Az kemény az N450-be mem és videóvezérlő @ 7W-ért cserébe 
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!
Az kemény az N450-be mem és videóvezérlő @ 7W-ért cserébe 
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!
Remélem nem feledkeznek a DVI / HDMI támogatásról...

Kb semmire nem lesz ez eleg gyenge mint a harmat....
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.
Egy beépített DC-DC tápos ITX lapon értelmes árazással tudna tetszeni. Sajna az olcsó árban az első generációs Atom óta nem hiszek.
"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn
És a netbookokba miért nem raknak már végre dupla magos atomot? 
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

Na, lassan megerik a helyzet, hogy az Apple is betegye a labat az Atomos piacra
!
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
Ezt még egy Sony Ericcson Satioban is el tudnám képzelni,olyan gyenge. 
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

"GMA500 [...] 4 darab shader processzort használ 200 MHz-es magórajel mellett"
"megegyeznek a mostani Atom egységek tulajdonságaival, azaz továbbra is 1,66 GHz-es órajelen fognak forgalomba kerülni, 667 MHz-es rendszerbusz és 512 KB-os gyorsítótár használatával, emellett támogatják a Hyper-Threading technológiát."
mintha direkt rontanák el...
1.) nem mintha erősebb int. graffal (mint GN40-ben) lehetne vele néhány éves játékokat futtatni, de ez még régiekhez is kevés.
2.) 1.66 helyett 2G kb +0.4W, egy kétmagos chip pedig +2W max fogyasztás lenne -- cserébe sokkal használhatóbb lenne az egész.
Remélem az IMC sokat javít a teljesítményen az előző kiépítéshez képest, mert ha nem, akkor ez nem valami nagy előrelépés. Max annyiban, hogy már nem csak a MID-ekbe adják jó drágán az igazán energiatakarékos (Atom Z + Poulsbo) változatot.
Valószínűleg a 64 bites támogatást is kispórolják... 
Bármennyire is nem lenne megeröltető erősebbre csinálni, nem fogják, igy is elég veszélyes konkurencia a gyártó többi termékének. 64 bit viszont nem ártana már bele.
[ Szerkesztve ]

Hát ez megint olyan gyenge, mint az ázott kutyakeksz! 
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."
Az lesz benne ... elvileg. Bár sok értelme nem nagyon van. 
Egyébként teljesen világos, hogy szándékosan ilyen gyenge. A mostani Atom tönkretette a Celeron piacát, és kóstolgatja a Pentium Dual-Core szegmenst is. Az Intel elszámolta magát ebből a szempontból, gyengébbre kellett volna tervezni a mostani Atom-ot.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
gondolom így is ugyanazt hozza mint 3 chipes változatban (telejsítmény és fogyasztás is), viszont így nem kell attól tartani, hogy valamelyik gyártó esetleg nvidia chipsettel használná a procit. (ha volt olyan hülye hogy 3x-os áron arra épített az atomhulladék helyett)
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
Milyen konkurencia? Házon belül csinálják maguknak. Ott a Celeron. Alig van eladás az Atom miatt 
[ Szerkesztve ]
Nem tom, hogy van pontosan a licenc megállapodás az AMD-vel, de az is lehet, hogy sokba kerülne Inteléknek a 64 bites utasításkészlet. Hisz ezeket a procikat viszik mint a cukrot. 
<-ƘƘ-> Rendszerment

Annyira azért nem vagyok elragadtatva tőle.
A régi Atom N270 + 945GSE + ICH7M max TDP-je papíron 2.5 + 6 + 3.3 = 11.8W
Ez 7W + a déli híd Tiger Point M legyen mondjuk alacsonyabb, 2W --> 9W. Kemény 2.8W csökkenés, ahol a grafikai alrendszert még alaposan le is butították.
Ezzel szemben ott volt a Z530 + US15W, ami ugyanúgy 1.6G Atom és GMA500, de valahogy az egész 4.3W-tal beérte...

