Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

tenyérérzet-olvasó :Y

Az inkább tenyérerezet-olvasó akart lenni, nem?:) A cikkhez: helyeslem a Fujitsu döntését, ideje pozitív irányba billenteni a cég magyarországi megítélését, illetve illene kiverni az emberek fejéből a Fujitsu-Siemens szókapcsolatot is... Az viszont kár, hogy a középkategória kimarad az ezutáni termékpalettáról, én szívesen látnék közép- vagy felső-középkategóriás notikat is, pláne AMD platformon :K

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#52) spyduck

spyduck
(PH! kedvence)

Az Amilo és Esprimo széria semmivel nem jobb vagy rosszabb mint bármelyik hasonló kategóriájú consumer gép. A fogyasztói társadalom számára gyárt olyan notebookokat amelyek ritkán garancia időn belül, gyakran garancia időn túl romlanak el.
Miért lenne értelme olyan notebookot gyártani ami soha nem romlik el? Ez kevés haszonnal járna de ha 1-2 évente újat vesz a fogyasztó a haszon duplájára akár triplájára is nőhet. A beépített alkatrészek minősége romlik, a fejlesztési idő csökken és a hozzá tartozó szavatossági szolgáltatás kevés.
Ha a gépek minősége kiváló volna a fogyasztónak csak akkor kellene váltani ha a technlológia kiemelkedően fejlődne és erre a fejlődésre szüksége volna (sajnos ez nem olyan könnyű mint szart gyártani). Ezek olyan összetett dolgok és olyan hatalmas pénzek és érdekek mozognak mögötte, hogy el nem tudnátok képzelni.
Ebből kifolyólag csak úgy érdemes a gyártók között választani, h mérlegeljük a szervízszolgáltatásokat (javítási határidő valamint annak minősége) és annak hosszát.

Amelyik gyártó gépére alapból 3év garanciát ad az vagy (1)jó minőségű vagy (2)az árba bele van kalkulálva a cserélt alkatrész ára. Természetesen nem szándékos tervezési hiba is benne van a kalapban.... Vagy nem? ;]
Én bízom benne, hogy az első fog megvalósulni.

www.laptopkalauz.hu

(#53) Paul119 válasza alfa147 (#37) üzenetére

Paul119
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Saját marhaságodon röhögsz könyörgöm... :(

(#54) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Pedig jó sokat eladhattak belőlük. Több laikus ismerősömnek van Amilo-ja. :U :)

spyduck: Én inkább veszek egy jobb minőségűt kevesebb garral, mint egy olcsó, gyengét 2-3 évvel. Használni szeretném a notit és nem szervizbe rohangálni vele. :)

[ Szerkesztve ]

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#55) spyduck válasza Prof01 (#54) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Neked nem gyanús, h a gyártó egy adott gépre csak 1év garanciát ad (az általad megjelölt jobb minőségűre célzok)?
De amúgy teljesen igazad van viszont a mai világban elkerülhetetlen, h nem menj szervizbe ha viszont mégis akkor nagy mázlista vagy :)

www.laptopkalauz.hu

(#56) Prof01 válasza spyduck (#55) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Hát pl. a renew/asis programban értékesített HP üzleti notikat asszem 1 év garival adják, és eddig az ismeretségi körömön belül senkinek se ment tönkre egy se. kopp...kopp..kopp.. :)
Persze ez kivétel, más noti 1év garival tényleg gyanús lenne. :)

(#57) Napfénysüti válasza ^Clown (#18) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is szorítok. Volt FS notim nekem nem volt vele bajom habár minőségben tényleg nem érte el a TP-m szintjét, na de nem is egy árkategória a kettő. :)

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#58) szuper-t válasza orbano (#36) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Ezzel 1 baj van h gyártott ő minőségit is. csak mi nem azt vettük így nem jogosan reklamálunk.

(#59) spyduck válasza Prof01 (#56) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

A régieket adták 1év garanciával, viszont a kedvese vevő megvétel után, a széria és termékszám leellenőrzése során ráébredt arra, hogy az az 1év garancia inkább 2-3év garancia. Ez mind az ASIS mind pedig a RENEW gépek esetében így volt.
Én 90%-ban ilyen gépeket használtam és nagyon meg voltam velük elégedve, természetesen néha értek meglepetések de mindent meg tudtunk oldani (gépcsere, alkatrész csere).
Az újabb ASIS gépeket 2év, az újabb RENEW gépeket pedig 3év garral árusították.
A HP kb. 4 hónapja már nem árusítja az ASIS gépeket így a jövőben csak RENEW-val lehet találkozni 3év garanciával. Ha netán lesz ASIS gép, annak valamilyen esztétikai hibája lesz és ritkaságnak fog számítani.

www.laptopkalauz.hu

(#60) Jim Tonic válasza Napfénysüti (#57) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Pont itt van lejjebb a statisztika, hogy a Fusi sokkal megbízhatóbb, mint a HP. Jó, mi? :)

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#61) Napfénysüti válasza Jim Tonic (#60) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én annyira nem hiszek ezeknek a statisztikáknak. De amúgy Lenovom van nem HP. ;]

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#62) Prof01 válasza spyduck (#59) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Aha, értem. Kösz az infót! :R

(#63) sputyi70

sputyi70
(lelkes újonc)

Az asszony egy Amilo Pro.v-3505-öt nyüstől már vagy 3-4 éve és semmi baja nem volt eddig. Felemlítettem neki egy uj noti vásárlását ,de hallani sem akar róla. Nyilván az alap dolgokra használja,de maximálisan megvan vele elégedve. Persze lehet ,hogy csak kifogtunk egy jó darabot. Azért remélem nem csak mi vagyunk pozitív véleménnyel a márkáról. ;)

(#64) spyduck válasza sputyi70 (#63) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Nekem is van egy V3505-öm, 2006 novemberi vétel. Csak az akksi purcant ki meg a winyán lett 1db bad sector, a winyát kicseréltem és tökéletesen működik. A gép CPU-ja 30-38 fok környékén mozog, valamit nagyon eltaláltak abban a gépben.

www.laptopkalauz.hu

(#65) sputyi70 válasza spyduck (#64) üzenetére

sputyi70
(lelkes újonc)

Igy van. Mondjuk az aksi szerintem már kaki lehet ,bár öszesen ha ment 5 órát .Fent hagyta a notin a nejem és persze táp-ról használja. :)) :D Na mindegy . Ettől függetlenül faxa a gép. :K

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.