Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Integra

Integra
(Jómunkásember)

vajon ezeket a terveket mennyire tudták, dolgozták már ki akkor, mikor az amd felvásárolta az ati-t? miden esetre úgy tűnik, bejön a húzás.

(#2) darkarthur válasza Integra (#1) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Biztos gondoltak a jövőre, azaz a rendszerszintű integrációra. Így nem kellett ugyebár grafikus magot fejleszteniük. Intelnek ezzel szemben sok pénzt kellett/kell ölnie a Larrabee fejlesztéseibe. Azért a felvásárlásért kivett pénz meglátszott náluk processzor fronton, Intelnek viszont látszólag meg sem kottyant egy saját GPU fejlesztése.

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#3) hejesírásó

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

ezek az infók elég mélyre menő pontossággal bírnak, ez a kiszivárogtatás már kezd unalmas lenni. gyakorlatilag egyenértékü a nyílvánosságra hoztákkal :B

(#4) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez egy egész kellemes útiterv, kíváncsi leszek mi lesz a túloldalon a jövőben. Reméljük, hogy azért közelítenek egymáshoz, és nem eltávolodnak egymástól az Intel-lel. Na meg mi lesz akkor majd az nVidia-val, érdekes lesz mindenesetre.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#5) JanR válasza hejesírásó (#3) üzenetére

JanR
(őstag)

Vagy nyilvanossagra loptak :) Nem mind1!

www.oaziscomputer.hu

(#6) smkb

smkb
(senior tag)

Ez, ok, de találkozott már valaki Dragon platformmal? Látott már ilyet innen valaki, és vett is? Ez egy jóideje már fut... nem a maga által összepakoltra gondolok, hanem hogy így egyben szépen ahogy az írásban vagyon.

[ Szerkesztve ]

(#7) CsendesMark válasza smkb (#6) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

ha az alaplapod AMD7xx-es csippel van
a procid Phenom II X4
és a VGA-d Radeon 4xxx

Elég sok van szvsz...
....legalábbis valszeg Magyarországon több van mint ahány 1366os platform :DDD

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#8) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

ezekbe az SB-ekebe már lesz USB3 és sata haccáz vezérlő integrálva?

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#9) old gray válasza smkb (#6) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Pl. én. :) 790X chipsetes alaplap + Phenom II X3 720BE + Sapphire 4870 1GB Toxic.

Azért volt ez így jó egyben, mert nagyon kiegyensúlyozott rendszert kaptam. :K

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#10) Integra válasza hejesírásó (#3) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

igen, ettől a kiszivárogtat/kiszivárogtatás szavaktól már nekem is herótom van...

(#11) Abu85 válasza smkb (#6) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Magyarországon nem divat összeszerelt gépet venni, de nyugaton főleg az OEM rendszer megy. Ott pont az összeszerelgetés nem divat.
A Best Buy rengeteget elad a Dragonból. Érdekes, hogy a marketing is működik, mert a gamerek többnyire a Dragon platform-ot keresik, bár lehet, hogy ebben az is benne van, hogy az áruházak is gamer platformként hirdetik.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#12) antikomcsi válasza Abu85 (#11) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Persze, hogy nem szokásom, mert vagy gagyit kapok, vagy irreálisan drágát.

Mindenesetre várom a következő generációs északi/déli egységet, remélhetőleg mihamarabb, az aktuális újdonságok natív támogatásával.

Ja, és csak, hogy érezd a törődést is. ;]

Írhattál volna valamit az 5700-as vga sorozatról is, most, hogy tudjuk, hogy még a vártál (általam várt) is jobban megcsonkították szegénykét.

[ Szerkesztve ]

(#13) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

"Az igazi érdekességeket majd a Lynx platform"

Engem speciel jobban érdekel majd a Bulldozer ereje, az jópár évre meghatározza az erőviszonyokat.