Ez is mutatja az Intel nyomasztó fölényét, hogy már saját magával versenyezget. Remélem, hogy az Nvidia és az AMD tud valamennyit erősíteni a mobil szegmensben.
my hovercraft is full of eels
DirectX 10.1-gyel már megkapja a Windows 7 Premium plecsnit? Kiváncsi lennék a sebességére, hogy vinné az ablakokat. Nálam konkrétan az van (ez ugyebár csak SM 2.0), hogy ha visszaveszi az órajeleket a vga, akkor kicsit szaggat már az aero. Órajelek konkrétan (GPU/MEM@64bit) 480/750 illetve 209/375, és 4 pixelshader van (mint a GMA500-ban). De a memória órajelére valahogy érzékenyebb, mert ha csak azt veszem vissza ugyanúgy szaggat az aero. Nagy lenne a felbontás?
(1280x800)
Ja meg többet is fogyaszt a mem a gpu-nál.
[ Szerkesztve ]
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario
Na azért ez már szép.
Amúgymeg gondolkozzatok már... Egy netbookon alig számít a grafikai teljesítmény. Feldobsz egy XP-t(vagy W7-et aero nélk(vagy mi a neve)) meg egy Operát oszt jóvan.
Emberek ez netbookokba való nem játékgépekbe
Jaj istenments h az Atom-ot istenitsem csak azért nemrossz, hogy az északi hid integrálásával 7W hőt tudnak csinálni.

A 64 bites utasításkészletet már a első generációs Atom is tartalmazta, bár sok gyakorlati haszna nincs hisz nem igazán 4GB feletti memóriával rendelkező rendszerekkel rakják párba a procit. Szóval annak az esélye hogy a 2. generációban nem lesz 64 bites utasításkészlet gyakorlatilag nulla. Már csak azért is mert az idő előrehaladtával és a memória modulok méretének növekedésének köszönhetően egyre esélyesebb a 4GB-os limit közelébe érni. Ráadásul a jővőben a 64 bites OP rendszerek térnyerése is nagyobb lesz így aztán még inkább nincs értelme kihagyni.
A következő Atom meg akkora lesz mint Rob Crooke jobb/bal felső 1-es metszőfoga
![;]](/dl/s/v1.gif)
Kezd iPon szint lenni...

Raadasul 2 mag + HT, meg jobb VGA, komolyn nem ertem mit sirnak itt egyesek, azt varjatok hogy majd GAMER PCT kaptok 80 ezer forintert 10"ban vagy mi a f*szom? Rohadt unalmas mar ez az allando rinyalas...
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

Azért kíváncsi leszek majd az első hivatalos Intel bejelentésre, az talán már valós adatokat tartalmaz majd. Olyan sokféle találgatás volt már IGP fronton a 2. generációnál hogy gyakorlatilag az összes létező Intel variációt felsorolták már.
Szerintem az Intel a második generációnál rossz irányba fog elmenni, bár már az első generációnál sem igazán értettem mi értelme volt két elkülönülő platformra szeparálni az Atomot. Bőven elég lenne a kisebb, a mostani Menlow platform netbook és nettopba is.
IGP-nél Pineview esetén nem túl esélyes a GMA500, az szerintem meg fog maradni a Moorestown platform sajátja, ahogy most a Menlow esetén is így van. A Pineview szerintem tovább fogja vinni a GMA950-et vagy jobb esetben talán beleraknak egy GMA4500-at. Ez a 133Mhz-ről 200-ra nő az IGP órajel, ami már anno fél évvel ezelőtti találgatásoknál is elhangzott alapjaiban zárja ki a GMA500-at, hisz az már alapból 200Mhz-en nyitott egy éve a Menlowban. 133Mhz-es órajele a legkisebb GMA950-nek van ami a 945GSE chipsetben lehet. A korábbi marad a GMA950 találgatást is nagy valószínűséggel az infó motiválhatta.
A GMA500-nak már azért sincs túl nagy valószínűsége hisz a jelenlegi Menlow platform cpu+hub párosa 2+2.3W TDP-vel bír. Ha a hub-ból átpakolnák az memória vezérlőt és az igp-t az miért is növelvé 7W-ra a cpu TDP-t, ez elég kizárt lehetőség.
Igen, úgy értettem én is.
Megjegyzés: A jelenlegi tízféle Atom processzorból kettőben van EM64T.

