Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) RI/OS

RI/OS
(őstag)

Na ja, itt a 90% ki sem fogja venni a gyári hűtőt a dobozából... :D

[ Szerkesztve ]

(#2) LordVader80 válasza RI/OS (#1) üzenetére

LordVader80
(őstag)

miért is? szerintem a össz-userek 90%-a gyári hűtőt használ

May The Force Be With You!

(#3) yakuza.tora válasza RI/OS (#1) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Lesz az 99% is! :DDD
Egy komolyabb hűtővel 1gHz-t lazán lehet húzni!

Alléz Olympique de Marseille!

(#4) yakuza.tora válasza LordVader80 (#2) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

De az összjuzerek 90%-nak nem is ilyen procija van... :DDD

Alléz Olympique de Marseille!

(#5) slayer006

slayer006
(PH! addikt)

szvsz nekem marad majd a Big Typhoon ,legfeljebb venti nélkül

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#6) LordVader80 válasza yakuza.tora (#4) üzenetére

LordVader80
(őstag)

mondjuk ez igaz :Y

(#7) spirit007 válasza LordVader80 (#2) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezen gondolkodtam én is :F
Sima gyári hűtővel megy a mostani procim (1,6@3GHZ) és 44C felett még sosem volt...
Szóval bőven jó .

[ Szerkesztve ]

(#8) Hawk1979 válasza yakuza.tora (#3) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

Miért kéne komolyabb hűtő a +1ghz-hez?
Ma már sokan gyárival tuningolják az ujjabb intel procikat.... :DDD

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#9) LordVader80 válasza spirit007 (#7) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Nekem is gyári hűtővel megy a procim, igaz én nem húzom. De alapon is 3,00Gzh :D

bőven jó nekem is :C

(#10) werman

werman
(kvázi-tag)

A 32nm-es procikhoz is ugyaanezt fogják adni, csak venti nélkül :Y Én eltom képzelni :)) :C

[ Szerkesztve ]

(#11) RI/OS

RI/OS
(őstag)

Hát nem tudom. Én biztos nem használnám gyárival, hangos meg hát inkább veszek rá egy normális hűtőt és kiszedem belöle a legutolsó hz-t is :D

(#12) orbano válasza RI/OS (#1) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

minek a 90%-a? a pc-t használók kb 0.0000001%-ról beszélsz :) aki ilyen procit vesz, vagy épít bele egy gépbe, 90%-ban a gyári hűtőt fogja használni. én is rajtahagyom az összes konfigon az alap amd-s hűtőt, teljesen jó az. ennek meg ugyanolyan jó ez.

A vér nem válik VAZZE!™

(#13) RI/OS válasza orbano (#12) üzenetére

RI/OS
(őstag)

itt a 90% ki sem fogja venni a gyári hűtőt a dobozából... :U

(#14) Hawk1979 válasza RI/OS (#11) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

PWM csatis a venti,így a lapok többsége alacsony fordulatszámon pörgeti majd,és mivel a proci nem lesz meleg nem is fog felpörögni terheléskor sem.....és így nem is lesz hangos

[ Szerkesztve ]

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#15) einstein

einstein
(senior tag)

"...azonos körülmények között egy 65 nm-en készült Core 2 Duo E6750 (Conroe) megemelt feszültséggel és 3,44 GHz-re tuningolva sem lépi át az 50 fokot, eredeti 2,66 GHz-es órajelén pedig vígan eldolgozgat 40 fok alatt."

Azért a régebbi Core 2-esekkel még nem ilyen rózsás a helyzet. Nekem B2-es steppingű E6300-asom van, és alap feszültségen, de 3,2 Ghzen 65 fokra melegszik 100% terhelés mellett (Orthos). További órajel- és feszültségemeléssel felkuszik az 70 fok fölé is.
Vagy csak nálam van gond?

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#16) ftc válasza RI/OS (#13) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

90% aki iylen procit vesz? mert akko sztem Te csak 1-2%-rol ebsélsz...

