Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Hawk1979

Hawk1979
(őstag)

Azért szegény kétmagosokról is eshetett volna pár szó....
Gonosz AMD mindenkire 4magosat szeretne "rásózni" ? :DDD

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#2) jones965

jones965
(MODDER)
LOGOUT blog

Épeen időszerű lesz már, hogy egy teljes hardcore platformot amd procival lehessen felépíteni.
Reméljük ezek nem csak igéretek lesznek.Go-go AMD.

Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!

(#3) Grisa_kvr

Grisa_kvr
(kvázi-tag)

Nocsak, nocsak, ulv amd-k. Tetszik. Az lenne a legjobb, ha az ontarioból lenne SoC változat, sok helyet spórolnának, úgyis helyben gyártják a chipsetet is, olcsón lehetne lapot építeni köré és különben se szokták a bga procikat cserélgetni.

(#4) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én abból a hosszú, két évet felölelő csíkból semmi jót nem nézek ki... Intel 09'-ben teríti a nehalemet, 10'-ben áll át 32nm-re, és hát. hellyel-közzel 11'-ben akkor egyszerre vezetik be az új architektúrát. Na OTT lesz esély behozni a lemaradást, ha 2 éven keresztül csak oda fejleszt és ügyesen kalapol.

Nem vagyok Intel-párti, de AMD-nek komolyan össze kell szednie magát, ha be akarja hozni a lemaradását.

Hajrá!

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#5) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem az a meg ket evig tamogatjuk a DDR2-t tunik kicsit erdekesnek. Ertem, hogy a regi rendszerek fejlesztoire is gondolni kell, de hogy ket ev mulva legen meg ertelme, kevesse hiszem. Plane a csucskategoriaban. Az a 2011-es cucc erdekesnek tunik, megneznem kozelrol.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#6) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hmmm... érdekes ez az új terv. Akkor vajon meddig szándékoznak majd feltornászni a Denebek és Propusok órajeleit? Mert hát, hogy ez a termék két évet húzzon ki... szerintem kevés.

Most ugye érkeznek a 3GHz-es csúcsváltozatok, de ebből nem hiszem, hogy nagyon meg lehet majd élni. Minimum 400-600MHz növekedés el fog kelleni szerintem.

Viszont azt jó látni, hogy a sok értelmetlen apró fejlesztés helyett a lényegesebbekre koncentrálnak. Meglátjuk, mi lesz :K

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#7) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ennyit akkor a Logo változtatásról, amibe ugye belekerült a Fusion is :( (Future is Fuison vagy milyen szlogennel)

Sajnálom, mert azzal lehetett volna lépéselőnyük, ha hamarabb jönnek ki vele.
Fura, hogy mindenhol a 4 mag lesz az egyeduralkodó. Nekem kicsit hiányoznak a keveset fogyasztó 2 magosak

True Success is Blonde

(#8) TomBoy1986 válasza Ste (#7) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

65W-os négymagos már most is van 65nm-n. Akkor az 45nm-en bekerül a 45W-os osztályba.

Egyébként nem hinném, hogy teljesen eltűnne, mert most jelentek meg az extrém energiatakarékos CPU-k (1.6GHz-es X2 - 25W-os TDP-vel). Emiatt a kategória miatt nem hinném hogy aggódni kellene :(

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#9) Ste válasza TomBoy1986 (#8) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincs szükségem 4 magra és remélem később sem lesz :)
a linkelt procik pedig még a a K8-ra hajaznak (újabb 2 magos procikra gondoltam, nem a régiek ráncfelvarrására)

Kuma már jöhetne, még ha nem is lesz annyira extrémen keveset fogyasztó

True Success is Blonde

(#10) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hehe, érdekes, hogy pont péntek este szivárgott ki ez az érdekes téma. Lesz rajta csámcsogás a hétvégén. :))

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#11) Simi2000 válasza Kopi31415 (#5) üzenetére

Simi2000
(tag)

Én úgy láttam, hogy DDR2/DDR3 támogatás lesz a procikban. Tehát ebből Én azt szűröm le, hogy majd az alaplapgyártók dönthetik el, hogy mikor akarnak átállni DDR3-ra. A proci tudni fogja mindkettőt.

Jól érzed magad? Majd elmúlik.....

