Hát akkor ezen nem lesz AvP. 
Bár az IGP teljesíménye nem ismert, de a CPU rész nem egy bajnok.
Persze ezt nem is játékra szánták, és az Atom-hoz képest, nem rossz kb. 2szer annyit tud.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Ren Hoek
(őstag)
Ontarionak köze nincs ehhez a területhez, jólmondod. Netbookon, tableten ne játszon az ember.
Majd jönnek az erősebbek is nyugi.
Nem írom alá!

vanhalen
(senior tag)
"de a CPU rész nem egy bajnok"
Végülis csak megközelíti egy gyengébb asztali gépét jajah. Meg támogatja a VT-t. Meg ilyen kis "gyenge" dolgok. Gondolom még nem esett le, hogy ez netbookokba meg ilyen kis szutykokba való ugye?
AVP?
Jesszus... 
[ Szerkesztve ]
A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

hakosh
(kvázi-tag)
Továbbra is nagyon jó cuccnak néz ki ez az egész Fusion dolog. Jövő tavaszig nem is keresek semmit, ami a D945GCLF2-m helyébe léphet. Nem bánnám ha mondjuk előbb jönne, mert az említett Intel lap nem nagyon akar passzív hűtéssel működni.
Szerk.: rögtön az első mondatban Onterio van Ontario helyett.
[ Szerkesztve ]

aDamker
(fanatikus tag)
A fogyasztast is megmerhettek volna...
Egy kattintás [link].
Az élet kegyetlen .
Az Ontarion futott az AvP.
Different songs for different moods.
Szerintem nem, az Llano volt.
Ha a fogyasztási adatokat nézzük akkor a Llano az erősebb, és azért azt nem tartom valószínűnek (ahogy a fogyasztásos cikk is írja) hogy a nettopok-ba, és netbook-okba szánt leggyengébb Ontario bírná az AvP-t. De nem tudni melyik volt.
Ha viszont az Ontario volt akkor nagy bajban van az intel és az nV is!
Gondolj bele mit tudhat a Llano. 
valami hamarabb jön mint a várt...na ez már tiszteletre méltó

nV példát vehet
mellesleg mindenképpen masszív teljesítmény ha a kisebbik tesó elviszi az AvP-t akadás mentesen bár a pontos beállításokról tudni valamit?
[ Szerkesztve ]
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3
Hát végül is ha csak 10%al lassabb mint a Athlon II X2 250u proci, akkor lehet tudja futtatni az AVP-t directx11 es GPU-jával
.
Szeretettel várjuk ezeket az új versenyzőket az AMD-től. Igazán ígéretesek mind az Ontario mind a Llano.
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

waterman_
(fanatikus tag)
én csak azt remélem, hogyha 90%-a az athlon II x2 250 teljesítményének, akkor lesz benne annyi szufla 3D téren, hogy ne legyen egy félkarú óriás, ahol a cpu száguld a gpu meg fosh. ha ez bekövetkezne, akkor az egész ipar, a langyosvíz atomos arhitektúrák, kapnának egy igen élénkítő pofont, erősen feljebb tornázná a vásárlók által kvázi "elvárt" alap teljesítményt és végre újra megmozdulna a piac. egy ilyen teljesítménnyel a nettopok, htpc-k és lcd pc-k valós és elérhető alternatívájává válnának a "desktop" óriási dobozos gépeknek.
ha ez az ontario üt, akkor itt pár éven belül máshogy néznek majd ki a számítógépek.
..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes
Kíváncsi leszek rá, ha már így AMD. 
"A gépnek nincsen múltja, sem hiedelmei. Csak alkatrészei vannak neki." _________________http://flickr.com/photos/szombatitomi/________________
Itt a legnagyobb kérdés úgyis az lesz, hogy mennyit fogyaszt...
Ha nem elég jó a fogyasztása akkor az egész bukhat, és mehet a 13"os kategóriába ahol a jobban fogyasztó erős gépek tanyáznak (ULV), nem az atomok ellen a tabletekbe és netbookokba
asd fgh jkl éáű

szaki42
(kvázi-tag)
Jó lenne már egy kis igazi verseny az Intel és az AMD között, amiből nekünk felhasználóknak csak előnyünk származna
"Nem ellenzem az egyneműek házasságát, csak mindkettő nagyon jó csaj legyen!!!":D
AvP Minimális gépigény: 3.2 GHz Intel Pentium 4/Athlon 64 3000+ or equivalent processor
Az Athlon x2 250-nek a 90%-a az 1,4Ghz, tehát sztem nem bírná.
Bár 2 magos 2x1,4 hát... nem tudom... lehet, de az inkább a Llano mint ez szvsz.
[ Szerkesztve ]

