Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Lipton válasza shteer (#47) üzenetére

Lipton
(senior tag)

VGA-nál még lehet értelme, de procira tök felesleges egy ilyen cucc.
Az én VGA-m nem fűt, igaz nem is erős. :D
Amúgy a cikkben nem említik, hogy VGA-ra is felmegy a blokk.

[ Szerkesztve ]

(#52) polika válasza shteer (#49) üzenetére

polika
(senior tag)

Teljesen igazad van azok az értékek a 60-70 fok azok a vgan mért értékek voltak a tesztekben. A víz hőmérsékletét sehol sem jelezték, gondolom ha 60-70 fokos a gpu akkor a róla lejövő víz kb 50-60 fokos, ami jó esetben lemegy 40 körülire mire átmegy a radiátoron és akkor már legalább nem fűti a procit (persze 40 fokos víz miatt a proci is inkább 50-60 fok körüli hőmérsékletre kúszik fel, ergo ha nem is fűti de nem is lesz 40 fokon a proci mint egy jó léghűtéses verzióban)

(#53) _Oscar

_Oscar
(tag)

Jó hangos lesz a cucc! A ventik zajszintje 20-28dB. :(

Chuck Norris már utazott a 4-es metrón. Még '97-ben... Keddig nem leszek itthon. Ha valami kell a cucaimból telefonon keress.

(#54) Ijk válasza polika (#52) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Azt azért jó ha tudod, hogy olyan nincs, hogy a radiátor előtt 50-60°C-os a víz, utána meg 40°C.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#55) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem olyan rossz rendszer ez ;] , persze aki betéved a PH!-ra már valószínűleg nem fog ilyet venni. Tipikusan a 0 infóval rendelkezőek a célközönség.

Milyennapvan?

(#56) darkarthur válasza Ijk (#38) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Rosszul fogalmaztam, a mezei felhasználó alatt pontosan a tizenéves Pistikét értettem, aki ezért lesz oda karácsonyra! Ezt a cuccot pontosan erre találták ki!

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#57) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem hiszem hogy egy középkategóriás gépbe kellene a vízhűtés. Egy felső kategóriáshoz meg nem való, főleg az Aluminium hőcserélő miatt... Személyes véleményem. :)

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#58) polika válasza Ijk (#54) üzenetére

polika
(senior tag)

Mennyi a radiátor előtt és után a víz hőmérséklet különbsége kb? Ha nincs számottevő különbség az azt jelenti hogy a radiátor nem nagyon ad le hőt... Ha bent fűt a kazán (60-70 fokot mér a GPU thermal sensora) akkor azt a hőt le kell adni a radiátoron.

(#59) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

baráti körben két összerakott víz volt... egy TT és egy Zalman (Reserator). utóbbi eláztatta a fenébe az egész gépet (minőségi alkatrészek ugye...), előbbinek meg csak simán kilyukadt a tartálya (de, legalább a gép nem ázott el).

na szóval ennyit erről;> meg lehet venni, de legkésőbb két év múlva garantáltan kuka. kb olyan, mint egy codegen táp, szép jó, és ha szerencséje van az embernek, akkor csak magát vágja tönkre.

árából meg valszeg kijön egy szép házikó egy TRUEval, ami valszeg még halkabb ventikkel is oda fogja verni.

vízen én is gondolkodtam (légen erősebbet nagyon már nem lehet építeni, és hát a kisördög), de arra ahogy néztem min 60-70k kell. persze, az már biztos verte volna a léghűtésem is, viszont a macera miatt mindig hagytam a fenébe. másrészről meg megvolt a visszatartó erő, hogy már légen 6 órán át tart amíg beköltözök és már ez is baromi sok...

20-28db egyébként nem sok, illetve azt még el lehet viselni (meg néha muszáj is). a durván hangos olyan 40től indul;]

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#60) Silex válasza polika (#58) üzenetére

Silex
(fanatikus tag)

Ne olyan elhamarkodottan! ;] A vizes rendszerekben a lehidegebb és legmelegebb vízhőfok között jó ha 1-2 fok különbség van (radiátor előtt után). Ha nem hiszed gyere a vízhűtés topicba ott már egy párszor kitárgyaltuk ezt. Különben ez csak hőtan.

Csak egy rövid számolás [link]

(#61) _Oscar válasza proci985 (#59) üzenetére

_Oscar
(tag)

Oké, hogy normál esetben nem sok a 28 dB, de szerintem te is ismered a TT féle 16 dB-t :) Nálam a 20 dB-es Aerocool-ok halkabban üzemeltek, mint a TT 16-os...