Én úgy emléxem hogy a nettop változatokba szántakban van engedélyezve az EM64T, a netbook és mid piacra pozícionált termékekben deaktivált. De attól még a prociban benne vagy hisz fizikailag egyetlen féle cpu létezik. Az már csupán üzletpolitika kérdése hova mit aktiválnak a meglévő funkciókból. Az idő előrehaladtával ez a kör csak szélesedni fog hisz a Winből is most már egyre több 64bites változatot fognak értékesíteni és a memória modulok méretének növekedésével is egyre könnyebb lesz a 4GB-ot elérni, bár az szinte garantálható hogy ez még a 2. generációs Atom konfigok esetén sem lesz célja a gyártóknak.
[ Szerkesztve ]
Hm... elég baj az hogy a 64 bites utasításkészletet a legtöbb helyen még mindig a 4GB-os memória limittel kötik össze. A 64 bites kódok terjedésére így csak az ad reményt hogy mihamarabb beköszönt a 4GB+os korszak...
szerk.: Akkor végre muszáj lesz 64 bites kódot írni. 
[ Szerkesztve ]
Atom gyenge mint a harmat:S
tuningolni kéne fsb800 l1 62kb l2 2M
Ne végre!! Erre vártam... valami gyenge ION konkurencia, de legalább olcsó lesz, ha Intel 
www.keytar.hu - improve yourself

Ezt majdnem felesleges volt megtervezni 
.::www.megadanceradio.hu::.
Jövő év közepéig? Nem sietnek.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP
Ismét egy felesleges dolog, az új videóvezérlő meg... lol kategória.
"I see the diamonds, but you only see the rock"

A te geped is harmatgyenge, foleg hogy csak 2 giga ram van benne, miert nem 16 giga? Hol a core i7? Megis mit szeretnel csinalni egy 10" netbookon hogy ez neked gyenge?

Hat igen, sajnso a Crysis 2 nem ugy fog futni rajta mint a te gepeden. :S
Franc se játszana vele, csak azért ez nem a fejlesztés netovábbja.
Nekem is az a tippem...
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

Itt csak nekem nem szúrja ki a szemem az az info hogy minek örül a Rob Crooke ?
Nem látom azt a hűde nagy fejlődést
A gma500 a hulladéktól egy fokkal jobb max, semmi több sajna
Az ION-nak így nem nagyon lesz versenytársa, talán házon belül a Tegra
Liter
Mostmár csak az a kérdés, hogy ha ebben integrálva van a grafika akkor Intel tata hogy ad túl a még esetlegesen visszamaradt különálló ipari hulladékokon (GMA950)? Vagy amig ez jön addig van még ideje elpasszolni? 
Ki fog az futni, hiszen mindenben az van... sajnos.
Én nem félek, hogy rajtuk marad az a csoda. Ha mégis, eladják nyalóka mellé maximum.

Celeront már rég ki kellett volna nyírni, és Atomot felskálázni a helyére. Ki se merem számolni mennyi energiát lehetne megspórolni irodai gépek atomizálásával.
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!
Ez még mindig harmatgyenge.
Talán a 2 magos.
Milyennapvan?

ahham, csak éppen egyáltalán nem mindegy, hogy az a 2.8W csökenés miből jön le, mert ha egy 150W-os rendszert csökkentesz ennyivel, az még 2% csökkentés sincs, valószínűleg nem nagy mérnöki bravúr, ha pedig egy alig 10W-osat, akkor az egy durva közel 30%-os csökkentés, ami igen jónak tűnik annak ellenére, hogy számszerűen jobban hangzana, ha a 150W-osat csökkentenéd 15W-al (10%, csak még mindig a harmada annak, amit kritizálsz).
tanuljunk már meg úgy gondolkozni, hogy a %-os értéket nézzük egy ilyen esetben, és nem a konkrét számot, mert látszik, hogy ez utóbbi szinte semmit nem jelent.
[ Szerkesztve ]