joi29
(őstag)
Na azért ne ájuljunk el a 250u-nak teljesítményben köze nincs a
sima AII 250-hez.
Vagyis az AvP-ben a fizikáról keményen lekell mondani sőt csoda lesz ha
meglesz a játszható átlag 30fps, de legalább megy majd nem úgy mint az
atomon. 
He?
A GHz nem minden.
Nehogymár Clock to Clock hasonlítsd az Ontario-t egy P4-hez... 
[ Szerkesztve ]
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario
Nem csak P4 van odaírva, olvass utána is ne csak a mondat első felét.
joi29: Álmodozni lehet, de továbbra is tartom, hogy az nem az Ontario volt.
[ Szerkesztve ]
Majd meglátjuk, valójában milyen lesz (+milyen végleges órajelekkel adják ki, esetleg lehet-e kicsit húzni).
Mindenesetre ez nem játékra, hanem a CULV és az Atom platform kigolyózására lett kitalálva
Az utóbbit tuti ki is üti a nyeregből, és ha jól kapaszkodik, akkor a CULV-re (persze nem az új i-xxx-ekre, hanem a régebbi core solo/duokra) is ráver, remélhetőleg 10W-nál kevesebb fogyasztással.
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
Itt találtam egy tesztet Athlon II X2 250u, HD4200 kombinációról.
Már a Quake 4 játszhatatlan vele 1280as felbontásban, az Ontario procija még ettől is gyöngébb 10%al
. De kérdés milyen gyors GPU-t használ, vajon gyorsabbat -e mint a HD4200
.
Hát a linkelt cikkben, a fogyasztásra a legkisebb modellnél 5W van írva, csak nem tudni milyen órajelen jár majd.
Ez a 2x1,4Ghz-es biztos nem a legkisebb modell mert lesz egymagos is majd, és az fogyaszt 5W-ot.
A kétmagos változatra ha jól emlékszem 18-20W van írva tehát ez biztos nem fog 10 alatt enni.
Tudom, hogy nem játékra van, ezt már elmondtam de azért mély nyomot hagyott bennem az a bemutató annak ellenére, hogy tudom nem a leggyengébb modell volt.
Bár a Bulldozer jobban izgat, notit nem tervezek egyenlőre vásárolni, desktop-ba pedig felesleges nekem VGA mellé, úgy sem fogom használni.
De mire elhatározom magam egy noti vásárlásra remélem nem egy "atom" szintet fogok kapni, egy netbook-nál.
Csak van egy olyan érzésem, hogy ez sem lesz a legolcsóbb.
A VGA piac most megmutatta, hogy ha nincs megfelelő konkurencia akkor elszállnak az árakkal rendesen.
Akkor ezek szerint igazam volt, hogy nem az Ontario volt a bemutatón.
Én nem mondtam mást.
20W nagyon sok egy netbookba, inkább 15"-os notiba való ekkora fogyasztás (5x ekkora teljesítmény mellett, ld. i7-LM sorozat).
Szerencsétlen 1magos atomot (amit ráadásul a legsz@rabb GMA-kkal párosítanak) mondjuk elveri az egymagos modell is - kérdés lesz a platform ára. Mert ha 5-600$ akarnak majd egy ilyen gépért kérni, az halott 5let...
"De mire elhatározom magam egy noti vásárlásra remélem nem egy "atom" szintet fogok kapni, egy netbook-nál."
Vannak ilyen törekvések, pl ott az i3-7UM széria 18W fogyasztással (és van benne HD-t gyorsító grafika), az még éppen belerakható 10-13"-os notiházba.
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
Miután az APU-k miatt kaszálta a gyártók alól az alsó kategóriás GPU-kat az AMD, ezért engem meglepne, ha az Ontario GPU része nem lenne erősebb egy Cedar-nál.
A HD4200 még a HD3400-ra alapoz, ezt a teljesítményt nem nehéz túlugrani.
(#23) zsigus: Szvsz meglepő lenne, ha idővel nem állnának át a netbook és tablet gyártók ARM procira és ahhoz kalapált op.rendszerre.
Az ultrathin notebook-ok meg nem a teljesítményről szólnak. Ha erős noti kell majd, akkor meg ott lesz a Sabine platform.
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Ha már teljeskörűen gyorsítja a HD tartalmakat + befogható directcompute feladatokra, már jobb az intel GMA-nál.
[ Szerkesztve ]
Nem a nettopokba szánt verzió 18-20W
A netbookokba 9W van írva a nagyobb teljesítményűekre, és a 2 magosokra, ezek szerint rosszul emlékeztem.
leviske: De ezeket nem lehet összehasonlítani, mert az intel csak belerakta az IGP-jét ami eddig az Északi Hídban volt.
A Fusion-nál viszont az AMD szilicium szinten kapcsolta össze, nem lesznek benne SP-k és hasonló dolgok amiket eddig alkalmaztak ez egy teljesen új elgondolás. Legalábbis az eddigi cikkekből ez derült ki.
[ Szerkesztve ]
Nem hinném, hogy az AMD-nek az a célja, hogy a jelenlegi Intel rendszerek ellen lője be a termékek teljesítményét. Az Intel is fejleszt és ha jól emlékszem, akkor az i5-ösökbe meglepően jó IGP-t sikerült összekalapálni.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