(#17) Bundás22

Bundás22
(őstag)

:)) na akkor marad a hyper tx2 :DD
talán egy ninja elviszi venti nélkül de én nem kockáztatnék(persze bele sem férne a házamba)

[ Szerkesztve ]

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#18) RI/OS

RI/OS
(őstag)

Nem tudom mostanában én nem fogalmazok érthetően, vagy mi van....

Itt a prohardveren aki ilyen procit vesz

De ez szerintem tök egyértlemüen kiderült a #1-ből is!

(#19) Huma válasza RI/OS (#18) üzenetére

Huma
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen 90%? Nem értem, hogy érted, érted? :D funkcionális analfabetizmus rulez

Zsír ez a wolfdale. A phenomot vártam nagyon, de miután megjelent inkább átpártoltam ehhez. Megveszem és jó kis (nagyjából)passzív gépet kreálok belőle.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#20) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

Hang dolgában persze ezek a megoldások nem veszik fel a versenyt a nagyobb hűtőkkel, de jelzik, hogy a fejlődés jelenleg bizony jó irányba halad.

Az fejlődés, hogy még ezen is spórolnak? :)

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#21) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Kis hűtővel is beérik a Wolfdale magos processzorok ... de a nagyot is megköszönik ;]

All Black...

(#22) Stalker-2572 válasza Achill3uS (#20) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Jah, lassan hozzászokunk a bömbölő gépekhez :DD

All Black...

(#23) kisninja

kisninja
(őstag)
LOGOUT blog

Na ezt vártam végre van mire lecserélni a kazánomat (805)

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#24) Achill3uS válasza RI/OS (#18) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

A box cooler dolog ugyanolyan mint a táp. Házzal együtt venni akkor szokta az ember, ha nincs keret a minőségibbre, vagy egyszerüen nem érdekli mi van a gépben csak menjen és ne kelljen + pénzt kiadni semmire. Manapság rengeteg ember tuning nélkül csupán zaj miatt cseréli le a stock coolert (énse gondoltam volna, de látom mennyit visznek csak ezért). Aki meg tuningol, alap, hogy diszkoszvetéshez fog gyakorolni ezzel :D

[ Szerkesztve ]

(#25) Zoz válasza RI/OS (#1) üzenetére

Zoz
(senior tag)

"a fejlődés jelenleg bizony jó irányba halad."
Most már jó lenne, ha a VGA kártya gyártók is ebbe az irányba tartanának...

(#26) RI/OS válasza Achill3uS (#24) üzenetére

RI/OS
(őstag)

akkor csak nem fogalamaztam olyan érthetetlenül.. :D

(#27) Achill3uS válasza RI/OS (#26) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

háát :D

(#28) t-shirt

t-shirt
(PH! kedvence)

újra kelendőek lesznek a P3-as hűtők :)

(#29) Zolaash válasza kisninja (#23) üzenetére

Zolaash
(senior tag)
LOGOUT blog

Ne kapkodd el, hol van a még a tavasz? ;] Ráérsz majd áprilisban, addigra olcsóbb is lesz a professzor... ;)

Saját szabadalom:

-Téli átállás: Pentium D805
-Nyári átállás: Wolfdale magos Kóró :K

[ Szerkesztve ]

Híven, becsülettel, vitézül! "Menni kell, ha nehéz maradni, egy helyben ülve nem lehet haladni!"

(#30) Loretto válasza Achill3uS (#20) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Nem a hűtő van fókuszban a gondolatsor ezen részében.

Soirée...

(#31) Achill3uS válasza Loretto (#30) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

Ezzel énis tisztában vagyok, csak más megvilágitásban (amit le is irtam) már nem annyira pozitiv a dolog szvsz :)

(#32) 04ahgy válasza Achill3uS (#24) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Három dolgot tudok erre reagálni.

