Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Balika911

Balika911
(PH! kedvence)

Mi a gránát az a Manageability Engine 8L és honnét tudom, hogy az alaplapom támogatja-e?

(#2) vanhalen

vanhalen
(senior tag)

Nekem is ez lett volna a kérdésem. A második meg: Tényleg ennyire nehéz a helyesírás-ellenőrző használata? Nem vágom.. Különösen Abu-tól fáj, neki még esze is van

[ Szerkesztve ]

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#3) lee56 válasza vanhalen (#2) üzenetére

lee56
(senior tag)

Pedig ez jó "a megszökött S, T és K jelzés is ugyanazt jelenti" még aranyköpésnek is elmegy :D

Amúgy ja, mi ez a szoftveres támogatás, már nem elég hogy évente új chipkészlet jön az új procikhoz?

No Comment

(#4) csucsbicep válasza Balika911 (#1) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erre èn is kivàncsi lennèk. Mondjuk furcsa az inteltől ez a kompatibilitàs.

Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...

(#5) Zeratul

Zeratul
(PH! addikt)

Miért nem vagyok meglepődve hogy a Bull desktop kudarca után hirtelen ennyi követelményt támaszt a Z*intel a Ivy bridge kompatibilis alaplapok esetében? :(((

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#6) vanhalen válasza lee56 (#3) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Jó de basszus állandóan tele van helyesírási hibákkal, különösen dávidkáé. Mármár PH. is eljut helyesírási szinten Origo színvonalára, pedig az legendás. Ha valami kislány blogja lenne, azt megérteném, de hogy ilyen sűrűséggel és ennyit.. Engem lazán kib**tak volna ilyenekért még általánosból is. 1-2x még elmegy, de állandóan?? Most nem arról az 1 félreütött betűről van szó, csak tényleg nincs auto-helyesírás ellenörző legalább?

[ Szerkesztve ]

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#7) Loha válasza csucsbicep (#4) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Szerintem ez az Intel Active Management Technology amiről szó van, de én sem értem, hogy ez hogyan lenne gátja a kompatibilitásnak, amikor egyszerűen ki lehet kapcsolni és kész. Max. le kell mondani róla, otthoni felhasználóknak nem fog hiányozni, eddig is főleg csak az üzleti szektorba szánt alaplapok támogatták... :U

vanhalen: Még mindig jobb ha értelmes dolgokat írnak helytelenül, mintha hülyeségeket írnának helyesen... ;]

[ Szerkesztve ]

(#8) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Sandy Bridge E cuccok is 3000-es sorozatba kerültek, ha tényleg generáció váltást akarnak kifejezni, akkor 4000-ek kellene lennie az IB-nek (vagy a SB-E-nek 2000-esnek)..

(#9) Armagedown

Armagedown
(fanatikus tag)

Nem akarok okoskodni , de nem az AMD nevezi egyedül APUnak az integrál procijait ?

Nokia 3220 -> Nokia 6280 -> Nokia 6300 -> Nokia N73 -> Samsung Galaxy Gio

(#10) vanhalen válasza Armagedown (#9) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Amennyire én tudom itt PH-n szokás az ARM-okat is közéjük sorolni. Asszem a heterogén programozási lehetőség megléte az "APU" feltétele (?)

(#11) Daywalker válasza vanhalen (#6) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

"Dávidka" nincs már.
Szerintem elmondhatnád neki, hogy milyen olyan hibákat láttál, ami miatt ennyire fel vagy háborodva.
Ha már helyesírás a téma, akkor: helyesírás-ellenőrző...helyesen. Ezek után már nem tudom mit gondoljak arról, hogy ki ír heJesen.

[ Szerkesztve ]

(#12) Balika911 válasza Armagedown (#9) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nem. :)
Az APU egy általános fogalom, csak az AMD kapcsán került a figyelem középpontjába.

Daywalker: Olvasd el pl. ezt. A hibákat felesleges lenne sorolni, a srác vagy cseszett az egészre, vagy nem tudott olyan szinten magyarul, amennyire az újságíráshoz kéne. Vagy mindkettő.

