Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

volt már, hogy a 43rumors beletalált a dolgokba, de azért tegyük hozzá, hogy az olympus e-p2 esetében egy nappal a bejelentés előtt sem tudtak még semmit, és írták a hülyeségeket. akkor, amikor mi már napokkal korábban megkaptuk a magyar sajtóanyagot az egészről...

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#2) camelferr

camelferr
(senior tag)

A Samsung fullframe szenzorára kiváncsi leszek. Ebből kiindulva lehet hogy van némi esély FF Pentax dslr bejelentésre is.

Ez egy ilyen bolygó.

(#3) madgie válasza camelferr (#2) üzenetére

madgie
(VIP)

Miért, a K-x-ben Samsung szenzor van? ;)

(szerintem vége a Samsung-Pentax bratyizásnak)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#4) camelferr válasza madgie (#3) üzenetére

camelferr
(senior tag)

Nem hallottam hogy felmondták volna a bratyizást. (igaz ilyesmit nem is szoktak nagydobra verni). Az is igaz hogy a Pentaxnak nem igazán vannak ff-et kiszolgáló új objektívjei.

Lehet hogy ez a GX csak marketingszöveg a samutól, mint anno a soha el nem készült piacra nem dobott Pentax fullframe. Meglátjuk.

Ez egy ilyen bolygó.

(#5) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Csodálatos, hogy lesz 100 féle váz, de az mégcsodálatosabb lenne, ha ugyanannyi obi is lenne végre, főleg fixek.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#6) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Samu NX-re kíváncsi vagyok, ha K-bajonet komolyabb kompromisszum nélkül felmegy rá, lehet, hogy tavasszal másod(?)gépként beruházok rá.

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#7) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#8) Parci válasza Mercutio_ (#6) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

(nem volna logikus a k bajonett)

(#9) ROBOTER válasza Mercutio_ (#6) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

"ha K-bajonet komolyabb kompromisszum nélkül felmegy rá"

Hát ha az kompromisszum, hogy semmilyen objektívvel semmire nem lehet fókuszálni, akkor...

:D

(na jó, ez túlzás, a 20-25mm-t meghaladó kihuzattal rendelkező obikkal lehetne félsz@r képeket csinálni, pl. makrók)

(#10) leeate

leeate
(fanatikus tag)

Miért nem lehet ezekbe is tükröt beépíteni? Nem férne el annyi elektronika mellett ilyen kis méretben? Vagy az a lényeg, hogy mindenképp zsebre lehessen rakni, vagy mi?

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

(#11) Szten Márs válasza leeate (#10) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért, mert nem akarnak tükröt rakni bele, pont ez a lényeg :) Amúgy igen, a méret csökkentése egy fontos szempont lehet, mostanság amúgy is eléggé előtérbe került.

[ Szerkesztve ]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#12) leeate válasza Szten Márs (#11) üzenetére

leeate
(fanatikus tag)

Ilyen árfekvésekben én nem vennék EVF keresővel gépet. És olyan távmérőt nem tudnának belerakni, mint a régi Leicákban volt? Jó, ez hülyeség. :)) Amúgy szerintem a mai APS-C érzékelős DSLR-ek nem olyan vészesen nagyok.

(#13) Ijk válasza leeate (#10) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Tükrös gépekkel Dunát lehet rekeszteni. Pont a hordozhatóság lenne ezeknek a gépeknek a lényege, de mivel alig dobtak ki fixeket, megölik ezt a funkciót. Igazából már tökmindegy, hogy egy d40+18-55 vagy egy ep-1+14-42 nem fér bele egy kis övtáskába, vagy egy kis oldaltáskába a tárca mellé.
Azt, hogy miért nem adnak ki távmérősöket nem értem, pedig szerintem sok ember szereti kifejezetten az optikai keresőket. Az RD-1 befuccsolt, a Leica árát meg fizesse ki aki bírja. Nem hiszem, hogy a távmérős mechanika olyan drágán állítható csak elő.
A másik bajom még, hogy felrakom az EVF-t, aztán csókolom külső vaku.

