Intel is fog. Nincs értelme nem hasznosítani. Ráadásul az Intel és az AMD felülete részlegesen kompatibilis lesz, egyedül a GPU oldalról kell dolgozni vele.

tzsolesz: A PhysX-et az NV zárja le. Az eleve nem téma, mert nem működik az APU-val.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#42) bacsis válasza akosf (#39) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tényleg nem gyengén túl vannak árazva desktop társaikhoz képest :U
mondjuk annyiba szimpatikusak ezek a Nehalem alapú xeonok, hogy olyan verziók is készültek belőlük, mint amilyen asztali fronton nincs... lásd 32nanós 4magos Wetmere, vagy HT nélküli 2 magos meg még sorolhatnám :)

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#43) Abu85 válasza akosf (#33) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miután kifizette az IGP árát, bármit rakhat mellé. :) Nem kötelező használni a beépített vezérlőt. Persze sokan fogják, mert a procival megvették.

(#44) atti_2010 válasza bacsis (#42) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Felet nem adnak?

(#45) moha21 válasza Abu85 (#43) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor ez az IGP mit is tud majd? :F

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#46) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Erre a foglalat mizériára többen is azt szokták mondani, hogy "ugyan ki cserélné ki csak a procit? 1% max?"

Ha belegondolunk itt nem is ez a lényeg. Hanem maga a rabság érzése, hogy még lehetőségem sincs, egy rögzítőkar felhúzásával, egy zsírúj procit + erőt juttatni a gépembe. Mivel vagy nem lesz chipset kompatibilis, vagy a foglalat lesz rossz, vagy a memória, sőt még a hűtőm se működne rajta.

Jelen esetben ez a lényeg a foglalatokkal, hogy ha kellene majd a későbbiekben mégtöbb számítási erő, akkor egyszerűen cserélek egy Bulldozerre a 785-ösömben. Másrészt a régi procit is sokkal könnyebben el tudom adni, mivel a leendő vásárlók 99%-ának a lapjában menni fog! Ellenben egy Intel használt procit, a foglalat+chipset kombináció miatt, ennél jóvalkevesebb embernek tudom eladni. Jóljárok én, mert könnyen el tudom adni (egy 4 magos 955 BE, több év múlva is nagyon jó vásár lesz szerintem, némi ráfizetéssel egy Bulldozer + a régi jól bevállt hűtőm. Jóljár aki megveszi, mert fejlesztett a gépén.

Arról nem is beszélve, hogy az AM3-as alaplapok, is 100% értéktartóbbak, mint egy már kihalt foglalatú lap. Egybe egy konfigot szerintem sokkal nehezebb eladni jó áron, mint mondjuk csak a procit, ramok, lap, hűtő minden marad.

Nem írom alá!

(#47) ddekany

ddekany
(PH! addikt)

Én csak azon csodálkozok, hogy annyi embert érint egy foglalat váltás. (Ha nem így lenne, az Intel sem játszana vele, gondolom...) Nekem az tűnt általánosnak, hogy addig használunk egy gépet, amíg feltünően nem lesz lassú az újakhoz képest (ez azért legalább 5 év), vagy be nem krepál az alaplap (na, ez sokszor már kevesebb idő...). Egyik esetben sem esélyes csak CPU-t cserélni. Legalábbis körülöttem CPU csere elvétve fordult elő. Mira el jön az újítás ideje, már mindig tök más volt minden, kb a házat meg néhány perifériát lehetett továbbvinni...

(#48) Móci válasza Ren Hoek (#46) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lesz itt szerintem majd bőven 1156-os cucc az aprón, ha bejön az új tokozás. :D

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#49) atti_2010 válasza Móci (#48) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ráadásul a drága csúcslapok általában Intelhez készültek, azokat nem azért veszi az ember hogy 2 év múlva lecserélem.

(#50) akosf válasza Abu85 (#43) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Attól, hogy nem kötelező használni az IGP-t, nem lesz olcsóbb a processzor...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.