Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Enton

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát erre kiváncsi leszek.
Gondolom a 120Hz-es 3d ready meg szemüveg ugyancsak nélkülözhetetlen, hisz csak ennek a tecnikának a tuningja.

Family Guy Online - Closed Beta

(#2) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erre vártam a 3D-vel kapcsolatban.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#3) stratova

stratova
(őstag)

Erre kíváncsi leszek, azért a képen pontosabban annak aláírásán jót mosolyogtam :) Néha fárasztó, de egyébként kellemes tud lenni a 3D, noha nekem csak moziban volt hozzá párszor szerencsém (Dolby3D nem IMAX3D sajnos).

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#4) doddy

doddy
(tag)

engem még mindig nem hat meg a 3d..... :(

Ha elégedett voltál az adásvétellel, kérlek értékeld itt: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/friss.html (be kell linkelni az apróhirdetést is)

(#5) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy vezérlőlapka hogyan tudja kiküszöbölni a megjelenítő azon hiányosságát, hogy csak szűk iránytartományban vetíti a 3D képet?

(#6) Cs_Laci

Cs_Laci
(senior tag)

"A chipet a TSMC fogja gyártani"

Milyen meglepő ;]

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#7) mzso

mzso
(fanatikus tag)

Ez meg milyen hulladék felbontás? 256:135 képarány...

(#8) D1Rect válasza mzso (#7) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kezd megszokni, ez jön a FullHD után.
Persze ott van még a 21:9 is.

Milyennapvan?

(#9) 14Spike88

14Spike88
(lelkes újonc)

tisztára mint a filmekben.. ez kész lesz jól eladják mindenkinek aztán jön egy kis japcsi és megcsinálja hogy ne legen kerete(TV) az egésznek csak maga a kép valami kivetítő segítségével, persze a háttér és minden 3d lesz ^^ Mi jöhet még? repülő autók?:P

(fogadjunk hogy valaki linkelni fogja hogy már az is van :D )

Nem tudom... Engem úgy tanítottak, hogyha hozzám szólnak illik válaszolni.. Ez csak itt nem szokás vagy mindenki barlangban lakik akinek írok?

(#10) Trolluska válasza 14Spike88 (#9) üzenetére

Trolluska
(kvázi-tag)

(#11) waporka

waporka
(tag)

ennyi:D repülő autó ide vagy oda... nekem kelleni fog egy ilyen moncsi 2év mulva:D

a privire illik válaszolni....

(#12) JColee

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

Szeretem az ilyen kamu illusztráló képeket. Valójában rohadtul nem ugrik ki így a kép a Tv síkjából. IMAX-ben megnéztem a Tront, és ott a 3d annyiban kimerült mint a "3d-s" képek, tehát egymás mögötti síkokat lehetett látni, gyors mozgás meg zavaró is volt. Engem eddig nem nyűgözött le a dolog.

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#13) UnSkilleD válasza doddy (#4) üzenetére

UnSkilleD
(tag)

engem sem de azért jó látni hogy csinálnak valamit :D bár fontosabb dolgokra is fordíthatnák a fejlesztési energiákat

[ Szerkesztve ]

(#14) DMG válasza JColee (#12) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Akkor neked baj van a szemeddel a Tron egy rohadt jó 3d referencia, bár inkább mélysége van mint hogy a nézők közé kiterjedjenek az események. De a tron túl gyors ahhoz hgoy a szemed alkalmazkodjon, akkor nézd meg a karácsonyi éneket, mivel nem élő szereplős ezért sokkal jobban meg tudják valósítani vele a 3d-t sőt általában az összes animációs filmmel.

Egyébként olyan nagyon valóban nem kitolható ez a betekintési szög, mint ahogy a cikk beharangozza, mert ügye fizikai korlátok szabnak itt határt nem holmi vezérlő.

Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.

(#15) Giot

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

Ez egy hasznos fejlesztés. Nem rossz a jelenlegi sem de elég kezdetleges. Meg fárasztó a szememnek.

Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

(#16) Márton

Márton
(PH! addikt)

"de ha lapka tényleg megoldja a 3D egyik legnagyobb gondját"

Hát nem tudom, általában az itteni 3D ellenes embereknek
is az egyik legnagyobb gondja inkább a szemüveg viselete.