(#14) ROBOTER válasza Ijk (#13) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Mondjuk egyik oknak elmegy, hogy nagyon kevesen elégednek meg 100mm alatti gyújtótávolsággal.

Leica M-nél 135mm a legnagyobb gyújtótávolságú obi az M sorozatban, amivel már érezhetően nem fókuszálsz olyan pontosan, mint az 50mm-essel.

(#15) Mercutio_ válasza ROBOTER (#9) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Akkor cs*szhetem :O marad a K-x, illetve ha hasonló súlyban lesz, akkor a K200D utódja, mint kompromisszum.

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#16) Ijk válasza ROBOTER (#14) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Azért még most is azért sokan használnak távmérős gépeket, leginkább régi filmeseket:)

(#17) Ijk válasza Mercutio_ (#15) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nem értem miért jó egy ilyen kis vázat venni batár tükrös obikhoz:F

(#18) ROBOTER válasza Ijk (#16) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

De mint piaci siker nem értékelhető minden cég számára.

A Leica-nál ahol fél milla a haszon obinként, más a helyzet.

(#19) Szten Márs válasza Ijk (#17) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vannak kis tükrös obik is :P ;)

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#20) Ijk válasza Szten Márs (#19) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Hát , ha rátekreném egy ilyen kis vázra a nikon 50 1.8-amat, az azért nem lenne egy csöppség:)

(#21) Ijk válasza ROBOTER (#18) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Kockázat mindig van, nem mondanám, hogy a m43-mal nem kockáztattak:)

(#22) ROBOTER válasza Ijk (#21) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Mármint a cég vagy aki megvette? :)

17/2.8 = kb. 4 ezer forintért előállítható obi, 60 ezerért eladva. :) Ugyanez ZD 25/2.8 a normál 4/3-ban.

(#23) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hohohhóóóóóóóóóóóó !!!!

(#24) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

és ouch...

(#25) leeate válasza Parci (#23) üzenetére

leeate
(fanatikus tag)

Nekem ez nem akar bejönni. Azt írja, magán videó :U

(#26) Mercutio_ válasza Ijk (#17) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Milyen batár obiról van szó? :DDD
Pentax 40/2.8
Pentax 35/2.8 macro
Pentax 21/3.2

(#27) Parci válasza leeate (#25) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

már leszedték, ez van.

(#28) Parci válasza Mercutio_ (#26) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ugye a bázistáv miatt kell egy nem kicsi átalakító is (ugye kb. olyan vastag, amennyivel vékonyabb lesz a váz... akkor meg minek?).

(#29) Mercutio_ válasza Parci (#28) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Persze, az egy másik történet, de én magára a "batár tükrös obik" kifejezésre reflektáltam :B

(#30) madgie válasza Mercutio_ (#29) üzenetére

madgie
(VIP)

Ja, jól hangzana a specikifációkban, hogy az adapter vastagabb, mint a pancake vagy a váz :DDD

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#31) tailor

tailor
(senior tag)

Itt is van a Ricoh GXR
Azért ez az optikával egybeépített szenzor és képfeldolgozás nem semmi! Minden optikához más szenzor. :Y

(#32) PNP válasza tailor (#31) üzenetére

PNP
(senior tag)

Nem látom a fantáziát a koncepcióban, leszámítva hogy amikor kifut ez a hülyeség, akkor olcsón hozzájutok jó minőségű építőelemekhez webkamerának, térfigyelőnek, stb.

(#33) Mercutio_ válasza madgie (#30) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Na bumm, még mindig kisebb, mint egy átalg obi bármely más rendszeren, és aha az obi amúgy is kéznél van...:DDD
Egyébként arról lehet már valamit tudni, hogy milyen bajonettel jönne a samu gépe?

(#34) ROBOTER válasza Mercutio_ (#33) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Azt hallottam kör alakú, és érintkezők is lesznek rajta.

Ha egyedi, nem mindegy? :)

[ Szerkesztve ]

(#35) Mercutio_ válasza ROBOTER (#34) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Ha egyedi, akkor valóban...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.