#12 antikomcsi: És ennek ellenére az optimistábbak által vártnál is jobban szerepel. ;]

#14 CsendesMark: Inkább AtomGamer. :DDD

#16 robyeger: Az ASRockban bíhatsz. :))

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#14) CsendesMark válasza Abu85 (#11) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

Az ION-t az Nvidiának "GamerAtom"-ként kellene reklámozniuk :DDD :DDD

(#15) atti_2010 válasza Abu85 (#11) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Mar csak az HD 5000-es hiányzik alig varom, jól nem ideillő kérdés cf hidat hol lehet vásárolni és hány kell 1-2 két HD 4670 összedrótozásához? Koszi.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#16) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

én még szeretnék venni AMDs deszkát DDR2 és USB 3.0-s támogatással:B

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#17) atti_2010 válasza CsendesMark (#14) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Milyen jó lenne ha tudnád miről írsz, a Dragont hogy hasonlítod az Ionhoz?

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#18) CsendesMark válasza atti_2010 (#17) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

Milyen jó lenne ha lenne humorod, és láthatnád hogy szürke a betű amivel írtam :K :C

(#19) robika88

robika88
(tag)

SB850-es lapokról van valami infó, hogy mennyiért lesznek majd elérhetőek? mert elég jó vételnek tűnik, főleg hogy jó pár évig jönnek bele procik, na meg az usb3 stata3...

(#20) Integra válasza Abu85 (#11) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ez valószínű azért terjedt el így, mert nyugaton jóval kevesebb az összeszerelt szutyok, mit mo-n.

(#21) Abu85 válasza antikomcsi (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát amcsiba pont ez a szokás. Hiába no az az ország még él. :)

Majd ha lejár az NDA. Nincs fölös pénze a PH-nek fizetni a büntit a szivárogtatásért. :))

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#22) antikomcsi válasza Abu85 (#21) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Me', ezt a platform utitervet lehet szivárogtatni? ;]

Nállam a radiátor szivárog otthon, most meg merjem csinálni, vagy várjam meg amíg hivatalosan is elönti a nappalit? :DDD

(#23) CsendesMark válasza antikomcsi (#22) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

"Me', ezt a platform utitervet lehet szivárogtatni?"

csak a jómunkásembereknek :DDD

(#24) New Life válasza antikomcsi (#22) üzenetére

New Life
(fanatikus tag)

:C Hasonló cipőben járok, de én már megszüntettem, egy kis csiszolópapír csodákra képes...

i can resist anything, expect temptation ~ Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat! ~ Ha nem lenne utolsó utáni pillanat, semmi sem készülne el... * Elveszett fémtárgyak megkeresését vállalom! *

(#25) Abu85 válasza antikomcsi (#22) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Erre nem írtunk alá NDA-t. :D Már bánjuk, hogy a HD 5700-ra aláírtuk. :O

VaniliásRönk: Ha az AMD-n múlik még az NDA lejárta után sincs tesztkártya. :) Más forrásokat kell ezügyben megmozgatni, mert a drága vörösök nem kapkodnak el semmit. :))

[ Szerkesztve ]

(#26) VaniliásRönk válasza Abu85 (#25) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha nem írtok alá NDA-t akkor gondolom nincs tesztkártya sem, ez nem gond? :)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#27) VaniliásRönk válasza Abu85 (#25) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem elég fontos piac magyarország vagy miért nem küldenek tesztkártyát? És mi értelme volt így aláírni?

(Lejárt az 5 perc. :D)

(#28) Abu85 válasza VaniliásRönk (#27) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudom mi a baj, de volt egy srác aki törődött velünk. Azóta nem nagyon javult a helyzet, sőt romlott. Hát az NDA azért megérte, hogy elmehettünk telefonkonferenciára, ahol néha mondanak érdekes dolgokat is, most is. :)) Persze a hírt csak holnap délben rakhatjuk ki.