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#17) ufocsalad

ufocsalad
(tag)

Az első sort látva aszittem valami ütős videokártyacsippről van szó :O

(#18) ufocsalad

ufocsalad
(tag)

különben is ki akarja a filmeket a tv élén nézni?

(#19) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2 dolog képes elhozni a 3D forradalmat:

1. jelenlegi kommersz megjelenítőn képes 3D tartalmat megjeleníteni
2. szemüveg nélküli panel

Milyennapvan?

(#20) mzso válasza D1Rect (#8) üzenetére

mzso
(fanatikus tag)

Még csak az kéne. 16:9-nél keskenyebbre menni hülyeség. Erre a hülye felbontásra meg nem is találtam referenciát. Olyan mintha össze vonták volna a QFHD-t (3840×2160) és a 4K-t (4096×2304). Inkább térnének át a moziformátumokra (4K, 8K,16K). A mozisok úgyis azon készítik majd a filmeket és meg is tudja jeleníteni egy az egyben a FullHD-t és többszöröseit.

(#21) D1Rect válasza mzso (#20) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mond a gyártóknak, olcsóbb panel+hype= kasszasiker.

Milyennapvan?

(#22) DMG válasza mzso (#20) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Hát nem tudom, 16:9-en is van olyan film ami alúl felül fekete csíkos, mert keskenyebb a felbontása.

(#23) dezz válasza LordX (#5) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pont ezt akartam kérdezni. A cikk erősen hiányos, csak valami marketingszövegnek a fordítása lehet. Ezt a chipet valószínűleg nem a mai, stereo-3D-s megjelenítőkhöz fejlesztik (mert azokat nem lehet átvarázsolni egy chippel), hanem pl. olyan, többnézetes szemüvegnélküli megjelenítőkhöz, amikbe kell valamilyen áramkör, ami a Blu-ray 3D lemezek és 3D-s adások kétnézetes képéből többnézeteset csinál.

(#24) julius666 válasza dezz (#23) üzenetére

julius666
(őstag)

Hát igen, a cikk olvasása közben én is meresztettem eléggé a szemem...

Valószínűleg az lesz amit te mondasz, ilyen HoloTV típusú megjelenítőkhöz generál sztereografikus 3D-ből több nézetest, online. Mondjuk a minőségbe bele sem merek gondolni, hasonló generált 3D-hez már volt szerencsém... :U

Mindenesetre Abu szégyelld magad a cikkért, ezt így ebben a formában nem szabadott volna lehozni.

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#25) west

west
(őstag)
LOGOUT blog

" Hú,akkor a 3d-tv.m sűrgőssen eladó" :DDD :DDD :DDD

http://logout.hu/blog/west/index.html 100% az ügyfél elégedettségi indexem!Midíg Új minősigi terméket adok!!Nem számítok be. Csere Nincs> ! Privátokat gyakran olvasom! A számom kérd PÜ ben.

(#26) west

west
(őstag)
LOGOUT blog

Nincs ám 3d tv-m. Mert itt kezdődik az amitől nem esik ki az ember szeme.Sejthető volt ez az irány, de ez az eredmény meglepett.

http://logout.hu/blog/west/index.html 100% az ügyfél elégedettségi indexem!Midíg Új minősigi terméket adok!!Nem számítok be. Csere Nincs> ! Privátokat gyakran olvasom! A számom kérd PÜ ben.

(#27) dezz válasza julius666 (#24) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, ez még nem holo, de jobb, mint a sima stereo-3D (mindkettőből a szemüvegnélkülit hasonlítva -- mert szerintem a szemüvegnek is van előnye ezekkel a fajta szemüvegnélküli megoldásokkal szemben).

Egyébként a magyar iPont Kft. pont ilyen rendszert készített és demózik pl. az Allee-ban. Bár a többnézetes megjelenítő megoldást a Philipstől lesték el, a két nézet->több nézet konverziós algoritmust és elektronikai megvalósítást elvileg ők csinálták meg először. Azon sem csodálkoznék, ha itt nem is a TSMC saját chipjéről lenne szó, hanem valójában az iPont a megrendelő... (De ha nem, a TSMC mellett nemigen rúgnak labdába...)