Chuck Norris már utazott a 4-es metrón. Még '97-ben... Keddig nem leszek itthon. Ha valami kell a cucaimból telefonon keress.

(#62) shteer válasza polika (#52) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

50-60 fokos

kizártnak tartom - vga-knál jelentősebb a load dT

rendszerint 1-2 fok a be és kilépő víz hőmérséklet különbsége

ezért a megfelelő, több szintre kiterjedő mérések nélküli teszteket el kell felejteni. azt is amit te néztél

[ Szerkesztve ]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#63) nyunyu válasza shteer (#49) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

a vízhőnek 40 foknál magasabb értékre nem szabad mennie full load egy jó rendszerben

Felteve, ha van rajta venti. :DDD

Nalam par ora jatek utan felkuszik 45 fokra is, sot tegnapi kanikulaban 0x00000124-es BSOD-t dobott a Win7 :Y
Lassan ideje lenne valami ventit faragni a Mora2-re, pedig ki nem allhatom a zajforrasokat :(

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#64) shteer válasza nyunyu (#63) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

eddig csak ventis radikról volt szó - bár írtam is h "jó rendszer" ;] :P

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#65) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

Nekem is tetszik! Viszont árára kiváncsi lennék!

Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

(#66) lpc válasza nyunyu (#63) üzenetére

lpc
(kvázi-tag)

Lehet érdemes lenne kipróbálnod azt, ha megoldható, hogy a ház és/vagy a tápventi a radi környékéről is szívjon levegőt. (néhány jól irányzott lyukkal pl. ha oldalt van felszerelve) Ekkora radinál és vízhőfoknál egy minimális légáramlat is csodákat tehet szerintem, így megúsznád +ventik nélkül.

(#67) Pixelmaster válasza Lewzke (#25) üzenetére

Pixelmaster
(tag)

ez szerintem is igy van, egy részt tanultam kémiát, mésrészt meg elektroműszerész vagyok és tanultunk róla, a korózió meg... ehe nah igen, mire az elkorodál addig 10x más bajod lesz a géppel ;) nekem tetszik, jol nézz ki, de szerintem sem hűt jobban egy becsületes légkavarónál, és ezen is van 2 drb ventilator is ergo akkor hangja ennek is van... értelme annyi, hogy de menőn nézz ki a géped egy ilyen cuccal.

-=The digital artist of the darkside=-

(#68) nyunyu válasza lpc (#66) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

5 centivel a haz melle van allitva, venti csak a tapban van.

(#69) Ijk válasza polika (#58) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Képzeld csak el ha a véred 50°C lenne mielőtt eljut a bőr alatti kapillárisokba, utána pedig 25°C. Még jó hogy nincs igazad, mert különben mi sem nagyon élnénk:)

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#70) TESCO-Zsömle válasza nyunyu (#68) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Állíts mellé egy ilyet:

Nincs ennél egyszerűbb megoldás. :C

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#71) nyunyu válasza TESCO-Zsömle (#70) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

CSENDET akarok.

(#72) szasanyi válasza TESCO-Zsömle (#70) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

És ha leveszi a ház oldalát és a mellé állítja, nem is kell már vízhűtés sem... hehe. :D

(#73) D1Rect válasza szasanyi (#72) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én így szoktam tolni a maximális overclockot. :D

Milyennapvan?

(#74) nyunyu válasza szasanyi (#72) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

És ha leveszi a ház oldalát és a mellé állítja, nem is kell már vízhűtés sem...

Tenyleg koltseghatekonyabb megoldas, mint a penztemeto vizhutes. :DDD

(#75) blackrulz válasza nyunyu (#71) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

valami minőségibb venti 5V-on? annak tényleg nincs hangjanexussal csapattam amíg volt vizem a két dual radit, teljes csönd volt, szerinetem elég lenne az is.

a témához: ez a vita már komolyan olyan mint ha valaki azt bizonygatná hogy van létjogosultsága a tacskó s skótviszkinek, meg a bevásárlóközpontos 30k-s összetlós ultimatehardcore downhill kerónak.