[ Szerkesztve ]

(#29) azbest válasza VaniliásRönk (#26) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet hamarabb láttak kártyát a hardveraprón, mint ahogy az amd adta volna ;]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#30) VaniliásRönk válasza azbest (#29) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ezt tudom, de az nem ingyé' van. :D

#28 Abu85: Nem tetszettek nekik tesztek? :DDD

(#31) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"A termék már az új, RD890 jelzésű északi és az SB850 déli hídra épül,"

Az RD890 az egy kódnév. RD890 = 890FX

"A rendszer egy 45 nm-es gyártástechnológiával készülő, Zambezi kódnevű processzort alkalmaz,"

Jó lesz az 32nm-nek is.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#32) waterman_ válasza VaniliásRönk (#13) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

én azért várom azt a Lynx-et is. kíváncsi lennék, hogyha tényleg elterjednének a mindennapi alkalmazásokban pl az openCL alapú megoldások, akkor vajon dobna-e az általános teljesítményen egy a cpu-ba integrált gpu.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#33) darkarthur válasza Oliverda (#31) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Én is elgondolkoztam azon a 45nm-en. :W

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#34) VaniliásRönk válasza waterman_ (#32) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem fog, hiszen a lehetőség most is adott, most is van DX10.1-11 GPU sőt IGP is (utóbbi persze csak DX10.1-es), mindössze arról van szó, hogy a GPU a chipsetből a CPU-ba kerül.

[ Szerkesztve ]

(#35) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezektől az útitervektől valahogy soha nem önt el a boldogság. Erről az integrációs ötletről mindig az jót az eszembe, hogy a "válogatós" usernek rosszabb lesz.

Milyennapvan?

(#36) VaniliásRönk válasza D1Rect (#35) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem feltétlenül, valószínűleg nem fog annyival többe kerülni egy APU mint amennyibe a benne lévő VGA kerülne, hiszen nincs nyák, VRAM, külön csomagolás, szállítás, még külön chip sem. Ha meg több kraft kell veszel egy VGA-t mellé. Elvileg ez még jó is lehet, aztán meglátjuk mi sül ki belőle...

#37 Abu85: Hopp a 32nm ott figyel alul. :D

Szerk.: Abu te színvak vagy? :))

[ Szerkesztve ]

(#37) Abu85 válasza Oliverda (#31) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

- időközben kikerült az anyag is.

Kódnevekről beszélünk a terméknevet még senki sem tudja biztosan. A Zambezi az elvileg 45 nm látható, hogy nem rózsaszín az alap a Scorpiusnál platformnál. 32 nm a Lynx.

[ Szerkesztve ]

(#38) atti_2010 válasza Abu85 (#37) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

De ez a prociba költöztetett GPU gondolom nem a játékosoknak lesz szánva.

(#39) D1Rect válasza VaniliásRönk (#36) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az biztos, hogy az az egyszeri usernek jobb lesz. De a magamfajta "fene a pofád, de válogatós vagy " usernek nem lesz egyszerűbb.

Milyennapvan?

(#40) Abu85 válasza atti_2010 (#38) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

2011-ben még csak a belépő szintű GPU vonalat üti ki az elgondolás (illetve az olcsóbb CPU-k az integrált megoldásokat számolják fel), de az évek előrehaladtával, egyre nagyobb szeletet szakít ki a GPU bizniszből. KB. 2014-re mondják azt, hogy a diszkrét GPU szegmensben csak a csúcskategória marad meg, tehát a piac konkrétan kihal. 2015 az az idő, amikor a szftver render visszatér, így a fejlesztési irányból a különálló GPU-k nem fogják megállni a helyüket. A gépbővítést a központi egységgel lehet megoldani, esetleg a drágább rendszerekben már két foglalat is lesz.