[ Szerkesztve ]

(#28) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Az oké, hogy a sztereo-3D-nél nem mindegy, hova ülsz, mert kicsi a betekintési szög. De ennél a többnézetes 3D-nél egy tartományon belül mindegy lesz? Csak mert ne kelljen már azt is figyelni. :U

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#29) pilóta

pilóta
(PH! kedvence)

Ez a fajta "3D" sosem lesz igazán kénelmesen nézhető. Egyszerűen abból adódóan, hogy csak becsapja az agyat, de a szemet nem. Ugyanis amikor az ember 3D-ben lát valamit a valóságban, akkor a különböző távolságokra különböző fókuszra áll be a szeme. Ez a természetes látás. Amikor viszont TV-n/moziban próbál "3D"-t nézni, akkor a kép valójában síkban van, vagyis a szemnek a látszólag közel és látszólag távol lévő dolgoknál fókuszt kellene váltania, de a képsík meg változatlan. Emiatt olyan fárasztó nézni ezeket, és emiatt nem lesz sikeres akármit variálnak akármilyen lapkával...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#30) DMG válasza pilóta (#29) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Nem hiába, az irány a színház felé mutat. :C

Egyébként a fókusz valóban zavaró, én megnéznék egyszer egy olyan filmet, ahol ninc sfókusz, szóval minden tök éles, azt majd én eldöntöm, hogy mit akarok látni. Mert egy 3D-s filmnél egy unalmas résznél "körül akarok nézni" akkor is csak azt látom élesen amiről úgy gondolták, hog yaz az esemény középpontja.

(#31) Márton válasza DMG (#30) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

megnéznék egyszer egy olyan filmet, ahol nincs fókusz, szóval minden tök éles

Nem reklámnak szánom, te kérted:
kis kamerákkal, nagy mélységélességgel forgatott 3D film: A Varázserdő :B

[ Szerkesztve ]

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#32) DMG válasza Márton (#31) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

:C

(#33) Duree

Duree
(PH! addikt)

Na azért erre kíváncsi lennék,vajon mekkora a marketingfogás benne?

(#34) h-yle válasza mzso (#20) üzenetére

h-yle
(őstag)
LOGOUT blog

Ha nekik jó akkor szerintem nekünk is jó lesz. Ha már moziformátum... ;)

[ Szerkesztve ]

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#35) Kroni1

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Nem rossz, ezért nem is merek 3D TV-t venni, mert fejlődik a 3D még rendesen! De az lenne az igazi ha már szemüveg se kéne hozzá!

(#36) Srodney válasza ^Clown (#2) üzenetére

Srodney
(senior tag)

szintén,annyira kiforratlan ez az újdonság,szinte minden héten van vmi új dolog....

(#37) dezz válasza pilóta (#29) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez így van. Ugyanakkor némi gyakorlással elég jól hozzá lehet szoktatni a szemet, legalábbis egy bizonyos tartományon belüli (virtuális) távolságokra, főleg a látszólag a megjelenítő mögöttire. (Bár sokaknak csak az az "igazi" 3D, ha a testek kijönnek a képből. Ha csak bemennek, az snassz... :D )

És azt hiszem, hozzá is kell szokni, mert igazi holografikus 3D még sokára lesz minden otthonban... :(

(#30) DMG: Nem így értette a fix fókuszt. Nem a kép szempontjából, hanem a szem számára.

(#38) DMG válasza dezz (#37) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

A szem számára a fókusz ugyan az mert egy síkban van, a bajom nekem az, hogy azok a részletek amik a rendező szerint nem a középpontban vannak, azok homályosak (szándékosan) nade ha a nézőnek pont azon akad meg a szeme (pl, egy szeme elött lehulló hópehely, vagy bármi más), akkor zavaró, hogy homályos, pedig lehetne éles is, nyílván a szem nem fog tudni ráfókuszálni, mert nem azért homályos, hanem azért mert eredetileg úgy lett eltárolva a képe, mint ahogy 2D-ben is, csak éppen ott nem érzel késztetést arra, hogy szétnézz a környezetben, mert ráirányítják a tekinteted az esemény középpontjára.

(#39) julius666 válasza dezz (#27) üzenetére

julius666
(őstag)

Hát, ez még nem holo, de jobb, mint a sima stereo-3D

Mármint milyen ez? a Cikk pont hogy nem említ semmilyen konkrét terméket.