Tommee
(tag)
Megjegyzem, notebookomban 5650-es videokari van(400 shader,16 ROP,azt írják 15-20w a fogyasztása 1GB DDR3 RAM-mal), 1366x768-ban fullon, élsimítás nélkül 17,6 FPS-t kaptam az AVP DX11 benchmarkban, viszonylag folyamatosnak tűnt.
Hihető a 25-30w fogyasztás 32nm mellett, de csak ha az APU fogyasztásáról van szó, a teljes gép esetén plusz 10-15w hozzászámolandó.
Igaz esetemben a proci az i3 330M 2,13Ghz 

Zeratul
(PH! addikt)
Az I5ben kutya közönséges HD4500 van aminek még a DX10 is kihívás.
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

Zeratul
(PH! addikt)
Intel a pine-trailben rakta be az IGPt a procimagba, az I5, I3 csak egy lapkára van tokozva az északi híd és proci.
A kezdeti fusionban csak össze lesz integrálva a phenom 2 mag és a IGP, a buldózer alapú fusioban jöhet el az amiről te beszélsz, a netbookba szánt verzió még a phenom alapú ULV proci + IGP verzió lesz.
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

MittuDomain_
(tag)
Vigyázat, a végén még az Intel elkezd AMD részvényeket vásárolni... 
Si tacuisses, philosophus mansisses.

hemaka
(PH! kedvence)
Majd meglátjuk 
„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

he7edik.
(őstag)
Majdnem hozza a HD4200 szintjét.
Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

V8David
(tag)
Ez az "APU" most tulajdonképpen micsoda? Nem nagyon vágom az AMD témát, de ez felkeltette az érdeklődésemet.
E=mc² -- "BMW: Technik, die begeistert und Freude am Fahren."

he7edik.
(őstag)
20-26W ekkor teljesítményért cserébe!?
Nem vagyok elájulva tőle
El nem tudnám képzelni
.
Ph:
Amúgy ezek az Ontario mérések már a múlt hónapban megjelentek más oldalakon
.
[ Szerkesztve ]
A Bulldozer az nem Fusion projekt, a jövő évi Phenom procik lesznek Bull magosak (köztük lesz 8 magos is, és nem lesz bennük IGP).
"A Fusion projekt természetesen a CPU és a GPU egyszerű kombinálásával nem áll meg, ugyanis a következő generációs változatok, már jóval általánosabb felépítésűek lesznek. Ezt úgy érdemes elképzelni, hogy helyet kap pár teljes funkcionalitású mag, és mellettük lesz kellő mennyiségű úgynevezett vektormag. Konkrét példával élve: a felépítés hasonló lesz a Sony Cell névre keresztelt processzorához. Persze ez az elképzelés leghamarabb 2012 vége felé ölthet testet, így túl sok adatot nem lehet még tudni."
Ezt hozták előre 2012-ről.
Bulldozer:
"2011-re természetesen új processzorarchitektúrával is készül az AMD, mely a Bulldozer névre hallgat, és számos újítást bevet az előző generációhoz képest."

he7edik.
(őstag)
Ugye nem az GMA4500 kevered?