[ Szerkesztve ]

(#41) Oliverda válasza Abu85 (#37) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem valami baj lehet a monitorod színbeállításaival. :D

Amúgy az már hosszú ideje tudott hogy 32nm-en fog jönni a Bulldozer. A külföldi fórumokon is erről szól a fáma. Mondjuk szép is lenne ha 2011ben a performance szegmensbe 45nm-en adnának ki egy új architektúrát. :U Főleg úgy hogy akkor elvileg már bőven rendelkezésre fog állni a 32nm.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#42) robyeger válasza D1Rect (#35) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Hát mi biztos nem arra fogjuk használni, mint az átlag user ;) De remélem a jövő Catalyst driverében külön lehet majd választani Crossfire alapokon, hogy a DX11-es GPGPU számításokat az integrált grafikus proci számolja. Habár még az NVIDIA se tette lehetővé a CUDA átirányítását más GPU-ra, elválasztva a képalkotástól, de mint tudjuk a NV nem felhasználó barát...

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#43) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem csak az sántít, hogy a platformok "darabkái" nem egyszerre vagy 1-2 hónapos intervallumban jelennek meg, hanem fél, egy év leforgása alatt. Ennyi idő latt egy platform pont "kihal". Mire teljes lehet a platformod, már kapod a következő videókártyáját.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#44) nandon

nandon
(tag)

Akkor 2010 a finomítások éve lesz, 2011 meg a nagy változásoké! Kiváncsian várom a 'Linx' platformot! A Bulldozer cpu már 128bit adatszélességgel fog rendelkezni? Mintha ezt olvastam volna valahol! Talán itt, Oliverda által belinkelve! Érdekes írás!

[ Szerkesztve ]

RISC86 Power

(#45) D1Rect válasza robyeger (#42) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nene, ne említsd a zöldeket, mert elkezdődik a flém, és soha nem áll meg. :)

Egyébként ha ezt bedobnák, a végén tényleg kisülhetne egész pofás dolog is. ;)

Milyennapvan?

(#46) waterman_ válasza VaniliásRönk (#34) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

nem is a játék/DX részére gondoltam. például a komoly fizetős programokban ott van az optimalizálás a különböző platformokra, legyen az steam vagy a cuda. az is előfordulhat, hogy csak egyiket támogatják és mondjuk egy cuda-s rendszeren gyors a render preview, addig a stream sdk alatt meg nincs implementálva. de az egyszerű felhasználói programok írói a mai napig is csak esetleg a több processzorból adódó plusz erőt használják ki. például mondjuk a lame-es mp3 tömörítő volt azt hiszem az, ami 2 cpu mag után nem skálázódik, mert nem úgy van megírva. vagy mondjuk egy irfanview szerű program kapna natív openCl támogatást, az effektek/transzformációk sokkalta gyorsabban számolódnának.
tehát én a sokkal egyszerűbb programokra gondolok, ahol a fejlesztőknek nincs kapacitása kétféle irányba fejleszteni. persze ezt már a következő openCl kompatibilis videókártyákkal is megcsinálhatják majd, de mi van akkor ha az adott programnak akár csak pár (apró) függvénye használná a gpu-t? azáltal, hogy minimális a latency a végrehajtó mag és a cpu között, szerintem javul majd a felhasználói élmény.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#47) VaniliásRönk válasza waterman_ (#46) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Én sem játékra gondoltam, hanem arra, hogy jelenleg a DX10.1-11-es GPU-k a legalkalmasabbak ilyen feladatokra.

(#48) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Go, go, go! :K

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#49) Thom! válasza Abu85 (#40) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezt nem teljesen értem?
voltaképp úgy lesz hogy lesz 1 rakat GPU+CPU család, aki netezik, az megveszi a low-end cuccost, aki meg nyomni akarja crysis 4-et, az vesz vmi 6-8magos+DX12comboval elátott központi egységet?

szoftver-render nem visszafejlődés egy kicsit? és 2015-ben a prociba gondolom GPGPU fog mindenki beletákolni :D

átlag felhasználok mindenképpen jól járnak sztem, kisebb és egyre olcsóbbak lesznek ezek a gépek, aki komolyabb dologra, multimédiára akarja használni a PC az zsebbenyúlos lesz

(#50) Geönczy

Geönczy
(fanatikus tag)

Ha jó lesz az RD890 akkor tejesen Amd-re váltok.

CSS (Hun)Bloodkiller

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.