[ Szerkesztve ]

(#13) Abu85 válasza Armagedown (#9) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igazából az APU a heterogén módon programozható lapkák rövidítése. A Sandy Bridge még nem ilyen, de az Ivy már igen. Nem tudom, hogy minek hívja majd az Intel, de technikailag az APU illik rá. Gyakorlatilag a technikai képességekben hasonló lesz a Llano APU-hoz.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#14) almos94

almos94
(lelkes újonc)

Tetszik ez a 77W,jó hír, hogy az Intelnél egyre lefelé haladunk a fogyasztással,még a teljesítmény nő,sajnos ez nincs mindenhol így...

Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...

(#15) freestailo

freestailo
(senior tag)

Manageability Engine 8L

WTF

Valaki okosabb elmagyarázhatná mi ez... és hogy honnét tudom, hogy a lapom tudja-e :)

[ Szerkesztve ]

Időgépkészítő verseny! Határidő: TEGNAP!

(#16) Abu85 válasza freestailo (#15) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Manageability Engine az Intel termékek számos szolgáltatásához kellenek. Ennek az aktuális verzióját nem tudom, de a 8L kell az Ivy Bridge-nek. Erről szerintem az alaplapgyártók majd adnak bővebb felvilágosítást később.

Legjobb tudomásom szerint az ASRocktól a Z68 Extreme7 Gen3 támogatja az Ivy-t, de ez sem biztos, meg kell várni a gyártók hivatalos álláspontját.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#17) Daywalker válasza Balika911 (#12) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Nem Dávid cikkeiről beszélek, hanem Abuéról.
ndavid más téma, de már nem dolgozik nálunk.

Ha valaki megír hibátlanul havonta 350 000 karaktert, akkor azzal leülünk beszélni. Sajnos nincs olyan korrektorunk, mint amiket egyes nagy cégek megengedhetnek maguknak, így maradhat 1-2 elütés benne. De mondok jobbat: a korábbi cégemnél két korrektor volt, akiknek csak ez volt a dolguk, és még így maradt hiba a nyomtatott lapban. Ez sajnos ilyen...legalább három fokozatú szűrő kéne.

(#18) Balika911 válasza Abu85 (#16) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ez már valami, de hogyan kell ezt elképzelni?
A BIOS-szal együtt érkezik, driverben van, vagy mégis hová rejtették? :)

Nem akarok negatív lenni, de azt hiszem, ha az MSI-re várok, akkor a mostani lapomban nem lesz Ivy Bridge. :D

Daywalker: Én úgy értettem, hogy végig Dávidról van szó. Abu cikkeivel nincs sok bajom, max. annyi, hogy túl gyakori a "combos" jelző és a "macska fel van mászva" szerkezet, de érti annyira a témát és van olyan segítőkész, hogy a továbbiakban ezt ne emlegessem fel. :)

[ Szerkesztve ]

(#19) Abu85 válasza Balika911 (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez az UEFI része. Frissíthető, de az AMT miatt tiltják a hozzáférést a gyártók, mert kockázatos. Ezzel a frissítés is ki van zárva. Csak akkor fogunk többet tudni, ha a gyártók előállnak konkrétumokkal, de ez leghamarabb jövőre lesz. Amelyik alaplapra rá mondja a gyártó, hogy Gen3, annál jó esély van az Ivy Bridge kompatibilitásra. Több adat nincs egyelőre.

(#20) vanhalen válasza Daywalker (#17) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Bocs, hogy belepofa*, de én pl. egy szimpla office helyesírás-ellenőrzőre értettem. Amúgy nem tudom, mennyire illeszthető bele abba a felületbe, amin írjátok a cikkeket és tényleg itt most nem 1-2 elütött betűről van szó.

Balika911 (#18) "de érti annyira a témát és van olyan segítőkész, hogy a továbbiakban ezt ne emlegessem fel"
Hát ezaz, tőle bocsánatos, mert élvezhető :DDD

[ Szerkesztve ]

(#21) Balika911 válasza Abu85 (#19) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Köszi, akkor lényeg az, hogy marad a kivárás.