Nem az a bajom/bajunk, hogy a krájzisz 8 nem fog fullon menni, szimplán annyi, hogy az intel mesterségesen visszatartja a platform fejlődését, ennél sokkal sokkal többet ki tudott volna hozni belőle, csak mint mások írták azzal belső konkurenciát csinált volna a drágább chipjeinek. Sikerült egy cca 5 éves technológiát továbbfejleszteniük egy 4 évesre, grat. Mindemellett nem mondom, hogy sz*r és semmire se való, csak ennél azért többet vártam volna.
Fan of 2nd order harmonics since 2010

egyrészt, honnan tudjátok, hogy mit tudna kihozni belőle (ugye az elsődleges szempont itt a TDP, és nem a teljesítmény, hiszen ez utóbbira ott van a C2D meg az i5/7). Márpedig azt nem hiszem, hogy bárki tudná, hogy sorozatgyártott terméknél mit képes kihozni az egészből. Ha elengedné a TDP-t akkor persze lenne jó kis penge, gyors atom 2009-es top sebességgel, csak sokat fogyasztana... Jah? Hogy az már gyakorlatilag most is létezik termék ebben a szegmensben, csak C2D-nek hívják? 
Másrészt, az Intel stratégiáját elég fényesen igazolják az atom és az atom alapú netbook értékesítések. Az emberek viszik mint a cukrot, mert amire kell nekik, arra egyáltalán nem lassú (még akkor sem, ha egy C2D felől nézve annak tűnik, de ez kb hasonló gondolat, mint amikor a későbi P4-esekre közlik emberek, hogy semmire sem használható, miközben egy átlag böngészős/levelezős/filmnézős gépen észre sem veszi az ember, hogy P4-es vagy C2D van benne, mindkettő gyorsan elvégzi a feladatot). Aki többre vágyik alacsony fogyasztás mellett, annak pedig nem az atom féle belépő szinten, hanem az ULV procik között kell keresgélni (a desktop procikat sem szoktuk azért szapulni, hogy nem Xeonok).

Amire az Atomot szánták, arra bőven elég ez a teljesítmény... inkább a fogyasztást érdemes tovább faragni (4-5 W alá rendszerszinten), mert hordozható eszközbe így egyre könnyebb (aksi) és tovább működő kivitelben lehet alkalmazni. Olcsó irodai géphez is remek lenne, csökkentené a villanyszámlát (globálisan is).
64 bit..? hááát... ha az alapvető progikhoz elég a teljesítménye, akkor a több RAM csak növeli a fogyasztást... ráadásul a 64 bitnek eleve nagyobb a memória sávszél igénye.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
"ráadásul a 64 bitnek eleve nagyobb a memória sávszél igénye."
Ez nem igaz. A 64 bites programokban is futnak a 32 bites kódrészletek, így nem igényel nagyobb sávszélességet. Viszont több lehetőség adódik optimalizálásra. Akár a sávszélesség igény csökkentésére is...
valahol régebben olvastam erről... a progamot alkotó utasítások fizikailag több helyet foglalnak mint 32 bites változatban és a változók / regiszterek használatakor is 64bittel kell betölteni, nem pedig 32 bitet. (assemblyben lehet ez nem jönne ki ennyire, de ma már nem jellemző, hogy gépközeli kódban írjanak valamit)
mivel nem találtam hirtelenjében a cikket amiben ilyesmiről volt szó, így megnéztem egy telepített progi 32bites és 64bites futtatható állományait... a 64bites exe és dll fájlok lényegesen több helyet foglalnak (nem kétszeres a méret, de így nem is biztos kijönne, mert a bináris fájlok is lehetnek tömörítettek)
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
Sajnos erről még nem olvastam. Viszont három éve programozok 64 bites assemblerrel.

Mégis ti mire akarjátok ezt használni? Játékra? Két mag kell? Minek? Arra van nem is kevés típus egy kategóriával feljebb. Néha gondolkodhatnátok mielőtt postoltok.
Ha már netbook/top kategóriába tervezték, akkor ahhoz mérten is nézzétek. Nem rossz eredmény ez a csökkenés sem, legalább nem csak ülnek a babérjaikon. Igaz ami igaz, jobb lenne még kisebb TDP
Sebaj, legalább van még mit fejleszteni