(#12) xuldar

xuldar
(őstag)

Abu, a kódnevek felét elgépeletd :)

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#13) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Elég felületes ez a roadmap. Lesz 3 illetve 2 magos Deneb alapú 45nm-es CPU is a kínálatban. A 3 magos Q2 a 2 magos pedig Q3 környékén érkezik.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#14) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

dupla lett

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#15) Abu85 válasza xuldar (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Amilyen napom volt nem csodálom ... De köszi, hogy szóltál. :R

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#16) rebugra

rebugra
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azt hinné az ember, hogy nincs tovább, minden a legfejlettebb, nincs tovább hova fejleszteni és mik derülnek ki, rohamosan fejlődik a technika :DD

════════════════════════════════════════════════════ --==[ http://websterhp.eu ]==-- -=[ "PC-Notebook szervíz/tanácsadás" ]=-

(#17) DraXoN

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Akkor hatmagosok nem lesznek asztaliban?
Vagy az eddig is csak szerverekben volt tervben? (az Istambul -okat még szerintem össze is lehetne vetni a Nehaelmekkel (kb. 50% -al gyorsabb az új intel, az istambulnak meg van +2 magja ami szintén kb. +50% :) .. L3 nélkül elvileg méretben is hasonlóan alakulnának...)

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#18) Depression válasza Ste (#9) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért kell neked kettő? Egy nem elég?

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#19) Ste válasza Depression (#18) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hd és Pista
mindkettő hajlamos zabálni a procit, csak ezért kell dupla

True Success is Blonde

(#20) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha ez igaz, minden azon múlik, az Intel mikor áll át 32 nm-re. Elvileg 2009 Q4 lenne, de a válság és az AMD miatt csúszhatnak, nem sürget a tatár.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#21) Ayg0

Ayg0
(senior tag)

A 2011-ig terjedő időszak alatt a 45 nm-es gyártástechnológiát fogja alkalmazni a vállalat. Az asztali chipek piacát 2 évig a Deneb és a Propos kódnevű négymagos processzorok fogják meghatározni...

Szerintem ez egy logikus lépés lehet. 2008 végét írunk és a hétköznap használatos alkalmazások közül most is kevés az olyan program, ami egyszerre 4 magot dolgoztat. Mire a szoftveres támogatás utoléri a hardveres alapot, addig az AMD a 45nm-es processzorokkal a zsebében fejleszthet annyit előre, hogy 2011 Q3-Q4, esetleg 2012 Q1 időszakra technológiailag bérje, talán meg is előzze az Intelt. Azt senki ne felejtse el, hogy a kisebbik gyártó az IBM-mel karöltve a 22nm-es csíkszélességgel előbb jár, mint a konkurens bigbrother... :U

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#22) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom azért még stepping-váltások lesznek, amikkel 10-15%-okat lehet hozni a teljesítményen. Tehát szerintem annyira azért nem kell félni, hogy a versenyképesség megtartása érdekében már majd 4GHz-re kéne felhúzni az órajeleket.

És amennyit tudtak hozni az Agena tuningolhatóságán/fogyasztásán a semmiből ebben az évben... szerintem nem kell őket félteni.

Én inkább csak amiatt aggódom, hogy a 800-as Radeonokat nehogy halasszák. Abból semmi jó nem sülne ki... sok pénzt nem spórolnának rajta, viszont a helyzetelőnyüket az NVIDIA-val szemben könnyen elveszíthetnék.

(#21) Ayg0: És valószínűnek tartom, hogy az Intel-nek is kényelmesebb lesz ez a tempó... ezek után ők sem hiszem, hogy annyira elsietnék a dolgokat, bár a 2010-es 32nm-es Nehalem-ekben nem kételkedem. Gondolom megint úgy akarják bevezetni az új architektúrát, hogy egyszer már ki lett tesztelve az előző generáción a gyártástechnológia.

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#23) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt egy részletesebb desktop roadmap.

A hírben szereplő roadmap amolyan nesze semmi fogd meg jól, nem lehet és szerintem nem is érdemes messzemenő következtetéseket levonni belőle. (Főleg mostanság hogy válságos időket élünk, nem lehet 2 évre előre tervezni.) Nagyon vázlatos, szerintem a prezi előtt 10 perccel dobta össze valamelyik szőke titkárnő, hogy azért mégis mutassanak már valamit a népnek. :D

A 32nm-es átállással szvsz annyira nem kell rohanni, főleg hogy a 45nm ilyen jól sikerült (és ez még csak a kezdet). 45nm és 32nm között nem olyan nagy a különbség, viszont a kutatási és fejlesztési költség már tetemes összeget emésztenének fel.