A fenti kritikáért pedig remélem nem haragszol meg. :)

(#22) Daywalker válasza vanhalen (#20) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Annyira illeszthető be, amennyire a böngésző rendelkezik ilyen funkcióval.
De Wordben íródnak ezek általában, de tévedés ne essen, a Word úgy tud helyesen, ahogy az emberek 90%-a. Sehogy. Plusz a szakszavakat, márkákat meg alapból "pirosozza" (ha egyenként felveszed, akkor később nem fogja). De én betettem ezt a hírt wordbe (2007) a kíváncsiság kedvéért, és csak két hibát jelzett. Abból az egyik a Sandy Bridge szóban volt (két betű felcserélve), plusz egy szó egybe volt írva.
Egyébként meg no offense, tényleg igyekszünk. És nem magunkat védem, de reggel 9-től (én speciel 7-től) legalább este 8-ig bújjuk általában a netet és az oldalakat (közte a ph-t is), de sajnos ilyenkor már sok betű könnyen összefolyik. Ezért mondtam, hogy három lépcsőben kéne szűrni a hibákat...de jelenleg egy lépcsőnk van. Még így is messze jobb vagyunk, mint a Zindex, akik szándékosan írják kis betűvel a mozaikszavakat stb. Igyekszünk-igyekszünk, megígérem.

[ Szerkesztve ]

(#23) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Aki bele mer kötni a hibákba az úgy jár mint a nagyapám!

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#24) vanhalen válasza Daywalker (#22) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Jól van nyugi, csak egy észrevétel volt, mert amúgy meg élvezet "itt" lenni, szeretem a cikkeiteket, csak ez a dolog fura volt.

(#25) Daywalker válasza vanhalen (#24) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Nem vagyok ideges :R Csak egy kis insider infó volt;)

(#26) vanhalen válasza atti_2010 (#23) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

"Aki bele mer kötni a hibákba az úgy jár mint a nagyapám!"

Miért, nagyapád hogy járt? Celeron-t kovácsoltak a tyúkjai koponya üregébe és azóta a patkók is 1366-os lábkiosztásúak a húsvéti tojglikon, vagy miii :DDD ?

[ Szerkesztve ]

(#27) vanhalen válasza Daywalker (#25) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Jól van, vettem

(#28) [CS]Blade2 válasza freestailo (#15) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Nálam ilyen van SW oldalról, hogy: Intel Management Engine Interface V7.0.0.1118
Viszont ASUS szerint a lapom legújabb BIOS-a már ismeri az Ivy procikat: [link]
Az oldaljukon már fent is van ez a verzió:
P8H67-M PRO 1104 BIOS - Support new CPUs

(#29) freestailo válasza [CS]Blade2 (#28) üzenetére

freestailo
(senior tag)

Úgy látszik akkor neked szerencséd van. Bizakodásra ad okot számomra, hogy az asus-nál elég sok lap okés lesz ivy bridge szempontjából, így remélem a többi gyártónál is sok lap lesz támogatott...

Időgépkészítő verseny! Határidő: TEGNAP!

(#30) atti_2010 válasza vanhalen (#26) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Miért, nagyapád hogy járt?
Elolvasta hibákkal! :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#31) Eszleny

Eszleny
(fanatikus tag)

A notebook vonalon az i5-ös Sandy Bridge CPU-k támogatták a Hyper-Threading-et. Az Ivy Bridge i5-sök már nem fogják támogatni?

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#32) Lacika001

Lacika001
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Remélem az Asrock megoldja a frissíthetőséget, bár ki ha nem az Asrock:D

off

(#33) vanhalen válasza atti_2010 (#30) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

A lényegen nem változtat, inkább annak örülj, hogy jól sikerülté[link] :DDD A végeredmény a fontos..

[ Szerkesztve ]

(#34) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, akkor lesz itt keveredés, az fix. Ha a gyártok kocsogok akarnak lenni, akkor csak a drágább lapok kapják meg a frissítést, s kész.
De ez csak nem fog megtörténni...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#35) Tonyius777 válasza Loha (#7) üzenetére

Tonyius777
(tag)

A helyesírási gondokat jó lenne valami külön topikba megtárgyalni
én egyetértek a Loha kollegával amit a végen irt. :C

Üdv:Tony

(#36) atti_2010 válasza Tonyius777 (#35) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Én is, Abu rengeteg jó cikket ír, had ne töltse már azzal az egész napot hogy javítgat, nem beszélve hogy akkor kevesebb jó cikket tud írni.