vanhalen
(senior tag)
"Te sem olvasol gyakran PH-t"
Csak napi rendszerességgel, igazad van 
De, ha már ennyire "olvasod a PH-t", akkor érdemes lenne nem csak olvasni, de értelmezni is, ugyanis amit én mondtam, lényegében egyezik a cikk tartalmával, előzményeivel és a napi aktualitásokkal az Ontario-t illetően...
Egyébként meg a te általad belinkelt cikkből:
"Az AMD bemutatott az Aliens vs. Predator című játékból egy részletet, amit egy Fusion APU (valószínűleg a Llano) jelenített meg." Gondolom te is erre utaltál, mikor a "nagy testvérre" utaltál. Ezek után csak azt nem vágom, miért van az, hogy egyik mondatoddal agyonvered a másikat. Amiért ugyanis lehurrogtál, meg "olvasatlan" (vagy tudatlan?) balfácán mivoltomra próbáltál utalgatni, az nem más, mint hogy az Ontario NEM játékra és NEM számításigényes feladatokra hivatott, hanem netbookokba és ahogy arra már utaltam "kis szutykokba". Megkockáztatom, az általad említett "nagy testvér" (Llano) sem játékra készül, hanem a belépő szintű, diszkrét grafikus kártyákat "száműzi" processzoraiba az AMD a Fusion keretein belül, hogy felvegye a versenyt eladásokban az Intel integrált szarjaival (mivel még mindig Intel adja el a grafikus chipek túlnyomó többségét, annak ellenére, hogy egy rakat kakit nem érnek és itt nem kis pénzekről van szó, ráadásul nV-t is kiszoríthata ezáltal erről a piacról)
Ezzel együtt azt mondom, legyen igazad, és az Ontario futtasson AVP-t! Adná az ég! Csak akkor kérdés, hogy mi lesz a gamer kártyák sorsa hosszútávon. Mert ha így lenne, abban az esetben egy rövid idő után szépen áttérhetnénk konzolra, ugyanis senki nem fog horribilis összegeket kiadni egy videokártyáért, ha valamivel kisebb teljesítménnyel ugyan, de "szaggatás mentesen" futtathatóak lesznek az AVP szerű játékok a processzorba integrált grafikus vezérlőkkel.
A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

vanhalen
(senior tag)
"konzol" meg azért, mert besülhet a fejlődés... legalábbis gémer fronton..
Bulldozer alapút írt.
Azt gondoltam, hogy az aki olvassa a Fusion-ról szóló cikkeket és hozzászól akkor már látta az előző cikket is, de úgy néz ki nem mindenki.
Csak azt nem értem akkor miért hurrog le az aki nem is érti miről van szó?
Mondtam én, hogy játékra van? Mondtam én, hogy felér egy 5770-el? NEM
Csak idéztem egy cikkből, amit te valószínűleg nem olvastál és én vagyok a hü**e?
Tudom, hogy nem az Ontario ezért írtam azt, hogy a FUSION-t mutatták be az AvP-vel, de ha elolvastad volna végig az első hsz-emet akkor látnád, hogy az Atom-hoz hasonlítottam (ezt is értelmezni kellene):
"Persze ezt nem is játékra szánták, és az Atom-hoz képest, nem rossz kb. 2szer annyit tud."
Ha ugyan ezt mondtad akkor miért hurrogsz le?
"Csak akkor kérdés, hogy mi lesz a gamer kártyák sorsa hosszútávon"
Semmi, mert sztem nem FHD felbontásban és nem max grafikán ment az IGP-n.
"
Ezek után csak azt nem vágom, miért van az, hogy egyik mondatoddal agyonvered a másikat.
"
(Azért mondtam ezt mert senki nem tudja azt hogy min futott a bemutató, kiderült, hogy nem az Ontario-n)
Valószínű nem ezen futott hanem a Llano-n.
Miért verném agyon?
Szerintem te értelmeztél valamit nagyon félre.
De lehet arra gondoltam, viszont tudtommal a Core I5 ben is ugyanaz van, nem de?