Amúgy a hír címe elég vicces. "Kiszivárgott"... na most az AMD honlapján ezt bárki megtalálja hivatalos formában. Tehát inkább "napvilágot látott". Na de Abunak nehéz napja volt, nézzük el neki. :D

[ Szerkesztve ]

(#24) Keldor papa válasza Oliverda (#23) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A linkben 2008.09.02.-e szerepel, nem valami friss. (de legyen igazad)

(#25) syC

syC
(PH! addikt)

Csak 2011-ben jönnek a gpu-s cpuk? :U :(

• De hova temetik a túlélőket? •

(#26) Oliverda válasza syC (#25) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem szent írás. Akármikor változhat, és szerintem 99% hogy fog is. Lehet hogy hamarabb lesz de az is elképzelhető hogy később. Ez elég sok dolog függvénye.

Ez egy meglehetősen óvatos (worst case) roadmap.

[ Szerkesztve ]

(#27) Balu77

Balu77
(senior tag)

2011-ben már nem a 22nm lenne inkább? Máshol azt lehet olvasni hogy az ibm-el erre álltak rá és hogy majd szépen lépéselőnybe kerülnek az intellel szemben. Azonkívül mintha 2010-et jelölték volna meg korábban az integrált gpu-s termékek megjelenési évének. Na mostmár tudja fene hogy mi a pontos terv...

izé

(#28) Keldor papa válasza Balu77 (#27) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

2013 is volt írva sok helyen. Az lesz inkább a befutó.

(#29) Depression válasza Ste (#19) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze félig-meddig költői volt a kérdes: Ha majd azt a procit szeretnéd még 2 évig használni, akkor ugyanúgy kevés lehet 2013-ban a 2 mag, mint most az egy. És majd akkor jöhet a: 'minek 16 mag, inkább fejlesztenék tovább a 4-et.'

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#30) ddekany válasza Depression (#29) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Játéktól, 3D rendereléstől (úgy értem pl. 3D Studióban) és film enkódolástól eltekintve én nem igazán látom, hogy 2-3 magnál több mire fog több kelleni akárcsak az elkövetkezendő évtizedben az átlagfelhasználónak. Ugyanis, nem egyszerű több szálú programot írni, szóval ez a jövőben sem lesz elterjedt a legtöbb alkalmazásterületen (hacsak el nem terjed valami új programozási paradigma... de ha igen, az még nagyon de nagyon soká lesz). Néha vannak dolgok, ahol világosan adódik, hogy mi lehetne külön szálban, és azért van gyakorlatban értelme egyáltalán a 2-3 magnak. De afölött... desktopon az emberek 99%-a szinte soha nem csinál egyszerre több terhelő dolgot. OK, mondjuk néha az ember tömörít a háttérben, effélék, na arra ott van 3-ból 1 mag, marad még mindig 2. De nem tudom, várom az ötleteket, hogy mire fog kelleni józsibácsinak 2-3 magnál több.

(#31) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nekem ebből a táblázatból az jön le, hogy, hosszú, és nehézkes két évnek nézünk elébe.
Még 24 hónapot kell evickélni agresszív árazással, hogy életben maradjon a cpu részleg.
Most sem mondanám, hogy annyira rózsás a helyzet, de mi lesz 2009 végén?

Remélem, hogy 2011-ben legalább kapunk valami igazán ütőset, mint az athlon, vagy az athlon64 volt. Viszont akkor már az i7-ről is múltidőben fogunk beszélni.

Titkon reméltem, hogy jövő év végén már képesek lesznek 32nanon gyártani és valami újat mutatni a phenom után, kár, hogy nem így lett. Napersze, ha ezek az infók valósak, és nem változnak.