(#37) vanhalen válasza atti_2010 (#36) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Nem elsősorban neki szólt amúgy, neki csak néha csúszik béfele, akkor se' bünti

(#38) jbush válasza Daywalker (#22) üzenetére

jbush
(kvázi-tag)

Ezt aláírom. Bár már rég volt, mikor országos harmadik lettem, és azóta már nagyon sokat kopott a helyesírás-tudásom, azért észleltem a következőket: egyrészt tényleg előfordulnak hibák az írásokban (messzemenően nem annyi, mint a legtöbb honlapon!!!!), amelyektől egyszer-egyszer a tarkómon meredezik a szőr; másrészt a Word helyesírás-ellenőrzője egy hulladék, és enyhén angolszász beütésű. Én ki is szoktam kapcsolni, ne nekem akarja bemagyarázni, mit hogyan kell írni.
Azon már a korábbi helyesírási témájú hozzászólások kapcsán is elgondolkodtam, hogy szívesen átnézném az irományaitokat, akár még utólag is, de sajnos nekem is időből van a legkevesebb :(

(#39) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

95->77W ahhoz kellett csökkenteni rendesen a vid-t :Y

talán clock to clock-ban nem, de fogyasztásban fel fogja venni a versenyt a i7rev2-vel, ez már valami :U

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#40) smkb válasza Duracellm... (#39) üzenetére

smkb
(senior tag)

... ja ja az, ha a mostani 2600K-nak (95w) megfelelő 3600K 77w tdp-vel jön és még pár %-al teljesítményben is jobb lesz, (de még ha ugyanannyi is), plusz jóval erősebb igp is benne van a 77 wattban.. komoly...

(#41) bitblueduck

bitblueduck
(tag)
LOGOUT blog

Nos, azt már a hozzászólásokból tudom, hogy a nyelvtan milyen fontos, de hogy a PP-DRNG az Processor Package Digital Random Number Generator, azt a google-ből kellett kibányásznom. Grat.

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#42) fi:zi'k válasza Daywalker (#17) üzenetére

fi:zi'k
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hol lehet jelentkezni korrektornak és milyen feltételei vannak? :D

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#43) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"A ChipHell által megszerzett diák szerint..."

Ez alsó hangon emberrablásnak tűnik. :Y
Ráadásul ha ennyit tud az Intelnél egy diák, mi lehet egy professzor tarsolyában? Azt kellene megszerezni... :))

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#44) VIC20

VIC20
(senior tag)

Gigabyte tulajok fellélegezhetnek:

http://www.gigabyte.us/press-center/news-page.aspx?nid=1048

("...their entire range of 6 series motherboards are ready to support the next generation Intel 22nm CPUs...")

(#45) Ptech válasza fi:zi'k (#42) üzenetére

Ptech
(őstag)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok én is :K

http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

(#46) hugo chávez

hugo chávez
(fanatikus tag)

Azt azért nagyon remélem, hogy a legkisebb négymagos mobil Ivy-ből (ami, a jelenlegi 2630QM-hez hasonlóan, valószínűleg a legtöbb gyártó felsőbbkategóriás laptopjaiban szinte egyeduralkodó lesz) nem "spórolják" ki sem a VT-d-t (next gen PCI-e 3.0-ás videókártyák), sem a PP-DRNG-t.

(#47) M@cika válasza VIC20 (#44) üzenetére

M@cika
(senior tag)

Csak a gigabyte lapok a legxarabbak socket 1155-re. :((

Nasit a kis fehér medvének!

(#48) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

"A Core i5 esetében a Hyper-Threading technológia elvész"

Ja mar meglepo lenne ha az Ivy eseteben lenne ez a ficsor... A 77W TDP viszont nagyon jol hangzik.

Aki meg a helyesiras miatt nyavajog az hasznalja mar a "privat uzenet" funkciot please es celozza meg a szerzot...

alba gu brath

(#49) Lajtorja válasza Solten (#48) üzenetére

Lajtorja
(tag)

Remélem minél hamarabb kijön és letolja Sandy árát :C

Si vis pacem, para bellum

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.