Mennyi hangja van egy ilyen gépsárkánynak? (Lehet-e mellette aludni, akkor is ha folyamatos forgalom van rajta?)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Symbio
(senior tag)
Egy halk gép hangját biztosan túlszárnyalja.
Persze minden attól függ, hogyan alszol
Egy halk gép hangját biztosan túlszárnyalja.
miért is 
"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

gliskard
(fanatikus tag)
lassan annyi NAS van a piacon, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Ráadásul az átlag user számára elég megtésvesztöek a pr anyagok. Ezért nem ártana egy rövid teszt a hálózati sebességükröl, mert a 10/100/1000 vezérlô jól hangzik, de a valós teljesitmény lenne a fontosabb és a támogatott protokolokról sem lenne rossz egy összehasonlitó táblázat.
(Persze tudom, hogy komolyabb munka már a fogralmazóktól a készülékek beszerzése is, ezért is respect az eddigi tesztekért)
-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

vottokar
(fanatikus tag)
Nekem van egy Allnet ALL6153-as NAS-om. A belerakott winchesteren kívül (ami ugye szabadon választható) az egyetlen hangkeltő eszköz benne egy jó minőségű 4cm-es NBM venti, amit alig lehet hallani. Vidéki vagyok, és itt van, hogy estefele csak tízpercente megy el egy autó (kertváros előnye) Az ágyamtól cca 4 méterre van, és nem hallani, hogy megy, csak a winchester hangját a dobozból, csillapítva.
Sajna hiába gigabites a csatolója a routerem nem az, és így a max. sebessége csak olyan erős 6 Megabyte per másodperc. 
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

marcee
(PH! addikt)
Azért a 6MB/s nagzon kevés. Nálunk az irodában eddig 100 mbps-es LAN volt (egy dlink 4-portos 100mbps-es (+ wifi-s) router, egy szintén ilyen sebességű 8 portos switch, amikhez 5 db WS, 1 db szerver és 3 db hálózati nyomtató csatlakozik.) Ezzel az összeállítással 8-10MB/s volt az átviteli sebesség. Panszkodtadtak a kollégák, hogy lassú a cucc (a server, fájlszerver leginkább, mindenki arra dolgozik, általában nemkicsi, néha többszáz megás fájlokkal). Gondoltam itt az idő gigabitre váltani, de nagyon nem hozta az elvárásaimat. A switch-et cseréltük egy szintén 8-portos gigabites Asus-ra + három gépbe új hálókari is kellett. A vezetékek maradtak, mindegyiknél felépül a gigabites kapcsolat, nem tudom, hogy a vezetékek minőségének mennyire van köze az elérhető sebességekhez, de átlagban 20-25MB/s, illetve az egyik adatmentés alkalmával, nagy fájlokkal sikerült elérni rövid időre a 40MB/s-et. Ennél jobb eredményre számítottam.
Tényleg jó lenne egy NAS teszt, mert kinőttük a szervert (raid1 2*250GB) és kellene egy backup lassan és nem tudom, hogy egy FW-s vagy eSATA-s rack-kel, vagy egy NAS-sal járunk-e jobban?
"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

vottokar
(fanatikus tag)
A konkurrens oldal fórumán vettem kemény 8ezer pénzért az Allnetet. Amikor 20K körül vannak a boltban a tök alap NAS-ok, amik jóesetben tudnak talán 2Mbyte/sec-et a LAN irányból, akkor nem mondhatnám rossz vételnek. Azonkívül ebben is van FTP, Web, meg nyomtatószerver. Meg a 2 USB portján még kezelhet másik két USB-s winyót.
Természetesen ez egy otthoni, vagy max igen kis irodai cuccnak jó, mivel RAID-et nem tud. Arra vannak nagyobb, de jóval drágább cuccok.
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"