Szerk
(#30) ddekany

Szerintem is van igazság abban amit mondasz. Sokaknak kell összeraknom, egy költséghatékony gépet othonnra, általános felhasználásra. És, mint azt tudjuk a nem kocka családoknál, ez internet, levelezés, játék, esetleg film+zene. Ezért én rögtön amd-s rendszert veszek alapúl. Tudom, hogy jobb az intel, de egy családnak fölösleges az a plusz teljesítmény a töblet költségért. És szívesebben szerelem még mindíg magas órajelű x2-vel, mint phenommal. Egy 6000+ 10% tuningal, amit eddig mindegyik vitt, szerintem még mindíg jobb, mint egy drágább 2,4-2,6GHz-es phenom. Legalábbis egy normál családnak, ahol a játék a legnagyobb teher a procinak, nem a kódolás.

Lehet később nem így lesz, de pillanatnyilag nem látok különbséget a játékban, hogy x2, vagy x4 van alatta azonos órajelen. Kivéve az ára.

[ Szerkesztve ]

(#32) Cefet

Cefet
(tag)

Szerintem ezzel az AMD beismerte, hogy nagy bajban van. Gyártástechnológiában az Intel sokkal előbbre tart. :O

(#33) Sanyix válasza Cefet (#32) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem igazán, az intel jóval drágábban tudja gyártani a 45nm-es cuccokat, mint az amd ;)

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#34) Cathfaern válasza ddekany (#30) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Alapvetően a CPU gyártók nem azért kezdték el ezt a többmagos dolgot, mert milyen jó ha lesz 16 magunk, hanem mert másként nem lehet már fenntartani a gyorsulást. Frekvenciát nem tudják már jelentősen emelni, még jobban bonyolítani a CPU-kat ugyancsak nem éri meg. Innentől egy út maradt, a több mag.
Az, hogy jelenleg nem nagyon vannak több magot kihasználó programok az tény, de elég gyorsan el fognak terjedni szerintem, mert ahogy egy valaki megcsinálja rendesen, annak a programja sokkal gyorsabb lesz, mint a konkurenciáé, így a konkurencia is kénytelen fejleszteni, ha az akar maradni.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#35) Michell

Michell
(lelkes újonc)

Üdv.

A Fusion csúszása nem tudom mennyibe fog kerülni. Szerintem nagyon sokba.
:(

(#36) eziskamu

eziskamu
(PH! addikt)

Tudom, sok embernek sok az a 4 mag is, és nem sokat értek a proci tervezéshez, de a Hyper-Threading-et lekoppinthatná már az AMD, elméletileg nem sok módosítás kellene (gyakorlatban az sem mindegy mit hova pakolunk ilyen kis helyen, ekkora órajeleknél). De legalább a szerverek vonalán jobban meg tudná erősíteni a pozícióit.

(#37) antikomcsi válasza Cathfaern (#34) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Az Úr szóljon általad! ;)

(#38) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Az asztali chipek piacát 2 évig a Deneb és a Propos kódnevű négymagos processzorok fogják meghatározni, melyek négy darab 512 KB-os L2 gyorsítótárat fognak használni, emellett a Deneb még egy 6 MB-os L3 gyorsítótárat is magáénak tudhat."

Az AMD slide-on elírt 8MB L3-hoz hasonlóan (de ennek te sem "dőltél be") a "Propos" is Propus (csillagegy). :DDD

Az kinek mennyire tűnt fel, hogy az az AMD stratégiája, hogy talán a belépő szintet kivéve mindenhol alap lesz a 4-mag (csak mainstreamben kisebb L3-mal)? Azért ezzel szépen alá vág az Intelnek, akik a drágább HKMG technológiával gyártják a nagy mag- és lapkaméretű Nehalemeket...

[ Szerkesztve ]

(#39) 04ahgy válasza Kopi31415 (#5) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi a panasz tárgya? A DDR-t is sokkal tovább támogatták, mint az intel. Nem is volt értelme váltani, mert akkor még olcsó volt a DDR és még drága a DDR2, teljesítményben meg elmaradt. Pont jókor váltottak, zökkenőmentesen.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#40) 04ahgy válasza Sanyix (#33) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért gyártja drágábban? A High-K technológia miatt? Olcsóbb a SOI? Azért az AMD + immerziós litográfia, nevezetten hogy víz alatt csinálják, az szerintem nem épp csökkenti a költségeket.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#41) Oliverda válasza dezz (#38) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

3 magos procik biztosan lesznek, de szvsz 2 magosak is.

(#42) dezz válasza 04ahgy (#40) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A HKMG drága technológia, az AMD, az IBM, és mások ezért csak 32nm-en alkalmazzák.
Az Intel is csak azért, mert enélkül nem sikerült leszorítaniuk a szivárgási áramot.