vanhalen
(senior tag)
Nem tudom milyen cikket nem olvastam, nem tudom miféle 5770-ről beszélsz, a Fusiont később nyögted be életem virágszála, mellesleg meg ha ennyire "nagy tudásúnak" hiszed itt magad, akkor legalább a saját dumáidra emlékezhetnél bogárka.
Segítek:
(#1) zsigus
Bár az IGP teljesíménye nem ismert, de a CPU rész nem egy bajnok.
Persze ezt nem is játékra szánták, és az Atom-hoz képest, nem rossz kb. 2szer annyit tud.
(#3) vanhalen válasza zsigus (#1) üzenetére
"de a CPU rész nem egy bajnok"
Végülis csak megközelíti egy gyengébb asztali gépét jajah. Meg támogatja a VT-t. Meg ilyen kis "gyenge" dolgok. Gondolom még nem esett le, hogy ez netbookokba meg ilyen kis szutykokba való ugye? AVP? Jesszus...
(#7) zsigus válasza vanhalen (#3) üzenetére
Úristen!
Te sem olvasol gyakran PH-t.
Nemrég volt egy bemutató amin a Fusion-t az AvP-vel mutatták be! [AvP]
És szaggatás mentesem futott.
Csak valószínű az a nagy testvér volt nem az Ontario.
Ezért írtam ezt, tisztában vagyok a helyzettel! Csak hogy, megnyugodj!
Egyébként gratulálok mester 
"Gondolom még nem esett le, hogy ez netbookokba meg ilyen kis szutykokba való ugye?"
"Persze ezt nem is játékra szánták, és az Atom-hoz képest, nem rossz kb. 2szer annyit tud."
"AVP? Jesszus..."
"Hát akkor ezen nem lesz AvP."
Bemutató: "Csak valószínű az a nagy testvér volt nem az Ontario."
Én is gratulálok neked.
[ Szerkesztve ]

vanhalen
(senior tag)
Asszem a cikk utáni első hozzászólásban nem én fikáztam a proci teljesítményét (egyébként mihez képest? Na mihez? Te hoztad föl az AVP témát!) Kérdés, miért is kellene netbookokon meg nettopokon gamelni? Na ez talány. Ugyanis felvetetted az AVP-t, de utána meg az atom teljesítményéhez hasonlítottad. Most akkor ki a hülye? Ráadásul összekeverted a Llano-t az Ontarioval, holott még be is linkelted a cikket, amiben világosan közlik hogy nem túl valószínű, hogy Ontario volt a tesztalany, de lehurrogtál, hogy nem olvasom a PH cikkeit rendesen
Megint csak nem értem az elgondolásodat. A kettő (Ontario-Game) egyáltalán hogy jött képbe nálad? Az utólagos, későbbi mosakodás-magyarázkodás nem érdekel. Szerintem aki felveti egy netbook-nettop platformba szánt APU-val kapcsolatban a játékok tuttatását, utána meg közli, hogy végülis nem is arra a procira gondolt, hanem a másikra, valamint egy még meg sem jelent platform teljesítményét próbálja %-olni pusztán az órajelek alapján (elárulom, nem csak az órajel számít, ez nem netburst ok?!) egy évek óta létező procihoz mérve (másik hozzászólásod) azután mossa magát, annak a "szakértelme" vagy "tájékozottsága" erősen megkérdőjelezhető. Arra egyébként még mindig nem adtál választ, hogy az Ontario CPU része miért "nem egy bajnok". Mihez kell "bajnoknak" lennie?
Mellesleg, pont ez a mondatod volt, ami kib**ta a biztosítékot nálam, az már csak hab a tortán, hogy az AVP-t is szóbahoztad, aztán meg vissza az egész.
Hogy értsd (már ha képes vagy rá): Kezdettől, a netbookok megjelenése óta rühellem az olyan botcsinálta kis "szakértőket", akik meglátnak egy netbookos (vagy jelen esetben netbookba szánt processzorról szóló) cikket és első szavuk a Crysis, vagy jelen esetben az AVP. Ne szégyelld, nem te vagy az egyetlen ilyen, akinek első gondolata ez, sokan vagytok
Csak már unalmas, ennyi...
[ Szerkesztve ]
(#31) Zeratul: A PH! tesztben elég gyakran leveri a GeForce 9300-ast, amit -emlékeim szerint- a HD4200-asnak nem sikerült.
Az Atomhoz meg gondolom új IGP-t fejlesztettek. Mind1, a lényeg az, hogy az AMD részéről hibás dolog volna az Intelt alábecsülni, miután egyszer már megszívták.
(#33) MittuDomain_: Már van nekik AMD részvényük, nem? Vagy keverem az Microsoft&Apple párossal?
(#40) zsigus: Őszintén szólva kissé meglepne, ha maradna a Phenom márkanév. A Llano procik biztos, hogy teljesen új márkanevet kapnak, ezek után szvsz hibás döntés volna a Bulldozer-re a Phenom márkanevet ráerőltetni. De majd meglátjuk.