lehet hogy a Tt házai jók, a hűtői, ventilátorai viszont messze nem. persze gyárinál jobbak, de közel sem hoznak annyit mint amibe kerülnek. laikust attól kirázza a hideg ha a víz és a számítógép szó egy mondatban szerepel, ergó ők kiestek. kezdő vizesnek elmegy a kedve ezzel mindentől, ha mégsem akkor bővíthetetlen szutyok. a vgablokkjai a Tt-nek meg vicc kategóriásak.

ez még vagizni sem jó szerintem. hozzá nem értő kiröhög hogy minek vizet tenni a gépbe csak tönkrevágod, aki hozzáértő az meg kiröhög ha ilyennel villognak előtte.
szerintem

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#76) szasanyi

szasanyi
(PH! nagyúr)

És még azt hittem, csak nekem jutnak eszembe ilyen pihent 5letek. :DDD

(#77) shteer válasza nyunyu (#71) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

kapcsold ki ;]

(#78) nyunyu válasza shteer (#77) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

De akkor hogy gepezzek? :O

(#79) proci985 válasza szasanyi (#72) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én egyébként használtam ilyet... tetőtérben laktam (45-50fok nyáron) egy időben, és a codegány ház nem a vinyók hűtéséről volt híres. aztán újraindulgatott túlmelegedés miatt, én meg mérgeslettem, lekaptam az oldalát, be hármasra, aztán onnantól kezdve hirtelen rendbejött. családtagoknak persze kellett kis idő amíg el tudtam magyarázni, hogy ha visszarakom az oldalát akkor működésképtelen lesz, ugyanígy a ventit se vigye el mert az hűti a cuccot:DDD és a másikat se, mert az engem hűt:DDD valszeg a Stacker832 is így történhetett eredetileg...

viszont, utánna hirtelen semmi nem volt langymelegnél forróbb (előtte minimum égetett, bármihez hozzáért az ember, érzésre minimum 20fok ha nem több). légszállítása nem tudom, hogy mennyi volt, de szvsz a 200m3/h biztos (hang, motorzaj meg nem utolsó sorban légnyomás alapján).

utóélet: gépfejlesztés után hugomnak oda akartam adni a gépem... anyám kézzellábbal tiltakozott, hogy neeem. kiderült, hogy attól félt, megint leveszem az oldalát és mellérakok egy szobaventit... eltellt egy kis időbe, amíg megértette, hogy ilyen eszemben sincs.

_Oscar: igen, a TT féle 16dbt valszeg egy hangcsillapított házból mérik, 3.3Vn, 4 méterről...;> szal vannak 16dbs ventik pár cég kínálatában (Glacialtech, Papst, Scythe), viszont ezek közös jellemzője a csúszócsapágy, valamint hogy a a 120x25ösök légszállítása se halad meg olyan 40-45m3/ht. ja meg persze a finom és halk motor, meg a kenés miatt 2-3 (Glacialtechek relative olcsóbbak, viszont általában légszállításban és MTFBben elmaradnak), ill 3-5 között mozognak (a Scytheok esetében az a durva, hogy az indulási feszük alacsony, tehát 3.5V környékén még az Ultra Kaze 2000ek is lazán beindulnak -csak morognak, mint állat-, de pl az 1900as Sflexnek ott már semmi hangja nincsen házon belülről). namármost lehet occsóbb ventit használni, csak annak meg motorzaja és suhogó hangja lesz párszázas fordulaton, méghozzá 16db fölött...:( sőt, inkább 20 db fölött. nade, ha megint csaltak a hangerőn, akkor ez 30-40db lesz, ami viszont már tényleg csak hallássérületeknek elviselhető hosszan.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#80) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

A szivattyú hiba visszajelző az okos dolog, de ez a réz-alu összeállítás nem épp nemes húzás

.::www.megadanceradio.hu::.

(#81) blackrulz válasza proci985 (#79) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

"ezek közös jellemzője a csúszócsapágy"

noctua, scythe és még páran már nem csak csúszótval szerelnek. vannak folyadék és márneses csapágyak is, ill ezek keveréke (folyadék mágnes stabilizátorral) nem mindegyik modell az de pl S-Flex és Noctua összes (asszem) az. nem kopnak, később sem lesznek hangosabbak, nincs motorzaj, bár a légszállításból eredő hangokkal még mindig nem sokat tudnak kezdeni (noctua szenved recés lapátokkal, de kipróbáltuk, semmi különbség kb)

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#82) L4R$()n

L4R$()n
(fanatikus tag)

Egy c2d E7200 höz ez igencsak elég lenne ( nagy tuninggal ), ugye?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.