A SOI bizonyára nem emeli meg ennyire a költségeket, lényegében abból áll, hogy nem közvetlenül az alap szilíciumlemezre viszik fel a többi réteget, hanem előtte jön egy szigetelő, majd egy újabb, vékony szilíciumréteg.

Az immerziós litográfiánál nem az egész hóbelebanc merül vízbe (először én is azt hittem). :DDD

[link]

Ha eleve így képezték ki a gépeket, annyira nem drágít.

(#41) Oliverda: Hát, majd kiderül... Mindenesetre olyasminek tűnik az egész, mint a G9x vs. R7x0 meccs. A csúcsot az Nvidia jegyzi, mégis az AMD tarol... :)

(#17) DraXoN: Azért ne a legkivételesebb esetben mutatott gyorsulást tekintsük alapnak...

[ Szerkesztve ]

(#43) zuchy

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem aggódok, hogy ha veszek egy 4 magos procit és nem tudom kihasználni.
Ott van a jó kis CPU Control 2.0 progi.
Nagyon jól lehet "többszálasítani" egy szálon futó alkalmazástokat. Pl: Stalker Clear Sky 1 magot használ a régi motorjának köszönhetően. Ezzel a progival megoldható a probléma.

PC-STYLE.hu

(#44) Oliverda válasza dezz (#42) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most azt gondolom hogy a Deneb/Propus magos Phenom processzorokkal kb. oda kerülhet majd az AMD mint szűk 1 éve a HD 3800-as szériával.

(#45) TomBoy1986 válasza Oliverda (#44) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Annyi különbséggel, hogy itt nincs lehetőség driver fronton javításra. Viszont valószínűleg kedvező áron fogja kínálni, mint ahogy a server CPU-it is (régiekhez képest).

(#46) dezz válasza zuchy (#43) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha ez ilyen egyszerű lenne... Gondolom, a terhelést egyensúlyozza ki. De egyszerre csak egy magon fut a program.

(#47) 04ahgy válasza dezz (#42) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi!

Egyébként épp ezt akartam írni, főleg a korábbi nm hiányban küszködőknek: lényegtelen (nagyjából), hogy hány nm-en gyártja, ha az aktuálison tud kisebb fogyasztást elérni, mint a konkurencia a másik, kisebb csíkszélességen.

Ugye mindenki emlékszik a Newcastle vs. Prescottra... :U

Ha az AMD ügyes lesz, és tényleg sikerül a várt mértékben megnövelni az IPC-t, akkor kis órajelen, nagy hatékonysággal tud a CPU dolgozni. A kis órajel előnye nagyon sokrétű. Egyrészt a fogyasztás alapból arányos az órajellel, másrészt alacsony órajelen jóval alacsonyabb üzemfeszültség alkalmazható. Ha ezt azzal kombináljuk, hogy alacsonyabb üzemfeszültségen a szivárgási áram is csökken, akkor nagyon jó eredményeket kaphatunk.

Az AMD-nek csak egyetlen teendője van: egy nagyon alacsony szivárgású chipet hozzon létre, a lehető legalacsonyabb feszültséggel. Az IPC-t meg növeli, ahogy tudja. Mindkét tényező másik mérnökcsoporton múlik.

HGyu

(#48) Alchemist

Alchemist
(senior tag)

Növekvő magszám = új eladások = újabb bevételek.
Legalábbis a gyártók szempontjából nézve...

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#49) ddekany válasza antikomcsi (#31) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Ha játékra is kell a gép, akkor pont simán elképzelhetőnek tartom hogy sok magot ki fognak használni. Aztán van még alkalmazás ami eredendően könnyen bontható több szálra, mi több gyakorlatilag akárhányra, pl. ki/be tömörítés. Ha viszont elfogadjuk, hogy irodába (a gépek jelentős, ma még talán legnagyobb része is) ezek nem kellenek... akkor oda nem tudom mire lenne jó 2-3 magnál több, szóval szerintem soká lesz az még, mikor a 4 mag norma lesz. Majd ha a Word alatt AI elemezi a mondatok nyelvtani helyességét, stb, akkor talán.

(#50) edipqe válasza ddekany (#30) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

józsibácsi vegyen konzolt akkor%

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.