Egyébként a magyar iPont Kft. pont ilyen rendszert készített és demózik pl. az Allee-ban.

Szerintem ilyenhez volt szerencsém a Westendben (amúgy ez az Alleban hol van pontosan? Holnap lehet hogy akkor vetek rá egy pillantást csak úgy kíváncsiságból, valszeg úgyis ott ebédelek :) ). Nemhogy csak a szemem folyt ki tőle, hanem az agyam is. Kb 2 percig voltam képes egyhuzamban bámulni, ha még fél percet nézem, akkor bandzsa maradok hátralévő életemre, olyan "3D-s" volt.

Én egyébként a jelenlegi eszközökkel ezt a realtime mesterségesen generált 3D-t rossz viccnek tartom. Max azt tartom nézhetőnek, amikor egy kamerával veszik fel a filmet, aztán emberek kézzel vagdossák össze mi legyen előrébb, mi hátrébb a filmből. Bár azon is baromira látszódik hogy nem igazi 3D, csak ott legalább van valamiféle térélmény és nem sikítva szúrja ki mindkét szemét körzővel az ember az elb*szott perspektíva és a különböző mókás 3D-s artifaktok okozta "vizuális orgiának" köszönhetően.

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#40) julius666 válasza pilóta (#29) üzenetére

julius666
(őstag)

Tény, a hologram viszont már ezt is tudja. Úgy megnéznék egyszer már egy HoloTV-t élőben mit tud [nyálcsorgatós smiley]

(#41) dezz válasza DMG (#38) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem, miről beszélsz, csak azt mondom, hogy ez két különböző dolog.

Egyébként a "gyakorlatlanság" is teheti, hogy valaki csak azt látja élesen, ami egybeesik a vászon vagy megjelenítő síkjával, mert még nem tanulta meg a szeme (illetve az agya, látókérge), hogy ne oda fókuszáljon, ahol a szemtengelyei metszik egymást.

(#39) julius666: "Mármint milyen ez?"

Többnézetes szemüvegnélküli megjelenítés.

"a Cikk pont hogy nem említ semmilyen konkrét terméket."

Kitalálható, miről van szó.

"amúgy ez az Alleban hol van pontosan?"

Csak úgy a folyosók közepén, a bejárattól nem messze.

"Nemhogy csak a szemem folyt ki tőle, hanem az agyam is. Kb 2 percig voltam képes egyhuzamban bámulni, ha még fél percet nézem, akkor bandzsa maradok hátralévő életemre, olyan "3D-s" volt."

Valahogy nagyon rosszul nézted. :D

"Max azt tartom nézhetőnek, amikor egy kamerával veszik fel a filmet, aztán emberek kézzel vagdossák össze mi legyen előrébb, mi hátrébb a filmből. Bár azon is baromira látszódik hogy nem igazi 3D"

Ezen látszik csak igazán! :)

"csak ott legalább van valamiféle térélmény és nem sikítva szúrja ki mindkét szemét körzővel az ember az elb*szott perspektíva és a különböző mókás 3D-s artifaktok okozta "vizuális orgiának" köszönhetően."

Amíg nem sikerül rendesen látnod ezt, inkább ne jelents ki ilyeneket...

[ Szerkesztve ]

(#42) julius666 válasza dezz (#41) üzenetére

julius666
(őstag)

Na, ha minden jól megy holnap megkukkantom ezt az allés cuccot, kíváncsivá tettél, mégsem ugyanaz akkor mint ami a westendben van a mozinál.

Az tényleg élvezhetetlen, normális 3D-nél nincsen olyan hogy "rosszul nézed". Pláne hogy a térlátásom mindig is jó volt.

[ Szerkesztve ]

(#43) dezz válasza julius666 (#42) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem ugyanaz lesz. Nem mindegy, hogy honnan nézed, mert nincs olyan sok nézet, hogy rendesen, nagy ívben "körbejárható" legyen. Kb. 6 nézet van, amiken újra és újra végiglépked, ahogy oldal irányban elmozdulsz. Újrainduláskor felcserélődik a jobb és bal szemnek szánt információ, ilyenkor egyfajta kifordított teret látsz. A távolság sem mindegy. Akkor jó, ha 1-1 szemmel szellemképmentes képet látsz.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.