Ad 1:
Valóban, egyértelmű, hogy a gyártó (Intel) spórol a hűtőn. Ez sajnálatos dolog, egyet is értek veled. Egy ritkábban lamellázott, esetleg hőcsöves hűtő sokkal halkabb + hatékonyabb lenne.

Ad 2: Az a tény, hogy egy kétmagos mainstream CPU mellé tudnak ilyen hűtőt csomagolni, az viszont mindenképpen üdvözítő. A processzor fogyasztásáról, főleg a növekvő energiaárak mellett kellemes képet vetít előre.

Ad 3: Az, hogy a házzal együtt van a táp, nem minden esetben egyenlő a gagyi táppal. Pozitív példának az ASUS házai nemtommilyen táppal, valamint a Foxconn házak, ahol ha jól tudom, az FSP a beszállító. Az FSP pedig nem a gagyi tápjairól híres.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#33) RI/OS

RI/OS
(őstag)

Persze alap használathoz, költséghatékony konfighoz mindig is jó volt a gyári hütő. Tuningnál nem biztos hogy nyugodtan aludnék a gyári hűtő mellett :D ofc, nem is erre tervezik.Azt viszont mindenképpen le lehet szűrni belőle, hogy nem lesznek olyan gondok, mint a q sorozatnál, hogy a hőfok miatt nem igazán lehetett a maxot kihozni a gépből

[ Szerkesztve ]

(#34) syn7h37ic

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha ez ilyen ütemben halad oda jutunk ahol kezdődött a CPU gyártás. Borda nélkül. ;] :)

(#35) Zsoo80

Zsoo80
(tag)

nem rossz! nem is baj ha nem kell végre tornyokat rakni a masinkába. Szerintem kimondottan pofás darabok, tetszenek! :C

-Nem hold ez - sóhajtott halkan Kenobi. - Hanem űrállomás.

(#36) Johnny Cage válasza RI/OS (#11) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

"nem használnám gyárival, hangos"

Mihez képest? 3Ghz-en használom és csak erősen erőforrásigényes alkalmazásoknál jön meg a hangja (az se veszélyes). A videokártyám ventije (Zalman) simán elnyomja.

(#37) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Most újítottam be egy E2180-as procira épülő rendszert, a zalmanom 40°C alatt nem kapcsol be, így például netezés közben passzívan megy.
Emlékszem még a prescottos időkre, amikor szinte mindenki forró kályhákat jósolt. Végre nem csak a teljesítmény felé megy a fejlődés.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#38) BiP

BiP
(PH! addikt)

Amit mindenképpen megemlítenék, hogy az, hogy asztali procinak ilyen kicsi a hőtermelése, azért előnyös, mert akkor a mobil procik is kevesebbet fognak fogyasztani a korábbi generációkhoz képest. Ott még fontosabb a teljesítmény/hőtermelés mutató.

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#39) csongi válasza Hawk1979 (#14) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem PWM ide vagy oda ennek a hűtőnek a teljesítménye a ventillátorba szorul :) Alacsony hőfokon dolgozik a proci de a venti tekerni fog rendesen ilyen kicsi bordával hogy a meghatározott hőfok érték alatt maradjon.Akinek egy ilyen procira telik az annak nem hiszem hogy gond lenne egy 3-4 K körüli Hőcsöves hűtőre beruházni.Aami szinte minimális paszív módban is elhűti ezt a procit. Az lesz halknak mondható inkább ;) Szvsz
Mindenestre elgondolkodtató a hűtő drasztikus csökkenése. 1-2 év és nem kell hűtő rájuk. Pont mint a kezdetekkor.

[ Szerkesztve ]

Nem szép, de legalább jó öreg!

(#40) kisninja válasza Zolaash (#29) üzenetére

kisninja
(őstag)
LOGOUT blog

oo megvárom még azt :D de szörnyen sokat eszik és melegszik a 805. Most T7200 vel vagyok gyorsabb sokkal.